tionami Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Witam! 1. Mężczyzna 2. Lat 36 waga 92 kg. wzrost 176 cm. 3. Na nartach sezony 2001-2005 potem przerwa 10 lat i powrót w tym sezonie tj. 14/15 dość intensywnie - Małe Ciche, Witów, potem Szymoszkowa i w ferie Chopok ( SK) 4. Buty Salomon Impact X flex 90 nowe 6. Styl: kiedyś zdecydowanie funcarving, dziś już różnie, trochę kolana czuję i trzeba popracować z instruktorem, ale w sumie wszystko ładnie wraca jak przysłowiowa jazda na rowerze, ważne: zawsze ważyłem swoje, zawsze wolałem ciaśniejsze skręty, krótsze łuki i kontrolę, choć nie stronię od szybkości, bo jedno drugiego nie wyklucza, zwłaszcza na łatwych i przygotowanych stokach 7. Narty najpierw marketowe Forcer ( taki pół carving) potem Rossignol T-Power S.C. 167 cm. obecnie już do lamusa 8. Kondycja (realnie) średnia, tj. tenis regularnie cały rok 1 raz w tygodniu, oraz drugi sezonowy sport weekendowy, o którym nie chcę pisać bo niektórych może to odrzucać 9. Umiejętności w skali forum 5 ale w mojej ocenie raczej pewne 4, chociaż w sezonie 15/16 będzie już lepiej, trasy wszystkie, z wyłączeniem czarnych, takiego poziomu nie miałem nawet na studiach Poza trasy nie zjadę, ale z warunkami różnie więc lepiej być przygotowanym na breję i muldy. Wybrałem volkl rtm 75 lub 75is w długości 166 cm. Drugi mój wybór to fischer progressor 700 lub ew. 800 w długości 170 cm. Podobały mi się także blizzardy magnum 7.7 carbon ( takie rude) lub 7.7 magnum TI suspension ale nie znalazłem do testów i opinii mało zwłaszcza o tych droższych z ti. Jak ktoś poleca, chętnie przeczytam. No i wreszcie rzeczywisty dylemat: Volkl Racetiger SC UVO 170 cm. lub 165 cm. Są teraz w dobrej cenie. Serce by chciało, szczególnie, że na 75is 166 cm. wcale rewelacyjnie nie było ( w zasadzie ja nie widzę różnicy miedzy nimi a rentalowymi rtm 7.4) No i rtm 75 nie ma w długości 170 a ja nie chcę dłuższych bo w sumie swój styl mam i nie jest to długi łuk, a i w kolejce pod wyciągiem wygodniej ;-) Więc brałbym 166 cm. a to trochę za krótko. Z blizzardami to już trochę inna bajka bo tam jest 167 ale i 173 cm. z tym, że jest roker z dziobów i piętki więc narta się rzeczywiście skraca. Przy rtm tylko dzioby więc 170 uważam to max. Ale proszę napiszcie co brać i czy rzeczywiście racetigery S.C. jeszcze nie dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Na Twoim miejscu (poziom, waga, preferencje) nie zastanawiał bym się nawet sekundy i brał Volkl Racetiger SC UVO 170 cm. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Na Twoim miejscu (poziom, waga, preferencje) nie zastanawiał bym się nawet sekundy i brał Volkl Racetiger SC UVO 170 cm. Tadek Cześć Też tak myślę. Po prostu bierz najlepsze co jest dostępne w dobrej cenie. I poświęcił czas na szkolenie bo w Twojej charakterystyce tyle sprzeczności i półprawd, że nikt nie wie jak to tam z Twoja jazda jest. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tionami Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Cześć Też tak myślę. Po prostu bierz najlepsze co jest dostępne w dobrej cenie. I poświęcił czas na szkolenie bo w Twojej charakterystyce tyle sprzeczności i półprawd, że nikt nie wie jak to tam z Twoja jazda jest. Pozdrowienia I ja sam nie wiem jak to jest, bo zasadniczo obawiałem się, czy po takiej przerwie nie trzeba się pługiem zsuwać ze stoku. A okazało się, że nie jest tak źle. Jestem z Krakowa, więc w czasach studenckich był czas na Białkę, Ciche, Kasprowy. Potem życie zmusiło do ciężkiej pracy, a i druga połowa nie chciała słuchać o sportach zimowych. Ale teraz następne pokolenie zaczyna jeździć, więc i ja miałem okazję wrócić na stok. Tylko, że sprzęt przeszedł rewolucyjne zmiany: rocery, cambery, titanale, warstwy gumy na krawędziach. Za mojej ,,eduakcji" dla amatora kupić wystarczyło nartę taliowaną o długości do nosa ( dla Pań do brody) i w zasadzie było po sprawie. Kto wtedy miał robione indywidualnie wkładki do buta? Dlatego dla mnie takie narty jak volkl rc uvo czy blizzardy 7.7 suspension z ich systemami tłumienia drgań to jest lekki szok. Niemniej o sobie starałem się wyrazić jak najwięcej, stąd sprzeczności, i taka własnie jest moja jazda. Skoro jednak koledzy tak doświadczeni na forum ( Tadeusz, Mitek), których posty czytałem na innych wątkach w sezonie, twierdzą że volkl sc uvo to znaczy, że volkl sc uvo zostanie zakupiony,a na górce instruktor i kolejne godziny jazdy pod jego okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Zmiany są mniejsze iż przypuszczasz. A w budowie nart to już głównie w nazewnictwie i reklamie. SC to bardzo sympatyczne narty. Szybko się zaprzyjaźnicie. PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
tionami Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Cześć Też tak myślę. Po prostu bierz najlepsze co jest dostępne w dobrej cenie. I poświęcił czas na szkolenie bo w Twojej charakterystyce tyle sprzeczności i półprawd, że nikt nie wie jak to tam z Twoja jazda jest. Pozdrowienia I ja sam nie wiem jak to jest, bo zasadniczo obawiałem się, czy po takiej przerwie nie trzeba się pługiem zsuwać ze stoku. A okazało się, że nie jest tak źle. Jestem z Krakowa, więc w czasach studenckich był czas na Białkę, Ciche, Kasprowy. Potem życie zmusiło do ciężkiej pracy, a i druga połowa nie chciała słuchać o sportach zimowych. Ale teraz następne pokolenie zaczyna jeździć, więc i ja miałem okazję wrócić na stok. Tylko, że sprzęt przeszedł rewolucyjne zmiany: rocery, cambery, titanale, warstwy gumy na krawędziach. Za mojej ,,eduakcji" dla amatora kupić wystarczyło nartę taliowaną o długości do nosa ( dla Pań do brody) i w zasadzie było po sprawie. Kto wtedy miał robione indywidualnie wkładki do buta? Dlatego dla mnie takie narty jak volkl rc uvo czy blizzardy 7.7 suspension z ich systemami tłumienia drgań to jest lekki szok. Niemniej o sobie starałem się wyrazić jak najwięcej, stąd sprzeczności, i taka własnie jest moja jazda. Skoro jednak koledzy tak doświadczeni na forum ( Tadeusz, Mitek), których posty czytałem na innych wątkach w sezonie, twierdzą że volkl sc uvo to znaczy, że volkl sc uvo zostanie zakupiony,a na górce instruktor i kolejne godziny jazdy pod jego okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Zmiany są mniejsze iż przypuszczasz. A w budowie nart to już głównie w nazewnictwie i reklamie. SC to bardzo sympatyczne narty. Szybko się zaprzyjaźnicie. PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
mig Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Zmiany są mniejsze iż przypuszczasz. A w budowie nart to już głównie w nazewnictwie i reklamie. SC to bardzo sympatyczne narty. Szybko się zaprzyjaźnicie. PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi