MrJasiek Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Cześć, chciałem Was zapytać która według Was firma, która porodukuje sprzęt lawinowy jest najbardziej widoczna na polskim rynku i czy taki sprzęt posiadacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Cześć, chciałem Was zapytać która według Was firma, która porodukuje sprzęt lawinowy jest najbardziej widoczna na polskim rynku i czy taki sprzęt posiadacie? Mam sprzęt Arvy (Arva link) podobnie jak około 5-6 znajomych (bo ja kupowałem ). Plecaków jest mniej - 2 ABS-y i Mammut (czyli Snowpulse) Arva może być o tyle widoczna w Polsce, że kupujemy ją w Czechach gdzie topowy lokalizator (jak ten link) można kupić za 1000 zł. W Polsce za podobne urządzenia (czy BCA, Mammuta czy też Arvy) trzeba dać 1600 zł a nawet więcej Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Za namową/poradą Wujota Arva Link bo była w zajebistej cenie z sondą i łopatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Za namową/poradą Wujota Arva Link bo była w zajebistej cenie z sondą i łopatą Tak jak MajorSki napisał 1000 zeta było za komplet. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kuzon Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Pewnie te http://www.skialpsho...uzyte-komplety/ Ktos sie orientuje jakie sa miedzy nimi roznice (oczywiscie oprocz Arva Evo3)? Szukam w necie i kiepsko mi idzie. O, znalazlem cos: http://beaconreviews...cifications.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MrJasiek Napisano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Jak ta ARVA się sprawuje? Macie jakieś porównanie do Piepsa albo Mammuta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Jak ta ARVA się sprawuje? Macie jakieś porównanie do Piepsa albo Mammuta? Tylko z szkoleń - były tam też inne czołowe (Barryvox i Tracker) urządzenia (z markowaniem) i poza guzikologią to chyba się to nie różni. Odległości z których łapały sygnał były bardzo podobne, prowadziły też podobnie. Odklejanie sygnału podczas symulacji zasypań grupowych działało doskonale - mieliśmy 3 zasypanych w trójkącie 2 m i każdy sobie poradził. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... MrJasiek Napisano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Większość czołowych firm produkuje podobne detektory jeśli chodzi o sprawę techniczną. Jednak jeśli chodzi poszukiwania to liczy się każda sekunda i niektóre detektory są bardziej przyjazne użytkownikowi, inne mniej. Wszystko zależy od osoby która używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Za namową/poradą Wujota Arva Link bo była w zajebistej cenie z sondą i łopatą Z powodu ograniczeń w kosztach, kupuje po kawałku, na razie zbieram na łopatę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Cześć, chciałem Was zapytać która według Was firma, która porodukuje sprzęt lawinowy jest najbardziej widoczna na polskim rynku i czy taki sprzęt posiadacie? mialem OrtoVox obecnie Mammuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Większość czołowych firm produkuje podobne detektory jeśli chodzi o sprawę techniczną. Jednak jeśli chodzi poszukiwania to liczy się każda sekunda i niektóre detektory są bardziej przyjazne użytkownikowi, inne mniej. Wszystko zależy od osoby która używa. No właśnie podstawą jest wyszkolenie - pewnie w rękach zawodowego ratownika nawet gorszy sprzęt sprawi się dobrze. Zdecydowanie gorzej sprawa wygląda z amatorami takimi jak ja - nawet ćwicząc dzień, dwa w sezonie (co wcale nie jest tak mało) nie wiem jak zachowam się w skrajnie stresowej sytuacji gdy zostanę sam na lawinisku i będę musiał odkopać partnera/partnerów. Sama próba wyobrażenia sobie tego przekonuję mnie do zakupu najprostszego, najbardziej przyjaznego modelu czyli takiego co mnie zaprowadzi do zasypanego w trybie automatycznym i pozwoli jednym przyciskiem "odkleić" sygnał. Czyli najdroższego modelu z oferty poszczególnych firm. Jestem zbyt słabo wyszkolony (i pewnie nigdy nie będzie wiele lepiej) aby zastanawiać się nad zakupem słabszych modeli.A z tego co doczytałem to te topowe są bardzo porównywalne.więc mam nadzieję, że mnie skutecznie doprowadzą a łopatą na adrenalinie chyba dam radę. Zdecydowanie bardziej jednak przeraża mnie akcja wyciągnięcia nieprzytomnego partnera ze szczeliny. Nie mówię tu o zespole dwójkowym bo w takim nawet bym się nie odważył wyjść wyżej ale nawet w trójkę/czwórkę i z odpowiednim wyposażeniem (porządne bloczki z blokadą - np Micro Traction i druga lina) wydaje mi się to w warunkach zimowych (mróz, niska zamieć, grube ciuchy) zadaniem bardzo trudnym, wręcz prawie ponad możliwości.. Projekcja tego w własnej świadomości na pewno jest podstawowa, staram się wyobrazić sobie te sytuacje, swoje zachowanie w takich chwilach aby zmobilizować wtedy wszelkie siły psychiczne. Zdecydowanie lepiej więc "unikać" lawin i szczelin tak abyśmy nie musieli sprawdzać swoich umiejętności w tych ekstremalnych sytuacjach... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... gregor_g4 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Pewnie te http://www.skialpsho...uzyte-komplety/ Ktos sie orientuje jakie sa miedzy nimi roznice (oczywiscie oprocz Arva Evo3)? Szukam w necie i kiepsko mi idzie ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Wydałem u nich sporo kasy - bez najmniejszych problemów. A w sprawie sprzętu zadzwoń i spytaj się - mówią po polsku. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 u Mirka byłem osobiście, sporo mailowałem, a i podesłałem już mu kilku klientów Kupowałem wiązania TLT Speed dla żony (najlepsza cena z montażem 750zł), oraz zestaw Arva Link, miałbyć używany okazało się że całość była nowa (dodatkowo wymienił mi na lepszą łopatę z rączką "D" oraz dłuższą sondą nie 2,4 tylko 2,8) nie pamietam ceny ale to był marzec i duża obniżka ok 30% ok 770-800zł . Teraz jest początek sezonu, więc pewnie i ceny dużo gorsze, ale i tak mogę polecić. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Sprzęt lawinowy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajorSki Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Za namową/poradą Wujota Arva Link bo była w zajebistej cenie z sondą i łopatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Za namową/poradą Wujota Arva Link bo była w zajebistej cenie z sondą i łopatą Tak jak MajorSki napisał 1000 zeta było za komplet. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kuzon Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Pewnie te http://www.skialpsho...uzyte-komplety/ Ktos sie orientuje jakie sa miedzy nimi roznice (oczywiscie oprocz Arva Evo3)? Szukam w necie i kiepsko mi idzie. O, znalazlem cos: http://beaconreviews...cifications.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MrJasiek Napisano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Jak ta ARVA się sprawuje? Macie jakieś porównanie do Piepsa albo Mammuta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Jak ta ARVA się sprawuje? Macie jakieś porównanie do Piepsa albo Mammuta? Tylko z szkoleń - były tam też inne czołowe (Barryvox i Tracker) urządzenia (z markowaniem) i poza guzikologią to chyba się to nie różni. Odległości z których łapały sygnał były bardzo podobne, prowadziły też podobnie. Odklejanie sygnału podczas symulacji zasypań grupowych działało doskonale - mieliśmy 3 zasypanych w trójkącie 2 m i każdy sobie poradził. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... MrJasiek Napisano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Większość czołowych firm produkuje podobne detektory jeśli chodzi o sprawę techniczną. Jednak jeśli chodzi poszukiwania to liczy się każda sekunda i niektóre detektory są bardziej przyjazne użytkownikowi, inne mniej. Wszystko zależy od osoby która używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Za namową/poradą Wujota Arva Link bo była w zajebistej cenie z sondą i łopatą Z powodu ograniczeń w kosztach, kupuje po kawałku, na razie zbieram na łopatę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Cześć, chciałem Was zapytać która według Was firma, która porodukuje sprzęt lawinowy jest najbardziej widoczna na polskim rynku i czy taki sprzęt posiadacie? mialem OrtoVox obecnie Mammuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Większość czołowych firm produkuje podobne detektory jeśli chodzi o sprawę techniczną. Jednak jeśli chodzi poszukiwania to liczy się każda sekunda i niektóre detektory są bardziej przyjazne użytkownikowi, inne mniej. Wszystko zależy od osoby która używa. No właśnie podstawą jest wyszkolenie - pewnie w rękach zawodowego ratownika nawet gorszy sprzęt sprawi się dobrze. Zdecydowanie gorzej sprawa wygląda z amatorami takimi jak ja - nawet ćwicząc dzień, dwa w sezonie (co wcale nie jest tak mało) nie wiem jak zachowam się w skrajnie stresowej sytuacji gdy zostanę sam na lawinisku i będę musiał odkopać partnera/partnerów. Sama próba wyobrażenia sobie tego przekonuję mnie do zakupu najprostszego, najbardziej przyjaznego modelu czyli takiego co mnie zaprowadzi do zasypanego w trybie automatycznym i pozwoli jednym przyciskiem "odkleić" sygnał. Czyli najdroższego modelu z oferty poszczególnych firm. Jestem zbyt słabo wyszkolony (i pewnie nigdy nie będzie wiele lepiej) aby zastanawiać się nad zakupem słabszych modeli.A z tego co doczytałem to te topowe są bardzo porównywalne.więc mam nadzieję, że mnie skutecznie doprowadzą a łopatą na adrenalinie chyba dam radę. Zdecydowanie bardziej jednak przeraża mnie akcja wyciągnięcia nieprzytomnego partnera ze szczeliny. Nie mówię tu o zespole dwójkowym bo w takim nawet bym się nie odważył wyjść wyżej ale nawet w trójkę/czwórkę i z odpowiednim wyposażeniem (porządne bloczki z blokadą - np Micro Traction i druga lina) wydaje mi się to w warunkach zimowych (mróz, niska zamieć, grube ciuchy) zadaniem bardzo trudnym, wręcz prawie ponad możliwości.. Projekcja tego w własnej świadomości na pewno jest podstawowa, staram się wyobrazić sobie te sytuacje, swoje zachowanie w takich chwilach aby zmobilizować wtedy wszelkie siły psychiczne. Zdecydowanie lepiej więc "unikać" lawin i szczelin tak abyśmy nie musieli sprawdzać swoich umiejętności w tych ekstremalnych sytuacjach... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... gregor_g4 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Pewnie te http://www.skialpsho...uzyte-komplety/ Ktos sie orientuje jakie sa miedzy nimi roznice (oczywiscie oprocz Arva Evo3)? Szukam w necie i kiepsko mi idzie ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Wydałem u nich sporo kasy - bez najmniejszych problemów. A w sprawie sprzętu zadzwoń i spytaj się - mówią po polsku. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 u Mirka byłem osobiście, sporo mailowałem, a i podesłałem już mu kilku klientów Kupowałem wiązania TLT Speed dla żony (najlepsza cena z montażem 750zł), oraz zestaw Arva Link, miałbyć używany okazało się że całość była nowa (dodatkowo wymienił mi na lepszą łopatę z rączką "D" oraz dłuższą sondą nie 2,4 tylko 2,8) nie pamietam ceny ale to był marzec i duża obniżka ok 30% ok 770-800zł . Teraz jest początek sezonu, więc pewnie i ceny dużo gorsze, ale i tak mogę polecić. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Sprzęt lawinowy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kuzon Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Pewnie te http://www.skialpsho...uzyte-komplety/ Ktos sie orientuje jakie sa miedzy nimi roznice (oczywiscie oprocz Arva Evo3)? Szukam w necie i kiepsko mi idzie. O, znalazlem cos: http://beaconreviews...cifications.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJasiek Napisano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Jak ta ARVA się sprawuje? Macie jakieś porównanie do Piepsa albo Mammuta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Jak ta ARVA się sprawuje? Macie jakieś porównanie do Piepsa albo Mammuta? Tylko z szkoleń - były tam też inne czołowe (Barryvox i Tracker) urządzenia (z markowaniem) i poza guzikologią to chyba się to nie różni. Odległości z których łapały sygnał były bardzo podobne, prowadziły też podobnie. Odklejanie sygnału podczas symulacji zasypań grupowych działało doskonale - mieliśmy 3 zasypanych w trójkącie 2 m i każdy sobie poradził. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... MrJasiek Napisano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Większość czołowych firm produkuje podobne detektory jeśli chodzi o sprawę techniczną. Jednak jeśli chodzi poszukiwania to liczy się każda sekunda i niektóre detektory są bardziej przyjazne użytkownikowi, inne mniej. Wszystko zależy od osoby która używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BigMonster Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Za namową/poradą Wujota Arva Link bo była w zajebistej cenie z sondą i łopatą Z powodu ograniczeń w kosztach, kupuje po kawałku, na razie zbieram na łopatę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Cześć, chciałem Was zapytać która według Was firma, która porodukuje sprzęt lawinowy jest najbardziej widoczna na polskim rynku i czy taki sprzęt posiadacie? mialem OrtoVox obecnie Mammuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Większość czołowych firm produkuje podobne detektory jeśli chodzi o sprawę techniczną. Jednak jeśli chodzi poszukiwania to liczy się każda sekunda i niektóre detektory są bardziej przyjazne użytkownikowi, inne mniej. Wszystko zależy od osoby która używa. No właśnie podstawą jest wyszkolenie - pewnie w rękach zawodowego ratownika nawet gorszy sprzęt sprawi się dobrze. Zdecydowanie gorzej sprawa wygląda z amatorami takimi jak ja - nawet ćwicząc dzień, dwa w sezonie (co wcale nie jest tak mało) nie wiem jak zachowam się w skrajnie stresowej sytuacji gdy zostanę sam na lawinisku i będę musiał odkopać partnera/partnerów. Sama próba wyobrażenia sobie tego przekonuję mnie do zakupu najprostszego, najbardziej przyjaznego modelu czyli takiego co mnie zaprowadzi do zasypanego w trybie automatycznym i pozwoli jednym przyciskiem "odkleić" sygnał. Czyli najdroższego modelu z oferty poszczególnych firm. Jestem zbyt słabo wyszkolony (i pewnie nigdy nie będzie wiele lepiej) aby zastanawiać się nad zakupem słabszych modeli.A z tego co doczytałem to te topowe są bardzo porównywalne.więc mam nadzieję, że mnie skutecznie doprowadzą a łopatą na adrenalinie chyba dam radę. Zdecydowanie bardziej jednak przeraża mnie akcja wyciągnięcia nieprzytomnego partnera ze szczeliny. Nie mówię tu o zespole dwójkowym bo w takim nawet bym się nie odważył wyjść wyżej ale nawet w trójkę/czwórkę i z odpowiednim wyposażeniem (porządne bloczki z blokadą - np Micro Traction i druga lina) wydaje mi się to w warunkach zimowych (mróz, niska zamieć, grube ciuchy) zadaniem bardzo trudnym, wręcz prawie ponad możliwości.. Projekcja tego w własnej świadomości na pewno jest podstawowa, staram się wyobrazić sobie te sytuacje, swoje zachowanie w takich chwilach aby zmobilizować wtedy wszelkie siły psychiczne. Zdecydowanie lepiej więc "unikać" lawin i szczelin tak abyśmy nie musieli sprawdzać swoich umiejętności w tych ekstremalnych sytuacjach... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... gregor_g4 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Pewnie te http://www.skialpsho...uzyte-komplety/ Ktos sie orientuje jakie sa miedzy nimi roznice (oczywiscie oprocz Arva Evo3)? Szukam w necie i kiepsko mi idzie ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Wydałem u nich sporo kasy - bez najmniejszych problemów. A w sprawie sprzętu zadzwoń i spytaj się - mówią po polsku. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 u Mirka byłem osobiście, sporo mailowałem, a i podesłałem już mu kilku klientów Kupowałem wiązania TLT Speed dla żony (najlepsza cena z montażem 750zł), oraz zestaw Arva Link, miałbyć używany okazało się że całość była nowa (dodatkowo wymienił mi na lepszą łopatę z rączką "D" oraz dłuższą sondą nie 2,4 tylko 2,8) nie pamietam ceny ale to był marzec i duża obniżka ok 30% ok 770-800zł . Teraz jest początek sezonu, więc pewnie i ceny dużo gorsze, ale i tak mogę polecić. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Sprzęt lawinowy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MrJasiek Napisano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Większość czołowych firm produkuje podobne detektory jeśli chodzi o sprawę techniczną. Jednak jeśli chodzi poszukiwania to liczy się każda sekunda i niektóre detektory są bardziej przyjazne użytkownikowi, inne mniej. Wszystko zależy od osoby która używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigMonster Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Za namową/poradą Wujota Arva Link bo była w zajebistej cenie z sondą i łopatą Z powodu ograniczeń w kosztach, kupuje po kawałku, na razie zbieram na łopatę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Cześć, chciałem Was zapytać która według Was firma, która porodukuje sprzęt lawinowy jest najbardziej widoczna na polskim rynku i czy taki sprzęt posiadacie? mialem OrtoVox obecnie Mammuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Większość czołowych firm produkuje podobne detektory jeśli chodzi o sprawę techniczną. Jednak jeśli chodzi poszukiwania to liczy się każda sekunda i niektóre detektory są bardziej przyjazne użytkownikowi, inne mniej. Wszystko zależy od osoby która używa. No właśnie podstawą jest wyszkolenie - pewnie w rękach zawodowego ratownika nawet gorszy sprzęt sprawi się dobrze. Zdecydowanie gorzej sprawa wygląda z amatorami takimi jak ja - nawet ćwicząc dzień, dwa w sezonie (co wcale nie jest tak mało) nie wiem jak zachowam się w skrajnie stresowej sytuacji gdy zostanę sam na lawinisku i będę musiał odkopać partnera/partnerów. Sama próba wyobrażenia sobie tego przekonuję mnie do zakupu najprostszego, najbardziej przyjaznego modelu czyli takiego co mnie zaprowadzi do zasypanego w trybie automatycznym i pozwoli jednym przyciskiem "odkleić" sygnał. Czyli najdroższego modelu z oferty poszczególnych firm. Jestem zbyt słabo wyszkolony (i pewnie nigdy nie będzie wiele lepiej) aby zastanawiać się nad zakupem słabszych modeli.A z tego co doczytałem to te topowe są bardzo porównywalne.więc mam nadzieję, że mnie skutecznie doprowadzą a łopatą na adrenalinie chyba dam radę. Zdecydowanie bardziej jednak przeraża mnie akcja wyciągnięcia nieprzytomnego partnera ze szczeliny. Nie mówię tu o zespole dwójkowym bo w takim nawet bym się nie odważył wyjść wyżej ale nawet w trójkę/czwórkę i z odpowiednim wyposażeniem (porządne bloczki z blokadą - np Micro Traction i druga lina) wydaje mi się to w warunkach zimowych (mróz, niska zamieć, grube ciuchy) zadaniem bardzo trudnym, wręcz prawie ponad możliwości.. Projekcja tego w własnej świadomości na pewno jest podstawowa, staram się wyobrazić sobie te sytuacje, swoje zachowanie w takich chwilach aby zmobilizować wtedy wszelkie siły psychiczne. Zdecydowanie lepiej więc "unikać" lawin i szczelin tak abyśmy nie musieli sprawdzać swoich umiejętności w tych ekstremalnych sytuacjach... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... gregor_g4 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Pewnie te http://www.skialpsho...uzyte-komplety/ Ktos sie orientuje jakie sa miedzy nimi roznice (oczywiscie oprocz Arva Evo3)? Szukam w necie i kiepsko mi idzie ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Wydałem u nich sporo kasy - bez najmniejszych problemów. A w sprawie sprzętu zadzwoń i spytaj się - mówią po polsku. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 u Mirka byłem osobiście, sporo mailowałem, a i podesłałem już mu kilku klientów Kupowałem wiązania TLT Speed dla żony (najlepsza cena z montażem 750zł), oraz zestaw Arva Link, miałbyć używany okazało się że całość była nowa (dodatkowo wymienił mi na lepszą łopatę z rączką "D" oraz dłuższą sondą nie 2,4 tylko 2,8) nie pamietam ceny ale to był marzec i duża obniżka ok 30% ok 770-800zł . Teraz jest początek sezonu, więc pewnie i ceny dużo gorsze, ale i tak mogę polecić. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Sprzęt lawinowy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Cześć, chciałem Was zapytać która według Was firma, która porodukuje sprzęt lawinowy jest najbardziej widoczna na polskim rynku i czy taki sprzęt posiadacie? mialem OrtoVox obecnie Mammuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Większość czołowych firm produkuje podobne detektory jeśli chodzi o sprawę techniczną. Jednak jeśli chodzi poszukiwania to liczy się każda sekunda i niektóre detektory są bardziej przyjazne użytkownikowi, inne mniej. Wszystko zależy od osoby która używa. No właśnie podstawą jest wyszkolenie - pewnie w rękach zawodowego ratownika nawet gorszy sprzęt sprawi się dobrze. Zdecydowanie gorzej sprawa wygląda z amatorami takimi jak ja - nawet ćwicząc dzień, dwa w sezonie (co wcale nie jest tak mało) nie wiem jak zachowam się w skrajnie stresowej sytuacji gdy zostanę sam na lawinisku i będę musiał odkopać partnera/partnerów. Sama próba wyobrażenia sobie tego przekonuję mnie do zakupu najprostszego, najbardziej przyjaznego modelu czyli takiego co mnie zaprowadzi do zasypanego w trybie automatycznym i pozwoli jednym przyciskiem "odkleić" sygnał. Czyli najdroższego modelu z oferty poszczególnych firm. Jestem zbyt słabo wyszkolony (i pewnie nigdy nie będzie wiele lepiej) aby zastanawiać się nad zakupem słabszych modeli.A z tego co doczytałem to te topowe są bardzo porównywalne.więc mam nadzieję, że mnie skutecznie doprowadzą a łopatą na adrenalinie chyba dam radę. Zdecydowanie bardziej jednak przeraża mnie akcja wyciągnięcia nieprzytomnego partnera ze szczeliny. Nie mówię tu o zespole dwójkowym bo w takim nawet bym się nie odważył wyjść wyżej ale nawet w trójkę/czwórkę i z odpowiednim wyposażeniem (porządne bloczki z blokadą - np Micro Traction i druga lina) wydaje mi się to w warunkach zimowych (mróz, niska zamieć, grube ciuchy) zadaniem bardzo trudnym, wręcz prawie ponad możliwości.. Projekcja tego w własnej świadomości na pewno jest podstawowa, staram się wyobrazić sobie te sytuacje, swoje zachowanie w takich chwilach aby zmobilizować wtedy wszelkie siły psychiczne. Zdecydowanie lepiej więc "unikać" lawin i szczelin tak abyśmy nie musieli sprawdzać swoich umiejętności w tych ekstremalnych sytuacjach... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... gregor_g4 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Pewnie te http://www.skialpsho...uzyte-komplety/ Ktos sie orientuje jakie sa miedzy nimi roznice (oczywiscie oprocz Arva Evo3)? Szukam w necie i kiepsko mi idzie ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Wydałem u nich sporo kasy - bez najmniejszych problemów. A w sprawie sprzętu zadzwoń i spytaj się - mówią po polsku. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 u Mirka byłem osobiście, sporo mailowałem, a i podesłałem już mu kilku klientów Kupowałem wiązania TLT Speed dla żony (najlepsza cena z montażem 750zł), oraz zestaw Arva Link, miałbyć używany okazało się że całość była nowa (dodatkowo wymienił mi na lepszą łopatę z rączką "D" oraz dłuższą sondą nie 2,4 tylko 2,8) nie pamietam ceny ale to był marzec i duża obniżka ok 30% ok 770-800zł . Teraz jest początek sezonu, więc pewnie i ceny dużo gorsze, ale i tak mogę polecić. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Sprzęt lawinowy
Wujot Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Większość czołowych firm produkuje podobne detektory jeśli chodzi o sprawę techniczną. Jednak jeśli chodzi poszukiwania to liczy się każda sekunda i niektóre detektory są bardziej przyjazne użytkownikowi, inne mniej. Wszystko zależy od osoby która używa. No właśnie podstawą jest wyszkolenie - pewnie w rękach zawodowego ratownika nawet gorszy sprzęt sprawi się dobrze. Zdecydowanie gorzej sprawa wygląda z amatorami takimi jak ja - nawet ćwicząc dzień, dwa w sezonie (co wcale nie jest tak mało) nie wiem jak zachowam się w skrajnie stresowej sytuacji gdy zostanę sam na lawinisku i będę musiał odkopać partnera/partnerów. Sama próba wyobrażenia sobie tego przekonuję mnie do zakupu najprostszego, najbardziej przyjaznego modelu czyli takiego co mnie zaprowadzi do zasypanego w trybie automatycznym i pozwoli jednym przyciskiem "odkleić" sygnał. Czyli najdroższego modelu z oferty poszczególnych firm. Jestem zbyt słabo wyszkolony (i pewnie nigdy nie będzie wiele lepiej) aby zastanawiać się nad zakupem słabszych modeli.A z tego co doczytałem to te topowe są bardzo porównywalne.więc mam nadzieję, że mnie skutecznie doprowadzą a łopatą na adrenalinie chyba dam radę. Zdecydowanie bardziej jednak przeraża mnie akcja wyciągnięcia nieprzytomnego partnera ze szczeliny. Nie mówię tu o zespole dwójkowym bo w takim nawet bym się nie odważył wyjść wyżej ale nawet w trójkę/czwórkę i z odpowiednim wyposażeniem (porządne bloczki z blokadą - np Micro Traction i druga lina) wydaje mi się to w warunkach zimowych (mróz, niska zamieć, grube ciuchy) zadaniem bardzo trudnym, wręcz prawie ponad możliwości.. Projekcja tego w własnej świadomości na pewno jest podstawowa, staram się wyobrazić sobie te sytuacje, swoje zachowanie w takich chwilach aby zmobilizować wtedy wszelkie siły psychiczne. Zdecydowanie lepiej więc "unikać" lawin i szczelin tak abyśmy nie musieli sprawdzać swoich umiejętności w tych ekstremalnych sytuacjach... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... gregor_g4 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Pewnie te http://www.skialpsho...uzyte-komplety/ Ktos sie orientuje jakie sa miedzy nimi roznice (oczywiscie oprocz Arva Evo3)? Szukam w necie i kiepsko mi idzie ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Wydałem u nich sporo kasy - bez najmniejszych problemów. A w sprawie sprzętu zadzwoń i spytaj się - mówią po polsku. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 u Mirka byłem osobiście, sporo mailowałem, a i podesłałem już mu kilku klientów Kupowałem wiązania TLT Speed dla żony (najlepsza cena z montażem 750zł), oraz zestaw Arva Link, miałbyć używany okazało się że całość była nowa (dodatkowo wymienił mi na lepszą łopatę z rączką "D" oraz dłuższą sondą nie 2,4 tylko 2,8) nie pamietam ceny ale to był marzec i duża obniżka ok 30% ok 770-800zł . Teraz jest początek sezonu, więc pewnie i ceny dużo gorsze, ale i tak mogę polecić. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Freeride / Freeskiing / Heliskiing Sprzęt lawinowy
gregor_g4 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Pewnie te http://www.skialpsho...uzyte-komplety/ Ktos sie orientuje jakie sa miedzy nimi roznice (oczywiscie oprocz Arva Evo3)? Szukam w necie i kiepsko mi idzie ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Wydałem u nich sporo kasy - bez najmniejszych problemów. A w sprawie sprzętu zadzwoń i spytaj się - mówią po polsku. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 u Mirka byłem osobiście, sporo mailowałem, a i podesłałem już mu kilku klientów Kupowałem wiązania TLT Speed dla żony (najlepsza cena z montażem 750zł), oraz zestaw Arva Link, miałbyć używany okazało się że całość była nowa (dodatkowo wymienił mi na lepszą łopatę z rączką "D" oraz dłuższą sondą nie 2,4 tylko 2,8) nie pamietam ceny ale to był marzec i duża obniżka ok 30% ok 770-800zł . Teraz jest początek sezonu, więc pewnie i ceny dużo gorsze, ale i tak mogę polecić. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Wujot Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 ktoś ma doświadczenie z tym sklepem, jakieś opinie? niby tłumacz google tłumaczy te zestawy jako zestawy testowe, więc można się domyślać, że używane, a przy zestawie Arva EVO 3 jest informacja nowy... podglądu zestawu i opisu brak. Wydałem u nich sporo kasy - bez najmniejszych problemów. A w sprawie sprzętu zadzwoń i spytaj się - mówią po polsku. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 u Mirka byłem osobiście, sporo mailowałem, a i podesłałem już mu kilku klientów Kupowałem wiązania TLT Speed dla żony (najlepsza cena z montażem 750zł), oraz zestaw Arva Link, miałbyć używany okazało się że całość była nowa (dodatkowo wymienił mi na lepszą łopatę z rączką "D" oraz dłuższą sondą nie 2,4 tylko 2,8) nie pamietam ceny ale to był marzec i duża obniżka ok 30% ok 770-800zł . Teraz jest początek sezonu, więc pewnie i ceny dużo gorsze, ale i tak mogę polecić. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
MajorSki Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 u Mirka byłem osobiście, sporo mailowałem, a i podesłałem już mu kilku klientów Kupowałem wiązania TLT Speed dla żony (najlepsza cena z montażem 750zł), oraz zestaw Arva Link, miałbyć używany okazało się że całość była nowa (dodatkowo wymienił mi na lepszą łopatę z rączką "D" oraz dłuższą sondą nie 2,4 tylko 2,8) nie pamietam ceny ale to był marzec i duża obniżka ok 30% ok 770-800zł . Teraz jest początek sezonu, więc pewnie i ceny dużo gorsze, ale i tak mogę polecić. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi