kozi91 Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Witam, mam pytanie orientuje się ktoś która z firm narciarskich produkuje kurtki dłuższe oraz z dłuższymi rękawami niż w standardowej L lub XL. Co prawda nie "przerzuciłem" wielu kurtek, ale większość z tych co sprawdzałem to albo za krótka, albo bym w niej utonął. Potrzebował bym takiej co przy rozmiarze XL lub XXL posiadała by szerokość L. Mianowicie długość po zamku z przodu 77-80cm, rękaw od pachy 58-60 cm i szerokośc w klatce powiedzmy jakies 63 cm. Dziękuje z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 zajrzyj tutaj: http://jmpsport.com....iarskameska.htm ewentualnie do nich zamejluj czy zadzwoń, może coś doradzą ( szyją wszystko na miejscu, w Szaflarach, więc może jest szansa ..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomeC Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Witam, mam pytanie orientuje się ktoś która z firm narciarskich produkuje kurtki dłuższe oraz z dłuższymi rękawami niż w standardowej L lub XL. Co prawda nie "przerzuciłem" wielu kurtek, ale większość z tych co sprawdzałem to albo za krótka, albo bym w niej utonął. Potrzebował bym takiej co przy rozmiarze XL lub XXL posiadała by szerokość L. Mianowicie długość po zamku z przodu 77-80cm, rękaw od pachy 58-60 cm i szerokośc w klatce powiedzmy jakies 63 cm. Dziękuje z góry za pomoc U nas jest to b.rzadko spotykane, ale szukaj rozmiarów XLL ( drugie L wskazuje na powiększoną długość o 5-7 cm). Pozdrawiam - Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kozi91 Napisano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 JMP średnio mnie ta firma interesuje. Wolałbym coś z bardziej sprawdzonych. Co do tych "XLL" to ciężko coś znalezc w tym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 używałeś JMP ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kozi91 Napisano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Nie używałem jednak wolę coś sprawdzonego o JMP mało jest informacji. Wolę nie ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 kozi91, jeśli dobrze pamiętam z innego wątku, to jestem niższy od Ciebie o jakieś 8 cm. Mam kurtkę Rossignol Band 3D XL i na długość jest nawet odrobinę za duża, rękawy odrobinę za długie, objętościowo w sam raz, niestety nie orientuję się w obecnych modelach. Ogólnie zwróciłbym uwagę na ubrania snowboardowe, bo tam mieli niegdyś tendencję do wydłużania przy zachowaniu przyzwoitej objętości. Zerknąłbym na SIGFIT (węższe) i [ak]FIT Burtona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
kozi91 Napisano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 JMP średnio mnie ta firma interesuje. Wolałbym coś z bardziej sprawdzonych. Co do tych "XLL" to ciężko coś znalezc w tym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 używałeś JMP ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi91 Napisano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Nie używałem jednak wolę coś sprawdzonego o JMP mało jest informacji. Wolę nie ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakkz Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 kozi91, jeśli dobrze pamiętam z innego wątku, to jestem niższy od Ciebie o jakieś 8 cm. Mam kurtkę Rossignol Band 3D XL i na długość jest nawet odrobinę za duża, rękawy odrobinę za długie, objętościowo w sam raz, niestety nie orientuję się w obecnych modelach. Ogólnie zwróciłbym uwagę na ubrania snowboardowe, bo tam mieli niegdyś tendencję do wydłużania przy zachowaniu przyzwoitej objętości. Zerknąłbym na SIGFIT (węższe) i [ak]FIT Burtona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi