JG77 Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 2 dni temu wróciłem z jakże udanego wyjazdu do Katschberg ,nie mogąc się z nikim spiknąć sam wsiadłem dość spontanicznie w auto i już po 659km.wylądowałem w Mauterndorfie,niewielkim alpejskim miasteczku m/dzy Katschberg a Obertauern gdzie można podziwiać wspaniale odrestaurowany zamek z XIII w.Najlepsze trasy są moim zdaniem w St.Margarethen im Lungau na zboczach szczytu 2020m..Aineck.Warunki były wspaniałe ,trzy dni lampa ,jeden gorszy ,dodam że tak wspaniale przygotowanych tras nie spotkałem dotąd nigdzie ,nastół i ciekawe mimo tmp.8st. do końca dnia nie robiły się muldy,odsypy itp.sztruks utrzymywał się praktycznie do końca dnia aż nudno było bo ni dziurki ,ni szparki w całym ośrodku.Ludzi poza niedzielą niewielu ,sam brylowałem niejednokrotnie na super szerokich i długich trasach ,najbardziej przypadły mi te właśnie w rejonie Aineck.Rejon ten jest podzielony mostem nad jezdnią przez który można przejechać na nartach do Katschberg gdzie jest bardziej rodzinnie i dość sporo dzieciaków,szkółek i w ogóle rodzin tam też są dla nich idealne trasy i warunki,dmuchane zamki,przeszkody itp.Śniegu mnóstwo ,całość bardzo urozmaicona ,trasy długie i ciekawe każdy znajdzie coś dla siebie baardzo podobała mi się niezwylke urozmaicona czarna 11a która prowadziła do Katschberg i wiele innych z najdłuższą czerwoną 6km.Wyciągi różne od krzeseł 2-3 osobowych poprzez 4-6 do gondoli włącznie ,bardzo się najeździłem i wróciłem zadowolony zwłaszcza ,że decyzja o wyjeździe podjęta była dość spontanicznie 2 dni przed więc tym bardziej .Polecam ten rejon na moje oko do 5 kwietnia śniegu wystarczy ,rodaków jak na lekarstwo brylują Czesi ,Austriacy i Węgrzy ,właściwie z polską rejestracją to na bardzo rozległych płaskich parkingach stał przeważnie tylko mój samochód .Ps. przepraszam za pomyłkę .szczyt Aineck ma 2220m. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Czy mógłbyś podrzucić ile tam kosztuje karnet 5-6 dniowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajgab Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 http://www.skiregion...oberlungau.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Oprócz Ainecka warto zajrzeć na Grosseck-Speiereck (dla mnie to numer 1 tego karnetu). Jest jeszcze wart odwiedzin Fanningberg (gdzie są cztery miodzio trasy z dolnego krzesełka). Wszystko w zasięgu rzutu beretem. I troszkę dalej Obertauern (trochę droższa wersja karnetu). Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi