qqaazzxx Napisano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Dzień dobry, Kupiłam niedawno buty Atomic damskie z systemem Memory Fit. Na stronie Atomic znalazłam instrukcję termoformowania tego systemu (a z tego, co pamiętam Hawxy też są tak samo formowalne) - sama skorupa na 5 min do 117 st.C, potem wkładasz do niej botka, wkładasz stopy i stoisz tak kilka minut. Ja miałam za darmo formowane, ale w paru sklepach proponowali mi za 50-60 zł (para). Jedno mi tylko trochę serwisant zepsuł - klamry powinny być zapięte jak najluźniej, a on dopiął górne ciaśniej, czego nie zauważyłam od razu. W efekcie skorupa rozciągnęła się i musiałam przestawić klamry. Hawxy chyba nie są takie same bo nie mają możliwości termoformowania skorupy więc to jest zupełnie inny proces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Hawxy chyba nie są takie same bo nie mają możliwości termoformowania skorupy więc to jest zupełnie inny proces.Dokładnie - nie ma możliwości żeby podczas termoformowania botka wewnętrznego (które odbywała się w stosunkowo niskich temperaturach) zdeformowała się skorupa zewnętrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesio Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Hawxy chyba nie są takie same bo nie mają możliwości termoformowania skorupy więc to jest zupełnie inny proces. Nowe (na 2015 rok) mają termoformowalną również skorupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Nowe (na 2015 rok) mają termoformowalną również skorupę.Modele za 600 pln też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wiesio Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Modele za 600 pln też? A są takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 A są takie?Google wypluło tam jakieś atomiki havx plus za 645 pln ale nie zagłębiałem się dalej co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Hawxy chyba nie są takie same bo nie mają możliwości termoformowania skorupy więc to jest zupełnie inny proces. Podałam jaki system mają moje buty i najnowsze Hawxy. Jeśli chodzi o te konkretne Hawxy to: 1. Należy sprawdzić jaki to rocznik. Na skion... są wszystkie modele z poprzednich lat. Wystarczy porównać obrazki - ten na monitorze z tym na nodze 2. W opisie buta powinien być podany "system". 3. Trzeba poszukać w necie czy i jak można wygrzać te buty lub skorupy. 4. No i trzeba znaleźć serwis, który ma dany system. Np. moje Atomic były grzane w piekarniku Salomona. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego używane butki
jaro323 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Nowe (na 2015 rok) mają termoformowalną również skorupę.Modele za 600 pln też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesio Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Modele za 600 pln też? A są takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 A są takie?Google wypluło tam jakieś atomiki havx plus za 645 pln ale nie zagłębiałem się dalej co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Hawxy chyba nie są takie same bo nie mają możliwości termoformowania skorupy więc to jest zupełnie inny proces. Podałam jaki system mają moje buty i najnowsze Hawxy. Jeśli chodzi o te konkretne Hawxy to: 1. Należy sprawdzić jaki to rocznik. Na skion... są wszystkie modele z poprzednich lat. Wystarczy porównać obrazki - ten na monitorze z tym na nodze 2. W opisie buta powinien być podany "system". 3. Trzeba poszukać w necie czy i jak można wygrzać te buty lub skorupy. 4. No i trzeba znaleźć serwis, który ma dany system. Np. moje Atomic były grzane w piekarniku Salomona. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
jaro323 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 A są takie?Google wypluło tam jakieś atomiki havx plus za 645 pln ale nie zagłębiałem się dalej co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Hawxy chyba nie są takie same bo nie mają możliwości termoformowania skorupy więc to jest zupełnie inny proces. Podałam jaki system mają moje buty i najnowsze Hawxy. Jeśli chodzi o te konkretne Hawxy to: 1. Należy sprawdzić jaki to rocznik. Na skion... są wszystkie modele z poprzednich lat. Wystarczy porównać obrazki - ten na monitorze z tym na nodze 2. W opisie buta powinien być podany "system". 3. Trzeba poszukać w necie czy i jak można wygrzać te buty lub skorupy. 4. No i trzeba znaleźć serwis, który ma dany system. Np. moje Atomic były grzane w piekarniku Salomona. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi