NRGizer Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Nie wiem czy muszę ale chcę naostrzyć narty przed sezonem. Mam jakieś stare, kupiłem jako używane. Gdzie zrobić to lepiej? Na miejscu w Poznaniu czy w Zieleńcu do którego jadę 9. stycznia? Jakieś konkretne miejsca możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekW Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Nie wiem czy muszę ale chcę naostrzyć narty przed sezonem. Mam jakieś stare, kupiłem jako używane. Gdzie zrobić to lepiej? Na miejscu w Poznaniu czy w Zieleńcu do którego jadę 9. stycznia? Jakieś konkretne miejsca możecie polecić? A umiejętności oceniasz na cztery? No błagam, proszę Cię, szczerze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... m!xeR Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Nie wiem czy muszę ale chcę naostrzyć narty przed sezonem. Mam jakieś stare, kupiłem jako używane. Gdzie zrobić to lepiej? Na miejscu w Poznaniu czy w Zieleńcu do którego jadę 9. stycznia? Jakieś konkretne miejsca możecie polecić? Naostrz w zaufanym serwisie (pewnie w Poznaniu będzie o taki łatwiej) a nasmaruj na miejscu kiedy będziesz wiedział jakie są warunki :-) A umiejętności oceniasz na cztery? No błagam, proszę Cię, szczerze... Ja jeżdżę na serwisówce ostrzonej ręcznie a umiejętności oceniam na 1...co to oznacza ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moris Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 A umiejętności oceniasz na cztery? No błagam, proszę Cię, szczerze... A co wspólnego z poziomem jazdy mają kwestie serwisowe? - czy w skali forum jest choćby słowo o umiejętnościach serwisowania sprzętu? Tego typu wpisy zawsze mi się podobały - czyżby ktoś się musiał dowartościowywać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzień dobry Nie rozumiem o co chodzi z tymi umiejętnościami - ma to jakieś znaczenie w kontekście ostrzenia? Chętnie zweryfikuję swoją ocenę, ale gdzie jest skala? Bo znalazłem tylko odnośniki w tym wątku: http://www.skiforum....skich-dyskusja/ ale prowadza w pole. Z tym smarowaniem to rozumiem że był żart? Poprzednio jeździłem na nieostrzonych nartach (kupowałem używane więc pewnie wtedy były ostrzone) ponad 3 lata, o smarowaniu nawet nie wspominając Ale ok, rozumiem, że śmiechy wynikały z tego, że przy moich umiejętnościach to obojętnie gdzie to zrobię i wszędzie będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... m!xeR Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Mój post nie był ironiczny. Naostrz w Poznaniu bo pewnie bedzie łatwiej znaleźć dobry serwis a smaruj na miejscu codziennie znając warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Codzienne smarowanie? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Narty przygotuje wcześniej bo na miejscu jak zobaczysz ośnieżony stok to będziesz chciał jeździć a nie serwisu szukać. I powinno starczyć. I nie daj sie zwariować codziennym serwisem i siedmioma smarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... m!xeR Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Może to już takie moje zboczenie ;-) ale chociaż raz na kilka dni, ślizg jest zdrowszy i lepiej bedzie Ci sie jeździć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzień dobry Nie rozumiem o co chodzi z tymi umiejętnościami - ma to jakieś znaczenie w kontekście ostrzenia? Chętnie zweryfikuję swoją ocenę, ale gdzie jest skala? Bo znalazłem tylko odnośniki w tym wątku: http://www.skiforum....skich-dyskusja/ ale prowadza w pole. Z tym smarowaniem to rozumiem że był żart? Poprzednio jeździłem na nieostrzonych nartach (kupowałem używane więc pewnie wtedy były ostrzone) ponad 3 lata, o smarowaniu nawet nie wspominając Ale ok, rozumiem, że śmiechy wynikały z tego, że przy moich umiejętnościach to obojętnie gdzie to zrobię i wszędzie będzie ok. za chwile mistrzowie zaczna wywody o zaleznosci miedzy umiejetnosciami, a katem bocznym w nartach i katem podniesienia……………….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Może to już takie moje zboczenie ;-) ale chociaż raz na kilka dni, ślizg jest zdrowszy i lepiej bedzie Ci sie jeździć :-) Ten wyjazd zapewne właśnie na kilka dni. Jak nazbiera brudu albo jakąś niespodzianka pogodowa sie trafi i będzie potrzeba to se każe zrobić w budzie przy stoku. Bez paniki za chwile mistrzowie zaczna wywody o zaleznosci miedzy umiejetnosciami, a katem bocznym w nartach i katem podniesienia……………….. Na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Słuchajcie - tak jak pisałem - 3 lata jeździłem i serwisowania nart nie dotykałem, poza tym, że mi raz czy drugi instruktor mówił, że są ok ostre. I nie czułem żeby źle jechały, były słabo nasmarowane etc więc zwariować się nie dam. W zeszłym roku na delikatnie oblodzonym stoku w Harrachowie przy hamowaniu "bokiem" narty nie łapały krawędzi więc postanowiłem naostrzyć, chociaż nie wiem, czy to była wina nart czy moich umiejętności. I tyle. Piszecie że w Poznaniu łatwiej będzie znaleźć dobry serwis - nie wiem co to znaczy "znaleźć" bo ani nie wiem który dobry, ani jak tę "dobrość" zweryfikować. Sądziłem, że łatwiej a może i taniej będzie w górach bo tam przecież co wypożyczalnia to serwis. I już wszystko wiem - podjadę na Pułaskiego, tam gdzie kupowałem narty, dam do ostrzenia i już - na pewno będzie dobrze Swoją drogą powoli pomyślałbym o kupnie nowych nart - jak czytam o tych wszystkich slalomkach, GSach, komórkach to stwierdzam, że totalnie nie wiem co i jak i odechciewa mi się myślenia o kupowaniu ))))) Fajnie - kasa w kieszeni! A może w Zieleńcu polecicie jakąś wypożyczalnię w której będę mógł wypróbować kilka rodzajów nart w miarę nowych, gdzie obsługa pouczy mnie co i jak, pomoże dobrać coś dla siebie i powoli będę mógł się dopasowywać do czegoś nowego? P.S. Super wyglądają te białe stoki w kontekście zeszłorocznego braku śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 I tyle. Piszecie że w Poznaniu łatwiej będzie znaleźć dobry serwis - nie wiem co to znaczy "znaleźć" bo ani nie wiem który dobry, ani jak tę "dobrość" zweryfikować. Sądziłem, że łatwiej a może i taniej będzie w górach bo tam przecież co wypożyczalnia to serwis. Muszak-ski dobrym serwisem jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Ostrzenie nart × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
m!xeR Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Nie wiem czy muszę ale chcę naostrzyć narty przed sezonem. Mam jakieś stare, kupiłem jako używane. Gdzie zrobić to lepiej? Na miejscu w Poznaniu czy w Zieleńcu do którego jadę 9. stycznia? Jakieś konkretne miejsca możecie polecić? Naostrz w zaufanym serwisie (pewnie w Poznaniu będzie o taki łatwiej) a nasmaruj na miejscu kiedy będziesz wiedział jakie są warunki :-) A umiejętności oceniasz na cztery? No błagam, proszę Cię, szczerze... Ja jeżdżę na serwisówce ostrzonej ręcznie a umiejętności oceniam na 1...co to oznacza ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moris Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 A umiejętności oceniasz na cztery? No błagam, proszę Cię, szczerze... A co wspólnego z poziomem jazdy mają kwestie serwisowe? - czy w skali forum jest choćby słowo o umiejętnościach serwisowania sprzętu? Tego typu wpisy zawsze mi się podobały - czyżby ktoś się musiał dowartościowywać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzień dobry Nie rozumiem o co chodzi z tymi umiejętnościami - ma to jakieś znaczenie w kontekście ostrzenia? Chętnie zweryfikuję swoją ocenę, ale gdzie jest skala? Bo znalazłem tylko odnośniki w tym wątku: http://www.skiforum....skich-dyskusja/ ale prowadza w pole. Z tym smarowaniem to rozumiem że był żart? Poprzednio jeździłem na nieostrzonych nartach (kupowałem używane więc pewnie wtedy były ostrzone) ponad 3 lata, o smarowaniu nawet nie wspominając Ale ok, rozumiem, że śmiechy wynikały z tego, że przy moich umiejętnościach to obojętnie gdzie to zrobię i wszędzie będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... m!xeR Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Mój post nie był ironiczny. Naostrz w Poznaniu bo pewnie bedzie łatwiej znaleźć dobry serwis a smaruj na miejscu codziennie znając warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Codzienne smarowanie? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Narty przygotuje wcześniej bo na miejscu jak zobaczysz ośnieżony stok to będziesz chciał jeździć a nie serwisu szukać. I powinno starczyć. I nie daj sie zwariować codziennym serwisem i siedmioma smarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... m!xeR Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Może to już takie moje zboczenie ;-) ale chociaż raz na kilka dni, ślizg jest zdrowszy i lepiej bedzie Ci sie jeździć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzień dobry Nie rozumiem o co chodzi z tymi umiejętnościami - ma to jakieś znaczenie w kontekście ostrzenia? Chętnie zweryfikuję swoją ocenę, ale gdzie jest skala? Bo znalazłem tylko odnośniki w tym wątku: http://www.skiforum....skich-dyskusja/ ale prowadza w pole. Z tym smarowaniem to rozumiem że był żart? Poprzednio jeździłem na nieostrzonych nartach (kupowałem używane więc pewnie wtedy były ostrzone) ponad 3 lata, o smarowaniu nawet nie wspominając Ale ok, rozumiem, że śmiechy wynikały z tego, że przy moich umiejętnościach to obojętnie gdzie to zrobię i wszędzie będzie ok. za chwile mistrzowie zaczna wywody o zaleznosci miedzy umiejetnosciami, a katem bocznym w nartach i katem podniesienia……………….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Może to już takie moje zboczenie ;-) ale chociaż raz na kilka dni, ślizg jest zdrowszy i lepiej bedzie Ci sie jeździć :-) Ten wyjazd zapewne właśnie na kilka dni. Jak nazbiera brudu albo jakąś niespodzianka pogodowa sie trafi i będzie potrzeba to se każe zrobić w budzie przy stoku. Bez paniki za chwile mistrzowie zaczna wywody o zaleznosci miedzy umiejetnosciami, a katem bocznym w nartach i katem podniesienia……………….. Na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Słuchajcie - tak jak pisałem - 3 lata jeździłem i serwisowania nart nie dotykałem, poza tym, że mi raz czy drugi instruktor mówił, że są ok ostre. I nie czułem żeby źle jechały, były słabo nasmarowane etc więc zwariować się nie dam. W zeszłym roku na delikatnie oblodzonym stoku w Harrachowie przy hamowaniu "bokiem" narty nie łapały krawędzi więc postanowiłem naostrzyć, chociaż nie wiem, czy to była wina nart czy moich umiejętności. I tyle. Piszecie że w Poznaniu łatwiej będzie znaleźć dobry serwis - nie wiem co to znaczy "znaleźć" bo ani nie wiem który dobry, ani jak tę "dobrość" zweryfikować. Sądziłem, że łatwiej a może i taniej będzie w górach bo tam przecież co wypożyczalnia to serwis. I już wszystko wiem - podjadę na Pułaskiego, tam gdzie kupowałem narty, dam do ostrzenia i już - na pewno będzie dobrze Swoją drogą powoli pomyślałbym o kupnie nowych nart - jak czytam o tych wszystkich slalomkach, GSach, komórkach to stwierdzam, że totalnie nie wiem co i jak i odechciewa mi się myślenia o kupowaniu ))))) Fajnie - kasa w kieszeni! A może w Zieleńcu polecicie jakąś wypożyczalnię w której będę mógł wypróbować kilka rodzajów nart w miarę nowych, gdzie obsługa pouczy mnie co i jak, pomoże dobrać coś dla siebie i powoli będę mógł się dopasowywać do czegoś nowego? P.S. Super wyglądają te białe stoki w kontekście zeszłorocznego braku śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 I tyle. Piszecie że w Poznaniu łatwiej będzie znaleźć dobry serwis - nie wiem co to znaczy "znaleźć" bo ani nie wiem który dobry, ani jak tę "dobrość" zweryfikować. Sądziłem, że łatwiej a może i taniej będzie w górach bo tam przecież co wypożyczalnia to serwis. Muszak-ski dobrym serwisem jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Ostrzenie nart × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moris Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 A umiejętności oceniasz na cztery? No błagam, proszę Cię, szczerze... A co wspólnego z poziomem jazdy mają kwestie serwisowe? - czy w skali forum jest choćby słowo o umiejętnościach serwisowania sprzętu? Tego typu wpisy zawsze mi się podobały - czyżby ktoś się musiał dowartościowywać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzień dobry Nie rozumiem o co chodzi z tymi umiejętnościami - ma to jakieś znaczenie w kontekście ostrzenia? Chętnie zweryfikuję swoją ocenę, ale gdzie jest skala? Bo znalazłem tylko odnośniki w tym wątku: http://www.skiforum....skich-dyskusja/ ale prowadza w pole. Z tym smarowaniem to rozumiem że był żart? Poprzednio jeździłem na nieostrzonych nartach (kupowałem używane więc pewnie wtedy były ostrzone) ponad 3 lata, o smarowaniu nawet nie wspominając Ale ok, rozumiem, że śmiechy wynikały z tego, że przy moich umiejętnościach to obojętnie gdzie to zrobię i wszędzie będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... m!xeR Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Mój post nie był ironiczny. Naostrz w Poznaniu bo pewnie bedzie łatwiej znaleźć dobry serwis a smaruj na miejscu codziennie znając warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Codzienne smarowanie? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Narty przygotuje wcześniej bo na miejscu jak zobaczysz ośnieżony stok to będziesz chciał jeździć a nie serwisu szukać. I powinno starczyć. I nie daj sie zwariować codziennym serwisem i siedmioma smarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... m!xeR Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Może to już takie moje zboczenie ;-) ale chociaż raz na kilka dni, ślizg jest zdrowszy i lepiej bedzie Ci sie jeździć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzień dobry Nie rozumiem o co chodzi z tymi umiejętnościami - ma to jakieś znaczenie w kontekście ostrzenia? Chętnie zweryfikuję swoją ocenę, ale gdzie jest skala? Bo znalazłem tylko odnośniki w tym wątku: http://www.skiforum....skich-dyskusja/ ale prowadza w pole. Z tym smarowaniem to rozumiem że był żart? Poprzednio jeździłem na nieostrzonych nartach (kupowałem używane więc pewnie wtedy były ostrzone) ponad 3 lata, o smarowaniu nawet nie wspominając Ale ok, rozumiem, że śmiechy wynikały z tego, że przy moich umiejętnościach to obojętnie gdzie to zrobię i wszędzie będzie ok. za chwile mistrzowie zaczna wywody o zaleznosci miedzy umiejetnosciami, a katem bocznym w nartach i katem podniesienia……………….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Może to już takie moje zboczenie ;-) ale chociaż raz na kilka dni, ślizg jest zdrowszy i lepiej bedzie Ci sie jeździć :-) Ten wyjazd zapewne właśnie na kilka dni. Jak nazbiera brudu albo jakąś niespodzianka pogodowa sie trafi i będzie potrzeba to se każe zrobić w budzie przy stoku. Bez paniki za chwile mistrzowie zaczna wywody o zaleznosci miedzy umiejetnosciami, a katem bocznym w nartach i katem podniesienia……………….. Na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Słuchajcie - tak jak pisałem - 3 lata jeździłem i serwisowania nart nie dotykałem, poza tym, że mi raz czy drugi instruktor mówił, że są ok ostre. I nie czułem żeby źle jechały, były słabo nasmarowane etc więc zwariować się nie dam. W zeszłym roku na delikatnie oblodzonym stoku w Harrachowie przy hamowaniu "bokiem" narty nie łapały krawędzi więc postanowiłem naostrzyć, chociaż nie wiem, czy to była wina nart czy moich umiejętności. I tyle. Piszecie że w Poznaniu łatwiej będzie znaleźć dobry serwis - nie wiem co to znaczy "znaleźć" bo ani nie wiem który dobry, ani jak tę "dobrość" zweryfikować. Sądziłem, że łatwiej a może i taniej będzie w górach bo tam przecież co wypożyczalnia to serwis. I już wszystko wiem - podjadę na Pułaskiego, tam gdzie kupowałem narty, dam do ostrzenia i już - na pewno będzie dobrze Swoją drogą powoli pomyślałbym o kupnie nowych nart - jak czytam o tych wszystkich slalomkach, GSach, komórkach to stwierdzam, że totalnie nie wiem co i jak i odechciewa mi się myślenia o kupowaniu ))))) Fajnie - kasa w kieszeni! A może w Zieleńcu polecicie jakąś wypożyczalnię w której będę mógł wypróbować kilka rodzajów nart w miarę nowych, gdzie obsługa pouczy mnie co i jak, pomoże dobrać coś dla siebie i powoli będę mógł się dopasowywać do czegoś nowego? P.S. Super wyglądają te białe stoki w kontekście zeszłorocznego braku śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 I tyle. Piszecie że w Poznaniu łatwiej będzie znaleźć dobry serwis - nie wiem co to znaczy "znaleźć" bo ani nie wiem który dobry, ani jak tę "dobrość" zweryfikować. Sądziłem, że łatwiej a może i taniej będzie w górach bo tam przecież co wypożyczalnia to serwis. Muszak-ski dobrym serwisem jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzień dobry Nie rozumiem o co chodzi z tymi umiejętnościami - ma to jakieś znaczenie w kontekście ostrzenia? Chętnie zweryfikuję swoją ocenę, ale gdzie jest skala? Bo znalazłem tylko odnośniki w tym wątku: http://www.skiforum....skich-dyskusja/ ale prowadza w pole. Z tym smarowaniem to rozumiem że był żart? Poprzednio jeździłem na nieostrzonych nartach (kupowałem używane więc pewnie wtedy były ostrzone) ponad 3 lata, o smarowaniu nawet nie wspominając Ale ok, rozumiem, że śmiechy wynikały z tego, że przy moich umiejętnościach to obojętnie gdzie to zrobię i wszędzie będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Mój post nie był ironiczny. Naostrz w Poznaniu bo pewnie bedzie łatwiej znaleźć dobry serwis a smaruj na miejscu codziennie znając warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Codzienne smarowanie? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Narty przygotuje wcześniej bo na miejscu jak zobaczysz ośnieżony stok to będziesz chciał jeździć a nie serwisu szukać. I powinno starczyć. I nie daj sie zwariować codziennym serwisem i siedmioma smarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Może to już takie moje zboczenie ;-) ale chociaż raz na kilka dni, ślizg jest zdrowszy i lepiej bedzie Ci sie jeździć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dzień dobry Nie rozumiem o co chodzi z tymi umiejętnościami - ma to jakieś znaczenie w kontekście ostrzenia? Chętnie zweryfikuję swoją ocenę, ale gdzie jest skala? Bo znalazłem tylko odnośniki w tym wątku: http://www.skiforum....skich-dyskusja/ ale prowadza w pole. Z tym smarowaniem to rozumiem że był żart? Poprzednio jeździłem na nieostrzonych nartach (kupowałem używane więc pewnie wtedy były ostrzone) ponad 3 lata, o smarowaniu nawet nie wspominając Ale ok, rozumiem, że śmiechy wynikały z tego, że przy moich umiejętnościach to obojętnie gdzie to zrobię i wszędzie będzie ok. za chwile mistrzowie zaczna wywody o zaleznosci miedzy umiejetnosciami, a katem bocznym w nartach i katem podniesienia……………….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Może to już takie moje zboczenie ;-) ale chociaż raz na kilka dni, ślizg jest zdrowszy i lepiej bedzie Ci sie jeździć :-) Ten wyjazd zapewne właśnie na kilka dni. Jak nazbiera brudu albo jakąś niespodzianka pogodowa sie trafi i będzie potrzeba to se każe zrobić w budzie przy stoku. Bez paniki za chwile mistrzowie zaczna wywody o zaleznosci miedzy umiejetnosciami, a katem bocznym w nartach i katem podniesienia……………….. Na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Słuchajcie - tak jak pisałem - 3 lata jeździłem i serwisowania nart nie dotykałem, poza tym, że mi raz czy drugi instruktor mówił, że są ok ostre. I nie czułem żeby źle jechały, były słabo nasmarowane etc więc zwariować się nie dam. W zeszłym roku na delikatnie oblodzonym stoku w Harrachowie przy hamowaniu "bokiem" narty nie łapały krawędzi więc postanowiłem naostrzyć, chociaż nie wiem, czy to była wina nart czy moich umiejętności. I tyle. Piszecie że w Poznaniu łatwiej będzie znaleźć dobry serwis - nie wiem co to znaczy "znaleźć" bo ani nie wiem który dobry, ani jak tę "dobrość" zweryfikować. Sądziłem, że łatwiej a może i taniej będzie w górach bo tam przecież co wypożyczalnia to serwis. I już wszystko wiem - podjadę na Pułaskiego, tam gdzie kupowałem narty, dam do ostrzenia i już - na pewno będzie dobrze Swoją drogą powoli pomyślałbym o kupnie nowych nart - jak czytam o tych wszystkich slalomkach, GSach, komórkach to stwierdzam, że totalnie nie wiem co i jak i odechciewa mi się myślenia o kupowaniu ))))) Fajnie - kasa w kieszeni! A może w Zieleńcu polecicie jakąś wypożyczalnię w której będę mógł wypróbować kilka rodzajów nart w miarę nowych, gdzie obsługa pouczy mnie co i jak, pomoże dobrać coś dla siebie i powoli będę mógł się dopasowywać do czegoś nowego? P.S. Super wyglądają te białe stoki w kontekście zeszłorocznego braku śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 I tyle. Piszecie że w Poznaniu łatwiej będzie znaleźć dobry serwis - nie wiem co to znaczy "znaleźć" bo ani nie wiem który dobry, ani jak tę "dobrość" zweryfikować. Sądziłem, że łatwiej a może i taniej będzie w górach bo tam przecież co wypożyczalnia to serwis. Muszak-ski dobrym serwisem jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
zeberkaa Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Może to już takie moje zboczenie ;-) ale chociaż raz na kilka dni, ślizg jest zdrowszy i lepiej bedzie Ci sie jeździć :-) Ten wyjazd zapewne właśnie na kilka dni. Jak nazbiera brudu albo jakąś niespodzianka pogodowa sie trafi i będzie potrzeba to se każe zrobić w budzie przy stoku. Bez paniki za chwile mistrzowie zaczna wywody o zaleznosci miedzy umiejetnosciami, a katem bocznym w nartach i katem podniesienia……………….. Na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NRGizer Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Słuchajcie - tak jak pisałem - 3 lata jeździłem i serwisowania nart nie dotykałem, poza tym, że mi raz czy drugi instruktor mówił, że są ok ostre. I nie czułem żeby źle jechały, były słabo nasmarowane etc więc zwariować się nie dam. W zeszłym roku na delikatnie oblodzonym stoku w Harrachowie przy hamowaniu "bokiem" narty nie łapały krawędzi więc postanowiłem naostrzyć, chociaż nie wiem, czy to była wina nart czy moich umiejętności. I tyle. Piszecie że w Poznaniu łatwiej będzie znaleźć dobry serwis - nie wiem co to znaczy "znaleźć" bo ani nie wiem który dobry, ani jak tę "dobrość" zweryfikować. Sądziłem, że łatwiej a może i taniej będzie w górach bo tam przecież co wypożyczalnia to serwis. I już wszystko wiem - podjadę na Pułaskiego, tam gdzie kupowałem narty, dam do ostrzenia i już - na pewno będzie dobrze Swoją drogą powoli pomyślałbym o kupnie nowych nart - jak czytam o tych wszystkich slalomkach, GSach, komórkach to stwierdzam, że totalnie nie wiem co i jak i odechciewa mi się myślenia o kupowaniu ))))) Fajnie - kasa w kieszeni! A może w Zieleńcu polecicie jakąś wypożyczalnię w której będę mógł wypróbować kilka rodzajów nart w miarę nowych, gdzie obsługa pouczy mnie co i jak, pomoże dobrać coś dla siebie i powoli będę mógł się dopasowywać do czegoś nowego? P.S. Super wyglądają te białe stoki w kontekście zeszłorocznego braku śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 I tyle. Piszecie że w Poznaniu łatwiej będzie znaleźć dobry serwis - nie wiem co to znaczy "znaleźć" bo ani nie wiem który dobry, ani jak tę "dobrość" zweryfikować. Sądziłem, że łatwiej a może i taniej będzie w górach bo tam przecież co wypożyczalnia to serwis. Muszak-ski dobrym serwisem jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi