krzyzak06 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 1. M 2. Wiek 203. Waga 65, rośnie (docelowo- przedział 70-75kg)4. Wzrost 1805. Jak długo jeździsz na nartach ? ~14-16 lat, ale tylko 1-3 tygodnie w sezonie.6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? ( http://www.skiforum....highlight=skala ) 7/87. Jakie masz buty ? ( FLEX ) 1008. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? Fischer World Cup RC Pro, wcześniej Atomic GS9. Generalnie z Fischerów jestem zadowolony- fajnie się spisują na długich trasach bez tłumu ludzi. Trochę gorzej jest na przeludnionych, oblodzonych stokach (dajmy na to ostatnia część Jaworzyny w godzinach "szczytu"- wygodniej by było na nartach o mniejszym promieniu skrętu. Przy jeździe po gęsto zaludnionych/oblodzonych stokach z muldami irytuje mnie, że bardzo szybko się tępią- dosyć często muszę "dołożyć" siły na tył, żeby szybciej skręcić zamiast przejechać "czystą" linią.9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy? Jazda raczej szybka. Zarówno szybkie, ostre skręty jak i rozjeżdżanie stoku. Oczywiście te narty miałyby służyć raczej do tej pierwszej opcji.10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? Od niebieskich po czarne, sztruks11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? Głównie turystycznie, ale także na zawodach akademickich.12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? Kondycja dobra (basen 4-6 razy tygodniowo). Na stoku ok. 10-20 dni. 13. Możliwości finansowe: Na razie kwestia otwarta,narty zarówno nowe jak i używki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 1. M 2. Wiek 203. Waga 65, rośnie (docelowo- przedział 70-75kg)4. Wzrost 1805. Jak długo jeździsz na nartach ? ~14-16 lat, ale tylko 1-3 tygodnie w sezonie.6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? ( http://www.skiforum....highlight=skala ) 7/87. Jakie masz buty ? ( FLEX ) 1008. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? Fischer World Cup RC Pro, wcześniej Atomic GS9. Generalnie z Fischerów jestem zadowolony- fajnie się spisują na długich trasach bez tłumu ludzi. Trochę gorzej jest na przeludnionych, oblodzonych stokach (dajmy na to ostatnia część Jaworzyny w godzinach "szczytu"- wygodniej by było na nartach o mniejszym promieniu skrętu. Przy jeździe po gęsto zaludnionych/oblodzonych stokach z muldami irytuje mnie, że bardzo szybko się tępią- dosyć często muszę "dołożyć" siły na tył, żeby szybcieraj skręcić zamiast przejechać "czystą" linią.9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy? Jazda raczej szybka. Zarówno szybkie, ostre skręty jak i rozjeżdżanie stoku. Oczywiście te narty miałyby służyć raczej do tej pierwszej opcji.10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? Od niebieskich po czarne, sztruks11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? Głównie turystycznie, ale także na zawodach akademickich.12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? Kondycja dobra (basen 4-6 razy tygodniowo). Na stoku ok. 10-20 dni. 13. Możliwości finansowe: Na razie kwestia otwarta,narty zarówno nowe jak i używki. Zamiast nowych nart, które i tak źle sobie wcześniej dobrałeś ale w końcu masz Fischery WC wykup sobie kilka godzin nauki jazdy na nartach u dobrego instruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Zamiast nowych nart, które i tak źle sobie wcześniej dobrałeś ale w końcu masz Fischery WC wykup sobie kilka godzin nauki jazdy na nartach u dobrego instruktora. Dlaczego źle dobrane narty? W zeszłym roku brałem kilka godzin z instruktorem, szło całkiem nieźle zarówno body carving, szybkie skręty cięte jak i ta technika trochę podobna do krisitani do utrzymywania stałej prędkości (eh pamięć zawodzi, pamiętam że były na to konkretne nazwy ale je zapomniałem :/). Myślę (a także osoby/instruktorzy z którymi jeździłem), że to nie są narty na wyrost, prędzej źle się wyraziłem w pierwszym poście. Prosiłbym jednak o jakieś propozycje nart, które mógłbym np. przetestować z wypożyczalni. Czytałem sporo o fischerach rc4 wc sc, jak one prezentują się na tle konkurencji? @edit Może jeszcze sprecyzuję: Przed poprzednim sezonem kupiłem moje aktualne narty (używki), w trakcie sezonu wziąłem kilka lekcji i dosyć radykalnie zmienił się mój sposób jazdy- wcześniej długie, wolne skręty, teraz krótkie i szybkie. W międzyczasie pojeździłem trochę na nartach o mniejszym promieniu (~11) i jeździło mi się znacznie fajniej (np. mniejsza prędkość do osiągnięcia podobnego wychylenia/częstości skrętów itp.) mimo, że były to już narty stare, wyklepane i tak sobie naostrzone. Dlatego chcę kupić albo przynajmniej popróbować wypożyczając tego typu narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
krzyzak06 Napisano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Zamiast nowych nart, które i tak źle sobie wcześniej dobrałeś ale w końcu masz Fischery WC wykup sobie kilka godzin nauki jazdy na nartach u dobrego instruktora. Dlaczego źle dobrane narty? W zeszłym roku brałem kilka godzin z instruktorem, szło całkiem nieźle zarówno body carving, szybkie skręty cięte jak i ta technika trochę podobna do krisitani do utrzymywania stałej prędkości (eh pamięć zawodzi, pamiętam że były na to konkretne nazwy ale je zapomniałem :/). Myślę (a także osoby/instruktorzy z którymi jeździłem), że to nie są narty na wyrost, prędzej źle się wyraziłem w pierwszym poście. Prosiłbym jednak o jakieś propozycje nart, które mógłbym np. przetestować z wypożyczalni. Czytałem sporo o fischerach rc4 wc sc, jak one prezentują się na tle konkurencji? @edit Może jeszcze sprecyzuję: Przed poprzednim sezonem kupiłem moje aktualne narty (używki), w trakcie sezonu wziąłem kilka lekcji i dosyć radykalnie zmienił się mój sposób jazdy- wcześniej długie, wolne skręty, teraz krótkie i szybkie. W międzyczasie pojeździłem trochę na nartach o mniejszym promieniu (~11) i jeździło mi się znacznie fajniej (np. mniejsza prędkość do osiągnięcia podobnego wychylenia/częstości skrętów itp.) mimo, że były to już narty stare, wyklepane i tak sobie naostrzone. Dlatego chcę kupić albo przynajmniej popróbować wypożyczając tego typu narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi