kordiankw Napisano 20 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 A swoje wino robiliście ? Albo cydr z jabłek? Mówię Wam wychodzi świetnie tylko trzeba mieć odpowiednie składniki jak drożdże itp. W tedy wyjdzie pychotka <3 Wino robię co roku i nie potrzeba jest żadnych dodatkowych drożdży. Wystarczą te które są w owocach, trzeba im tylko pozwolić pracować. Cydr robi sąsiad, ale nie przepadam za nim, oczywiście za cydrem bo sąsiad jest OK . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 fachowcy radzą, że mimo to należy 'moszcz' zaszczepić szlachetnymi drozdzami. Ponoc dają stabilniejsza fermentacje i lepsze wyniki 'alkoholowe', Niektórzy polecają nawet pasteryzowac moszcz by pozbyc sie 'dzikich' drożdzy. Nie sprawdzałem (trzeba by zrobić równoczesną probe) wiec piszę to mało stanowczo... :-). W kazdym razie jeżyna swietnie fermentuje 'na dziko' - sprawdzone wielokrotnie... pozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 W kazdym razie jeżyna swietnie fermentuje 'na dziko' - sprawdzone wielokrotnie... pozdrawiamM Malina też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 21 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Mój tato uskuteczniał przeróżne kombinacje z udziałem owoców czarnego bzu. Do dzisiaj mam do tego krzewu i jego owoców sentyment. Za płotem w lesie mam nawet kilka krzewów, które regularnie jesienią pilnuję i ogołacam, jak już dojrzeją Trunki są z tego dość ciężkie dla żołądka ale za to herbata z sokiem, nie ma dla mnie sobie równych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Mój tato uskuteczniał przeróżne kombinacje z udziałem owoców czarnego bzu. Też dobre, potwierdzam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Szabir Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 A próbowaliście robić swoją nalewkę ? Właśnie o tym jest ten temat,musisz tylko poczytać ..a na forum 'fachowców' od nalewek nie brakuje,oj nie brakuje,mogą wiele nauczyć,a narciarskie dyskusje przy takiej nalewce trwają do póóźnej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... kordiankw Napisano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 U mnie w tym roku z kolei winko własnego wyrobu będzie grane Dzisiejsze beaujolais[size=6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zela Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Zazdroszczę. Jeśli chodzi o mnie to próbowałam raz robić wino z mężem. Nigdy nam jednak nie wychodziło takie jakie powinno. Nie wiem co źle robiliśmy.Niby postepowaliśmy zgodnie z przepisem ale jednak nie było to to co chcieliśmy. Winko najczęsciej zamawiamy sobie już gotowe w winiarniach http://www.vinorama....rta_win,id,1296 Ostatnio zamawialismy tutaj. Ze wszystkich jakie znam Ci mają najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Creme de cassis i agrestówka już się robią . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Na kiedy planujesz pierwszą degustację... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Na kiedy planujesz pierwszą degustację... ? Dwa miesiące musi się przegryźć z wódka, później odcedzę nalewkę, a owoce jeszcze raz zasypie cukrem i zaleje spirytusem. Tak postoi przez kolejny miesiąc, po czym po odcedzeniu wszystko, czyli to co macerowało się z wódka i to ze spirytusem wymieszam razem, a owoce pójdą jeszcze jako dodatek do wina. Czyli nalewka będzie gotowa tak za około trzy miesiące. W tym roku trochę zmieniłem recepturę bo dodałem skórkę z cytryny. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ok, zaplanuję w takim razie kilka dni wolnego w tym terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ok, zaplanuję w takim razie kilka dni wolnego w tym terminie Planuj, planuj. Co prawda niektórzy upominają się o parapetówkę i na tą okazję szykuję odpowiednią oprawę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Chętnie bym Ciebie przywitał w Szparagowie to i może coś na moja trawę byśmy uradzili wspomagając się złocistym napojem przy pieczeniach na ogniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ten szparagów to gdzieś za Odrą? Przyślij mi na priv fotki z najgorszych fragmentów trawnika może coś poradzę na odległość Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Taka sytuacja: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Hm. Ponieważ obmierzły mi już wszelkie pigwówki , aroniówki a dereniówke mi regularnie podstępnie wypijają bo za dobra, korzystając z okazji nastawiłam mahoniówkę i już z ciekawości nie mogę się doczekać a to jeszcze daleka droga. Ktoś robi, próbował, coś powie na temat? I jeszcze coś. Doczytałam się gdzieś że mądre głowy polecają najpierw czystym alko owoce traktować bo ponoć w tej kolejności najlepiej z owoców wychodzi zdrowotne dobro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Hm. Ponieważ obmierzły mi już wszelkie pigwówki , aroniówki a dereniówke mi regularnie podstępnie wypijają bo za dobra, korzystając z okazji nastawiłam mahoniówkę i już z ciekawości nie mogę się doczekać a to jeszcze daleka droga. Ktoś robi, próbował, coś powie na temat? I jeszcze coś. Doczytałam się gdzieś że mądre głowy polecają najpierw czystym alko owoce traktować bo ponoć w tej kolejności najlepiej z owoców wychodzi zdrowotne dobro.Nie praktykowałem nalewki z mahonii, a krzak tej rośliny nawet mam w ogrodzie i co roku obficie owocuje. Tu znalazłem przepis, w którym zalecane jest przemrożenie owoców, bo kryształki lodu naruszają tkankę owocu, co ułatwia ekstrakcję. http://mahonia.pl/na...twory-z-mahonii Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2017 A teraz do agrestówki i porzeczkówki dołącza aroniówka . Jak wam sie podoba taka bateria? Już niedługo będzie zutylizowana, zorientowani wiedzą o co chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... kordiankw Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Pewnie pyszne w smaku:) A jakże . A na chwile obecną taka sytuacja: Ps. Krzysiek przeprowadziłeś już degustację mojej nalewki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 A jakże . A na chwile obecną taka sytuacja: Ps. Krzysiek przeprowadziłeś już degustację mojej nalewki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak, bardzo dziękujemy - zapomniałem napisać. Okazja była podczas drugiego majowego weekendu. Pozdrawiamy z Chorwacji (choć z powodu niepogody zwiedzaliśmy też Bośnię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Trochę w Bośni mieszkałem, zjeździłem cała wzdłuż i wszerz. Piękne krajobrazy, szkoda tego pięknego kraju, ślady wojny pewnie widoczne do dziś. Miłego wypoczynku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... mig Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 naleweczka wiśniowa zrobiona. pierwszy raz w tym roku robiłem i kurcze wyszła fantastycznie. a ja zawsze marnowałem wiśnie bo ich przejeść nie mogliśmy... a tu proszę taki pomyśł Nalewka z tegorocznych wiśni nie ma prawa wyjść fantastycznie.... Poczekaj min ze 2 lata..... Co nie znaczy, że nie da sie wypić... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... kordiankw Napisano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Kolega obdarował mnie takim dobrem. Pigwowcowki jeszcze nie robiłem, czy ktoś posiada sprawdzony przepis na nalewkę z pigwowca? W internecie kilka widziałem, ale owoców jest trochę, to i spirytusu trzeba będzie użyć znaczną ilość, więc zależy mi na dobrym efekcie końcowym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 4 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Nalewki × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
BigMonster Napisano 21 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Mój tato uskuteczniał przeróżne kombinacje z udziałem owoców czarnego bzu. Do dzisiaj mam do tego krzewu i jego owoców sentyment. Za płotem w lesie mam nawet kilka krzewów, które regularnie jesienią pilnuję i ogołacam, jak już dojrzeją Trunki są z tego dość ciężkie dla żołądka ale za to herbata z sokiem, nie ma dla mnie sobie równych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Mój tato uskuteczniał przeróżne kombinacje z udziałem owoców czarnego bzu. Też dobre, potwierdzam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Szabir Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 A próbowaliście robić swoją nalewkę ? Właśnie o tym jest ten temat,musisz tylko poczytać ..a na forum 'fachowców' od nalewek nie brakuje,oj nie brakuje,mogą wiele nauczyć,a narciarskie dyskusje przy takiej nalewce trwają do póóźnej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... kordiankw Napisano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 U mnie w tym roku z kolei winko własnego wyrobu będzie grane Dzisiejsze beaujolais[size=6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zela Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Zazdroszczę. Jeśli chodzi o mnie to próbowałam raz robić wino z mężem. Nigdy nam jednak nie wychodziło takie jakie powinno. Nie wiem co źle robiliśmy.Niby postepowaliśmy zgodnie z przepisem ale jednak nie było to to co chcieliśmy. Winko najczęsciej zamawiamy sobie już gotowe w winiarniach http://www.vinorama....rta_win,id,1296 Ostatnio zamawialismy tutaj. Ze wszystkich jakie znam Ci mają najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Creme de cassis i agrestówka już się robią . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Na kiedy planujesz pierwszą degustację... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Na kiedy planujesz pierwszą degustację... ? Dwa miesiące musi się przegryźć z wódka, później odcedzę nalewkę, a owoce jeszcze raz zasypie cukrem i zaleje spirytusem. Tak postoi przez kolejny miesiąc, po czym po odcedzeniu wszystko, czyli to co macerowało się z wódka i to ze spirytusem wymieszam razem, a owoce pójdą jeszcze jako dodatek do wina. Czyli nalewka będzie gotowa tak za około trzy miesiące. W tym roku trochę zmieniłem recepturę bo dodałem skórkę z cytryny. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ok, zaplanuję w takim razie kilka dni wolnego w tym terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ok, zaplanuję w takim razie kilka dni wolnego w tym terminie Planuj, planuj. Co prawda niektórzy upominają się o parapetówkę i na tą okazję szykuję odpowiednią oprawę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Chętnie bym Ciebie przywitał w Szparagowie to i może coś na moja trawę byśmy uradzili wspomagając się złocistym napojem przy pieczeniach na ogniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ten szparagów to gdzieś za Odrą? Przyślij mi na priv fotki z najgorszych fragmentów trawnika może coś poradzę na odległość Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Taka sytuacja: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Hm. Ponieważ obmierzły mi już wszelkie pigwówki , aroniówki a dereniówke mi regularnie podstępnie wypijają bo za dobra, korzystając z okazji nastawiłam mahoniówkę i już z ciekawości nie mogę się doczekać a to jeszcze daleka droga. Ktoś robi, próbował, coś powie na temat? I jeszcze coś. Doczytałam się gdzieś że mądre głowy polecają najpierw czystym alko owoce traktować bo ponoć w tej kolejności najlepiej z owoców wychodzi zdrowotne dobro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Hm. Ponieważ obmierzły mi już wszelkie pigwówki , aroniówki a dereniówke mi regularnie podstępnie wypijają bo za dobra, korzystając z okazji nastawiłam mahoniówkę i już z ciekawości nie mogę się doczekać a to jeszcze daleka droga. Ktoś robi, próbował, coś powie na temat? I jeszcze coś. Doczytałam się gdzieś że mądre głowy polecają najpierw czystym alko owoce traktować bo ponoć w tej kolejności najlepiej z owoców wychodzi zdrowotne dobro.Nie praktykowałem nalewki z mahonii, a krzak tej rośliny nawet mam w ogrodzie i co roku obficie owocuje. Tu znalazłem przepis, w którym zalecane jest przemrożenie owoców, bo kryształki lodu naruszają tkankę owocu, co ułatwia ekstrakcję. http://mahonia.pl/na...twory-z-mahonii Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2017 A teraz do agrestówki i porzeczkówki dołącza aroniówka . Jak wam sie podoba taka bateria? Już niedługo będzie zutylizowana, zorientowani wiedzą o co chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... kordiankw Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Pewnie pyszne w smaku:) A jakże . A na chwile obecną taka sytuacja: Ps. Krzysiek przeprowadziłeś już degustację mojej nalewki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 A jakże . A na chwile obecną taka sytuacja: Ps. Krzysiek przeprowadziłeś już degustację mojej nalewki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak, bardzo dziękujemy - zapomniałem napisać. Okazja była podczas drugiego majowego weekendu. Pozdrawiamy z Chorwacji (choć z powodu niepogody zwiedzaliśmy też Bośnię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Trochę w Bośni mieszkałem, zjeździłem cała wzdłuż i wszerz. Piękne krajobrazy, szkoda tego pięknego kraju, ślady wojny pewnie widoczne do dziś. Miłego wypoczynku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... mig Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 naleweczka wiśniowa zrobiona. pierwszy raz w tym roku robiłem i kurcze wyszła fantastycznie. a ja zawsze marnowałem wiśnie bo ich przejeść nie mogliśmy... a tu proszę taki pomyśł Nalewka z tegorocznych wiśni nie ma prawa wyjść fantastycznie.... Poczekaj min ze 2 lata..... Co nie znaczy, że nie da sie wypić... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... kordiankw Napisano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Kolega obdarował mnie takim dobrem. Pigwowcowki jeszcze nie robiłem, czy ktoś posiada sprawdzony przepis na nalewkę z pigwowca? W internecie kilka widziałem, ale owoców jest trochę, to i spirytusu trzeba będzie użyć znaczną ilość, więc zależy mi na dobrym efekcie końcowym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 4 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Nalewki
Szabir Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 A próbowaliście robić swoją nalewkę ? Właśnie o tym jest ten temat,musisz tylko poczytać ..a na forum 'fachowców' od nalewek nie brakuje,oj nie brakuje,mogą wiele nauczyć,a narciarskie dyskusje przy takiej nalewce trwają do póóźnej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... kordiankw Napisano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 U mnie w tym roku z kolei winko własnego wyrobu będzie grane Dzisiejsze beaujolais[size=6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... zela Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Zazdroszczę. Jeśli chodzi o mnie to próbowałam raz robić wino z mężem. Nigdy nam jednak nie wychodziło takie jakie powinno. Nie wiem co źle robiliśmy.Niby postepowaliśmy zgodnie z przepisem ale jednak nie było to to co chcieliśmy. Winko najczęsciej zamawiamy sobie już gotowe w winiarniach http://www.vinorama....rta_win,id,1296 Ostatnio zamawialismy tutaj. Ze wszystkich jakie znam Ci mają najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Creme de cassis i agrestówka już się robią . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Na kiedy planujesz pierwszą degustację... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Na kiedy planujesz pierwszą degustację... ? Dwa miesiące musi się przegryźć z wódka, później odcedzę nalewkę, a owoce jeszcze raz zasypie cukrem i zaleje spirytusem. Tak postoi przez kolejny miesiąc, po czym po odcedzeniu wszystko, czyli to co macerowało się z wódka i to ze spirytusem wymieszam razem, a owoce pójdą jeszcze jako dodatek do wina. Czyli nalewka będzie gotowa tak za około trzy miesiące. W tym roku trochę zmieniłem recepturę bo dodałem skórkę z cytryny. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ok, zaplanuję w takim razie kilka dni wolnego w tym terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ok, zaplanuję w takim razie kilka dni wolnego w tym terminie Planuj, planuj. Co prawda niektórzy upominają się o parapetówkę i na tą okazję szykuję odpowiednią oprawę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Chętnie bym Ciebie przywitał w Szparagowie to i może coś na moja trawę byśmy uradzili wspomagając się złocistym napojem przy pieczeniach na ogniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ten szparagów to gdzieś za Odrą? Przyślij mi na priv fotki z najgorszych fragmentów trawnika może coś poradzę na odległość Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Taka sytuacja: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Hm. Ponieważ obmierzły mi już wszelkie pigwówki , aroniówki a dereniówke mi regularnie podstępnie wypijają bo za dobra, korzystając z okazji nastawiłam mahoniówkę i już z ciekawości nie mogę się doczekać a to jeszcze daleka droga. Ktoś robi, próbował, coś powie na temat? I jeszcze coś. Doczytałam się gdzieś że mądre głowy polecają najpierw czystym alko owoce traktować bo ponoć w tej kolejności najlepiej z owoców wychodzi zdrowotne dobro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Hm. Ponieważ obmierzły mi już wszelkie pigwówki , aroniówki a dereniówke mi regularnie podstępnie wypijają bo za dobra, korzystając z okazji nastawiłam mahoniówkę i już z ciekawości nie mogę się doczekać a to jeszcze daleka droga. Ktoś robi, próbował, coś powie na temat? I jeszcze coś. Doczytałam się gdzieś że mądre głowy polecają najpierw czystym alko owoce traktować bo ponoć w tej kolejności najlepiej z owoców wychodzi zdrowotne dobro.Nie praktykowałem nalewki z mahonii, a krzak tej rośliny nawet mam w ogrodzie i co roku obficie owocuje. Tu znalazłem przepis, w którym zalecane jest przemrożenie owoców, bo kryształki lodu naruszają tkankę owocu, co ułatwia ekstrakcję. http://mahonia.pl/na...twory-z-mahonii Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2017 A teraz do agrestówki i porzeczkówki dołącza aroniówka . Jak wam sie podoba taka bateria? Już niedługo będzie zutylizowana, zorientowani wiedzą o co chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... kordiankw Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Pewnie pyszne w smaku:) A jakże . A na chwile obecną taka sytuacja: Ps. Krzysiek przeprowadziłeś już degustację mojej nalewki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 A jakże . A na chwile obecną taka sytuacja: Ps. Krzysiek przeprowadziłeś już degustację mojej nalewki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak, bardzo dziękujemy - zapomniałem napisać. Okazja była podczas drugiego majowego weekendu. Pozdrawiamy z Chorwacji (choć z powodu niepogody zwiedzaliśmy też Bośnię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Trochę w Bośni mieszkałem, zjeździłem cała wzdłuż i wszerz. Piękne krajobrazy, szkoda tego pięknego kraju, ślady wojny pewnie widoczne do dziś. Miłego wypoczynku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... mig Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 naleweczka wiśniowa zrobiona. pierwszy raz w tym roku robiłem i kurcze wyszła fantastycznie. a ja zawsze marnowałem wiśnie bo ich przejeść nie mogliśmy... a tu proszę taki pomyśł Nalewka z tegorocznych wiśni nie ma prawa wyjść fantastycznie.... Poczekaj min ze 2 lata..... Co nie znaczy, że nie da sie wypić... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... kordiankw Napisano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Kolega obdarował mnie takim dobrem. Pigwowcowki jeszcze nie robiłem, czy ktoś posiada sprawdzony przepis na nalewkę z pigwowca? W internecie kilka widziałem, ale owoców jest trochę, to i spirytusu trzeba będzie użyć znaczną ilość, więc zależy mi na dobrym efekcie końcowym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 4 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Nalewki
kordiankw Napisano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 U mnie w tym roku z kolei winko własnego wyrobu będzie grane Dzisiejsze beaujolais[size=6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zela Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Zazdroszczę. Jeśli chodzi o mnie to próbowałam raz robić wino z mężem. Nigdy nam jednak nie wychodziło takie jakie powinno. Nie wiem co źle robiliśmy.Niby postepowaliśmy zgodnie z przepisem ale jednak nie było to to co chcieliśmy. Winko najczęsciej zamawiamy sobie już gotowe w winiarniach http://www.vinorama....rta_win,id,1296 Ostatnio zamawialismy tutaj. Ze wszystkich jakie znam Ci mają najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Creme de cassis i agrestówka już się robią . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Na kiedy planujesz pierwszą degustację... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Na kiedy planujesz pierwszą degustację... ? Dwa miesiące musi się przegryźć z wódka, później odcedzę nalewkę, a owoce jeszcze raz zasypie cukrem i zaleje spirytusem. Tak postoi przez kolejny miesiąc, po czym po odcedzeniu wszystko, czyli to co macerowało się z wódka i to ze spirytusem wymieszam razem, a owoce pójdą jeszcze jako dodatek do wina. Czyli nalewka będzie gotowa tak za około trzy miesiące. W tym roku trochę zmieniłem recepturę bo dodałem skórkę z cytryny. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ok, zaplanuję w takim razie kilka dni wolnego w tym terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ok, zaplanuję w takim razie kilka dni wolnego w tym terminie Planuj, planuj. Co prawda niektórzy upominają się o parapetówkę i na tą okazję szykuję odpowiednią oprawę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigMonster Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Chętnie bym Ciebie przywitał w Szparagowie to i może coś na moja trawę byśmy uradzili wspomagając się złocistym napojem przy pieczeniach na ogniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ten szparagów to gdzieś za Odrą? Przyślij mi na priv fotki z najgorszych fragmentów trawnika może coś poradzę na odległość Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Taka sytuacja: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Hm. Ponieważ obmierzły mi już wszelkie pigwówki , aroniówki a dereniówke mi regularnie podstępnie wypijają bo za dobra, korzystając z okazji nastawiłam mahoniówkę i już z ciekawości nie mogę się doczekać a to jeszcze daleka droga. Ktoś robi, próbował, coś powie na temat? I jeszcze coś. Doczytałam się gdzieś że mądre głowy polecają najpierw czystym alko owoce traktować bo ponoć w tej kolejności najlepiej z owoców wychodzi zdrowotne dobro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Hm. Ponieważ obmierzły mi już wszelkie pigwówki , aroniówki a dereniówke mi regularnie podstępnie wypijają bo za dobra, korzystając z okazji nastawiłam mahoniówkę i już z ciekawości nie mogę się doczekać a to jeszcze daleka droga. Ktoś robi, próbował, coś powie na temat? I jeszcze coś. Doczytałam się gdzieś że mądre głowy polecają najpierw czystym alko owoce traktować bo ponoć w tej kolejności najlepiej z owoców wychodzi zdrowotne dobro.Nie praktykowałem nalewki z mahonii, a krzak tej rośliny nawet mam w ogrodzie i co roku obficie owocuje. Tu znalazłem przepis, w którym zalecane jest przemrożenie owoców, bo kryształki lodu naruszają tkankę owocu, co ułatwia ekstrakcję. http://mahonia.pl/na...twory-z-mahonii Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2017 A teraz do agrestówki i porzeczkówki dołącza aroniówka . Jak wam sie podoba taka bateria? Już niedługo będzie zutylizowana, zorientowani wiedzą o co chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Pewnie pyszne w smaku:) A jakże . A na chwile obecną taka sytuacja: Ps. Krzysiek przeprowadziłeś już degustację mojej nalewki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 A jakże . A na chwile obecną taka sytuacja: Ps. Krzysiek przeprowadziłeś już degustację mojej nalewki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak, bardzo dziękujemy - zapomniałem napisać. Okazja była podczas drugiego majowego weekendu. Pozdrawiamy z Chorwacji (choć z powodu niepogody zwiedzaliśmy też Bośnię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Trochę w Bośni mieszkałem, zjeździłem cała wzdłuż i wszerz. Piękne krajobrazy, szkoda tego pięknego kraju, ślady wojny pewnie widoczne do dziś. Miłego wypoczynku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... mig Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 naleweczka wiśniowa zrobiona. pierwszy raz w tym roku robiłem i kurcze wyszła fantastycznie. a ja zawsze marnowałem wiśnie bo ich przejeść nie mogliśmy... a tu proszę taki pomyśł Nalewka z tegorocznych wiśni nie ma prawa wyjść fantastycznie.... Poczekaj min ze 2 lata..... Co nie znaczy, że nie da sie wypić... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... kordiankw Napisano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Kolega obdarował mnie takim dobrem. Pigwowcowki jeszcze nie robiłem, czy ktoś posiada sprawdzony przepis na nalewkę z pigwowca? W internecie kilka widziałem, ale owoców jest trochę, to i spirytusu trzeba będzie użyć znaczną ilość, więc zależy mi na dobrym efekcie końcowym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 4 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
kordiankw Napisano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Trochę w Bośni mieszkałem, zjeździłem cała wzdłuż i wszerz. Piękne krajobrazy, szkoda tego pięknego kraju, ślady wojny pewnie widoczne do dziś. Miłego wypoczynku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 naleweczka wiśniowa zrobiona. pierwszy raz w tym roku robiłem i kurcze wyszła fantastycznie. a ja zawsze marnowałem wiśnie bo ich przejeść nie mogliśmy... a tu proszę taki pomyśł Nalewka z tegorocznych wiśni nie ma prawa wyjść fantastycznie.... Poczekaj min ze 2 lata..... Co nie znaczy, że nie da sie wypić... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... kordiankw Napisano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Kolega obdarował mnie takim dobrem. Pigwowcowki jeszcze nie robiłem, czy ktoś posiada sprawdzony przepis na nalewkę z pigwowca? W internecie kilka widziałem, ale owoców jest trochę, to i spirytusu trzeba będzie użyć znaczną ilość, więc zależy mi na dobrym efekcie końcowym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 4 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
kordiankw Napisano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Kolega obdarował mnie takim dobrem. Pigwowcowki jeszcze nie robiłem, czy ktoś posiada sprawdzony przepis na nalewkę z pigwowca? W internecie kilka widziałem, ale owoców jest trochę, to i spirytusu trzeba będzie użyć znaczną ilość, więc zależy mi na dobrym efekcie końcowym. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi