SkiForum Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Który sposób ubierania wolicie na narty? Stosujecie jakiś specjalny system? Ja na narty jak i do biegania/rower w zimie preferuję: 1. Bielizna + Windstopper (jeśli wieje i nie tak bardzo zimno) 2. Bielizna + Polar + Windstopper (jeśli zimno i wieje) 3. Bielizna + Polar + Gore-tex (jeśli zimno i pada) Czyli kurtki z ociepleniem całkowicie odpadają do aktywności/turystyki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiForum Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 My z zoną i młodym ubieramy się ; kurtka + bielizna i to nam wystarcza , nawet przy -15 C nie doskwiera nam zimno , ale trzeba powiedzieć że przy tak niskiej temperaturze jazda staje się mniej przyjemna Ale chyba kurtka z ociepleniem czy sama membrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 1. Bielizna + Windstopper (jeśli wieje i nie tak bardzo zimno) 2. Bielizna + Polar + Windstopper (jeśli zimno i wieje) 3. Bielizna + Polar + Gore-tex (jeśli zimno i pada) jak wyżej tylko zamiast polaru cienka bluzka termiczna ... ... czasami kurtka ocieplana ale wówczas tylko bluzka na krótki rękaw zimnolubny jestem ... od lat stosuje zasadę by przebywać na granicy komfortu termicznego tzn. jadąc na wyciągu może być mi ciut zimno ... wystarczy skrzyżować ręce na piersiach lub (na orczyku) oprzeć się o zablokowane w przednich wiązaniach , kijki i nie czuć zimna ... jadąc w dół (wysiłek) jest się wówczas w optymalnych warunkach termicznych najgorsze co może być to ... spocić się jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Który sposób ubierania wolicie na narty? Stosujecie jakiś specjalny system? Ja na narty jak i do biegania/rower w zimie preferuję: 1. Bielizna + Windstopper (jeśli wieje i nie tak bardzo zimno) 2. Bielizna + Polar + Windstopper (jeśli zimno i wieje) 3. Bielizna + Polar + Gore-tex (jeśli zimno i pada) Czyli kurtki z ociepleniem całkowicie odpadają do aktywności/turystyki.... nie wiem, co to jest windstopper zawsze uzywam bielizne, warstwe druga, ktora reguluje "cieplote" systemu a na to SS kat 4 wg mojej klasyfikacji w zaleznosci od prognozy, zakladam bielizne roznej gramatury i rozna druga warstwe. kurtka zostaje ta sama.. od pewnego czasu nawet hard shell nie woze ze soba w plecaku, najwyzej pac lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wincek Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Najczęściej ubieram ;bielizna merino +bluza polartec thermal pro +kurtka goretex z ociepleniem primaloft ,jak mi jest ciepło to bielizna +kurtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gerius Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Ubieram bieliznę, warstwę drugą (cienszą albo grubszą w zaleznosci od temperatury) i kurtkę z membraną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Ja lubię ciepło i mam swój sprawdzony sposób i nie zamienię go na inny ,niepoddaję się też modzie i trendom ,pod spód zakładam zwykle co popadnie a na wierzch swój ulubiony biały kombinezon jednoczęściowy ,znalazłem go kiedyś za zeta z używaną odzieżą i myślę że to był strzał w dziesiątkę tanio i ponadczasowo ,taki strój zawsze będzie budził podziw czyto u nas czy w Czechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 a na wierzch swój ulubiony biały kombinezon jednoczęściowy ,znalazłem go kiedyś za zeta z używaną odzieżą i myślę że to był strzał w dziesiątkę tanio i ponadczasowo ,taki strój zawsze będzie budził podziw czyto u nas czy w Czechach. to pewnie Ty razem z Susy.... :-) przyznam, że budzi podziw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... maverick_mk Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 U mnie bielizna termo (ua cold gear) i kurtka gore tex jak bardziej zimno to jeszcze cienki polar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Jak ubrać się na narty? (Softshell czy Hardshell)
jark Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 1. Bielizna + Windstopper (jeśli wieje i nie tak bardzo zimno) 2. Bielizna + Polar + Windstopper (jeśli zimno i wieje) 3. Bielizna + Polar + Gore-tex (jeśli zimno i pada) jak wyżej tylko zamiast polaru cienka bluzka termiczna ... ... czasami kurtka ocieplana ale wówczas tylko bluzka na krótki rękaw zimnolubny jestem ... od lat stosuje zasadę by przebywać na granicy komfortu termicznego tzn. jadąc na wyciągu może być mi ciut zimno ... wystarczy skrzyżować ręce na piersiach lub (na orczyku) oprzeć się o zablokowane w przednich wiązaniach , kijki i nie czuć zimna ... jadąc w dół (wysiłek) jest się wówczas w optymalnych warunkach termicznych najgorsze co może być to ... spocić się jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Który sposób ubierania wolicie na narty? Stosujecie jakiś specjalny system? Ja na narty jak i do biegania/rower w zimie preferuję: 1. Bielizna + Windstopper (jeśli wieje i nie tak bardzo zimno) 2. Bielizna + Polar + Windstopper (jeśli zimno i wieje) 3. Bielizna + Polar + Gore-tex (jeśli zimno i pada) Czyli kurtki z ociepleniem całkowicie odpadają do aktywności/turystyki.... nie wiem, co to jest windstopper zawsze uzywam bielizne, warstwe druga, ktora reguluje "cieplote" systemu a na to SS kat 4 wg mojej klasyfikacji w zaleznosci od prognozy, zakladam bielizne roznej gramatury i rozna druga warstwe. kurtka zostaje ta sama.. od pewnego czasu nawet hard shell nie woze ze soba w plecaku, najwyzej pac lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wincek Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Najczęściej ubieram ;bielizna merino +bluza polartec thermal pro +kurtka goretex z ociepleniem primaloft ,jak mi jest ciepło to bielizna +kurtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gerius Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Ubieram bieliznę, warstwę drugą (cienszą albo grubszą w zaleznosci od temperatury) i kurtkę z membraną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Ja lubię ciepło i mam swój sprawdzony sposób i nie zamienię go na inny ,niepoddaję się też modzie i trendom ,pod spód zakładam zwykle co popadnie a na wierzch swój ulubiony biały kombinezon jednoczęściowy ,znalazłem go kiedyś za zeta z używaną odzieżą i myślę że to był strzał w dziesiątkę tanio i ponadczasowo ,taki strój zawsze będzie budził podziw czyto u nas czy w Czechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 a na wierzch swój ulubiony biały kombinezon jednoczęściowy ,znalazłem go kiedyś za zeta z używaną odzieżą i myślę że to był strzał w dziesiątkę tanio i ponadczasowo ,taki strój zawsze będzie budził podziw czyto u nas czy w Czechach. to pewnie Ty razem z Susy.... :-) przyznam, że budzi podziw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... maverick_mk Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 U mnie bielizna termo (ua cold gear) i kurtka gore tex jak bardziej zimno to jeszcze cienki polar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Jak ubrać się na narty? (Softshell czy Hardshell)
jan koval Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Który sposób ubierania wolicie na narty? Stosujecie jakiś specjalny system? Ja na narty jak i do biegania/rower w zimie preferuję: 1. Bielizna + Windstopper (jeśli wieje i nie tak bardzo zimno) 2. Bielizna + Polar + Windstopper (jeśli zimno i wieje) 3. Bielizna + Polar + Gore-tex (jeśli zimno i pada) Czyli kurtki z ociepleniem całkowicie odpadają do aktywności/turystyki.... nie wiem, co to jest windstopper zawsze uzywam bielizne, warstwe druga, ktora reguluje "cieplote" systemu a na to SS kat 4 wg mojej klasyfikacji w zaleznosci od prognozy, zakladam bielizne roznej gramatury i rozna druga warstwe. kurtka zostaje ta sama.. od pewnego czasu nawet hard shell nie woze ze soba w plecaku, najwyzej pac lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wincek Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Najczęściej ubieram ;bielizna merino +bluza polartec thermal pro +kurtka goretex z ociepleniem primaloft ,jak mi jest ciepło to bielizna +kurtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gerius Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Ubieram bieliznę, warstwę drugą (cienszą albo grubszą w zaleznosci od temperatury) i kurtkę z membraną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Ja lubię ciepło i mam swój sprawdzony sposób i nie zamienię go na inny ,niepoddaję się też modzie i trendom ,pod spód zakładam zwykle co popadnie a na wierzch swój ulubiony biały kombinezon jednoczęściowy ,znalazłem go kiedyś za zeta z używaną odzieżą i myślę że to był strzał w dziesiątkę tanio i ponadczasowo ,taki strój zawsze będzie budził podziw czyto u nas czy w Czechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 a na wierzch swój ulubiony biały kombinezon jednoczęściowy ,znalazłem go kiedyś za zeta z używaną odzieżą i myślę że to był strzał w dziesiątkę tanio i ponadczasowo ,taki strój zawsze będzie budził podziw czyto u nas czy w Czechach. to pewnie Ty razem z Susy.... :-) przyznam, że budzi podziw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... maverick_mk Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 U mnie bielizna termo (ua cold gear) i kurtka gore tex jak bardziej zimno to jeszcze cienki polar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
wincek Napisano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Najczęściej ubieram ;bielizna merino +bluza polartec thermal pro +kurtka goretex z ociepleniem primaloft ,jak mi jest ciepło to bielizna +kurtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Ubieram bieliznę, warstwę drugą (cienszą albo grubszą w zaleznosci od temperatury) i kurtkę z membraną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Ja lubię ciepło i mam swój sprawdzony sposób i nie zamienię go na inny ,niepoddaję się też modzie i trendom ,pod spód zakładam zwykle co popadnie a na wierzch swój ulubiony biały kombinezon jednoczęściowy ,znalazłem go kiedyś za zeta z używaną odzieżą i myślę że to był strzał w dziesiątkę tanio i ponadczasowo ,taki strój zawsze będzie budził podziw czyto u nas czy w Czechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 a na wierzch swój ulubiony biały kombinezon jednoczęściowy ,znalazłem go kiedyś za zeta z używaną odzieżą i myślę że to był strzał w dziesiątkę tanio i ponadczasowo ,taki strój zawsze będzie budził podziw czyto u nas czy w Czechach. to pewnie Ty razem z Susy.... :-) przyznam, że budzi podziw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... maverick_mk Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 U mnie bielizna termo (ua cold gear) i kurtka gore tex jak bardziej zimno to jeszcze cienki polar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
maverick_mk Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 U mnie bielizna termo (ua cold gear) i kurtka gore tex jak bardziej zimno to jeszcze cienki polar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność