ufo Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Czy ktoś może wkleić zdjęcie/link na którym widać jak wygląda struktura "sportowa"? Na forum operuje się tym pojęciem jak również serwisy mają to w swoich cennikach. Pytanie czy jest coś takiego czy to jest wymysł? Na wikipedii znalazłem w sekcji Ślizg poniższe cztery typy: Struktura Linearna (liniowa - linear structure). Nacięcia na narcie są długie i gęste. Jedna linia przechodzi praktycznie przez całą długość narty, stąd też nazwa. Struktura Krzyżowa (cross structure). W tym wypadku nacięcia są krótkie (od ok. 1,5cm do nawet 0,4cm) i ułożone w dość specyficzny wzór. Struktura Krzyżowa symetryczna (jodełka - broken V structure). podobnie jak w strukturze krzyżowej nacięcia są krótkie ale tym razem ułożone we wzór trochę przypominający drzewo iglaste. Struktura Ukośna (screw structure). Podobnie jak w strukturze krzyżowej nacięcia są krótkie ale tym razem ułożone albo w lewo albo w prawo ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat tej sławetnej struktury sportowej. Jeśli słabo szukam lub ktoś wie to proszę o dwa słowa w temacie. To, że przy wyczynie na różny typ śniegu stosuje się różną strukturę już doczytałem - ale to mnie nie dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 To, że przy wyczynie na różny typ śniegu stosuje się różną strukturę już doczytałem - ale to mnie nie dotyczy. Po części to jest odpowiedź na Twoje pytanie. W/w struktury są standardowymi strukturami zaprogramowanymi na maszynach. Natomiast stricte sportowa struktura to tajemnica narodowych team'ów. W cennikach serwisów (nie tylko narciarskich) zawsze znajdzie się usługa typu extra, o cenie x2 lub x3, która kryje w sobie użycie składnika X. To jak w Atomówkach lub Kung Fu Panda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi