qqaazzxx Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 1. K/M - M2. Wiek - 173. Waga - 75 kg4. Wzrost - 178 cm5. Jak długo jeździsz na nartach ? 12 lat6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? ( http://www.skiforum....highlight=skala ) 6/7 bliżej 77. Jakie masz buty ? - Atomic Hawx Plus Flex 100 13/148. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? - Volkl Sensor 2 10/11 154cm (więc już za krótkie) za duży promień skrętu (ostatnio się wywróciłem bo za ostro chciałem pojechać) jeździłem na kilku modelach ale byłem za mały i nie pamiętam9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? - Szybkość w miarę duża (ostatnio 60-70 km/h na czerwonej trasie) skręty krótkie i długie10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? - czerwone, czarne sztruks (lubię też puch ale to raczej nie XP)11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? - Szybko i długo 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? - Kondycja dobra na stoku ok. 20 dni13. Możliwości finansowe - do 1000 zł mogą być używane A i jeszcze żeby nie zakładać nowego tematu w tych butach są buty wewnętrzne sidasa i nie wiem czy nadają się do termoformowania. Czy wszystkie buty wewnętrzne sidasa są termoformowalne, czy tylko niektóre modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 widziałem na all ...... nowe volkle racetigery 173 sprzed kilku sezonów (bez rockera:D); dobre i solidne narty, pojadą średni i dłuższy skręt stabilnie i dynamicznie Dla Ciebie jak znalazł , a i w cenie się mieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trais Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 widziałem na all ...... nowe volkle racetigery 173 sprzed kilku sezonów (bez rockera:D); dobre i solidne narty, pojadą średni i dłuższy skręt stabilnie i dynamicznie Dla Ciebie jak znalazł , a i w cenie się mieścisz. lub volkl speedwall code 171 lub 178 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 A takie byłyby dobre? http://www.skionline...on-iq,5679.html I czy napewno takie długie narty mam kupować? Kiedyś mówiono mi, że powinny być do brody ewentualnie do nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 ........ I czy napewno takie długie narty mam kupować? Kiedyś mówiono mi, że powinny być do brody ewentualnie do nosa. twoja samoocena to 6/7, napisałeś o swoich nartach że 15 m to za duży promień skrętu a potem typujesz kolejne narty o podobnym promieniu ? wypożycz więc na kilka godzin narty 170-175cm, R15-16m i sprawdzisz jak ci się na takich jeździ, wtedy albo się przekonasz do tej długości albo zweryfikujesz swoją samoocenę na nartach dłuższych jeździ się stabilniej i szybciej - jako "prawie siudemka" powinieneś to wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 http://skirace.pl/16...c-titanium.html Takie jeszcze znalazłem z mniejszym radiusem (od razu mówię, że bardzo mili ludzie tam pracują i jak byłem tam osatnio to koledze mojemu ojca przyniósł z innego budynku takie narty schowane, normalnie nówki nie jeżdżone sprzedawane jako używane) http://skirace.pl/13...l-sidewall.html Te już chyba mają odpowiedni promień skrętu? Wypowiecie się na ich temat? Użytkownik jark edytował ten post 21 luty 2015 - 22:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 wtedy albo się przekonasz do tej długości albo zweryfikujesz swoją samoocenę Ocena jest już zeweryfikowana przez opis nart, opis jazdy, opis problemów i "dolegliwości" na nartach. Niestety, ale doradzanie bardzo ryzykowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 1. Meżczyzna 2. Wiek 17 3. Waga 80 4. Wzrost 177 5. Jeżdżę 12 lat 6. wg skali Forum taka szczęśliwa 7 7. Jakie masz buty ? atomic hawx plus flex 100 8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? Volkl sensor 1 10/11 154cm wymęczyłem je do końca (juz za krotkie i za latwe) 9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? Szybko jezdze oboma skretami 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? czerwone/czarne Polska na sztruks jeszcze nigdy nie trafiłem tak więc troche rozjeżdżony lub muldy całkowite (jak ostatnio na harendzie muldy do kolan na 80% stoku) chciałbym też móc wyskoczyć poza trasę (tylko żeby nie było jak na tych co mam teraz,że muszę siedzieć tak strasznie na tyłach) ale to tak trasy:poza trasą 9:1 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? Szybko średnim skrętem ale zdarza się też czasami zacieśnić lub wydłużyć ten skręt. Lubię jechać ręką po stoku 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? Około 20, kondycja dobra 13. Możliwości finansowe do 1500zł używane mogą być Myślałem o i.supershape rally ale nie wiem jak spisują się poza trasą. Kolega jeździł na dynastar cham 87 i bardzo mu się spodobały na trasie jak i poza nią. Cześć Polecam Dynastar Cham i to jak najdłuższą. Bardzo dobra narta dostatecznie sztywna żeby spisywać się na trasie bez problemu. Jazda przypomina trochę jazdę na slalomce = podobny typ adaptacji techniki. Przy Twoim funduszu można spróbować załatwić nówkę. Odezwij się na priv. Harenda 80% - He he w którym miejscu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No jak tam byłem w czwartek o 17 to tylko sam dół był bez muld. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robbb Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Chyba się nie rozumiecie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 A Mitek myślał, że nachylenie stoku 80%? Bo mi chodziło, że 80% powierzchni górki była zmuldzona, a muldy po kolana. A może jeździł ktoś na tych headach rally? A może komuś udało się wyskoczyć na nich poza trasę? Jak się sprawują na stoku a jak poza? Proponuje zajrzeć na skionline dział sprzęt. Użytkownik jark edytował ten post 21 luty 2015 - 22:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Doubledeck-i są odrobinę twardsze także chyba nad nimi powinieneś się skupić. Miałem je na nogach ze dwa lata temu i adaptacja była bezproblemowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Nie wiem co tu się działo ale chyba ktoś połączył 3 różne tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Slalomki atomic
qqaazzxx Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 A takie byłyby dobre? http://www.skionline...on-iq,5679.html I czy napewno takie długie narty mam kupować? Kiedyś mówiono mi, że powinny być do brody ewentualnie do nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 ........ I czy napewno takie długie narty mam kupować? Kiedyś mówiono mi, że powinny być do brody ewentualnie do nosa. twoja samoocena to 6/7, napisałeś o swoich nartach że 15 m to za duży promień skrętu a potem typujesz kolejne narty o podobnym promieniu ? wypożycz więc na kilka godzin narty 170-175cm, R15-16m i sprawdzisz jak ci się na takich jeździ, wtedy albo się przekonasz do tej długości albo zweryfikujesz swoją samoocenę na nartach dłuższych jeździ się stabilniej i szybciej - jako "prawie siudemka" powinieneś to wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 http://skirace.pl/16...c-titanium.html Takie jeszcze znalazłem z mniejszym radiusem (od razu mówię, że bardzo mili ludzie tam pracują i jak byłem tam osatnio to koledze mojemu ojca przyniósł z innego budynku takie narty schowane, normalnie nówki nie jeżdżone sprzedawane jako używane) http://skirace.pl/13...l-sidewall.html Te już chyba mają odpowiedni promień skrętu? Wypowiecie się na ich temat? Użytkownik jark edytował ten post 21 luty 2015 - 22:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 wtedy albo się przekonasz do tej długości albo zweryfikujesz swoją samoocenę Ocena jest już zeweryfikowana przez opis nart, opis jazdy, opis problemów i "dolegliwości" na nartach. Niestety, ale doradzanie bardzo ryzykowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 1. Meżczyzna 2. Wiek 17 3. Waga 80 4. Wzrost 177 5. Jeżdżę 12 lat 6. wg skali Forum taka szczęśliwa 7 7. Jakie masz buty ? atomic hawx plus flex 100 8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? Volkl sensor 1 10/11 154cm wymęczyłem je do końca (juz za krotkie i za latwe) 9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? Szybko jezdze oboma skretami 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? czerwone/czarne Polska na sztruks jeszcze nigdy nie trafiłem tak więc troche rozjeżdżony lub muldy całkowite (jak ostatnio na harendzie muldy do kolan na 80% stoku) chciałbym też móc wyskoczyć poza trasę (tylko żeby nie było jak na tych co mam teraz,że muszę siedzieć tak strasznie na tyłach) ale to tak trasy:poza trasą 9:1 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? Szybko średnim skrętem ale zdarza się też czasami zacieśnić lub wydłużyć ten skręt. Lubię jechać ręką po stoku 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? Około 20, kondycja dobra 13. Możliwości finansowe do 1500zł używane mogą być Myślałem o i.supershape rally ale nie wiem jak spisują się poza trasą. Kolega jeździł na dynastar cham 87 i bardzo mu się spodobały na trasie jak i poza nią. Cześć Polecam Dynastar Cham i to jak najdłuższą. Bardzo dobra narta dostatecznie sztywna żeby spisywać się na trasie bez problemu. Jazda przypomina trochę jazdę na slalomce = podobny typ adaptacji techniki. Przy Twoim funduszu można spróbować załatwić nówkę. Odezwij się na priv. Harenda 80% - He he w którym miejscu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No jak tam byłem w czwartek o 17 to tylko sam dół był bez muld. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robbb Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Chyba się nie rozumiecie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 A Mitek myślał, że nachylenie stoku 80%? Bo mi chodziło, że 80% powierzchni górki była zmuldzona, a muldy po kolana. A może jeździł ktoś na tych headach rally? A może komuś udało się wyskoczyć na nich poza trasę? Jak się sprawują na stoku a jak poza? Proponuje zajrzeć na skionline dział sprzęt. Użytkownik jark edytował ten post 21 luty 2015 - 22:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Doubledeck-i są odrobinę twardsze także chyba nad nimi powinieneś się skupić. Miałem je na nogach ze dwa lata temu i adaptacja była bezproblemowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Nie wiem co tu się działo ale chyba ktoś połączył 3 różne tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
qqaazzxx Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 http://skirace.pl/16...c-titanium.html Takie jeszcze znalazłem z mniejszym radiusem (od razu mówię, że bardzo mili ludzie tam pracują i jak byłem tam osatnio to koledze mojemu ojca przyniósł z innego budynku takie narty schowane, normalnie nówki nie jeżdżone sprzedawane jako używane) http://skirace.pl/13...l-sidewall.html Te już chyba mają odpowiedni promień skrętu? Wypowiecie się na ich temat? Użytkownik jark edytował ten post 21 luty 2015 - 22:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 wtedy albo się przekonasz do tej długości albo zweryfikujesz swoją samoocenę Ocena jest już zeweryfikowana przez opis nart, opis jazdy, opis problemów i "dolegliwości" na nartach. Niestety, ale doradzanie bardzo ryzykowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 1. Meżczyzna 2. Wiek 17 3. Waga 80 4. Wzrost 177 5. Jeżdżę 12 lat 6. wg skali Forum taka szczęśliwa 7 7. Jakie masz buty ? atomic hawx plus flex 100 8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? Volkl sensor 1 10/11 154cm wymęczyłem je do końca (juz za krotkie i za latwe) 9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? Szybko jezdze oboma skretami 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? czerwone/czarne Polska na sztruks jeszcze nigdy nie trafiłem tak więc troche rozjeżdżony lub muldy całkowite (jak ostatnio na harendzie muldy do kolan na 80% stoku) chciałbym też móc wyskoczyć poza trasę (tylko żeby nie było jak na tych co mam teraz,że muszę siedzieć tak strasznie na tyłach) ale to tak trasy:poza trasą 9:1 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? Szybko średnim skrętem ale zdarza się też czasami zacieśnić lub wydłużyć ten skręt. Lubię jechać ręką po stoku 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? Około 20, kondycja dobra 13. Możliwości finansowe do 1500zł używane mogą być Myślałem o i.supershape rally ale nie wiem jak spisują się poza trasą. Kolega jeździł na dynastar cham 87 i bardzo mu się spodobały na trasie jak i poza nią. Cześć Polecam Dynastar Cham i to jak najdłuższą. Bardzo dobra narta dostatecznie sztywna żeby spisywać się na trasie bez problemu. Jazda przypomina trochę jazdę na slalomce = podobny typ adaptacji techniki. Przy Twoim funduszu można spróbować załatwić nówkę. Odezwij się na priv. Harenda 80% - He he w którym miejscu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No jak tam byłem w czwartek o 17 to tylko sam dół był bez muld. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robbb Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Chyba się nie rozumiecie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 A Mitek myślał, że nachylenie stoku 80%? Bo mi chodziło, że 80% powierzchni górki była zmuldzona, a muldy po kolana. A może jeździł ktoś na tych headach rally? A może komuś udało się wyskoczyć na nich poza trasę? Jak się sprawują na stoku a jak poza? Proponuje zajrzeć na skionline dział sprzęt. Użytkownik jark edytował ten post 21 luty 2015 - 22:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Doubledeck-i są odrobinę twardsze także chyba nad nimi powinieneś się skupić. Miałem je na nogach ze dwa lata temu i adaptacja była bezproblemowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Nie wiem co tu się działo ale chyba ktoś połączył 3 różne tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
qqaazzxx Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No jak tam byłem w czwartek o 17 to tylko sam dół był bez muld. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robbb Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Chyba się nie rozumiecie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qqaazzxx Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 A Mitek myślał, że nachylenie stoku 80%? Bo mi chodziło, że 80% powierzchni górki była zmuldzona, a muldy po kolana. A może jeździł ktoś na tych headach rally? A może komuś udało się wyskoczyć na nich poza trasę? Jak się sprawują na stoku a jak poza? Proponuje zajrzeć na skionline dział sprzęt. Użytkownik jark edytował ten post 21 luty 2015 - 22:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Doubledeck-i są odrobinę twardsze także chyba nad nimi powinieneś się skupić. Miałem je na nogach ze dwa lata temu i adaptacja była bezproblemowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qqaazzxx Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Nie wiem co tu się działo ale chyba ktoś połączył 3 różne tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi