Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 DHL wygral. Hello, I called DHL this morning and I had the answer. The DHL office I’ve been to did not say that it was forbidden to ship carbon canisters by air mail. Therefore, you can’t receive the complete package in Poland. Now, we have two different options. You can either cancel all your order and get your money back or I can ask DHL to send the bag pack and the 25l cover and you’ll have to buy a canister in Poland. Here is the website of the official ABS distributor in Poland : http://www.tatratrade.com.pl/ Sorry for the inconvenience, let us know what’s best for you. A zestaw inicjujacy - butla + raczka kosztuje 500 PLN stalowa, 1000 - karbonowa. Jezu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Co sadzicie o plecaku NorthFace? Jest sporo tanszy. http://www.multanex....la-stalowa/5433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Sprawdz w Tuttu mieli je po 1699zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakkz Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 To przykre. Dowiedz się jeszcze, jak wygląda sprawa napełnienia kartusza w Polsce. Być może bardziej będzie opłacało Ci się, żeby wysłali plecak z opróżnionym kartuszem i dezaktywowanym ładunkiem, jeśli nadal chcesz iść tą drogą. TNF pogubił się według mnie ostatnio w projektowaniu trochę, ale wszystkie ich rzeczy są bardzo solidne, łącznie z plecakami. W przypadku Patrola nie powinno być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie. Rezygnuje ze Szwajcarow. Plecak + oplaty celne + kanister zaczyna sie robic kompletnie nieoplacalnie. I jeszcze nie mam pewnosci, czy dotrze na czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakkz Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Następnym razem, jeśli trzeba byłoby Cię zniechęcić przed niepewnym zakupem, daj znać. Jestem mistrzem czarnego scenariusza. A tak nawiasem mówiąc, to TNF jakąś nowość wystawił na tegorocznych ISPO w postaci projektu poduchy Modulator. Ktoś coś więcej o tym wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Swoja droga, skad takie roznice w cenach TNF i Dakine? http://boardland.pl/...SIGNAL-25L/4521 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakkz Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Cena powinna być praktycznie identyczna. Sprawdziłem z ciekawości cenę sugerowaną przez producenta dla Patrola 24 L oraz Signala 25 L i o dziwo TNF ma stabilną cenę wyjściową, wynoszącą 1 179 dolców, a przy Dakine cena sugerowana przez producenta różni się w zależności od sklepu, najniższa cena była na Amazonie i wynosiła 1 195 dolców, w przecenie 750 dolców. Chyba u nas sprzedawcy dostali słabe zniżki na Dakine'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Cena powinna być praktycznie identyczna. Sprawdziłem z ciekawości cenę sugerowaną przez producenta dla Patrola 24 L oraz Signala 25 L i o dziwo TNF ma stabilną cenę wyjściową, wynoszącą 1 179 dolców, a przy Dakine cena sugerowana przez producenta różni się w zależności od sklepu, najniższa cena była na Amazonie i wynosiła 1 195 dolców, w przecenie 750 dolców. Chyba u nas sprzedawcy dostali słabe zniżki na Dakine'y. Chyba tak. Generalnie nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. Za te sama cene, co plecak w FWT, bede mial TNF i detektor Mammuta . I to za cene przed oplatami celnymi. Teraz zostalo tylko nauczyc sie jezdzic na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Generalnie nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. Za te sama cene, co plecak w FWT, bede mial TNF i detektor Mammuta . I to za cene przed oplatami celnymi. To znaczy ile Ci ten plecak wyszedł??? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 I jeszcze w kwestii transportu lotniczego znalazłem coś takiego: Przewożenie samolotem: System ABS jest najpopularniejszym systemem lawinowym i chociaż przewożenie zbiorników ciśnieniowych samolotem jest zabronione, to systemy lawinowe objęte są specjalnymi przepisami Międzynarodowego Stowarzyszenia Transportu Lotniczego (IATA) zezwalającymi na przewóz 1 zestawu butla+rączka (podstawa - dokument IATA Table 2.3A). Fakt przewożenia zestawu należy zgłosić przynajmniej 2 tygodnie wcześniej obsłudze linii lotniczych (zależne od linii lotniczych) pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 To znaczy ile Ci ten plecak wyszedł??? Pozdro Wiesiek W FWT: 750 eur. Wraz z przesylka ale bez cla i vatu. W PL, TNF: 2100 pln. FWT wysylali juz nie ra, ale poczta. Cena za przesylke to 70 eur. I z poczta nigdy nie mieli problemow. Tylko, jak u nas paczki trafiaja do celnikow, to 2 tyg moga lezex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W PL, TNF: 2100 pln. Rozumiem, że to dawny ABS - to model z bazą??? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W FWT: 750 eur. Wraz z przesylka ale bez cla i vatu. W PL, TNF: 2100 pln. FWT wysylali juz nie ra, ale poczta. Cena za przesylke to 70 eur. I z poczta nigdy nie mieli problemow. Tylko, jak u nas paczki trafiaja do celnikow, to 2 tyg moga lezex obojetne, co Ci powiedza, zamow plecak z nienaladowana butla (powinni miec mozliwosc zagladniecia "do srodka") i bez ladunku Wierz mi........ BTW: moj jest juz w domu TNF MOdulation jest pierwszym AirBag, ktory mozna "doczepic" do dowolnego plecaka - ceny sa swirowate 999 $$ dla mnie - rozsmieszajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Rozumiem, że to dawny ABS - to model z bazą??? Pozdro Wiesiek Dobre pytanie, W Tuttu pisza, ze tegoroczna wersja: http://www.tuttu.pl/...761#tabPtnTable W Multanex nic nie pisza, ale przykleili plakietke "nowosc" http://www.multanex....la-stalowa/5433 Tak na prawde nie mam zielonego pojecia, czy stary, czy nowy. I chyba w odroznieniu od Dakine ABS jest integralna czescia plecaka. Ale lba sobie urwac nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 obojetne, co Ci powiedza, zamow plecak z nienaladowana butla (powinni miec mozliwosc zagladniecia "do srodka") i bez ladunku Wierz mi........ BTW: moj jest juz w domu Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek W swoich wyborach nie biore pod uwage Skiturow. Tylko czysty FR z malym pochodzeniem, czy Heli. Takze kilkudniowe zapasy nie wchodza w gre. Wielki ten Snowpulse jest. Za mlodu wspinalem sie z 65l (jedne z pierwszych bez aluminiowego stelaza) i bylo ciezko jak cholera. (Do dzis go mam, jest niezniszczalny). Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Nawet na sprzęt wspinaczkowy z liną też powinno starczyć Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Kursy lawinowe Warszawa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Generalnie nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. Za te sama cene, co plecak w FWT, bede mial TNF i detektor Mammuta . I to za cene przed oplatami celnymi. To znaczy ile Ci ten plecak wyszedł??? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 I jeszcze w kwestii transportu lotniczego znalazłem coś takiego: Przewożenie samolotem: System ABS jest najpopularniejszym systemem lawinowym i chociaż przewożenie zbiorników ciśnieniowych samolotem jest zabronione, to systemy lawinowe objęte są specjalnymi przepisami Międzynarodowego Stowarzyszenia Transportu Lotniczego (IATA) zezwalającymi na przewóz 1 zestawu butla+rączka (podstawa - dokument IATA Table 2.3A). Fakt przewożenia zestawu należy zgłosić przynajmniej 2 tygodnie wcześniej obsłudze linii lotniczych (zależne od linii lotniczych) pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 To znaczy ile Ci ten plecak wyszedł??? Pozdro Wiesiek W FWT: 750 eur. Wraz z przesylka ale bez cla i vatu. W PL, TNF: 2100 pln. FWT wysylali juz nie ra, ale poczta. Cena za przesylke to 70 eur. I z poczta nigdy nie mieli problemow. Tylko, jak u nas paczki trafiaja do celnikow, to 2 tyg moga lezex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W PL, TNF: 2100 pln. Rozumiem, że to dawny ABS - to model z bazą??? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W FWT: 750 eur. Wraz z przesylka ale bez cla i vatu. W PL, TNF: 2100 pln. FWT wysylali juz nie ra, ale poczta. Cena za przesylke to 70 eur. I z poczta nigdy nie mieli problemow. Tylko, jak u nas paczki trafiaja do celnikow, to 2 tyg moga lezex obojetne, co Ci powiedza, zamow plecak z nienaladowana butla (powinni miec mozliwosc zagladniecia "do srodka") i bez ladunku Wierz mi........ BTW: moj jest juz w domu TNF MOdulation jest pierwszym AirBag, ktory mozna "doczepic" do dowolnego plecaka - ceny sa swirowate 999 $$ dla mnie - rozsmieszajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Rozumiem, że to dawny ABS - to model z bazą??? Pozdro Wiesiek Dobre pytanie, W Tuttu pisza, ze tegoroczna wersja: http://www.tuttu.pl/...761#tabPtnTable W Multanex nic nie pisza, ale przykleili plakietke "nowosc" http://www.multanex....la-stalowa/5433 Tak na prawde nie mam zielonego pojecia, czy stary, czy nowy. I chyba w odroznieniu od Dakine ABS jest integralna czescia plecaka. Ale lba sobie urwac nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 obojetne, co Ci powiedza, zamow plecak z nienaladowana butla (powinni miec mozliwosc zagladniecia "do srodka") i bez ladunku Wierz mi........ BTW: moj jest juz w domu Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek W swoich wyborach nie biore pod uwage Skiturow. Tylko czysty FR z malym pochodzeniem, czy Heli. Takze kilkudniowe zapasy nie wchodza w gre. Wielki ten Snowpulse jest. Za mlodu wspinalem sie z 65l (jedne z pierwszych bez aluminiowego stelaza) i bylo ciezko jak cholera. (Do dzis go mam, jest niezniszczalny). Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Nawet na sprzęt wspinaczkowy z liną też powinno starczyć Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Kursy lawinowe Warszawa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 I jeszcze w kwestii transportu lotniczego znalazłem coś takiego: Przewożenie samolotem: System ABS jest najpopularniejszym systemem lawinowym i chociaż przewożenie zbiorników ciśnieniowych samolotem jest zabronione, to systemy lawinowe objęte są specjalnymi przepisami Międzynarodowego Stowarzyszenia Transportu Lotniczego (IATA) zezwalającymi na przewóz 1 zestawu butla+rączka (podstawa - dokument IATA Table 2.3A). Fakt przewożenia zestawu należy zgłosić przynajmniej 2 tygodnie wcześniej obsłudze linii lotniczych (zależne od linii lotniczych) pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 To znaczy ile Ci ten plecak wyszedł??? Pozdro Wiesiek W FWT: 750 eur. Wraz z przesylka ale bez cla i vatu. W PL, TNF: 2100 pln. FWT wysylali juz nie ra, ale poczta. Cena za przesylke to 70 eur. I z poczta nigdy nie mieli problemow. Tylko, jak u nas paczki trafiaja do celnikow, to 2 tyg moga lezex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W PL, TNF: 2100 pln. Rozumiem, że to dawny ABS - to model z bazą??? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W FWT: 750 eur. Wraz z przesylka ale bez cla i vatu. W PL, TNF: 2100 pln. FWT wysylali juz nie ra, ale poczta. Cena za przesylke to 70 eur. I z poczta nigdy nie mieli problemow. Tylko, jak u nas paczki trafiaja do celnikow, to 2 tyg moga lezex obojetne, co Ci powiedza, zamow plecak z nienaladowana butla (powinni miec mozliwosc zagladniecia "do srodka") i bez ladunku Wierz mi........ BTW: moj jest juz w domu TNF MOdulation jest pierwszym AirBag, ktory mozna "doczepic" do dowolnego plecaka - ceny sa swirowate 999 $$ dla mnie - rozsmieszajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Rozumiem, że to dawny ABS - to model z bazą??? Pozdro Wiesiek Dobre pytanie, W Tuttu pisza, ze tegoroczna wersja: http://www.tuttu.pl/...761#tabPtnTable W Multanex nic nie pisza, ale przykleili plakietke "nowosc" http://www.multanex....la-stalowa/5433 Tak na prawde nie mam zielonego pojecia, czy stary, czy nowy. I chyba w odroznieniu od Dakine ABS jest integralna czescia plecaka. Ale lba sobie urwac nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 obojetne, co Ci powiedza, zamow plecak z nienaladowana butla (powinni miec mozliwosc zagladniecia "do srodka") i bez ladunku Wierz mi........ BTW: moj jest juz w domu Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek W swoich wyborach nie biore pod uwage Skiturow. Tylko czysty FR z malym pochodzeniem, czy Heli. Takze kilkudniowe zapasy nie wchodza w gre. Wielki ten Snowpulse jest. Za mlodu wspinalem sie z 65l (jedne z pierwszych bez aluminiowego stelaza) i bylo ciezko jak cholera. (Do dzis go mam, jest niezniszczalny). Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Nawet na sprzęt wspinaczkowy z liną też powinno starczyć Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Kursy lawinowe Warszawa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 W FWT: 750 eur. Wraz z przesylka ale bez cla i vatu. W PL, TNF: 2100 pln. FWT wysylali juz nie ra, ale poczta. Cena za przesylke to 70 eur. I z poczta nigdy nie mieli problemow. Tylko, jak u nas paczki trafiaja do celnikow, to 2 tyg moga lezex obojetne, co Ci powiedza, zamow plecak z nienaladowana butla (powinni miec mozliwosc zagladniecia "do srodka") i bez ladunku Wierz mi........ BTW: moj jest juz w domu TNF MOdulation jest pierwszym AirBag, ktory mozna "doczepic" do dowolnego plecaka - ceny sa swirowate 999 $$ dla mnie - rozsmieszajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Rozumiem, że to dawny ABS - to model z bazą??? Pozdro Wiesiek Dobre pytanie, W Tuttu pisza, ze tegoroczna wersja: http://www.tuttu.pl/...761#tabPtnTable W Multanex nic nie pisza, ale przykleili plakietke "nowosc" http://www.multanex....la-stalowa/5433 Tak na prawde nie mam zielonego pojecia, czy stary, czy nowy. I chyba w odroznieniu od Dakine ABS jest integralna czescia plecaka. Ale lba sobie urwac nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 obojetne, co Ci powiedza, zamow plecak z nienaladowana butla (powinni miec mozliwosc zagladniecia "do srodka") i bez ladunku Wierz mi........ BTW: moj jest juz w domu Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek W swoich wyborach nie biore pod uwage Skiturow. Tylko czysty FR z malym pochodzeniem, czy Heli. Takze kilkudniowe zapasy nie wchodza w gre. Wielki ten Snowpulse jest. Za mlodu wspinalem sie z 65l (jedne z pierwszych bez aluminiowego stelaza) i bylo ciezko jak cholera. (Do dzis go mam, jest niezniszczalny). Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Nawet na sprzęt wspinaczkowy z liną też powinno starczyć Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Kursy lawinowe Warszawa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Rozumiem, że to dawny ABS - to model z bazą??? Pozdro Wiesiek Dobre pytanie, W Tuttu pisza, ze tegoroczna wersja: http://www.tuttu.pl/...761#tabPtnTable W Multanex nic nie pisza, ale przykleili plakietke "nowosc" http://www.multanex....la-stalowa/5433 Tak na prawde nie mam zielonego pojecia, czy stary, czy nowy. I chyba w odroznieniu od Dakine ABS jest integralna czescia plecaka. Ale lba sobie urwac nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 obojetne, co Ci powiedza, zamow plecak z nienaladowana butla (powinni miec mozliwosc zagladniecia "do srodka") i bez ladunku Wierz mi........ BTW: moj jest juz w domu Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek W swoich wyborach nie biore pod uwage Skiturow. Tylko czysty FR z malym pochodzeniem, czy Heli. Takze kilkudniowe zapasy nie wchodza w gre. Wielki ten Snowpulse jest. Za mlodu wspinalem sie z 65l (jedne z pierwszych bez aluminiowego stelaza) i bylo ciezko jak cholera. (Do dzis go mam, jest niezniszczalny). Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Nawet na sprzęt wspinaczkowy z liną też powinno starczyć Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Kursy lawinowe Warszawa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 obojetne, co Ci powiedza, zamow plecak z nienaladowana butla (powinni miec mozliwosc zagladniecia "do srodka") i bez ladunku Wierz mi........ BTW: moj jest juz w domu Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek W swoich wyborach nie biore pod uwage Skiturow. Tylko czysty FR z malym pochodzeniem, czy Heli. Takze kilkudniowe zapasy nie wchodza w gre. Wielki ten Snowpulse jest. Za mlodu wspinalem sie z 65l (jedne z pierwszych bez aluminiowego stelaza) i bylo ciezko jak cholera. (Do dzis go mam, jest niezniszczalny). Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Nawet na sprzęt wspinaczkowy z liną też powinno starczyć Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Kursy lawinowe Warszawa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Sklep Multanex mam namiejscu - podjade do nich, jak tylko zobacze zwrocona kase na PayPalu. Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek W swoich wyborach nie biore pod uwage Skiturow. Tylko czysty FR z malym pochodzeniem, czy Heli. Takze kilkudniowe zapasy nie wchodza w gre. Wielki ten Snowpulse jest. Za mlodu wspinalem sie z 65l (jedne z pierwszych bez aluminiowego stelaza) i bylo ciezko jak cholera. (Do dzis go mam, jest niezniszczalny). Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Nawet na sprzęt wspinaczkowy z liną też powinno starczyć Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Kursy lawinowe Warszawa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bo do przemyślenia jest pojemność plecaka - te co zlinkowałeś pozwoli Ci schować sprzęt na jednodniowy dłuższy wypad. To raczej sprzęt freeridowy. A ponieważ nie jest to ten system gdzie wymieniasz część bagażową plecaka to jeśli w przyszłości chciałbyś zabrać więcej wyposażenia to po prostu będzie mało miejsca. Nie mówię, że to złe rozwiązanie ale prawie o 200 zł taniej masz 45 litrowego Snowpulsa, który nawet na parodniową wycieczkę od biedy starczy. Waży tylko 600 g więcej od "Twojego", wielkość też nie powinna przeszkadzać. Jakbym kupował jeden plecak to mocno bym się zastanowił. Pozdro Wiesiek W swoich wyborach nie biore pod uwage Skiturow. Tylko czysty FR z malym pochodzeniem, czy Heli. Takze kilkudniowe zapasy nie wchodza w gre. Wielki ten Snowpulse jest. Za mlodu wspinalem sie z 65l (jedne z pierwszych bez aluminiowego stelaza) i bylo ciezko jak cholera. (Do dzis go mam, jest niezniszczalny). Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Nawet na sprzęt wspinaczkowy z liną też powinno starczyć Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Kursy lawinowe Warszawa × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Skupie sie na tym, by pomiescilo sie podstawowe wyposazenie: apteczka, ABC, woda, batony, kurtka puchowa. Nawet na sprzęt wspinaczkowy z liną też powinno starczyć Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Kursy lawinowe Warszawa
jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jeszcze chodzi mi po glowie Ortovox Free Rider 26 (2700 + butla 500), ale w recenzjach narzekaja na zbyt mala pojemnosc plecaka. Tylko, ze jedni rozpisuja o 24L, inni o 26L. I wez tu badz madrym. Wydaje mi sie, ze wybierajac 3 omawiane plecaki - kierowac trzeba sie juz tylko cena. dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Kursy lawinowe Warszawa
Wujot Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 dlatego wybralem pro Protection (prawidlowa nazwa Snowpuls'a) 35 l - i zapewniam Cie - pojemnosc 35l w tym plecaku (jak chyba wszystkich ABS) jest liczona razem z komora na poduche - czyli z 35l, jakies 26-27 l na bagaz - reszte zajmuje poducha.... roznica w pojemnosci 24 vs 26 raczej niezauwazalna wiele tez zalezy od design i dodatkowych uchwytow, paskow itp Z tą pojemnością to trzeba uważać w tym linku napisali, że to 24 + 8 l zajmowanych przez ABS. Jeśli jest wolne rzeczywiście 24 litry to spoko wystarczy ale mniej nie powinno być. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzieki wielkie, madrych rad nigdy nie za wiele. Nawet bym nie spojrzal na te "8". Na szczescie TNF podaje 24 jako uzytkowe. Pytanie, czy w te 24 wchodza tez kieszenie na paskach i gorna na gogle. To wtedy z glownej komory robi sie jakies 15 TA NA GOGLE na pewno sie liczy. na paskach - chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Burdoror Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No nic. Jutro, badz w sobote podjade odebrac TNF. Powrzucam gratow do srodka i sie okaze dokladnie, ile pomiesci ten plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi