maverick_mk Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 witam poszukje rekawiczek 2 w 1 chodzi mi o to aby rekawiczki wewnetrzne używac do jazy w suchych warunkach do około -5 stopni a jak bedzi e ziminiej lub mokro założyć warstwę zewnetrzną. Zalezy mi żeby ogólni rękawiczki były dosyć cienkie i nie krępowały ruchów. miałem kiedyc ytaki zestaw z Columbii ale niestety po paru sezonach sie zużyły. dzieki za wszelkie propozycje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick_mk Napisano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Jezeli rekawice beda cienkie to nie krepuja ruchow a szczegolnie jak uzywamy tylko wewnetrznych a zewnetrzne tylko na siarczysty mroz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyM Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 W sumie co za problem kupić 2 pary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 W sumie co za problem kupić 2 pary ? Jest problem - po prostu nie ma cieńkich dobrze przylegających rękawiczek a jeśli już to w cenach typu 100 zł. Miałem taki zestaw rossignola i jak mi się zniszczyły te zewnetrzne to byłem bardzo zadowolony z tej drugiej pary - niestety trochę mi się wydarła od noszenia nart i cały czas rozglądam się za czymś podobnym. pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Ja osobiście posiadam trzy pary 1) cienkie polarowe za 4,99zł z Decathlona 2) Grubsze nieprzemakalne Hi-Tec (szajs) 3) Łapawica nieprzemakalna z Novadry na promocji z Decathlona za 19,99zł punkt 3 to cienkie rezerwowe, cześciej leżą w plecaku , ale już raz uratowały mi tyłek na Skrzyczne w COSiu jak na wyciągu zgubiłem rękawiczke, myślałem że już pojeżdzone będzie a tutaj 3h śmigania w łapawicy było mi bardzo ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RyM Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 ja też tak sądzę . Dobre rękawice i nie zdejmować na wyciągu by nie zgubić . Ale ostatecznie to białe jedwabne ślubne można by do kieszeni sobie pobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 A jedzenie batonów/kanapek, picie herbaty, robienie zdjęć, ustawianie kamery sportowej, poprawianie czegokolwiek? jak wyobrażasz sobie to w grubych rękawicach? :> Jeżeli ktoś nie ma plecaka to może 1 para to dobre rozwiązanie ja jednak jestem zwolennikiem modułowości z 2-3 warstw zamiast "1 azbestu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wincek Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Mam viking trecer twin-unit ,tylko nie wiem czy są jeszcze w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkiForum Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Moim zdaniem lepiej kupić jedne porządne rękawice np. z gore-tex'u i mieć spokój a nie pchać kasę w 10 par rękawic ale to jest tylko moje zdanie a Wy róbcie jak uważacie Z rękawicami jak z techniką ubierania...zależy od pogody... 1. Z windstopperem - dobre jak wieje a nie jest za mokro 2. Z gore-texem - dobre jak mamy zamiar się pomoczyć trochę 3. Ocieplane jednopalczaste - dobre jak jest bardzo zimno 4. Bez membrany, w ogóle nie ocieplane - dobre jak jest tylko trochę zimno, dobrze oddychają... itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 ja stosuje inna metodę; - zimowe rękawiczki , rowerowe ... sprawdzają się idealnie w warunkach do - (minus) 5-10 C nawet w mokre dni - porządne , narciarskie Rauch'e na te pozostałe szczerze powiedziawszy to, przy 50 dniach na nartach w sezonie te drugie używam 2 -3 razy ... i to rano ale ja to silnie zimnolubny jestem jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... maverick_mk Napisano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 a jakich tych rowerowych używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yenna Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 O, a ja chcę zapytać o wrażenia z użytkowania łapawic. Jestem zmarzlakiem, najszybciej marzną mi "końcówki". Przerabiałam już różne warianty. Moją ostatnią nadzieją były softshellowe z Reusch'a. Wydawały się być takie cieplutkie... Niestety, jakoś zbyt wolno odprowadzają wilgoć. Po paru intensywnych zjazdach jest gorąco. Nawet łapy rozgrzane. Jak się podjeżdża gondolką, jeszcze dają radę (zdejmuję), ale przy długiej jeździe w górę kanapami, mimo osłon, marzną mi paluchy. Jakoś nie wyobrażam sobie rękawiczek z jednym palcem. Ostatnio nosiłam takie w dzieciństwie (czytaj: w zamierzchłych czasach ) Da się jakoś sprytnie w takim czymś zapinać klamry, zakładać kije etc. ? Jakieś cieniutkie w środek ewentualnie? Pół biedy, jak temperatury przyjazne, ale jak przymrozi i przywieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 O, a ja chcę zapytać o wrażenia z użytkowania łapawic. Jestem zmarzlakiem, najszybciej marzną mi "końcówki". Przerabiałam już różne warianty. Moją ostatnią nadzieją były softshellowe z Reusch'a. Wydawały się być takie cieplutkie... Niestety, jakoś zbyt wolno odprowadzają wilgoć. Po paru intensywnych zjazdach jest gorąco. Nawet łapy rozgrzane. Jak się podjeżdża gondolką, jeszcze dają radę (zdejmuję), ale przy długiej jeździe w górę kanapami, mimo osłon, marzną mi paluchy. Jakoś nie wyobrażam sobie rękawiczek z jednym palcem. Ostatnio nosiłam takie w dzieciństwie (czytaj: w zamierzchłych czasach ) Da się jakoś sprytnie w takim czymś zapinać klamry, zakładać kije etc. ? Jakieś cieniutkie w środek ewentualnie? Pół biedy, jak temperatury przyjazne, ale jak przymrozi i przywieje? Kupic za 35 usd coś takiego i załatwione... http://www.aliexpres...2222439181.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... maverick_mk Napisano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 A testowales ten wynalazek z aliexpress;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yenna Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Opis produktu mnie jakoś nie przekonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Nie. Nie testowałem.. Ale to przecież coś wybitnie nie skomplikowanego .. Na identycznej zasadzie działają rękawiczki "renomowanych" producentów... Które zresztą też są robione w Chinach... Zamówię.. Majątek to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Rękawiczki 2 w1
MajorSki Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Ja osobiście posiadam trzy pary 1) cienkie polarowe za 4,99zł z Decathlona 2) Grubsze nieprzemakalne Hi-Tec (szajs) 3) Łapawica nieprzemakalna z Novadry na promocji z Decathlona za 19,99zł punkt 3 to cienkie rezerwowe, cześciej leżą w plecaku , ale już raz uratowały mi tyłek na Skrzyczne w COSiu jak na wyciągu zgubiłem rękawiczke, myślałem że już pojeżdzone będzie a tutaj 3h śmigania w łapawicy było mi bardzo ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyM Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 ja też tak sądzę . Dobre rękawice i nie zdejmować na wyciągu by nie zgubić . Ale ostatecznie to białe jedwabne ślubne można by do kieszeni sobie pobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 A jedzenie batonów/kanapek, picie herbaty, robienie zdjęć, ustawianie kamery sportowej, poprawianie czegokolwiek? jak wyobrażasz sobie to w grubych rękawicach? :> Jeżeli ktoś nie ma plecaka to może 1 para to dobre rozwiązanie ja jednak jestem zwolennikiem modułowości z 2-3 warstw zamiast "1 azbestu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wincek Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Mam viking trecer twin-unit ,tylko nie wiem czy są jeszcze w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiForum Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Moim zdaniem lepiej kupić jedne porządne rękawice np. z gore-tex'u i mieć spokój a nie pchać kasę w 10 par rękawic ale to jest tylko moje zdanie a Wy róbcie jak uważacie Z rękawicami jak z techniką ubierania...zależy od pogody... 1. Z windstopperem - dobre jak wieje a nie jest za mokro 2. Z gore-texem - dobre jak mamy zamiar się pomoczyć trochę 3. Ocieplane jednopalczaste - dobre jak jest bardzo zimno 4. Bez membrany, w ogóle nie ocieplane - dobre jak jest tylko trochę zimno, dobrze oddychają... itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jark Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 ja stosuje inna metodę; - zimowe rękawiczki , rowerowe ... sprawdzają się idealnie w warunkach do - (minus) 5-10 C nawet w mokre dni - porządne , narciarskie Rauch'e na te pozostałe szczerze powiedziawszy to, przy 50 dniach na nartach w sezonie te drugie używam 2 -3 razy ... i to rano ale ja to silnie zimnolubny jestem jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... maverick_mk Napisano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 a jakich tych rowerowych używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yenna Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 O, a ja chcę zapytać o wrażenia z użytkowania łapawic. Jestem zmarzlakiem, najszybciej marzną mi "końcówki". Przerabiałam już różne warianty. Moją ostatnią nadzieją były softshellowe z Reusch'a. Wydawały się być takie cieplutkie... Niestety, jakoś zbyt wolno odprowadzają wilgoć. Po paru intensywnych zjazdach jest gorąco. Nawet łapy rozgrzane. Jak się podjeżdża gondolką, jeszcze dają radę (zdejmuję), ale przy długiej jeździe w górę kanapami, mimo osłon, marzną mi paluchy. Jakoś nie wyobrażam sobie rękawiczek z jednym palcem. Ostatnio nosiłam takie w dzieciństwie (czytaj: w zamierzchłych czasach ) Da się jakoś sprytnie w takim czymś zapinać klamry, zakładać kije etc. ? Jakieś cieniutkie w środek ewentualnie? Pół biedy, jak temperatury przyjazne, ale jak przymrozi i przywieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 O, a ja chcę zapytać o wrażenia z użytkowania łapawic. Jestem zmarzlakiem, najszybciej marzną mi "końcówki". Przerabiałam już różne warianty. Moją ostatnią nadzieją były softshellowe z Reusch'a. Wydawały się być takie cieplutkie... Niestety, jakoś zbyt wolno odprowadzają wilgoć. Po paru intensywnych zjazdach jest gorąco. Nawet łapy rozgrzane. Jak się podjeżdża gondolką, jeszcze dają radę (zdejmuję), ale przy długiej jeździe w górę kanapami, mimo osłon, marzną mi paluchy. Jakoś nie wyobrażam sobie rękawiczek z jednym palcem. Ostatnio nosiłam takie w dzieciństwie (czytaj: w zamierzchłych czasach ) Da się jakoś sprytnie w takim czymś zapinać klamry, zakładać kije etc. ? Jakieś cieniutkie w środek ewentualnie? Pół biedy, jak temperatury przyjazne, ale jak przymrozi i przywieje? Kupic za 35 usd coś takiego i załatwione... http://www.aliexpres...2222439181.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... maverick_mk Napisano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 A testowales ten wynalazek z aliexpress;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yenna Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Opis produktu mnie jakoś nie przekonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Nie. Nie testowałem.. Ale to przecież coś wybitnie nie skomplikowanego .. Na identycznej zasadzie działają rękawiczki "renomowanych" producentów... Które zresztą też są robione w Chinach... Zamówię.. Majątek to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
jark Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 ja stosuje inna metodę; - zimowe rękawiczki , rowerowe ... sprawdzają się idealnie w warunkach do - (minus) 5-10 C nawet w mokre dni - porządne , narciarskie Rauch'e na te pozostałe szczerze powiedziawszy to, przy 50 dniach na nartach w sezonie te drugie używam 2 -3 razy ... i to rano ale ja to silnie zimnolubny jestem jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick_mk Napisano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 a jakich tych rowerowych używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yenna Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 O, a ja chcę zapytać o wrażenia z użytkowania łapawic. Jestem zmarzlakiem, najszybciej marzną mi "końcówki". Przerabiałam już różne warianty. Moją ostatnią nadzieją były softshellowe z Reusch'a. Wydawały się być takie cieplutkie... Niestety, jakoś zbyt wolno odprowadzają wilgoć. Po paru intensywnych zjazdach jest gorąco. Nawet łapy rozgrzane. Jak się podjeżdża gondolką, jeszcze dają radę (zdejmuję), ale przy długiej jeździe w górę kanapami, mimo osłon, marzną mi paluchy. Jakoś nie wyobrażam sobie rękawiczek z jednym palcem. Ostatnio nosiłam takie w dzieciństwie (czytaj: w zamierzchłych czasach ) Da się jakoś sprytnie w takim czymś zapinać klamry, zakładać kije etc. ? Jakieś cieniutkie w środek ewentualnie? Pół biedy, jak temperatury przyjazne, ale jak przymrozi i przywieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 O, a ja chcę zapytać o wrażenia z użytkowania łapawic. Jestem zmarzlakiem, najszybciej marzną mi "końcówki". Przerabiałam już różne warianty. Moją ostatnią nadzieją były softshellowe z Reusch'a. Wydawały się być takie cieplutkie... Niestety, jakoś zbyt wolno odprowadzają wilgoć. Po paru intensywnych zjazdach jest gorąco. Nawet łapy rozgrzane. Jak się podjeżdża gondolką, jeszcze dają radę (zdejmuję), ale przy długiej jeździe w górę kanapami, mimo osłon, marzną mi paluchy. Jakoś nie wyobrażam sobie rękawiczek z jednym palcem. Ostatnio nosiłam takie w dzieciństwie (czytaj: w zamierzchłych czasach ) Da się jakoś sprytnie w takim czymś zapinać klamry, zakładać kije etc. ? Jakieś cieniutkie w środek ewentualnie? Pół biedy, jak temperatury przyjazne, ale jak przymrozi i przywieje? Kupic za 35 usd coś takiego i załatwione... http://www.aliexpres...2222439181.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... maverick_mk Napisano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 A testowales ten wynalazek z aliexpress;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yenna Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Opis produktu mnie jakoś nie przekonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Nie. Nie testowałem.. Ale to przecież coś wybitnie nie skomplikowanego .. Na identycznej zasadzie działają rękawiczki "renomowanych" producentów... Które zresztą też są robione w Chinach... Zamówię.. Majątek to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
maverick_mk Napisano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 A testowales ten wynalazek z aliexpress;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yenna Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Opis produktu mnie jakoś nie przekonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Nie. Nie testowałem.. Ale to przecież coś wybitnie nie skomplikowanego .. Na identycznej zasadzie działają rękawiczki "renomowanych" producentów... Które zresztą też są robione w Chinach... Zamówię.. Majątek to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi