Burdoror Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Witam wszystkich. Po 15 latach przerwy wróciłem na stok. Już dwa sezony próbuję sił na nartach z wypożyczalni, ale szlag mnie trafia w jakim je dostaję stanie. I zawsze jakieś krótkie, rozpędzić się ciężko, bo latają w każdą stronę, myszkują o ostrości krawędzi nie wspomnę. Kiedyś jeździłem intensywnie, brałem udział w wyjazdach szkoleniowych, ale... to było dawno, a teraz powoli przypominam sobie techniki, przyzwyczajam się do prędkości, itp... Poszukuję wymagających nart, ale nie zawodniczych. Takich, w których będę miał frajdę z jazdy, ale też takich, które postawią przede mną wyzwania. Do tras czerwonych i (z czasem) czarnych. Wybaczcie taką tyradę, ale ciężko znaleźć miejsce, gdzie ktoś bezinteresownie doradzi odpowiedni wybór. Naczytalem sie o długości nart.. I mam mętlik. Za czasów Pewexu i Polsportów narty dobierało się ponad wysokość użytkownika, Nie było carvingu, narty były długie i proste Bardzo bym prosił o poradę. Właśnie wróciłem ze Szczawnicy i szczerze mam dość zmasakrowanych używek z wypożyczalni. Przed wyjazdem kupiłem buty i to była genialna decyzja. Z góry dziękuję za każdą pomoc. 1. K/M M 2. Wiek 383. Waga 954. Wzrost 1825. Jak długo jeździsz na nartach ? od 10 rż (z kilkunastoletnią przerwą)6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? ( http://www.skiforum....highlight=skala ) mocne 67. Jakie masz buty ? ( FLEX ) 1108. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? ( opisz swoje wrażenia ) wypożuczalnia - brak znajomosci tematu...9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? długe skręty, szybko10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? ( niebieskie, czerwone, czarne, sztruks, muldy, jazda pozatrasowa ) czerwone, muldy11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? ( turystycznie, sportowo ) sportowo12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? 2-3 tyg13. Możliwości finansowe do 3 tys z wiązaniami i kijami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Witam wszystkich. Po 15 latach przerwy wróciłem na stok. Już dwa sezony próbuję sił na nartach z wypożyczalni, ale szlag mnie trafia w jakim je dostaję stanie. I zawsze jakieś krótkie, rozpędzić się ciężko, bo latają w każdą stronę, myszkują o ostrości krawędzi nie wspomnę. Kiedyś jeździłem intensywnie, brałem udział w wyjazdach szkoleniowych, ale... to było dawno, a teraz powoli przypominam sobie techniki, przyzwyczajam się do prędkości, itp... Poszukuję wymagających nart, ale nie zawodniczych. Takich, w których będę miał frajdę z jazdy, ale też takich, które postawią przede mną wyzwania. Do tras czerwonych i (z czasem) czarnych. Wybaczcie taką tyradę, ale ciężko znaleźć miejsce, gdzie ktoś bezinteresownie doradzi odpowiedni wybór. Naczytalem sie o długości nart.. I mam mętlik. Za czasów Pewexu i Polsportów narty dobierało się ponad wysokość użytkownika, Nie było carvingu, narty były długie i proste Bardzo bym prosił o poradę. Właśnie wróciłem ze Szczawnicy i szczerze mam dość zmasakrowanych używek z wypożyczalni. Przed wyjazdem kupiłem buty i to była genialna decyzja. Z góry dziękuję za każdą pomoc. 1. K/M M 2. Wiek 383. Waga 954. Wzrost 1825. Jak długo jeździsz na nartach ? od 10 rż (z kilkunastoletnią przerwą)6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? ( http://www.skiforum....highlight=skala ) mocne 67. Jakie masz buty ? ( FLEX ) 1108. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? ( opisz swoje wrażenia ) wypożuczalnia - brak znajomosci tematu...9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? długe skręty, szybko10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? ( niebieskie, czerwone, czarne, sztruks, muldy, jazda pozatrasowa ) czerwone, muldy11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? ( turystycznie, sportowo ) sportowo12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? 2-3 tyg13. Możliwości finansowe do 3 tys z wiązaniami i kijami. Narta gigantowa o dlugosci 180-185, przyklady - rossignol 9gs, volkl gs itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Narta gigantowa o dlugosci 180-185, przyklady - rossignol 9gs, volkl gs itd.. Dziekuje za wskazówki. Ten Rossignol wydaje się ciekawą opcją. Ciężko z dostępnością 180cm, a wyjeżdżam ponownie za 2 tygodnie. Czy Rossignol Pursuit 18 Elite jest wartą przemyślenia opcją? Zawsze będzie jakaś alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Rossi 9gs model 2014 są na allegro po 1,8-2 tys.zł,nowe modele hero lt tez są ale cenowo dużo więcej, purs elite 18 nada się również. Wrzucam linka przykladowego. http://allegro.pl/ro...4989348502.html ewentualnie taka nartka: http://www.skionline...20-wc,6917.html kolega ma swojego prywatnego w dl 180 do sprzedania,kilka dni uzywanego,stan idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Narta gigantowa o dlugosci 180-185, przyklady - rossignol 9gs, volkl gs itd.. Dla czego doradziłeś mu nartę z grupy GS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A czy jako jedna z propozycji jest zła taka narta? Sklepowe gs są mniej taliowane wiec raz ze będzie łatwiejsza przesiadka ze starszych dech dwa ze chce jeździć sportowo wiec gs się nada. Poza tym sklepowe gs nie są aż tak wymagające a moim zdaniem lepsze niż dechy z grupy allround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów. Ja sie klasuję cut powyżej środka. Obawiam się, że mogę mie nie lada problemy z równą jazdą na w/w nartach. Tak, aby złagodzić nieco moje zapędy, zastanawiam się nad nartami dla średnio zaawansowanych/zaawansowancyh... Czy dobrym tropem będą narty takie, jak: - Atomic Vantage Panic - Rossignol Experience 88 - Atomic Nomad Blackeye ti - Salomon X-Drive 8.0 FS (lub 8.8 FS) - I najdroższe z całej listy: Stockli SX. Przeczytałem recenzje jednego z użytkowników forum: http://www.epicski.c...-sx-kastle-mx78 , gdzie chwali je za prędkość a także za krótkie, jak i długie skręty. Na puch się nie nadają, ale mi to na razie nie grozi. Czarnych tras w tym roku raczej nie wypróbuję, musze podszlifować swoje umiejętności i technikę. Bądź, co bądź po 15 latach trochę kuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Czy az tak zamotalem? Sam jestem w kropce i nie bardzo wiem, jak zahaczyc temat. Szkolony na prostych, dlugich nartach... Moze za bardzo sie napinam i powinienem wybrac narty dla "sredniaka"bez patrzenia na detale i marketingowy belkot? Wybierac wedlug koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów.Nie daj się ponieść marketingowej ściemie. To po prostu bardzo dobre narty. Nie powinieneś mieć z nimi problemu.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów. Ja sie klasuję cut powyżej środka. Obawiam się, że mogę mie nie lada problemy z równą jazdą na w/w nartach. Tak, aby złagodzić nieco moje zapędy, zastanawiam się nad nartami dla średnio zaawansowanych/zaawansowancyh... Czy dobrym tropem będą narty takie, jak: - Atomic Vantage Panic - Rossignol Experience 88 - Atomic Nomad Blackeye ti - Salomon X-Drive 8.0 FS (lub 8.8 FS) - I najdroższe z całej listy: Stockli SX. Przeczytałem recenzje jednego z użytkowników forum: http://www.epicski.c...-sx-kastle-mx78 , gdzie chwali je za prędkość a także za krótkie, jak i długie skręty. Na puch się nie nadają, ale mi to na razie nie grozi. Czarnych tras w tym roku raczej nie wypróbuję, musze podszlifować swoje umiejętności i technikę. Bądź, co bądź po 15 latach trochę kuleje. przede wszystkim odrzuc lingo reklamy czego nie zrobisz umiejetnosciami, to wynagrodzi to .....................Twoja waga.. GS-y, wersja "cywilna" na pewno warte uwagi Volkl ma np linie The Code - te wyzsze maja charakterystyke gigantowa, ale sa nieco szersze i lagodniejsze poprzez tip rocker.... No Twoim miejscu bym sie przejechal na czarna gore i sprobowal: sklepowa GS Teh Code RTM 81 i 84 - mysle, ze te typy daly by Ci najlepsze wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 przede wszystkim odrzuc lingo reklamy czego nie zrobisz umiejetnosciami, to wynagrodzi to .....................Twoja waga.. GS-y, wersja "cywilna" na pewno warte uwagi Volkl ma np linie The Code - te wyzsze maja charakterystyke gigantowa, ale sa nieco szersze i lagodniejsze poprzez tip rocker.... No Twoim miejscu bym sie przejechal na czarna gore i sprobowal: sklepowa GS Teh Code RTM 81 i 84 - mysle, ze te typy daly by Ci najlepsze wrazenia I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Code i RTM to przepasc finansowa. Ja bym bral Code - drozsza, ale fajna narta, potrafi tez szybko pojechac i nawet w lekkim puchu daje rade., RTM 81 testowalem rok temu i byla dla mnie za wolna na trasach o mniejszym nachylenia. Ale to subiektywne odczucia, lepiej samemu przetestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla zaawansowanego po 15 letniej przerwie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Burdoror Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Narta gigantowa o dlugosci 180-185, przyklady - rossignol 9gs, volkl gs itd.. Dziekuje za wskazówki. Ten Rossignol wydaje się ciekawą opcją. Ciężko z dostępnością 180cm, a wyjeżdżam ponownie za 2 tygodnie. Czy Rossignol Pursuit 18 Elite jest wartą przemyślenia opcją? Zawsze będzie jakaś alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Rossi 9gs model 2014 są na allegro po 1,8-2 tys.zł,nowe modele hero lt tez są ale cenowo dużo więcej, purs elite 18 nada się również. Wrzucam linka przykladowego. http://allegro.pl/ro...4989348502.html ewentualnie taka nartka: http://www.skionline...20-wc,6917.html kolega ma swojego prywatnego w dl 180 do sprzedania,kilka dni uzywanego,stan idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Narta gigantowa o dlugosci 180-185, przyklady - rossignol 9gs, volkl gs itd.. Dla czego doradziłeś mu nartę z grupy GS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A czy jako jedna z propozycji jest zła taka narta? Sklepowe gs są mniej taliowane wiec raz ze będzie łatwiejsza przesiadka ze starszych dech dwa ze chce jeździć sportowo wiec gs się nada. Poza tym sklepowe gs nie są aż tak wymagające a moim zdaniem lepsze niż dechy z grupy allround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów. Ja sie klasuję cut powyżej środka. Obawiam się, że mogę mie nie lada problemy z równą jazdą na w/w nartach. Tak, aby złagodzić nieco moje zapędy, zastanawiam się nad nartami dla średnio zaawansowanych/zaawansowancyh... Czy dobrym tropem będą narty takie, jak: - Atomic Vantage Panic - Rossignol Experience 88 - Atomic Nomad Blackeye ti - Salomon X-Drive 8.0 FS (lub 8.8 FS) - I najdroższe z całej listy: Stockli SX. Przeczytałem recenzje jednego z użytkowników forum: http://www.epicski.c...-sx-kastle-mx78 , gdzie chwali je za prędkość a także za krótkie, jak i długie skręty. Na puch się nie nadają, ale mi to na razie nie grozi. Czarnych tras w tym roku raczej nie wypróbuję, musze podszlifować swoje umiejętności i technikę. Bądź, co bądź po 15 latach trochę kuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Czy az tak zamotalem? Sam jestem w kropce i nie bardzo wiem, jak zahaczyc temat. Szkolony na prostych, dlugich nartach... Moze za bardzo sie napinam i powinienem wybrac narty dla "sredniaka"bez patrzenia na detale i marketingowy belkot? Wybierac wedlug koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów.Nie daj się ponieść marketingowej ściemie. To po prostu bardzo dobre narty. Nie powinieneś mieć z nimi problemu.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów. Ja sie klasuję cut powyżej środka. Obawiam się, że mogę mie nie lada problemy z równą jazdą na w/w nartach. Tak, aby złagodzić nieco moje zapędy, zastanawiam się nad nartami dla średnio zaawansowanych/zaawansowancyh... Czy dobrym tropem będą narty takie, jak: - Atomic Vantage Panic - Rossignol Experience 88 - Atomic Nomad Blackeye ti - Salomon X-Drive 8.0 FS (lub 8.8 FS) - I najdroższe z całej listy: Stockli SX. Przeczytałem recenzje jednego z użytkowników forum: http://www.epicski.c...-sx-kastle-mx78 , gdzie chwali je za prędkość a także za krótkie, jak i długie skręty. Na puch się nie nadają, ale mi to na razie nie grozi. Czarnych tras w tym roku raczej nie wypróbuję, musze podszlifować swoje umiejętności i technikę. Bądź, co bądź po 15 latach trochę kuleje. przede wszystkim odrzuc lingo reklamy czego nie zrobisz umiejetnosciami, to wynagrodzi to .....................Twoja waga.. GS-y, wersja "cywilna" na pewno warte uwagi Volkl ma np linie The Code - te wyzsze maja charakterystyke gigantowa, ale sa nieco szersze i lagodniejsze poprzez tip rocker.... No Twoim miejscu bym sie przejechal na czarna gore i sprobowal: sklepowa GS Teh Code RTM 81 i 84 - mysle, ze te typy daly by Ci najlepsze wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 przede wszystkim odrzuc lingo reklamy czego nie zrobisz umiejetnosciami, to wynagrodzi to .....................Twoja waga.. GS-y, wersja "cywilna" na pewno warte uwagi Volkl ma np linie The Code - te wyzsze maja charakterystyke gigantowa, ale sa nieco szersze i lagodniejsze poprzez tip rocker.... No Twoim miejscu bym sie przejechal na czarna gore i sprobowal: sklepowa GS Teh Code RTM 81 i 84 - mysle, ze te typy daly by Ci najlepsze wrazenia I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Code i RTM to przepasc finansowa. Ja bym bral Code - drozsza, ale fajna narta, potrafi tez szybko pojechac i nawet w lekkim puchu daje rade., RTM 81 testowalem rok temu i byla dla mnie za wolna na trasach o mniejszym nachylenia. Ale to subiektywne odczucia, lepiej samemu przetestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla zaawansowanego po 15 letniej przerwie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Bruner79 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Rossi 9gs model 2014 są na allegro po 1,8-2 tys.zł,nowe modele hero lt tez są ale cenowo dużo więcej, purs elite 18 nada się również. Wrzucam linka przykladowego. http://allegro.pl/ro...4989348502.html ewentualnie taka nartka: http://www.skionline...20-wc,6917.html kolega ma swojego prywatnego w dl 180 do sprzedania,kilka dni uzywanego,stan idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Narta gigantowa o dlugosci 180-185, przyklady - rossignol 9gs, volkl gs itd.. Dla czego doradziłeś mu nartę z grupy GS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A czy jako jedna z propozycji jest zła taka narta? Sklepowe gs są mniej taliowane wiec raz ze będzie łatwiejsza przesiadka ze starszych dech dwa ze chce jeździć sportowo wiec gs się nada. Poza tym sklepowe gs nie są aż tak wymagające a moim zdaniem lepsze niż dechy z grupy allround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów. Ja sie klasuję cut powyżej środka. Obawiam się, że mogę mie nie lada problemy z równą jazdą na w/w nartach. Tak, aby złagodzić nieco moje zapędy, zastanawiam się nad nartami dla średnio zaawansowanych/zaawansowancyh... Czy dobrym tropem będą narty takie, jak: - Atomic Vantage Panic - Rossignol Experience 88 - Atomic Nomad Blackeye ti - Salomon X-Drive 8.0 FS (lub 8.8 FS) - I najdroższe z całej listy: Stockli SX. Przeczytałem recenzje jednego z użytkowników forum: http://www.epicski.c...-sx-kastle-mx78 , gdzie chwali je za prędkość a także za krótkie, jak i długie skręty. Na puch się nie nadają, ale mi to na razie nie grozi. Czarnych tras w tym roku raczej nie wypróbuję, musze podszlifować swoje umiejętności i technikę. Bądź, co bądź po 15 latach trochę kuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Czy az tak zamotalem? Sam jestem w kropce i nie bardzo wiem, jak zahaczyc temat. Szkolony na prostych, dlugich nartach... Moze za bardzo sie napinam i powinienem wybrac narty dla "sredniaka"bez patrzenia na detale i marketingowy belkot? Wybierac wedlug koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów.Nie daj się ponieść marketingowej ściemie. To po prostu bardzo dobre narty. Nie powinieneś mieć z nimi problemu.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów. Ja sie klasuję cut powyżej środka. Obawiam się, że mogę mie nie lada problemy z równą jazdą na w/w nartach. Tak, aby złagodzić nieco moje zapędy, zastanawiam się nad nartami dla średnio zaawansowanych/zaawansowancyh... Czy dobrym tropem będą narty takie, jak: - Atomic Vantage Panic - Rossignol Experience 88 - Atomic Nomad Blackeye ti - Salomon X-Drive 8.0 FS (lub 8.8 FS) - I najdroższe z całej listy: Stockli SX. Przeczytałem recenzje jednego z użytkowników forum: http://www.epicski.c...-sx-kastle-mx78 , gdzie chwali je za prędkość a także za krótkie, jak i długie skręty. Na puch się nie nadają, ale mi to na razie nie grozi. Czarnych tras w tym roku raczej nie wypróbuję, musze podszlifować swoje umiejętności i technikę. Bądź, co bądź po 15 latach trochę kuleje. przede wszystkim odrzuc lingo reklamy czego nie zrobisz umiejetnosciami, to wynagrodzi to .....................Twoja waga.. GS-y, wersja "cywilna" na pewno warte uwagi Volkl ma np linie The Code - te wyzsze maja charakterystyke gigantowa, ale sa nieco szersze i lagodniejsze poprzez tip rocker.... No Twoim miejscu bym sie przejechal na czarna gore i sprobowal: sklepowa GS Teh Code RTM 81 i 84 - mysle, ze te typy daly by Ci najlepsze wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 przede wszystkim odrzuc lingo reklamy czego nie zrobisz umiejetnosciami, to wynagrodzi to .....................Twoja waga.. GS-y, wersja "cywilna" na pewno warte uwagi Volkl ma np linie The Code - te wyzsze maja charakterystyke gigantowa, ale sa nieco szersze i lagodniejsze poprzez tip rocker.... No Twoim miejscu bym sie przejechal na czarna gore i sprobowal: sklepowa GS Teh Code RTM 81 i 84 - mysle, ze te typy daly by Ci najlepsze wrazenia I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Code i RTM to przepasc finansowa. Ja bym bral Code - drozsza, ale fajna narta, potrafi tez szybko pojechac i nawet w lekkim puchu daje rade., RTM 81 testowalem rok temu i byla dla mnie za wolna na trasach o mniejszym nachylenia. Ale to subiektywne odczucia, lepiej samemu przetestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla zaawansowanego po 15 letniej przerwie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Bruner79 Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A czy jako jedna z propozycji jest zła taka narta? Sklepowe gs są mniej taliowane wiec raz ze będzie łatwiejsza przesiadka ze starszych dech dwa ze chce jeździć sportowo wiec gs się nada. Poza tym sklepowe gs nie są aż tak wymagające a moim zdaniem lepsze niż dechy z grupy allround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burdoror Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów. Ja sie klasuję cut powyżej środka. Obawiam się, że mogę mie nie lada problemy z równą jazdą na w/w nartach. Tak, aby złagodzić nieco moje zapędy, zastanawiam się nad nartami dla średnio zaawansowanych/zaawansowancyh... Czy dobrym tropem będą narty takie, jak: - Atomic Vantage Panic - Rossignol Experience 88 - Atomic Nomad Blackeye ti - Salomon X-Drive 8.0 FS (lub 8.8 FS) - I najdroższe z całej listy: Stockli SX. Przeczytałem recenzje jednego z użytkowników forum: http://www.epicski.c...-sx-kastle-mx78 , gdzie chwali je za prędkość a także za krótkie, jak i długie skręty. Na puch się nie nadają, ale mi to na razie nie grozi. Czarnych tras w tym roku raczej nie wypróbuję, musze podszlifować swoje umiejętności i technikę. Bądź, co bądź po 15 latach trochę kuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burdoror Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Czy az tak zamotalem? Sam jestem w kropce i nie bardzo wiem, jak zahaczyc temat. Szkolony na prostych, dlugich nartach... Moze za bardzo sie napinam i powinienem wybrac narty dla "sredniaka"bez patrzenia na detale i marketingowy belkot? Wybierac wedlug koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów.Nie daj się ponieść marketingowej ściemie. To po prostu bardzo dobre narty. Nie powinieneś mieć z nimi problemu.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Patrząc na opisy w/w nart dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie moja liga. Przedstawiane są jako narty dla b. zaawansowanych/ekspertów. Ja sie klasuję cut powyżej środka. Obawiam się, że mogę mie nie lada problemy z równą jazdą na w/w nartach. Tak, aby złagodzić nieco moje zapędy, zastanawiam się nad nartami dla średnio zaawansowanych/zaawansowancyh... Czy dobrym tropem będą narty takie, jak: - Atomic Vantage Panic - Rossignol Experience 88 - Atomic Nomad Blackeye ti - Salomon X-Drive 8.0 FS (lub 8.8 FS) - I najdroższe z całej listy: Stockli SX. Przeczytałem recenzje jednego z użytkowników forum: http://www.epicski.c...-sx-kastle-mx78 , gdzie chwali je za prędkość a także za krótkie, jak i długie skręty. Na puch się nie nadają, ale mi to na razie nie grozi. Czarnych tras w tym roku raczej nie wypróbuję, musze podszlifować swoje umiejętności i technikę. Bądź, co bądź po 15 latach trochę kuleje. przede wszystkim odrzuc lingo reklamy czego nie zrobisz umiejetnosciami, to wynagrodzi to .....................Twoja waga.. GS-y, wersja "cywilna" na pewno warte uwagi Volkl ma np linie The Code - te wyzsze maja charakterystyke gigantowa, ale sa nieco szersze i lagodniejsze poprzez tip rocker.... No Twoim miejscu bym sie przejechal na czarna gore i sprobowal: sklepowa GS Teh Code RTM 81 i 84 - mysle, ze te typy daly by Ci najlepsze wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 przede wszystkim odrzuc lingo reklamy czego nie zrobisz umiejetnosciami, to wynagrodzi to .....................Twoja waga.. GS-y, wersja "cywilna" na pewno warte uwagi Volkl ma np linie The Code - te wyzsze maja charakterystyke gigantowa, ale sa nieco szersze i lagodniejsze poprzez tip rocker.... No Twoim miejscu bym sie przejechal na czarna gore i sprobowal: sklepowa GS Teh Code RTM 81 i 84 - mysle, ze te typy daly by Ci najlepsze wrazenia I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Code i RTM to przepasc finansowa. Ja bym bral Code - drozsza, ale fajna narta, potrafi tez szybko pojechac i nawet w lekkim puchu daje rade., RTM 81 testowalem rok temu i byla dla mnie za wolna na trasach o mniejszym nachylenia. Ale to subiektywne odczucia, lepiej samemu przetestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla zaawansowanego po 15 letniej przerwie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 przede wszystkim odrzuc lingo reklamy czego nie zrobisz umiejetnosciami, to wynagrodzi to .....................Twoja waga.. GS-y, wersja "cywilna" na pewno warte uwagi Volkl ma np linie The Code - te wyzsze maja charakterystyke gigantowa, ale sa nieco szersze i lagodniejsze poprzez tip rocker.... No Twoim miejscu bym sie przejechal na czarna gore i sprobowal: sklepowa GS Teh Code RTM 81 i 84 - mysle, ze te typy daly by Ci najlepsze wrazenia I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Code i RTM to przepasc finansowa. Ja bym bral Code - drozsza, ale fajna narta, potrafi tez szybko pojechac i nawet w lekkim puchu daje rade., RTM 81 testowalem rok temu i byla dla mnie za wolna na trasach o mniejszym nachylenia. Ale to subiektywne odczucia, lepiej samemu przetestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla zaawansowanego po 15 letniej przerwie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 I tu jest problem. Za 2 tyg jade do Krynicy. I nie mam jak do tego czasu przetestowac nart na stoku. Musze opierac sie na opisie i waszych doswiadczeniach, poradach. Naczytalem sie na forum o zlym dobraniu nart do umiejetnosci. Dlatego zszedlem z opcjami o poziom nizej. Jezeli faktycznie roznice w opanowaniu anrt nie sa takie wielki, to moim pierwotnym wyborem (zanim znalazlem to forum) bylu rtm 84. Czym roznia sie 81 od 84? Z ich opisu nic nie wynika. I do tego nie moge znalezc 84 w rozmiarze 180. Wszystko wyprzedane (W Warszawie). w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Code i RTM to przepasc finansowa. Ja bym bral Code - drozsza, ale fajna narta, potrafi tez szybko pojechac i nawet w lekkim puchu daje rade., RTM 81 testowalem rok temu i byla dla mnie za wolna na trasach o mniejszym nachylenia. Ale to subiektywne odczucia, lepiej samemu przetestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla zaawansowanego po 15 letniej przerwie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 w zasadzie roznicy za bardzo nie odczujesz - 84 sa nieco bardziej stabilne na wiekszej predkosci - z roznic prakktycznych? - 81 maja wiazania do 12, 84 do 14. Code i RTM to przepasc finansowa. Ja bym bral Code - drozsza, ale fajna narta, potrafi tez szybko pojechac i nawet w lekkim puchu daje rade., RTM 81 testowalem rok temu i byla dla mnie za wolna na trasach o mniejszym nachylenia. Ale to subiektywne odczucia, lepiej samemu przetestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla zaawansowanego po 15 letniej przerwie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dziekuje wszystkim za rady. Zaryzykowalem i zamowilem RTM84 181cm. Raz kozie... W PL strasznie ciezko z tym rozmiarem, jestem teraz w Pradze i tutaj dostepne sa wszystkie. Co ciekawe sa tansze, niz u nas. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie... Jak zabezpieczyc (czy w ogole) narty do transportu lotniczego? Jakies specjalne nakladki, ochraniacze? Torba tez zamowiona. masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla zaawansowanego po 15 letniej przerwie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla zaawansowanego po 15 letniej przerwie
Burdoror Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 pisałem głównie przepaści finansowej. RTM to ok. 1600 zł, Code to ok 3000 zł z czegoś to jednak wynika, sam marketing by nie udźwignął takiej róznicy Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla zaawansowanego po 15 letniej przerwie
robertw Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Ja tak nieśmiało zaproponuję to na czym sam jeżdżę Fisher RC4. oprócz jazdy poza trasą sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebeq Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm, RTM 84 za 1600? (z 2014/15). Gdzie? miałem na mysli RTM od 75 do 77, bo porównywanie cenowo RTM 84 z Code, który ma 76 mm wg mnie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Burdoror Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 masz dwa wyjscia 1/ sport tube - plastikowe tuby mieszczace 1 lub 2 pary nart - uwaga - wlozyc w nie mozna narty wylacznie w sposob pokazany w instrukcji (wierzch do wierzchu) po zablokowaniu skistoperow. Uzywam tego od kilku ladnych lat i nic nartaom sie nie stalo 2/ torba/ppokrowiec - wtedy ja bym oblozyl solidna warstwa (np spodnie, stara kurtka) - to co robia z bagazem - lepiej nie patrzec O tej przepasci meidzy RTM i Code - to duzo przesady, wierz mi Tuby u Pepikow nie znalazlem, ale jak to zwykle bywa - poradzilem sobie tona folii, folii babelkowej, tasmy i gabki Dzisiaj wracam. Zobaczymy, czy przejda test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi