AndRand Napisano 4 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Witam To chyba ten sam żleb. Nie wiedziałem jak się nazywa. Ale Słowacy tam się wybierali, więc ja też. Miałem lepiej, bo z górnej stacji krzesełka. Śnieg był bardzo przyzwoity. Narty da się wytrzymać. Fajna jazda na wiosnę. Pozdrawiam Kartarik (Kartarikovy zlab) Na wiosnę nie za dobrze bo szybko jest w cieniu i pewnie betonowy. No i jak chodzi wyciąg na Łomnicką Przełęcz to jest przeorany jak u nas Beskid - do 11 po opadzie ślad na śladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Wersja zimowa szlaku z Kopy Kondrackiej do Małej Łąki - wiało, zadymka, szlak na Kondracką Przełęcz zawiany - trzeba było przez Świstówkę Z dołu Świstówka wygląda słabo - pamiętałem tylko ze zdjęcia, które zrobiłem z rok temu ze szlaku. Z góry okazało się wręcz banalne - ale jak się nie wie co się spotka to lepiej być przygotowanym na różne wersje. W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Z;)[/size] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 świetny film. Co to za narty? BBR'y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 WitamŁadna wycieczka na jeden dzień.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 świetny film. Co to za narty? BBR'y? Tak. Moje uniwersalne puchówki Witam Ładna wycieczka na jeden dzień. Pozdrawiam Brałem pod uwagę opcję z wersją ambitniejszą - żeby po zjeździe z progu do dolinki wejść na szlak na Kondracką Przełęcz i zjechać do Kondratowej. Ambitne plany mają to do siebie, że są weryfikowane - np. przez plecak doważony harszlami, rakami i dronem. Ciśnienia nie było bo mam kwaterę w pobliżu Małej Łąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Sobotnie Wrota Chałubińskiego.Szału nie było, bo trochę rozdeptane i po jednej stronie szreń lub kalafiory, ale w sumie przyjemne zakończenie sezonu puchowego. W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Fantastyczna produkcja. Niektóre filmy wyświetlane na Pure Powder były moim zdaniem znacznie gorsze. Jeśli to nie tajemnica to czym nagrywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Głównie Insta360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... AndRand Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Tym razem wycieczka z Hrebienioka - wejście na Sławkowski i zjazd Żlebem Królewskim do Razcestia pod Hupackami, stamtąd 20 minut na piechotę z powrotem na Hrebienioka. Z Hrebienioka do Vyhliedki w adidaskach, dalej w narciarskich, bo są duże płaty śniegu. Całość na husarza, jak ktoś jest fanatykiem foczenia to od Nosa wyśnieżone do szczytu. Z pomocą harszli by się udało. W żlebie: Czas netto wejścia (4h) wzbogaciłem o trzy postoje, łącznie 2h. Byłem o 14 koło Nosa, ale uznałem że nie ma co rezygnować z wejścia na Sławkowski, więc wjazd do żlebu o 16. A tam beton - zamarzło przeoranie miękkiego przez narciarzy, których widziałem o 14.Tak więc góra trochę w stylu kung-fu. Walka. Potem ok.1700m było trochę niebetonowo, ale poniżej był fragment cały dzień w cieniu - i tam chyba nie odpuściło przez cały dzień. Na dole trochę miękkiego, można dojechać aż do Razcestia pod Húpačkami. Jakby ktoś się uparł to można z jedną przepinką foczyć do Hrebienioka. Jak na rekonesans bezpiecznie - a żleb MEGA! Będę musiał się tam wybrać jeszcze raz na lepsze śniegi. W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Wersja zimowa szlaku z Kopy Kondrackiej do Małej Łąki - wiało, zadymka, szlak na Kondracką Przełęcz zawiany - trzeba było przez Świstówkę Z dołu Świstówka wygląda słabo - pamiętałem tylko ze zdjęcia, które zrobiłem z rok temu ze szlaku. Z góry okazało się wręcz banalne - ale jak się nie wie co się spotka to lepiej być przygotowanym na różne wersje.Jakby ktoś się zastanawiał dlaczego jeżdżę z czekanem...To samo miejsce 14 dni póżniej https://youtu.be/jzh_qieW2a4?t=288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... AndRand Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Klasyk w Gąsienicowej: granią do Przełęczy Świnickiej, podejście na Karb i zjazd do Murowańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Klasyk w Gąsienicowej: granią do Przełęczy Świnickiej, podejście na Karb i zjazd do Murowańca. Pięknie! Wielki szacun. Tak z ciekawości, byłeś sam? Co do filmu, fajny podkład muzyczny. FF rządzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Tak z ciekawości, byłeś sam? Szedłem sam, ale tam prawie zawsze ktoś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dwie kolejne traski - jedna na którą czekałem od 3 lat. Musi być wystarczająco śniegu (raczej dopiero w lutym), ładna pogoda (żeby było coś widać), nie za późno bo południowe wystawy (początek marca najpóźniej), ze stabilnym podkładem kilka dni po dużym opadzie (lawiny), ale z jakimś świeżym opadem, żeby nie na betonie... Udało się - MOK-Wrota-Zawory-Gładka-D5S Druga na bonus - żlebik ukryty gdzieś w Tatrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... AndRand Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 W Tatrach jest obecnie zbyt dużo świeżego śniegu Trzeba się natorować jak dzik, a wejść na odpowiednio strome stoki nie jest łatwo. PKL stwierdził, że ponieważ ma nieprzygotowane stoki to nie wpuszcza z nartami do kolejki Nie będę im tłumaczył, że ja nie korzystam z ich stoków Więc szybki edycik trochę oddalony od wyciągów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ale że co, nie rozpoznali elyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 W Tatrach jest obecnie zbyt dużo świeżego śniegu :DTrzeba się natorować jak dzik, a wejść na odpowiednio strome stoki nie jest łatwo. PKL stwierdził, że ponieważ ma nieprzygotowane stoki to nie wpuszcza z nartami do kolejki :angry:Nie będę im tłumaczył, że ja nie korzystam z ich stoków :DWięc szybki edycik trochę oddalony od wyciągów: Ile zabrakło do przełęczy? Czy wszedłeś? Kosówek tam gąszcz na górze. PS W Karkonoszach co do śniegu podobnie na górze. Ale płasko;-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ile zabrakło do przełęczy? Czy wszedłeś? Kosówek tam gąszcz na górze. PS W Karkonoszach co do śniegu podobnie na górze. Ale płasko;-) Byłem już na wysokości Przełęczy, ale celem był jakiś zjazd - nie chciałem zjeżdżać Żlebem Kamienistym bo się zjeżdża gdzieś do Smreczyńskiego, a nie do Tomanowej, znowu podejście wyżej pod Stoły Ciemniaka było ledwie wykonalne w tym puchu. Suchy Tomanowy znowu wyglądał na wypizgany z trochę za małą ilością śniegu. Próbowałem w puchu pojechać niskim zakrętem, ale okazało się, że jak do hamowania piszczelami nóg dodałem jeszcze zgarnianie puchu dupą no to nawet na stromym było trochę wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... AndRand_v2 Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Skoro forum udało się odratować to uzupełniam braki - filmy z zeszłego sezonu w jednym pliku. Tomanowa Pośredni Lodowy Żleb Chuda Przełączka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 W dniu 21.11.2021 o 18:08, AndRand_v2 napisał: Skoro forum udało się odratować to uzupełniam braki - filmy z zeszłego sezonu w jednym pliku. Tomanowa Pośredni Lodowy Żleb Chuda Przełączka Super. Gdzie ten Lodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand_v2 Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 W dniu 23.11.2021 o 11:56, star napisał: Super. Gdzie ten Lodowy? Z Ciemniaka przez Zadnie Kamienne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... AndRand_v2 Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 W tym roku mało chodzenia bo warunki słabe - ten sezon był jakiś szczególny: najpierw brak śniegu, potem szklane góry, potem na szklane góry spadło pół metra śniegu, więc lawinowo, potem opady przychodziły z orkanami więc wszystko przewiane nie wiadomo gdzie. Tak naprawdę najlepsze warunki zrobiły się w kwietniu. W związku z tym - jak zawsze, Pośredni Goryczkowy. Puchowa 8, choć nie klasyczne Powder8 bo powinno być krótszym skrętem, płynnie z zakrętu w zakręt - ale nie w tym szreniącym się już śniegu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Multimedia Wokół wyciągów w Tatrach
AndRand Napisano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Wersja zimowa szlaku z Kopy Kondrackiej do Małej Łąki - wiało, zadymka, szlak na Kondracką Przełęcz zawiany - trzeba było przez Świstówkę Z dołu Świstówka wygląda słabo - pamiętałem tylko ze zdjęcia, które zrobiłem z rok temu ze szlaku. Z góry okazało się wręcz banalne - ale jak się nie wie co się spotka to lepiej być przygotowanym na różne wersje. W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Z;)[/size] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 świetny film. Co to za narty? BBR'y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 WitamŁadna wycieczka na jeden dzień.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 świetny film. Co to za narty? BBR'y? Tak. Moje uniwersalne puchówki Witam Ładna wycieczka na jeden dzień. Pozdrawiam Brałem pod uwagę opcję z wersją ambitniejszą - żeby po zjeździe z progu do dolinki wejść na szlak na Kondracką Przełęcz i zjechać do Kondratowej. Ambitne plany mają to do siebie, że są weryfikowane - np. przez plecak doważony harszlami, rakami i dronem. Ciśnienia nie było bo mam kwaterę w pobliżu Małej Łąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Sobotnie Wrota Chałubińskiego.Szału nie było, bo trochę rozdeptane i po jednej stronie szreń lub kalafiory, ale w sumie przyjemne zakończenie sezonu puchowego. W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Fantastyczna produkcja. Niektóre filmy wyświetlane na Pure Powder były moim zdaniem znacznie gorsze. Jeśli to nie tajemnica to czym nagrywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Głównie Insta360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Tym razem wycieczka z Hrebienioka - wejście na Sławkowski i zjazd Żlebem Królewskim do Razcestia pod Hupackami, stamtąd 20 minut na piechotę z powrotem na Hrebienioka. Z Hrebienioka do Vyhliedki w adidaskach, dalej w narciarskich, bo są duże płaty śniegu. Całość na husarza, jak ktoś jest fanatykiem foczenia to od Nosa wyśnieżone do szczytu. Z pomocą harszli by się udało. W żlebie: Czas netto wejścia (4h) wzbogaciłem o trzy postoje, łącznie 2h. Byłem o 14 koło Nosa, ale uznałem że nie ma co rezygnować z wejścia na Sławkowski, więc wjazd do żlebu o 16. A tam beton - zamarzło przeoranie miękkiego przez narciarzy, których widziałem o 14.Tak więc góra trochę w stylu kung-fu. Walka. Potem ok.1700m było trochę niebetonowo, ale poniżej był fragment cały dzień w cieniu - i tam chyba nie odpuściło przez cały dzień. Na dole trochę miękkiego, można dojechać aż do Razcestia pod Húpačkami. Jakby ktoś się uparł to można z jedną przepinką foczyć do Hrebienioka. Jak na rekonesans bezpiecznie - a żleb MEGA! Będę musiał się tam wybrać jeszcze raz na lepsze śniegi. W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Wersja zimowa szlaku z Kopy Kondrackiej do Małej Łąki - wiało, zadymka, szlak na Kondracką Przełęcz zawiany - trzeba było przez Świstówkę Z dołu Świstówka wygląda słabo - pamiętałem tylko ze zdjęcia, które zrobiłem z rok temu ze szlaku. Z góry okazało się wręcz banalne - ale jak się nie wie co się spotka to lepiej być przygotowanym na różne wersje.Jakby ktoś się zastanawiał dlaczego jeżdżę z czekanem...To samo miejsce 14 dni póżniej https://youtu.be/jzh_qieW2a4?t=288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Klasyk w Gąsienicowej: granią do Przełęczy Świnickiej, podejście na Karb i zjazd do Murowańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Klasyk w Gąsienicowej: granią do Przełęczy Świnickiej, podejście na Karb i zjazd do Murowańca. Pięknie! Wielki szacun. Tak z ciekawości, byłeś sam? Co do filmu, fajny podkład muzyczny. FF rządzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Tak z ciekawości, byłeś sam? Szedłem sam, ale tam prawie zawsze ktoś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dwie kolejne traski - jedna na którą czekałem od 3 lat. Musi być wystarczająco śniegu (raczej dopiero w lutym), ładna pogoda (żeby było coś widać), nie za późno bo południowe wystawy (początek marca najpóźniej), ze stabilnym podkładem kilka dni po dużym opadzie (lawiny), ale z jakimś świeżym opadem, żeby nie na betonie... Udało się - MOK-Wrota-Zawory-Gładka-D5S Druga na bonus - żlebik ukryty gdzieś w Tatrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... AndRand Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 W Tatrach jest obecnie zbyt dużo świeżego śniegu Trzeba się natorować jak dzik, a wejść na odpowiednio strome stoki nie jest łatwo. PKL stwierdził, że ponieważ ma nieprzygotowane stoki to nie wpuszcza z nartami do kolejki Nie będę im tłumaczył, że ja nie korzystam z ich stoków Więc szybki edycik trochę oddalony od wyciągów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ale że co, nie rozpoznali elyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 W Tatrach jest obecnie zbyt dużo świeżego śniegu :DTrzeba się natorować jak dzik, a wejść na odpowiednio strome stoki nie jest łatwo. PKL stwierdził, że ponieważ ma nieprzygotowane stoki to nie wpuszcza z nartami do kolejki :angry:Nie będę im tłumaczył, że ja nie korzystam z ich stoków :DWięc szybki edycik trochę oddalony od wyciągów: Ile zabrakło do przełęczy? Czy wszedłeś? Kosówek tam gąszcz na górze. PS W Karkonoszach co do śniegu podobnie na górze. Ale płasko;-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ile zabrakło do przełęczy? Czy wszedłeś? Kosówek tam gąszcz na górze. PS W Karkonoszach co do śniegu podobnie na górze. Ale płasko;-) Byłem już na wysokości Przełęczy, ale celem był jakiś zjazd - nie chciałem zjeżdżać Żlebem Kamienistym bo się zjeżdża gdzieś do Smreczyńskiego, a nie do Tomanowej, znowu podejście wyżej pod Stoły Ciemniaka było ledwie wykonalne w tym puchu. Suchy Tomanowy znowu wyglądał na wypizgany z trochę za małą ilością śniegu. Próbowałem w puchu pojechać niskim zakrętem, ale okazało się, że jak do hamowania piszczelami nóg dodałem jeszcze zgarnianie puchu dupą no to nawet na stromym było trochę wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... AndRand_v2 Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Skoro forum udało się odratować to uzupełniam braki - filmy z zeszłego sezonu w jednym pliku. Tomanowa Pośredni Lodowy Żleb Chuda Przełączka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 W dniu 21.11.2021 o 18:08, AndRand_v2 napisał: Skoro forum udało się odratować to uzupełniam braki - filmy z zeszłego sezonu w jednym pliku. Tomanowa Pośredni Lodowy Żleb Chuda Przełączka Super. Gdzie ten Lodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand_v2 Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 W dniu 23.11.2021 o 11:56, star napisał: Super. Gdzie ten Lodowy? Z Ciemniaka przez Zadnie Kamienne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... AndRand_v2 Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 W tym roku mało chodzenia bo warunki słabe - ten sezon był jakiś szczególny: najpierw brak śniegu, potem szklane góry, potem na szklane góry spadło pół metra śniegu, więc lawinowo, potem opady przychodziły z orkanami więc wszystko przewiane nie wiadomo gdzie. Tak naprawdę najlepsze warunki zrobiły się w kwietniu. W związku z tym - jak zawsze, Pośredni Goryczkowy. Puchowa 8, choć nie klasyczne Powder8 bo powinno być krótszym skrętem, płynnie z zakrętu w zakręt - ale nie w tym szreniącym się już śniegu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Multimedia Wokół wyciągów w Tatrach
AndRand Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Tak z ciekawości, byłeś sam? Szedłem sam, ale tam prawie zawsze ktoś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dwie kolejne traski - jedna na którą czekałem od 3 lat. Musi być wystarczająco śniegu (raczej dopiero w lutym), ładna pogoda (żeby było coś widać), nie za późno bo południowe wystawy (początek marca najpóźniej), ze stabilnym podkładem kilka dni po dużym opadzie (lawiny), ale z jakimś świeżym opadem, żeby nie na betonie... Udało się - MOK-Wrota-Zawory-Gładka-D5S Druga na bonus - żlebik ukryty gdzieś w Tatrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... AndRand Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 W Tatrach jest obecnie zbyt dużo świeżego śniegu Trzeba się natorować jak dzik, a wejść na odpowiednio strome stoki nie jest łatwo. PKL stwierdził, że ponieważ ma nieprzygotowane stoki to nie wpuszcza z nartami do kolejki Nie będę im tłumaczył, że ja nie korzystam z ich stoków Więc szybki edycik trochę oddalony od wyciągów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ale że co, nie rozpoznali elyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 W Tatrach jest obecnie zbyt dużo świeżego śniegu :DTrzeba się natorować jak dzik, a wejść na odpowiednio strome stoki nie jest łatwo. PKL stwierdził, że ponieważ ma nieprzygotowane stoki to nie wpuszcza z nartami do kolejki :angry:Nie będę im tłumaczył, że ja nie korzystam z ich stoków :DWięc szybki edycik trochę oddalony od wyciągów: Ile zabrakło do przełęczy? Czy wszedłeś? Kosówek tam gąszcz na górze. PS W Karkonoszach co do śniegu podobnie na górze. Ale płasko;-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ile zabrakło do przełęczy? Czy wszedłeś? Kosówek tam gąszcz na górze. PS W Karkonoszach co do śniegu podobnie na górze. Ale płasko;-) Byłem już na wysokości Przełęczy, ale celem był jakiś zjazd - nie chciałem zjeżdżać Żlebem Kamienistym bo się zjeżdża gdzieś do Smreczyńskiego, a nie do Tomanowej, znowu podejście wyżej pod Stoły Ciemniaka było ledwie wykonalne w tym puchu. Suchy Tomanowy znowu wyglądał na wypizgany z trochę za małą ilością śniegu. Próbowałem w puchu pojechać niskim zakrętem, ale okazało się, że jak do hamowania piszczelami nóg dodałem jeszcze zgarnianie puchu dupą no to nawet na stromym było trochę wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... AndRand_v2 Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Skoro forum udało się odratować to uzupełniam braki - filmy z zeszłego sezonu w jednym pliku. Tomanowa Pośredni Lodowy Żleb Chuda Przełączka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 W dniu 21.11.2021 o 18:08, AndRand_v2 napisał: Skoro forum udało się odratować to uzupełniam braki - filmy z zeszłego sezonu w jednym pliku. Tomanowa Pośredni Lodowy Żleb Chuda Przełączka Super. Gdzie ten Lodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand_v2 Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 W dniu 23.11.2021 o 11:56, star napisał: Super. Gdzie ten Lodowy? Z Ciemniaka przez Zadnie Kamienne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... AndRand_v2 Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 W tym roku mało chodzenia bo warunki słabe - ten sezon był jakiś szczególny: najpierw brak śniegu, potem szklane góry, potem na szklane góry spadło pół metra śniegu, więc lawinowo, potem opady przychodziły z orkanami więc wszystko przewiane nie wiadomo gdzie. Tak naprawdę najlepsze warunki zrobiły się w kwietniu. W związku z tym - jak zawsze, Pośredni Goryczkowy. Puchowa 8, choć nie klasyczne Powder8 bo powinno być krótszym skrętem, płynnie z zakrętu w zakręt - ale nie w tym szreniącym się już śniegu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
AndRand Napisano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dwie kolejne traski - jedna na którą czekałem od 3 lat. Musi być wystarczająco śniegu (raczej dopiero w lutym), ładna pogoda (żeby było coś widać), nie za późno bo południowe wystawy (początek marca najpóźniej), ze stabilnym podkładem kilka dni po dużym opadzie (lawiny), ale z jakimś świeżym opadem, żeby nie na betonie... Udało się - MOK-Wrota-Zawory-Gładka-D5S Druga na bonus - żlebik ukryty gdzieś w Tatrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 W Tatrach jest obecnie zbyt dużo świeżego śniegu Trzeba się natorować jak dzik, a wejść na odpowiednio strome stoki nie jest łatwo. PKL stwierdził, że ponieważ ma nieprzygotowane stoki to nie wpuszcza z nartami do kolejki Nie będę im tłumaczył, że ja nie korzystam z ich stoków Więc szybki edycik trochę oddalony od wyciągów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ale że co, nie rozpoznali elyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 W Tatrach jest obecnie zbyt dużo świeżego śniegu :DTrzeba się natorować jak dzik, a wejść na odpowiednio strome stoki nie jest łatwo. PKL stwierdził, że ponieważ ma nieprzygotowane stoki to nie wpuszcza z nartami do kolejki :angry:Nie będę im tłumaczył, że ja nie korzystam z ich stoków :DWięc szybki edycik trochę oddalony od wyciągów: Ile zabrakło do przełęczy? Czy wszedłeś? Kosówek tam gąszcz na górze. PS W Karkonoszach co do śniegu podobnie na górze. Ale płasko;-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ile zabrakło do przełęczy? Czy wszedłeś? Kosówek tam gąszcz na górze. PS W Karkonoszach co do śniegu podobnie na górze. Ale płasko;-) Byłem już na wysokości Przełęczy, ale celem był jakiś zjazd - nie chciałem zjeżdżać Żlebem Kamienistym bo się zjeżdża gdzieś do Smreczyńskiego, a nie do Tomanowej, znowu podejście wyżej pod Stoły Ciemniaka było ledwie wykonalne w tym puchu. Suchy Tomanowy znowu wyglądał na wypizgany z trochę za małą ilością śniegu. Próbowałem w puchu pojechać niskim zakrętem, ale okazało się, że jak do hamowania piszczelami nóg dodałem jeszcze zgarnianie puchu dupą no to nawet na stromym było trochę wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... AndRand_v2 Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Skoro forum udało się odratować to uzupełniam braki - filmy z zeszłego sezonu w jednym pliku. Tomanowa Pośredni Lodowy Żleb Chuda Przełączka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 W dniu 21.11.2021 o 18:08, AndRand_v2 napisał: Skoro forum udało się odratować to uzupełniam braki - filmy z zeszłego sezonu w jednym pliku. Tomanowa Pośredni Lodowy Żleb Chuda Przełączka Super. Gdzie ten Lodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand_v2 Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 W dniu 23.11.2021 o 11:56, star napisał: Super. Gdzie ten Lodowy? Z Ciemniaka przez Zadnie Kamienne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... AndRand_v2 Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 W tym roku mało chodzenia bo warunki słabe - ten sezon był jakiś szczególny: najpierw brak śniegu, potem szklane góry, potem na szklane góry spadło pół metra śniegu, więc lawinowo, potem opady przychodziły z orkanami więc wszystko przewiane nie wiadomo gdzie. Tak naprawdę najlepsze warunki zrobiły się w kwietniu. W związku z tym - jak zawsze, Pośredni Goryczkowy. Puchowa 8, choć nie klasyczne Powder8 bo powinno być krótszym skrętem, płynnie z zakrętu w zakręt - ale nie w tym szreniącym się już śniegu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
AndRand_v2 Napisano 21 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Skoro forum udało się odratować to uzupełniam braki - filmy z zeszłego sezonu w jednym pliku. Tomanowa Pośredni Lodowy Żleb Chuda Przełączka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 W dniu 21.11.2021 o 18:08, AndRand_v2 napisał: Skoro forum udało się odratować to uzupełniam braki - filmy z zeszłego sezonu w jednym pliku. Tomanowa Pośredni Lodowy Żleb Chuda Przełączka Super. Gdzie ten Lodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand_v2 Napisano 25 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 W dniu 23.11.2021 o 11:56, star napisał: Super. Gdzie ten Lodowy? Z Ciemniaka przez Zadnie Kamienne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand_v2 Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 W tym roku mało chodzenia bo warunki słabe - ten sezon był jakiś szczególny: najpierw brak śniegu, potem szklane góry, potem na szklane góry spadło pół metra śniegu, więc lawinowo, potem opady przychodziły z orkanami więc wszystko przewiane nie wiadomo gdzie. Tak naprawdę najlepsze warunki zrobiły się w kwietniu. W związku z tym - jak zawsze, Pośredni Goryczkowy. Puchowa 8, choć nie klasyczne Powder8 bo powinno być krótszym skrętem, płynnie z zakrętu w zakręt - ale nie w tym szreniącym się już śniegu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność