AndRand Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Tatry Freezones Revisited http://vimeo.com/122593044 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Kilka zjazdów w okolicach wyciągów na Lomnicke Sedlo i Kasprowy Wierch.Śnieg marcowy, twardy, puch na Pośrednim trochę zbyt zryty na ósemki.Biletu od smutnych panów nie było? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Biletu od smutnych panów nie było? :> Spokojnie jeszcze nic straconego, znane są przypadki gdy ktoś oficjalnie chwalił się w tytułach filmików, lub opisów i dostawał "zaocznie". Gratuluje Co do samego tripu to super połączenie! też kiedys z chłopakami skiforum zrobiliśmy w sobotę Kaspro, a niedziela Łomnica 15 marca była duża łapanka na Kaspro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Witam! Za mało landszaftów, a za dużo nóg i nart. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Spokojnie jeszcze nic straconego, znane są przypadki gdy ktoś oficjalnie chwalił się w tytułach filmików, lub opisów i dostawał "zaocznie". Gratuluje Co do samego tripu to super połączenie! też kiedys z chłopakami skiforum zrobiliśmy w sobotę Kaspro, a niedziela Łomnica 15 marca była duża łapanka na Kaspro Ja tu jestem incognito Na szczęście od wielu wielu lat nie mam "szczęścia" do tepeenowców. Tu jeszcze poprzedni z wyjazdu noworocznego: Myślę czy nie zacząć jeszcze w tym sezonie CiupagaCup na nartach. CiupagaCup to puchar paralotniowy: Ciemniak, Krzesanica, Malołączniak, Kopa Kondracka, Beskid, Błyszcz, Starorobociański Wierch, Kończysty Wierch, Jarząbczy Wierch, Wołowiec. Przzyznam, że nie wszędzie byłem więc nie wiem czy da się zjechać. Co do ujęć - raz siadła bateria, za drugim razem przepełniona karta, więc nie zawsze były dwie kamerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... AndRand Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Ciąg dalszy w tym roku... Tym razem Kasprowy i Salatyn - z braku śniegu poniżej 1500m nie udało się nic dalej od wyciągów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... AndRand Napisano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Tym razem skitura w Gąsienicowym - zjazd trawerserm z kolejki pod Liliowe, wejście na Skrajną Turnię pod Pośrednią, zjazd na dół do szlaku na Karb, Karb, no i zjazd z Karbu przez Czarny Staw, do Murowańca. Karb to ewidentnie najpopularniejszy cel skiturowania w okolicach Kasprowego - żleb jest rozjeżdżony jak Francuska Mulda w Łomnicy (rzeczywiście na górze się już prawie muldy porobiły ), nawet niektóre bliższe Kasprowego stoki są mniej rozjeżdżone niż ten żleb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 A tu ostatki na nartach - tak trochę dalej niż przy wyciągach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... AndRand Napisano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Kontynuuacja wątku - tym razem klasyk skiturowy w okolicach Kasprowego: z Gąsienicowej na Karb, a potem przez Czarny Staw Gąsienicowy na Zawrat. Chwila oglądania widoków i z powrotem edit: sezon 2016/2017 w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 ). edit: sezon 2016/2017 w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... AndRand Napisano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Wyciągi jeszcze w Tatrach nie chodzą poza kolejką na Kasprowy, ale śniegu własnie dosypało, więc co robić?Trza łoić Przy okazji jestem bardzo pod wrażeniem Salomonów BBR (147-88-110) - najlepiej jeżdżąca w puchu i jednocześnie trzymająca na szreni narta jaką jeździłem. Dobrze byłoby jej nie zepsuć miękkim skiturowym butem to będzie też wycinać czyste carvingowe zakręty. EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... AndRand Napisano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Odcinek kolejny: tym razem Pośredni (Goryczkowy Wierch). Nigdy mi się nie chciało poświęcać tych 15 minut by wejść na szczyt skoro można zjeżdżać z trawersu 30m niżej, a tym razem - akurat krótko bez skitury (dzień wyjazdu), ale z chęcią na fajny freeride. A więc na górę, zjazd na wyciąg i z powrotem Zjazd na dół przez Padaki.(miękki skiturowy but nie zepsuł BBR - twarde kowadła przydałyby się tylko na wyjątkowe szrenie, ale wtedy lepiej wziąć inne narty) EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Jeszcze coś w okolicach wyciągów na Kasprowym zostało - Dwa Zjeby - zjazd dwóch żlebów: Liliowego (pod przełęczą Liliową) i Świnickiego (a w zasadzie tego obok, bo wpuścił, Świnicki miał nawis i trudne wejście) - Dwa Cycki - równoległe przejazdy od szczytu przez garb do żlebu: z Pośredniego Goryczkowego Wierchu i Goryczkowej Czuby (dla tego są nazwy: przez Kondracki Przechód na Wierch Kondratowy do Żlebu Marcinowskich) - Tura Pięciu Szczytów - tak naprawdę bez założenia fok ani razu bo w okolicach Kasprowego wszystkie szlaki są udeptane więc lepiej iść pieszo i się nie przepinać Myślałem, że w mojej eksploracji został już tylko Świnicki i Skrajna, ale Świnicki wyszedł nie ten, do Skrajnej jakoś nie mam szczęścia z pogodą, i jeszcze znalazłem na mapie Niebieską i Mylną (przydałoby się kiedyś Załupę) - więc jeszcze coś tam zostało EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... AndRand Napisano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Na zakończenie sezonu - trochę dalej od wyciągów.Złomiska i stok Kończystej. EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Ktoś cię śledzi;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Mam nadzieję, że się spodoba https://noizz.pl/lif...-lat-70/5nmmlnm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Mam nadzieję, że się spodobahttps://noizz.pl/lif...-lat-70/5nmmlnm Aż tak old skulowo filmy wyglądają? Te sesję widziałem u Tatromaniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Aż tak old skulowo filmy wyglądają? Te sesję widziałem u Tatromaniaka Zajrzyj do Heitza;-) Filmy spoko, Tatry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... AndRand Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu.Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka.Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu.Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy - ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy. W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Kolejne 3 filmiki - 2 z miejsc rzadziej uczęszczanych, ostatni - jakby bardziej - zjazd ze Skrajnej Przełęczy- z Pośredniego Goryczkowego do Doliny Cichej - wyciągowo i przywyciągowo na Kasprowym W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Kolejne 3 filmiki - 2 z miejsc rzadziej uczęszczanych, ostatni - jakby bardziej - zjazd ze Skrajnej Przełęczy- z Pośredniego Goryczkowego do Doliny Cichej - wyciągowo i przywyciągowo na KasprowymCo to za narty?Ładne okolicznosci przyrody.Nie ma dzwonu nie ma postępu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Co to za narty? Salomon BBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem *- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem *- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie. Jak widać na zjeździe, nie było żadnych obsuwów. Te 3 ślady w żlebie to freeriderzy słowaccy, którzy przy mnie zrobili test śniegu, stwierdzili że bezpieczny i sami pierwsi zjechali. To było 1.1.2019. Śnieg się zaczął deskować niedawno gdy przyszedł opad na ten wcześniejszy i ta górna warstwa czasem wyjeżdżała. Nawiany śnieg sam w sobie nie jest niebezpieczny - niebezpieczne jest gdy tworzy/powiększa nową warstwę niezwiązaną z poprzednimi i jest go nie wiadomo ile (opad - wszędzie podobnie, nawianego może być 0-50cm albo i więcej). Teraz też będzie niefajnie bo w górach betony (odwilż + mróz), więc jak coś na to spadnie to będzie się słabo trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu. Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka. Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy - ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy. Witam To chyba ten sam żleb. Nie wiedziałem jak się nazywa. Ale Słowacy tam się wybierali, więc ja też. Miałem lepiej, bo z górnej stacji krzesełka. Śnieg był bardzo przyzwoity. Narty da się wytrzymać. Fajna jazda na wiosnę. Pozdrawiam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Multimedia Wokół wyciągów w Tatrach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Veteran Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Witam! Za mało landszaftów, a za dużo nóg i nart. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Spokojnie jeszcze nic straconego, znane są przypadki gdy ktoś oficjalnie chwalił się w tytułach filmików, lub opisów i dostawał "zaocznie". Gratuluje Co do samego tripu to super połączenie! też kiedys z chłopakami skiforum zrobiliśmy w sobotę Kaspro, a niedziela Łomnica 15 marca była duża łapanka na Kaspro Ja tu jestem incognito Na szczęście od wielu wielu lat nie mam "szczęścia" do tepeenowców. Tu jeszcze poprzedni z wyjazdu noworocznego: Myślę czy nie zacząć jeszcze w tym sezonie CiupagaCup na nartach. CiupagaCup to puchar paralotniowy: Ciemniak, Krzesanica, Malołączniak, Kopa Kondracka, Beskid, Błyszcz, Starorobociański Wierch, Kończysty Wierch, Jarząbczy Wierch, Wołowiec. Przzyznam, że nie wszędzie byłem więc nie wiem czy da się zjechać. Co do ujęć - raz siadła bateria, za drugim razem przepełniona karta, więc nie zawsze były dwie kamerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... AndRand Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Ciąg dalszy w tym roku... Tym razem Kasprowy i Salatyn - z braku śniegu poniżej 1500m nie udało się nic dalej od wyciągów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... AndRand Napisano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Tym razem skitura w Gąsienicowym - zjazd trawerserm z kolejki pod Liliowe, wejście na Skrajną Turnię pod Pośrednią, zjazd na dół do szlaku na Karb, Karb, no i zjazd z Karbu przez Czarny Staw, do Murowańca. Karb to ewidentnie najpopularniejszy cel skiturowania w okolicach Kasprowego - żleb jest rozjeżdżony jak Francuska Mulda w Łomnicy (rzeczywiście na górze się już prawie muldy porobiły ), nawet niektóre bliższe Kasprowego stoki są mniej rozjeżdżone niż ten żleb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 A tu ostatki na nartach - tak trochę dalej niż przy wyciągach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... AndRand Napisano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Kontynuuacja wątku - tym razem klasyk skiturowy w okolicach Kasprowego: z Gąsienicowej na Karb, a potem przez Czarny Staw Gąsienicowy na Zawrat. Chwila oglądania widoków i z powrotem edit: sezon 2016/2017 w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 ). edit: sezon 2016/2017 w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... AndRand Napisano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Wyciągi jeszcze w Tatrach nie chodzą poza kolejką na Kasprowy, ale śniegu własnie dosypało, więc co robić?Trza łoić Przy okazji jestem bardzo pod wrażeniem Salomonów BBR (147-88-110) - najlepiej jeżdżąca w puchu i jednocześnie trzymająca na szreni narta jaką jeździłem. Dobrze byłoby jej nie zepsuć miękkim skiturowym butem to będzie też wycinać czyste carvingowe zakręty. EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... AndRand Napisano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Odcinek kolejny: tym razem Pośredni (Goryczkowy Wierch). Nigdy mi się nie chciało poświęcać tych 15 minut by wejść na szczyt skoro można zjeżdżać z trawersu 30m niżej, a tym razem - akurat krótko bez skitury (dzień wyjazdu), ale z chęcią na fajny freeride. A więc na górę, zjazd na wyciąg i z powrotem Zjazd na dół przez Padaki.(miękki skiturowy but nie zepsuł BBR - twarde kowadła przydałyby się tylko na wyjątkowe szrenie, ale wtedy lepiej wziąć inne narty) EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Jeszcze coś w okolicach wyciągów na Kasprowym zostało - Dwa Zjeby - zjazd dwóch żlebów: Liliowego (pod przełęczą Liliową) i Świnickiego (a w zasadzie tego obok, bo wpuścił, Świnicki miał nawis i trudne wejście) - Dwa Cycki - równoległe przejazdy od szczytu przez garb do żlebu: z Pośredniego Goryczkowego Wierchu i Goryczkowej Czuby (dla tego są nazwy: przez Kondracki Przechód na Wierch Kondratowy do Żlebu Marcinowskich) - Tura Pięciu Szczytów - tak naprawdę bez założenia fok ani razu bo w okolicach Kasprowego wszystkie szlaki są udeptane więc lepiej iść pieszo i się nie przepinać Myślałem, że w mojej eksploracji został już tylko Świnicki i Skrajna, ale Świnicki wyszedł nie ten, do Skrajnej jakoś nie mam szczęścia z pogodą, i jeszcze znalazłem na mapie Niebieską i Mylną (przydałoby się kiedyś Załupę) - więc jeszcze coś tam zostało EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... AndRand Napisano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Na zakończenie sezonu - trochę dalej od wyciągów.Złomiska i stok Kończystej. EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Ktoś cię śledzi;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Mam nadzieję, że się spodoba https://noizz.pl/lif...-lat-70/5nmmlnm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Mam nadzieję, że się spodobahttps://noizz.pl/lif...-lat-70/5nmmlnm Aż tak old skulowo filmy wyglądają? Te sesję widziałem u Tatromaniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Aż tak old skulowo filmy wyglądają? Te sesję widziałem u Tatromaniaka Zajrzyj do Heitza;-) Filmy spoko, Tatry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... AndRand Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu.Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka.Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu.Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy - ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy. W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Kolejne 3 filmiki - 2 z miejsc rzadziej uczęszczanych, ostatni - jakby bardziej - zjazd ze Skrajnej Przełęczy- z Pośredniego Goryczkowego do Doliny Cichej - wyciągowo i przywyciągowo na Kasprowym W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Kolejne 3 filmiki - 2 z miejsc rzadziej uczęszczanych, ostatni - jakby bardziej - zjazd ze Skrajnej Przełęczy- z Pośredniego Goryczkowego do Doliny Cichej - wyciągowo i przywyciągowo na KasprowymCo to za narty?Ładne okolicznosci przyrody.Nie ma dzwonu nie ma postępu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Co to za narty? Salomon BBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem *- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem *- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie. Jak widać na zjeździe, nie było żadnych obsuwów. Te 3 ślady w żlebie to freeriderzy słowaccy, którzy przy mnie zrobili test śniegu, stwierdzili że bezpieczny i sami pierwsi zjechali. To było 1.1.2019. Śnieg się zaczął deskować niedawno gdy przyszedł opad na ten wcześniejszy i ta górna warstwa czasem wyjeżdżała. Nawiany śnieg sam w sobie nie jest niebezpieczny - niebezpieczne jest gdy tworzy/powiększa nową warstwę niezwiązaną z poprzednimi i jest go nie wiadomo ile (opad - wszędzie podobnie, nawianego może być 0-50cm albo i więcej). Teraz też będzie niefajnie bo w górach betony (odwilż + mróz), więc jak coś na to spadnie to będzie się słabo trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu. Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka. Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy - ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy. Witam To chyba ten sam żleb. Nie wiedziałem jak się nazywa. Ale Słowacy tam się wybierali, więc ja też. Miałem lepiej, bo z górnej stacji krzesełka. Śnieg był bardzo przyzwoity. Narty da się wytrzymać. Fajna jazda na wiosnę. Pozdrawiam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Multimedia Wokół wyciągów w Tatrach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
AndRand Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Ciąg dalszy w tym roku... Tym razem Kasprowy i Salatyn - z braku śniegu poniżej 1500m nie udało się nic dalej od wyciągów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Tym razem skitura w Gąsienicowym - zjazd trawerserm z kolejki pod Liliowe, wejście na Skrajną Turnię pod Pośrednią, zjazd na dół do szlaku na Karb, Karb, no i zjazd z Karbu przez Czarny Staw, do Murowańca. Karb to ewidentnie najpopularniejszy cel skiturowania w okolicach Kasprowego - żleb jest rozjeżdżony jak Francuska Mulda w Łomnicy (rzeczywiście na górze się już prawie muldy porobiły ), nawet niektóre bliższe Kasprowego stoki są mniej rozjeżdżone niż ten żleb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 A tu ostatki na nartach - tak trochę dalej niż przy wyciągach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Kontynuuacja wątku - tym razem klasyk skiturowy w okolicach Kasprowego: z Gąsienicowej na Karb, a potem przez Czarny Staw Gąsienicowy na Zawrat. Chwila oglądania widoków i z powrotem edit: sezon 2016/2017 w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 ). edit: sezon 2016/2017 w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... AndRand Napisano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Wyciągi jeszcze w Tatrach nie chodzą poza kolejką na Kasprowy, ale śniegu własnie dosypało, więc co robić?Trza łoić Przy okazji jestem bardzo pod wrażeniem Salomonów BBR (147-88-110) - najlepiej jeżdżąca w puchu i jednocześnie trzymająca na szreni narta jaką jeździłem. Dobrze byłoby jej nie zepsuć miękkim skiturowym butem to będzie też wycinać czyste carvingowe zakręty. EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... AndRand Napisano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Odcinek kolejny: tym razem Pośredni (Goryczkowy Wierch). Nigdy mi się nie chciało poświęcać tych 15 minut by wejść na szczyt skoro można zjeżdżać z trawersu 30m niżej, a tym razem - akurat krótko bez skitury (dzień wyjazdu), ale z chęcią na fajny freeride. A więc na górę, zjazd na wyciąg i z powrotem Zjazd na dół przez Padaki.(miękki skiturowy but nie zepsuł BBR - twarde kowadła przydałyby się tylko na wyjątkowe szrenie, ale wtedy lepiej wziąć inne narty) EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... AndRand Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Jeszcze coś w okolicach wyciągów na Kasprowym zostało - Dwa Zjeby - zjazd dwóch żlebów: Liliowego (pod przełęczą Liliową) i Świnickiego (a w zasadzie tego obok, bo wpuścił, Świnicki miał nawis i trudne wejście) - Dwa Cycki - równoległe przejazdy od szczytu przez garb do żlebu: z Pośredniego Goryczkowego Wierchu i Goryczkowej Czuby (dla tego są nazwy: przez Kondracki Przechód na Wierch Kondratowy do Żlebu Marcinowskich) - Tura Pięciu Szczytów - tak naprawdę bez założenia fok ani razu bo w okolicach Kasprowego wszystkie szlaki są udeptane więc lepiej iść pieszo i się nie przepinać Myślałem, że w mojej eksploracji został już tylko Świnicki i Skrajna, ale Świnicki wyszedł nie ten, do Skrajnej jakoś nie mam szczęścia z pogodą, i jeszcze znalazłem na mapie Niebieską i Mylną (przydałoby się kiedyś Załupę) - więc jeszcze coś tam zostało EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... AndRand Napisano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Na zakończenie sezonu - trochę dalej od wyciągów.Złomiska i stok Kończystej. EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Ktoś cię śledzi;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Mam nadzieję, że się spodoba https://noizz.pl/lif...-lat-70/5nmmlnm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Mam nadzieję, że się spodobahttps://noizz.pl/lif...-lat-70/5nmmlnm Aż tak old skulowo filmy wyglądają? Te sesję widziałem u Tatromaniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Aż tak old skulowo filmy wyglądają? Te sesję widziałem u Tatromaniaka Zajrzyj do Heitza;-) Filmy spoko, Tatry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... AndRand Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu.Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka.Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu.Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy - ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy. W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Kolejne 3 filmiki - 2 z miejsc rzadziej uczęszczanych, ostatni - jakby bardziej - zjazd ze Skrajnej Przełęczy- z Pośredniego Goryczkowego do Doliny Cichej - wyciągowo i przywyciągowo na Kasprowym W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Kolejne 3 filmiki - 2 z miejsc rzadziej uczęszczanych, ostatni - jakby bardziej - zjazd ze Skrajnej Przełęczy- z Pośredniego Goryczkowego do Doliny Cichej - wyciągowo i przywyciągowo na KasprowymCo to za narty?Ładne okolicznosci przyrody.Nie ma dzwonu nie ma postępu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Co to za narty? Salomon BBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem *- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem *- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie. Jak widać na zjeździe, nie było żadnych obsuwów. Te 3 ślady w żlebie to freeriderzy słowaccy, którzy przy mnie zrobili test śniegu, stwierdzili że bezpieczny i sami pierwsi zjechali. To było 1.1.2019. Śnieg się zaczął deskować niedawno gdy przyszedł opad na ten wcześniejszy i ta górna warstwa czasem wyjeżdżała. Nawiany śnieg sam w sobie nie jest niebezpieczny - niebezpieczne jest gdy tworzy/powiększa nową warstwę niezwiązaną z poprzednimi i jest go nie wiadomo ile (opad - wszędzie podobnie, nawianego może być 0-50cm albo i więcej). Teraz też będzie niefajnie bo w górach betony (odwilż + mróz), więc jak coś na to spadnie to będzie się słabo trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu. Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka. Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy - ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy. Witam To chyba ten sam żleb. Nie wiedziałem jak się nazywa. Ale Słowacy tam się wybierali, więc ja też. Miałem lepiej, bo z górnej stacji krzesełka. Śnieg był bardzo przyzwoity. Narty da się wytrzymać. Fajna jazda na wiosnę. Pozdrawiam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Multimedia Wokół wyciągów w Tatrach
AndRand Napisano 27 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Wyciągi jeszcze w Tatrach nie chodzą poza kolejką na Kasprowy, ale śniegu własnie dosypało, więc co robić?Trza łoić Przy okazji jestem bardzo pod wrażeniem Salomonów BBR (147-88-110) - najlepiej jeżdżąca w puchu i jednocześnie trzymająca na szreni narta jaką jeździłem. Dobrze byłoby jej nie zepsuć miękkim skiturowym butem to będzie też wycinać czyste carvingowe zakręty. EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Odcinek kolejny: tym razem Pośredni (Goryczkowy Wierch). Nigdy mi się nie chciało poświęcać tych 15 minut by wejść na szczyt skoro można zjeżdżać z trawersu 30m niżej, a tym razem - akurat krótko bez skitury (dzień wyjazdu), ale z chęcią na fajny freeride. A więc na górę, zjazd na wyciąg i z powrotem Zjazd na dół przez Padaki.(miękki skiturowy but nie zepsuł BBR - twarde kowadła przydałyby się tylko na wyjątkowe szrenie, ale wtedy lepiej wziąć inne narty) EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Jeszcze coś w okolicach wyciągów na Kasprowym zostało - Dwa Zjeby - zjazd dwóch żlebów: Liliowego (pod przełęczą Liliową) i Świnickiego (a w zasadzie tego obok, bo wpuścił, Świnicki miał nawis i trudne wejście) - Dwa Cycki - równoległe przejazdy od szczytu przez garb do żlebu: z Pośredniego Goryczkowego Wierchu i Goryczkowej Czuby (dla tego są nazwy: przez Kondracki Przechód na Wierch Kondratowy do Żlebu Marcinowskich) - Tura Pięciu Szczytów - tak naprawdę bez założenia fok ani razu bo w okolicach Kasprowego wszystkie szlaki są udeptane więc lepiej iść pieszo i się nie przepinać Myślałem, że w mojej eksploracji został już tylko Świnicki i Skrajna, ale Świnicki wyszedł nie ten, do Skrajnej jakoś nie mam szczęścia z pogodą, i jeszcze znalazłem na mapie Niebieską i Mylną (przydałoby się kiedyś Załupę) - więc jeszcze coś tam zostało EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Na zakończenie sezonu - trochę dalej od wyciągów.Złomiska i stok Kończystej. EDIT: ze względu na ograniczenia konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Ktoś cię śledzi;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Mam nadzieję, że się spodoba https://noizz.pl/lif...-lat-70/5nmmlnm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Mam nadzieję, że się spodobahttps://noizz.pl/lif...-lat-70/5nmmlnm Aż tak old skulowo filmy wyglądają? Te sesję widziałem u Tatromaniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Aż tak old skulowo filmy wyglądają? Te sesję widziałem u Tatromaniaka Zajrzyj do Heitza;-) Filmy spoko, Tatry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu.Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka.Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu.Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy - ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy. W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Kolejne 3 filmiki - 2 z miejsc rzadziej uczęszczanych, ostatni - jakby bardziej - zjazd ze Skrajnej Przełęczy- z Pośredniego Goryczkowego do Doliny Cichej - wyciągowo i przywyciągowo na Kasprowym W związku z ograniczeniami konta vimeo kompresuję filmy sezonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Kolejne 3 filmiki - 2 z miejsc rzadziej uczęszczanych, ostatni - jakby bardziej - zjazd ze Skrajnej Przełęczy- z Pośredniego Goryczkowego do Doliny Cichej - wyciągowo i przywyciągowo na KasprowymCo to za narty?Ładne okolicznosci przyrody.Nie ma dzwonu nie ma postępu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Co to za narty? Salomon BBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem *- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem *- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie. Jak widać na zjeździe, nie było żadnych obsuwów. Te 3 ślady w żlebie to freeriderzy słowaccy, którzy przy mnie zrobili test śniegu, stwierdzili że bezpieczny i sami pierwsi zjechali. To było 1.1.2019. Śnieg się zaczął deskować niedawno gdy przyszedł opad na ten wcześniejszy i ta górna warstwa czasem wyjeżdżała. Nawiany śnieg sam w sobie nie jest niebezpieczny - niebezpieczne jest gdy tworzy/powiększa nową warstwę niezwiązaną z poprzednimi i jest go nie wiadomo ile (opad - wszędzie podobnie, nawianego może być 0-50cm albo i więcej). Teraz też będzie niefajnie bo w górach betony (odwilż + mróz), więc jak coś na to spadnie to będzie się słabo trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu. Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka. Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy - ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy. Witam To chyba ten sam żleb. Nie wiedziałem jak się nazywa. Ale Słowacy tam się wybierali, więc ja też. Miałem lepiej, bo z górnej stacji krzesełka. Śnieg był bardzo przyzwoity. Narty da się wytrzymać. Fajna jazda na wiosnę. Pozdrawiam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Multimedia Wokół wyciągów w Tatrach
Spiochu Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem *- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Aż mnie zmroziło. Lubicie igrać z życiem *- odnoszę się bardziej do komentarza niż samych warunków na filmie. Jak widać na zjeździe, nie było żadnych obsuwów. Te 3 ślady w żlebie to freeriderzy słowaccy, którzy przy mnie zrobili test śniegu, stwierdzili że bezpieczny i sami pierwsi zjechali. To było 1.1.2019. Śnieg się zaczął deskować niedawno gdy przyszedł opad na ten wcześniejszy i ta górna warstwa czasem wyjeżdżała. Nawiany śnieg sam w sobie nie jest niebezpieczny - niebezpieczne jest gdy tworzy/powiększa nową warstwę niezwiązaną z poprzednimi i jest go nie wiadomo ile (opad - wszędzie podobnie, nawianego może być 0-50cm albo i więcej). Teraz też będzie niefajnie bo w górach betony (odwilż + mróz), więc jak coś na to spadnie to będzie się słabo trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu. Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka. Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy - ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy. Witam To chyba ten sam żleb. Nie wiedziałem jak się nazywa. Ale Słowacy tam się wybierali, więc ja też. Miałem lepiej, bo z górnej stacji krzesełka. Śnieg był bardzo przyzwoity. Narty da się wytrzymać. Fajna jazda na wiosnę. Pozdrawiam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Veteran Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Relacja z noworocznego wypadu w góry, jeszcze sprzed śnieżnego armageddonu. Dzień 1 - dużo chodzenia, mało jeżdżenia. Średnie warunki śniegowe - kamienie płytko, słaba widoczność. Beskid (najłatwiej osiągalny 2-tysięcznik, 30 minut od Kasprowego), Karb, Zmarzły Staw i Kozia Dolinka. Dzień 2 - podejście z Lomnickego Plesa na Lomnicke Sedlo i do Kartarika. Zjazd w fenomenalnym! puchu nawianym do żlebu. Na koniec bonus dla forumowych stokowych tramwajarzy - ile krawędzi da się wycisnąć w miękkich butach skiturowych na dojazdówce do środkowej stacji kolejki w Łomnicy. Witam To chyba ten sam żleb. Nie wiedziałem jak się nazywa. Ale Słowacy tam się wybierali, więc ja też. Miałem lepiej, bo z górnej stacji krzesełka. Śnieg był bardzo przyzwoity. Narty da się wytrzymać. Fajna jazda na wiosnę. Pozdrawiam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi