ictus Napisano 11 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 jak wiadomo ci ktorzy nic nie umieja nauczaja... nigdy sie sprzetem nie interesowalem i moze ktos mi cos ciekawego doradzi poszukuje butow do 600-700 rozwazam atomiki B80, rossignole intense 12, nordicki gts... co jeszcze??? albo czemu nie te... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svenson Napisano 11 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Jedyna sensowna rada to szukać butów wygodnych i z odpowiednim flexem (proponowany przez Ciebie jest OK, ale zdarza się, że twardsze buty mogą okazać się wygodniejsze). Zwróć uwagę na solidność klamer, regulacje(mikro i makro), canting (jeśli masz wadę kończyn dolnych). Pamiętaj o dokładnym i raczej długim przymierzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 12 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Mysle, ze jesli szukasz wygodnych i bardzo dobrych butow to powinienes zwiekszyc budzet... Instruktor w butach spedza dlugie godziny kazdego dnia wiec buty to dobra inwestycja... Jednoczesnie nie moga one byc zbyt miekkie... Czyli reasumujac - potrzebujesz butow z wysokiej polki... Ja moge polecic buty z serii Nordica Speedmachine, zwlaszcza numer 14... Jesli masz w miare normalna gabarytowo stope to Fischer RC4 Race M-Fit tez jest dobra propozycja... Sam takich uzywam i jestem wniebowziety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 12 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Myślę ża atomic B80 to dobry wybór,często go widywałem na nogach instruktorów,zbyt duży flex mógłby odebrać chęci do nauczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi