robertw Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Cześć! Podpowiedzcie, czy ja dobrze rozumuję? W danej numeracji buta narciarskiego skorupa w rozmiarze dajmy na to 25, jest jednakowa dla rozmiaru 25,0 i 25,5 czyli ma np. 295 mm długości. Rozmiar połówki różni się jedynie wkładem buta wewnętrznego, jego grubością? To czy jest sens wymiany buta 25,5 o skorupie 294 mm na 25,0 o wymiarze skorupy 297 mm? Czy te 3 mm dłuższej skorupy da jakiś efekt, przy grubszym bucie wewnętrznym. Wiem trzeba mierzyć, mierzyć, mierzyć..... tylko niestety przez internet ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 25 i 25,5. To 25,5 znaczy, że ten but o tym rozmiarze jest szerszy od 25 a nie dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Przeczytaj dokładnie co napisałem. But jednej firmy o nr 25,5 ma skorupę o długości 294 mm, a drugiej w rozmiarze 25,0 długość 297 mm. Czy te 3 mm bedą miały znaczenie? Czy objętość wewnętrznego buta o rozmiarze 25,0 zniweluje tą 3 mm różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Każda firma dla danego rozmiaru buta może mieć inną długość skorupy (np. moje Salomony mają krótszą skorupę niż Atomiki o tym samym rozmiarze). I moim zdaniem porównywanie rozmiarów "połówkowych" i milimetrowych długości skorupy raczej nie ma sensu. But trzeba mierzyć. I to jest jedyny wskaźnik. Nawet buty o tej samej numeracji od różnych producentów mogą różnie być dopasowane do nogi. PS - pomijając powyższe numeracja obuwia nie jest jednoznaczna. Kupując buty np. do tenisa można się lekko zdziwić. Gram w Adidasach Baricade (rozmiar 44). Ostatnio kupiłem buty Nike o rozmiarze 46 - i obydwie pary są dla mnie dobre.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Przeczytaj dokładnie co napisałem. But jednej firmy o nr 25,5 ma skorupę o długości 294 mm, a drugiej w rozmiarze 25,0 długość 297 mm. Czy te 3 mm bedą miały znaczenie? Czy objętość wewnętrznego buta o rozmiarze 25,0 zniweluje tą 3 mm różnicę? Raz podajesz rozmiar skorupy 25,5 dł. 295mm a raz 25,5 dł. 294mm a potem 25 dł. 297mm. To się nie nie trzyma kupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Narciarz nie chce "misie" tłumaczyć tego samego jeszcze raz. Jak przeczytasz mój pierwszy post ze zrozumieniem to możemy porozmawiać. Tam nie ma żadnych sprzeczności. Dzięki za odpowiedzi, temat uważam za zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
robertw Napisano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Narciarz nie chce "misie" tłumaczyć tego samego jeszcze raz. Jak przeczytasz mój pierwszy post ze zrozumieniem to możemy porozmawiać. Tam nie ma żadnych sprzeczności. Dzięki za odpowiedzi, temat uważam za zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi