madzia.am Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Witam Niestety ponownie muszę zgłosić się do Was z prośbą o pomoc - tym razem sprawa pilna.. Oddaliśmy narty męża Blizzard IQON 7400 (6 lat, jeżdżone średnio 5 dni w roku, wiec bez szału) do serwisu przed wyjazdem i okazało się, że dolna część krawędzi na dł.20cm jest odwarstwiona i niestety nie zdążą nam tego zrobić do wyjazdu (choć oddaliśmy już tydzień temu , ale ktoś to przeoczył przy przyjmowaniu - eh , bez komentarza..). Wyjazd w piątek.. zaproponowali, że pożyczą mężowi Rossignol Experience 88 z rockerem - czy to są mniej więcej porównywalne narty , jedziemy na 6 dni, niestety rzadko nam się takie wyjazdy zdarzają, więc zależy nam , żeby sie naprawdę jaknajwięcej wyjeździć... Z drugiej strony zaczęliśmy sie zastanawiac czy jest sens naprawiać tamte Blizzardy za 150zł bo i tak mąż chciałby niebawem kupić nowe, testował ostatnio Fisher RC4 Worldcup sc 165cm - był bardzo zadowolony, choć jeździł na nich tylko ok. 3 godziny... Niestety te nartki są drogie i nie spotkaliśmy się z używanymi...Więc proszę o poradę co sądzicie o tych nartach dla męża i czy warto inwestować 1. Mężczyzna2. Wiek - 303. Waga - 90 kg4. Wzrost - 180cm5. Jak długo jeździsz na nartach ? - 20 lat6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? 7/87. Jakie masz buty ? Nordica flex 80 ( 5-letnie, nie pamiętam modelu)8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? Blizzard IQON 7400 , ostatnio testował Fisher world cup sc49. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? szybko10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? wszystkie wszędzie:) byle ze śniegiem - najbardziej czerwone, dobrze przygotowane czarne11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? rekreacyjnie 12 Możliwości finansowe - jak mąż twierdzi - możliwości finansowe podobno zależą ode mnie najchętniej używane w okolicach 800-1000zł, nowe do 2tyś. Będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madzia.am Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Dodam jeszcze ,że te które zaproponowali nam na wyjazd czyli Rossignol Experience 88 maja 170cm, mąż do tej pory jeździł na 163cm.. czy to będzie odczuwalna różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Żadna z tych 3 par nart nie jest podobna do innej, chociaż chyba mimo wszystko do tych Blizzardów zdecydowanie bliżej mają Rossignole - też są przeznaczone do jazdy w różnych warunkach, Fischery WC SC to narta na przygotowaną trasę. Fischer WC SC to bardzo dobra narta, ale Rossi też. Mam wątpliwości, czy warto kupować narty na wariata w ciągu trzech dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytek23 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Przy poziomie 7/8 to maz wie jakiej narty szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Nie tak dawno oglądałem te fischery nowe w sklepie z tamtego sezonu za 1700,na alle.. też tak widziałem.. Te rossi ex88 to całkiem inne narty przecież.. jak nie jeździł na takich to ja bym nie ryzykował na 6dni w alpy,zresztą są za krótkie. Fischery rc4 wc to popularne narty i też je można wypożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madzia.am Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Nie tak dawno oglądałem te fischery nowe w sklepie z tamtego sezonu za 1700,na alle.. też tak widziałem.. Te rossi ex88 to całkiem inne narty przecież.. jak nie jeździł na takich to ja bym nie ryzykował na 6dni w alpy,zresztą są za krótkie. Fischery rc4 wc to popularne narty i też je można wypożyczyć Ale te rossi ex88 masz na myśli? , że one są inne niż Fishery czy inne niż Blizzardy IQON ? bo wcześniejsze wypowiedzi raczej skłaniały do twierdzenie, że na rossi ex88 bedzie mu się podobnie jeździć jak na dotychczasowych blizzardach A w/w fishery to inna narta - to wiemy, mąź widzi dużą różnicę i pewnie będzie teraz zmieniał na coś w tym stylu, tylko wydatek nie jest mały, wiec chyba odłożymy zakupy na po powrocie.. A jakie inne narty proponowalibyście dla niego (podobne do w/w Fisherów?) - bo może jeszcze inne wypożyczy i popróbuje przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi