jag24 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Chcę w tym roku kupić sezonówkę na Ski Amade,w przedsprzedaży on-line. A mam zeszłoroczny skipass,też sezonowy,z Karyntii.Czy kupując on-line mogę wykorzystać ten stary kartonik,czy muszę kupować nowy? Wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 A jak chcesz go wykorzystać ? Przesłać im czy jak ? Nie prościej oddać go po prostu w Austrii w kasie ? Kupując online prześlą Ci karnety pocztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 A jak chcesz go wykorzystać ? Przesłać im czy jak ? Nie prościej oddać go po prostu w Austrii w kasie ? Kupując online prześlą Ci karnety pocztą.Pewnie jag chodzi o kaucję - kaucji nie zwrócą jej w kasie skiamade tylko najprawdopodobniej w tej kasie w której kupowała poprzedni karnet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Chodzi też o kaucję,ale nie do końca.Widzę w sklepie on-line dla skipassów Ski Amade,że można podać numer starej keycard,a oni jakby wpisują ci na nią nowe dane.Nie wiem tylko,czy może to być sezonówka z innego regionu.Wy co roku oddajecie i kupujecie nowe?Ja mam ten problem,że wszystko będę robić z Polski,a nie na miejscu w Austrii,tam będę dopiero na koniec grudnia,a ceny promocyjne do chyba 4.12. A na 4 moich sezonówkach to różnica dokładnie 224 euro. W tamtym roku jakoś udało się korespondencyjnie,to teraz ze sklepem on-line powinno być jeszcze łatwiej.Nie wiem tylko,czy te keycard-y są do wykorzystania,czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Nie może być sezonówki z innego landu - tutaj chodzi o to , że jak kiedyś miałeś sezonówkę to Twoje dane ze zdjęciem włącznie są u nich w systemie i upraszcza to wydanie nowej.Kupując teraz karnet na nowy sezon podałem pani swój ubiegłoroczny ze słowami "Please change" I po chwili miałem już nowy , bez wpisywania wszystkich danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Też tak myślałam,ale zastanawia mnie to,że ta sezonówka ma numer,który swoim schematem pasuje do tej z Karyntii.Może na sezonówki mają jeden zbiorczy system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Ja teraz w kasie dałem ubiegłoroczną i dostałem tę samą ale z innym numerkiem (tzn. ta drukarka jakoś wytarła i nadrukowała nowy) - plus był ten, że nie musiałem podawać danych ani pozować do zdjęcia (z tym że to był ten sam region a nawet ta sama kasa). Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Chodzi też o kaucję,ale nie do końca.Widzę w sklepie on-line dla skipassów Ski Amade,że można podać numer starej keycard,a oni jakby wpisują ci na nią nowe dane.Nie wiem tylko,czy może to być sezonówka z innego regionu.Wy co roku oddajecie i kupujecie nowe?Ja mam ten problem,że wszystko będę robić z Polski,a nie na miejscu w Austrii,tam będę dopiero na koniec grudnia,a ceny promocyjne do chyba 4.12. A na 4 moich sezonówkach to różnica dokładnie 224 euro. W tamtym roku jakoś udało się korespondencyjnie,to teraz ze sklepem on-line powinno być jeszcze łatwiej.Nie wiem tylko,czy te keycard-y są do wykorzystania,czy nie. Moje doświadczenie z skipasami internetowymi jest minimalne i dotyczy Słowacji, ale musiałem załatwić nietypową sprawę. Jedyny sposób to napisać maila z zapytaniem czy się da. W Twoim przypadku to zapewne: [email protected]. W Słowackim GoPass jest tak jak pisałaś, Nowe zakupy są wpisywane do starej karty, w kasie nic nie trzeba załatwiać, idzie się od razu do bramki wyciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Też tak myślałam,ale zastanawia mnie to,że ta sezonówka ma numer,który swoim schematem pasuje do tej z Karyntii.Może na sezonówki mają jeden zbiorczy system? Nie mają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Chyba JurekByd ma rację,ale na wszelki wypadek wysłałam maila z zapytaniem-w końcu to nic nie kosztuje.Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Chcę w tym roku kupić sezonówkę na Ski Amade,w przedsprzedaży on-line. A mam zeszłoroczny skipass,też sezonowy,z Karyntii.Czy kupując on-line mogę wykorzystać ten stary kartonik,czy muszę kupować nowy? Wie ktoś? A mozesz pokazac ten karnet z Karyntii jak wyglada, zeskanuj albo zdjecie zrob. Bardzo prosze z ciekawosci (: czy tam jest napisane byc moze 'karyntia' - taki nadruk? czy austria czy moze 'ganze Welt' Jeszcze ten 'kartonik' jest ciekawy - Karyntia taka biedna, nie wiedzialem (; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 "Kartonik" w cudzysłowiu,to normalnej wielkości skipass,lub keycard jak wolisz,z Twoim zdjęciem,imieniem i nazwiskiem,zaznaczeniem,czy jesteś dorosły,czy dziecko,lata w którym jest ważny,różnymi numerkami, w tym takimi do wejścia na stronę internetową,na której odczytujesz swoje dzienne przebiegi,masz filmy i zdjęcia,jeśli takie robiłeś.Opisany jest Karnten z jednej strony i TOP SKI PASS z drugiej. I na marginesie w jednym miejscu są jeszcze drobnym drukiem numerki,które pasują jak ulał do wpisania jako numer keycard również do schematu z sklepu on-line ze Ski Amade,co mnie nieco zastanowiło i jest powodem,dla którego tu piszę.Skanera nie mam,ale opis chyba dokładny? Karyntia może i biedna,infrastruktura nie powala na kolana,ale stosunek ceny do jakości,jak dla mnie na razie nie do pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 "Kartonik" w cudzysłowiu,to normalnej wielkości skipass,lub keycard jak wolisz,z Twoim zdjęciem,imieniem i nazwiskiem,zaznaczeniem,czy jesteś dorosły,czy dziecko,lata w którym jest ważny,różnymi numerkami, w tym takimi do wejścia na stronę internetową,na której odczytujesz swoje dzienne przebiegi,masz filmy i zdjęcia,jeśli takie robiłeś.Opisany jest Karnten z jednej strony i TOP SKI PASS z drugiej. I na marginesie w jednym miejscu są jeszcze drobnym drukiem numerki,które pasują jak ulał do wpisania jako numer keycard również do schematu z sklepu on-line ze Ski Amade,co mnie nieco zastanowiło i jest powodem,dla którego tu piszę.Skanera nie mam,ale opis chyba dokładny? Karyntia może i biedna,infrastruktura nie powala na kolana,ale stosunek ceny do jakości,jak dla mnie na razie nie do pobicia. Z moim zdejciem? (: opis znam, obrazek chcialem z toba, jak nie skaner to zdjecie, aparatem, komorka 'Opisany jest Karnten z jednej strony i TOP SKI PASS' czyli nie ganze Welt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Nie "ganze Welt" dowcipnisiu. Ale pomyśl trochę-jak działa taki skipass? Skoro można wpisać na stary nowe dane?A może wiesz i chętnie podzielisz się taką wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Nie "ganze Welt" dowcipnisiu. Ale pomyśl trochę-jak działa taki skipass? Skoro można wpisać na stary nowe dane?A może wiesz i chętnie podzielisz się taką wiedzą? Dowcipnisiu? (: ...a mnie sie zdawalo ze ty sobie robisz zart od poczatku (: No jak dziala? Chcialas im tez wyslac ten kartonik online? A moze wyslesz im np z Zielenca (: Bez roznicy - na ten kartonik trzeba nabic magicznie zakodowany numer - nosnik bez znaczenia. ale gdzie odpowidzialnosc jak przestanie dzialac? W czym problem tak poza tym - w 2 euro depozytu czy moze 5? (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Widzę,że chyba w ogóle się nie rozumiemy.Imputujesz mi głupotę i skąpstwo na podstawie dość miernych poszlak.Tymczasem chodzi o to, czy jest to możliwe,czy nie .Jestem osobą ciekawą ,żeby nie powiedzieć ciekawską i bardzo mnie zaintrygował fakt,że można kupić nowy skipass bez wychodzenia z domu,podchodzenia do kasy i jeszcze wykorzystując do tego starą keycard. Ja lubię sobie ułatwiać życie,a nie utrudniać,i jeśli nie muszę stać 2 razy do kasy : kupując,a potem oddając skipassy i tak co roku,to chętnie z tej możliwości skorzystam. Wypisanie danych do 4 skipassów,zrobienie zdjęć,sprawdzenie paszportów itd.zajmuje trochę więcej niż minutę,i wtedy mogę już jeździć po białym,a nie sterczeć pod kasą. A tak na marginesie - kupowałeś kiedyś skipass przez internet lub korespondencyjnie,czy tylko tak sobie piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Dostałam odpowiedź z kasy: bardzo dziękują za zainteresowanie,trzeba kupić nowy karnet,który prześlą pocztą,jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pytaj,chętnie odpowiemy na wszystkie.I to jest to,co lubię-nikt nie pisze,ależ głupie pytania i co za skąpa baba,tylko grzecznie odpowiada.Dokładnie odwrotnie niż niektórzy w tym wątku.Ciekawe, z czego to wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
JurekByd Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Też tak myślałam,ale zastanawia mnie to,że ta sezonówka ma numer,który swoim schematem pasuje do tej z Karyntii.Może na sezonówki mają jeden zbiorczy system? Nie mają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Chyba JurekByd ma rację,ale na wszelki wypadek wysłałam maila z zapytaniem-w końcu to nic nie kosztuje.Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Chcę w tym roku kupić sezonówkę na Ski Amade,w przedsprzedaży on-line. A mam zeszłoroczny skipass,też sezonowy,z Karyntii.Czy kupując on-line mogę wykorzystać ten stary kartonik,czy muszę kupować nowy? Wie ktoś? A mozesz pokazac ten karnet z Karyntii jak wyglada, zeskanuj albo zdjecie zrob. Bardzo prosze z ciekawosci (: czy tam jest napisane byc moze 'karyntia' - taki nadruk? czy austria czy moze 'ganze Welt' Jeszcze ten 'kartonik' jest ciekawy - Karyntia taka biedna, nie wiedzialem (; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 "Kartonik" w cudzysłowiu,to normalnej wielkości skipass,lub keycard jak wolisz,z Twoim zdjęciem,imieniem i nazwiskiem,zaznaczeniem,czy jesteś dorosły,czy dziecko,lata w którym jest ważny,różnymi numerkami, w tym takimi do wejścia na stronę internetową,na której odczytujesz swoje dzienne przebiegi,masz filmy i zdjęcia,jeśli takie robiłeś.Opisany jest Karnten z jednej strony i TOP SKI PASS z drugiej. I na marginesie w jednym miejscu są jeszcze drobnym drukiem numerki,które pasują jak ulał do wpisania jako numer keycard również do schematu z sklepu on-line ze Ski Amade,co mnie nieco zastanowiło i jest powodem,dla którego tu piszę.Skanera nie mam,ale opis chyba dokładny? Karyntia może i biedna,infrastruktura nie powala na kolana,ale stosunek ceny do jakości,jak dla mnie na razie nie do pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 "Kartonik" w cudzysłowiu,to normalnej wielkości skipass,lub keycard jak wolisz,z Twoim zdjęciem,imieniem i nazwiskiem,zaznaczeniem,czy jesteś dorosły,czy dziecko,lata w którym jest ważny,różnymi numerkami, w tym takimi do wejścia na stronę internetową,na której odczytujesz swoje dzienne przebiegi,masz filmy i zdjęcia,jeśli takie robiłeś.Opisany jest Karnten z jednej strony i TOP SKI PASS z drugiej. I na marginesie w jednym miejscu są jeszcze drobnym drukiem numerki,które pasują jak ulał do wpisania jako numer keycard również do schematu z sklepu on-line ze Ski Amade,co mnie nieco zastanowiło i jest powodem,dla którego tu piszę.Skanera nie mam,ale opis chyba dokładny? Karyntia może i biedna,infrastruktura nie powala na kolana,ale stosunek ceny do jakości,jak dla mnie na razie nie do pobicia. Z moim zdejciem? (: opis znam, obrazek chcialem z toba, jak nie skaner to zdjecie, aparatem, komorka 'Opisany jest Karnten z jednej strony i TOP SKI PASS' czyli nie ganze Welt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Nie "ganze Welt" dowcipnisiu. Ale pomyśl trochę-jak działa taki skipass? Skoro można wpisać na stary nowe dane?A może wiesz i chętnie podzielisz się taką wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Nie "ganze Welt" dowcipnisiu. Ale pomyśl trochę-jak działa taki skipass? Skoro można wpisać na stary nowe dane?A może wiesz i chętnie podzielisz się taką wiedzą? Dowcipnisiu? (: ...a mnie sie zdawalo ze ty sobie robisz zart od poczatku (: No jak dziala? Chcialas im tez wyslac ten kartonik online? A moze wyslesz im np z Zielenca (: Bez roznicy - na ten kartonik trzeba nabic magicznie zakodowany numer - nosnik bez znaczenia. ale gdzie odpowidzialnosc jak przestanie dzialac? W czym problem tak poza tym - w 2 euro depozytu czy moze 5? (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Widzę,że chyba w ogóle się nie rozumiemy.Imputujesz mi głupotę i skąpstwo na podstawie dość miernych poszlak.Tymczasem chodzi o to, czy jest to możliwe,czy nie .Jestem osobą ciekawą ,żeby nie powiedzieć ciekawską i bardzo mnie zaintrygował fakt,że można kupić nowy skipass bez wychodzenia z domu,podchodzenia do kasy i jeszcze wykorzystując do tego starą keycard. Ja lubię sobie ułatwiać życie,a nie utrudniać,i jeśli nie muszę stać 2 razy do kasy : kupując,a potem oddając skipassy i tak co roku,to chętnie z tej możliwości skorzystam. Wypisanie danych do 4 skipassów,zrobienie zdjęć,sprawdzenie paszportów itd.zajmuje trochę więcej niż minutę,i wtedy mogę już jeździć po białym,a nie sterczeć pod kasą. A tak na marginesie - kupowałeś kiedyś skipass przez internet lub korespondencyjnie,czy tylko tak sobie piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Dostałam odpowiedź z kasy: bardzo dziękują za zainteresowanie,trzeba kupić nowy karnet,który prześlą pocztą,jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pytaj,chętnie odpowiemy na wszystkie.I to jest to,co lubię-nikt nie pisze,ależ głupie pytania i co za skąpa baba,tylko grzecznie odpowiada.Dokładnie odwrotnie niż niektórzy w tym wątku.Ciekawe, z czego to wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
jag24 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Chyba JurekByd ma rację,ale na wszelki wypadek wysłałam maila z zapytaniem-w końcu to nic nie kosztuje.Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swan Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Chcę w tym roku kupić sezonówkę na Ski Amade,w przedsprzedaży on-line. A mam zeszłoroczny skipass,też sezonowy,z Karyntii.Czy kupując on-line mogę wykorzystać ten stary kartonik,czy muszę kupować nowy? Wie ktoś? A mozesz pokazac ten karnet z Karyntii jak wyglada, zeskanuj albo zdjecie zrob. Bardzo prosze z ciekawosci (: czy tam jest napisane byc moze 'karyntia' - taki nadruk? czy austria czy moze 'ganze Welt' Jeszcze ten 'kartonik' jest ciekawy - Karyntia taka biedna, nie wiedzialem (; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 "Kartonik" w cudzysłowiu,to normalnej wielkości skipass,lub keycard jak wolisz,z Twoim zdjęciem,imieniem i nazwiskiem,zaznaczeniem,czy jesteś dorosły,czy dziecko,lata w którym jest ważny,różnymi numerkami, w tym takimi do wejścia na stronę internetową,na której odczytujesz swoje dzienne przebiegi,masz filmy i zdjęcia,jeśli takie robiłeś.Opisany jest Karnten z jednej strony i TOP SKI PASS z drugiej. I na marginesie w jednym miejscu są jeszcze drobnym drukiem numerki,które pasują jak ulał do wpisania jako numer keycard również do schematu z sklepu on-line ze Ski Amade,co mnie nieco zastanowiło i jest powodem,dla którego tu piszę.Skanera nie mam,ale opis chyba dokładny? Karyntia może i biedna,infrastruktura nie powala na kolana,ale stosunek ceny do jakości,jak dla mnie na razie nie do pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swan Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 "Kartonik" w cudzysłowiu,to normalnej wielkości skipass,lub keycard jak wolisz,z Twoim zdjęciem,imieniem i nazwiskiem,zaznaczeniem,czy jesteś dorosły,czy dziecko,lata w którym jest ważny,różnymi numerkami, w tym takimi do wejścia na stronę internetową,na której odczytujesz swoje dzienne przebiegi,masz filmy i zdjęcia,jeśli takie robiłeś.Opisany jest Karnten z jednej strony i TOP SKI PASS z drugiej. I na marginesie w jednym miejscu są jeszcze drobnym drukiem numerki,które pasują jak ulał do wpisania jako numer keycard również do schematu z sklepu on-line ze Ski Amade,co mnie nieco zastanowiło i jest powodem,dla którego tu piszę.Skanera nie mam,ale opis chyba dokładny? Karyntia może i biedna,infrastruktura nie powala na kolana,ale stosunek ceny do jakości,jak dla mnie na razie nie do pobicia. Z moim zdejciem? (: opis znam, obrazek chcialem z toba, jak nie skaner to zdjecie, aparatem, komorka 'Opisany jest Karnten z jednej strony i TOP SKI PASS' czyli nie ganze Welt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Nie "ganze Welt" dowcipnisiu. Ale pomyśl trochę-jak działa taki skipass? Skoro można wpisać na stary nowe dane?A może wiesz i chętnie podzielisz się taką wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swan Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Nie "ganze Welt" dowcipnisiu. Ale pomyśl trochę-jak działa taki skipass? Skoro można wpisać na stary nowe dane?A może wiesz i chętnie podzielisz się taką wiedzą? Dowcipnisiu? (: ...a mnie sie zdawalo ze ty sobie robisz zart od poczatku (: No jak dziala? Chcialas im tez wyslac ten kartonik online? A moze wyslesz im np z Zielenca (: Bez roznicy - na ten kartonik trzeba nabic magicznie zakodowany numer - nosnik bez znaczenia. ale gdzie odpowidzialnosc jak przestanie dzialac? W czym problem tak poza tym - w 2 euro depozytu czy moze 5? (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Widzę,że chyba w ogóle się nie rozumiemy.Imputujesz mi głupotę i skąpstwo na podstawie dość miernych poszlak.Tymczasem chodzi o to, czy jest to możliwe,czy nie .Jestem osobą ciekawą ,żeby nie powiedzieć ciekawską i bardzo mnie zaintrygował fakt,że można kupić nowy skipass bez wychodzenia z domu,podchodzenia do kasy i jeszcze wykorzystując do tego starą keycard. Ja lubię sobie ułatwiać życie,a nie utrudniać,i jeśli nie muszę stać 2 razy do kasy : kupując,a potem oddając skipassy i tak co roku,to chętnie z tej możliwości skorzystam. Wypisanie danych do 4 skipassów,zrobienie zdjęć,sprawdzenie paszportów itd.zajmuje trochę więcej niż minutę,i wtedy mogę już jeździć po białym,a nie sterczeć pod kasą. A tak na marginesie - kupowałeś kiedyś skipass przez internet lub korespondencyjnie,czy tylko tak sobie piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Dostałam odpowiedź z kasy: bardzo dziękują za zainteresowanie,trzeba kupić nowy karnet,który prześlą pocztą,jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pytaj,chętnie odpowiemy na wszystkie.I to jest to,co lubię-nikt nie pisze,ależ głupie pytania i co za skąpa baba,tylko grzecznie odpowiada.Dokładnie odwrotnie niż niektórzy w tym wątku.Ciekawe, z czego to wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi