Tadeusz T Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 ... i nie wiem co wybrać jeśli chodzi o smar na wiosenne mokre śniegi. Potrzebuję specjalistycznego smaru na dodatnie temperatury powietrza, na śnieg brejowaty. Możecie coś polecić konkretnego w cenie do 40zł/250g ? Oooo, Jedziesz do Nowej Zelandii czy Chile?? Moim zdaniem jakiś LF. Mimo że uniwersalny to lepszy od HC na wysokie temperatury. Np. ten: http://www.remsport....-toko-p-41.html No i jednym załatwisz całość potrzeb... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 132 Dodano 10 l Ostatniej odpowiedzi 9 l Top użytkownicy w tym temacie 13 13 20 21 Popularne dni 29 Paź 22 9 Lis 20 24 Paź 18 28 Paź 16 Top użytkownicy w tym temacie wort 13 odpowiedzi sese 13 odpowiedzi kolo 20 odpowiedzi Lukaszo86 21 odpowiedzi Popularne dni 29 Paź 2014 22 odpowiedzi 9 Lis 2014 20 odpowiedzi 24 Paź 2014 18 odpowiedzi 28 Paź 2014 16 odpowiedzi jacek-1210 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Oooo, Jedziesz do Nowej Zelandii czy Chile?? Moim zdaniem jakiś LF. Mimo że uniwersalny to lepszy od HC na wysokie temperatury. Np. ten:http://www.remsport....-toko-p-41.html No i jednym załatwisz całość potrzeb... Tadek Mam takowy i sobie chwale jako uniwersalny, jedna uwaga: smar jest stosunkowo twardy i przy ręcznym szczotkowaniu po cyklinie najpierw idzie brazowa a dopiero później nylonowa i końskie wlosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Oooo, Jedziesz do Nowej Zelandii czy Chile?? Moim zdaniem jakiś LF. Mimo że uniwersalny to lepszy od HC na wysokie temperatury. Np. ten: http://www.remsport....-toko-p-41.html No i jednym załatwisz całość potrzeb... Tadek ok, zapytam się tylko dla pewności, stosowałeś go konkretnie na wiosne w mokrym śniegu i działał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 ,,,stosowałeś go konkretnie na wiosne w mokrym śniegu i działał ? Pytanie czy chodzi o wiosne, mokry snieg +5 powietrze, z drzew kapie i mgla jak cholera czy mokry snieg, +15 powietrze i slonce pali niemilosiernie. Zastanawiam sie czy drugim przypadku, w warunkach niskiej wilgotnosci powietrza LF bedzie lepszy od zwyklego HC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Pytanie czy chodzi o wiosne, mokry snieg +5 powietrze, z drzew kapie i mgla jak cholera czy mokry snieg, +15 powietrze i slonce pali niemilosiernie. Zastanawiam sie czy drugim przypadku, w warunkach niskiej wilgotnosci powietrza LF bedzie lepszy od zwyklego HC. w sumie to chodzi mi o przygotowanie się na obie sytuacje, chociaż w naszym rejonie (Sudety) częściej występuje wysoka wilgotność, niż słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 ok, zapytam się tylko dla pewności, stosowałeś go konkretnie na wiosne w mokrym śniegu i działał ? Stosuje różne parafiny LF uniwesalne, ale jak na razie tylko w paście. Są rewelacyjne, choć dość szybko znikają ze ślizgu - jak to parafiny na zimno. Jak tylko wykończę zapas kostki HC, kupię właśnie te, które Ci zaproponowałem. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Stosuje różne parafiny LF uniwesalne, ale jak na razie tylko w paście. Są rewelacyjne, choć dość szybko znikają ze ślizgu - jak to parafiny na zimno. Jak tylko wykończę zapas kostki HC, kupię właśnie te, które Ci zaproponowałem. Tadek Ja wybrałem ostatecznie BRIKO-MAPLUS Universal Yellow, do tego Red z fluorem i bez, będzie pole do porównań. Po sezonie możemy omówić doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlody Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Na ciepłe warunki zdecydowanie lepiej zaopatrzyć się w smar LF niż CH. Im więcej "wody" tym fluor ma większe znaczenie. Wydatek nieco większy, ale dobrze jeżdżący narciarz odczuje różnice. Oczywiście nie skreślam smarów CH, ale jak komuś zależy na kilku dodatkowych km/h to warto rozejrzeć się za LFem Ze swojej strony polecam SWIX LF10. Ewentualnie LF8 w warunkach bliższych 0st C. O Briko również złego słowa nie powiem, dobre smary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 6 z 6 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Ręczny serwis - typowe problemy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jacek-1210 Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Oooo, Jedziesz do Nowej Zelandii czy Chile?? Moim zdaniem jakiś LF. Mimo że uniwersalny to lepszy od HC na wysokie temperatury. Np. ten:http://www.remsport....-toko-p-41.html No i jednym załatwisz całość potrzeb... Tadek Mam takowy i sobie chwale jako uniwersalny, jedna uwaga: smar jest stosunkowo twardy i przy ręcznym szczotkowaniu po cyklinie najpierw idzie brazowa a dopiero później nylonowa i końskie wlosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Oooo, Jedziesz do Nowej Zelandii czy Chile?? Moim zdaniem jakiś LF. Mimo że uniwersalny to lepszy od HC na wysokie temperatury. Np. ten: http://www.remsport....-toko-p-41.html No i jednym załatwisz całość potrzeb... Tadek ok, zapytam się tylko dla pewności, stosowałeś go konkretnie na wiosne w mokrym śniegu i działał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 ,,,stosowałeś go konkretnie na wiosne w mokrym śniegu i działał ? Pytanie czy chodzi o wiosne, mokry snieg +5 powietrze, z drzew kapie i mgla jak cholera czy mokry snieg, +15 powietrze i slonce pali niemilosiernie. Zastanawiam sie czy drugim przypadku, w warunkach niskiej wilgotnosci powietrza LF bedzie lepszy od zwyklego HC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Pytanie czy chodzi o wiosne, mokry snieg +5 powietrze, z drzew kapie i mgla jak cholera czy mokry snieg, +15 powietrze i slonce pali niemilosiernie. Zastanawiam sie czy drugim przypadku, w warunkach niskiej wilgotnosci powietrza LF bedzie lepszy od zwyklego HC. w sumie to chodzi mi o przygotowanie się na obie sytuacje, chociaż w naszym rejonie (Sudety) częściej występuje wysoka wilgotność, niż słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 ok, zapytam się tylko dla pewności, stosowałeś go konkretnie na wiosne w mokrym śniegu i działał ? Stosuje różne parafiny LF uniwesalne, ale jak na razie tylko w paście. Są rewelacyjne, choć dość szybko znikają ze ślizgu - jak to parafiny na zimno. Jak tylko wykończę zapas kostki HC, kupię właśnie te, które Ci zaproponowałem. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Stosuje różne parafiny LF uniwesalne, ale jak na razie tylko w paście. Są rewelacyjne, choć dość szybko znikają ze ślizgu - jak to parafiny na zimno. Jak tylko wykończę zapas kostki HC, kupię właśnie te, które Ci zaproponowałem. Tadek Ja wybrałem ostatecznie BRIKO-MAPLUS Universal Yellow, do tego Red z fluorem i bez, będzie pole do porównań. Po sezonie możemy omówić doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlody Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Na ciepłe warunki zdecydowanie lepiej zaopatrzyć się w smar LF niż CH. Im więcej "wody" tym fluor ma większe znaczenie. Wydatek nieco większy, ale dobrze jeżdżący narciarz odczuje różnice. Oczywiście nie skreślam smarów CH, ale jak komuś zależy na kilku dodatkowych km/h to warto rozejrzeć się za LFem Ze swojej strony polecam SWIX LF10. Ewentualnie LF8 w warunkach bliższych 0st C. O Briko również złego słowa nie powiem, dobre smary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 6 z 6 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Ręczny serwis - typowe problemy
Friski Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 ,,,stosowałeś go konkretnie na wiosne w mokrym śniegu i działał ? Pytanie czy chodzi o wiosne, mokry snieg +5 powietrze, z drzew kapie i mgla jak cholera czy mokry snieg, +15 powietrze i slonce pali niemilosiernie. Zastanawiam sie czy drugim przypadku, w warunkach niskiej wilgotnosci powietrza LF bedzie lepszy od zwyklego HC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Pytanie czy chodzi o wiosne, mokry snieg +5 powietrze, z drzew kapie i mgla jak cholera czy mokry snieg, +15 powietrze i slonce pali niemilosiernie. Zastanawiam sie czy drugim przypadku, w warunkach niskiej wilgotnosci powietrza LF bedzie lepszy od zwyklego HC. w sumie to chodzi mi o przygotowanie się na obie sytuacje, chociaż w naszym rejonie (Sudety) częściej występuje wysoka wilgotność, niż słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 ok, zapytam się tylko dla pewności, stosowałeś go konkretnie na wiosne w mokrym śniegu i działał ? Stosuje różne parafiny LF uniwesalne, ale jak na razie tylko w paście. Są rewelacyjne, choć dość szybko znikają ze ślizgu - jak to parafiny na zimno. Jak tylko wykończę zapas kostki HC, kupię właśnie te, które Ci zaproponowałem. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Stosuje różne parafiny LF uniwesalne, ale jak na razie tylko w paście. Są rewelacyjne, choć dość szybko znikają ze ślizgu - jak to parafiny na zimno. Jak tylko wykończę zapas kostki HC, kupię właśnie te, które Ci zaproponowałem. Tadek Ja wybrałem ostatecznie BRIKO-MAPLUS Universal Yellow, do tego Red z fluorem i bez, będzie pole do porównań. Po sezonie możemy omówić doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlody Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Na ciepłe warunki zdecydowanie lepiej zaopatrzyć się w smar LF niż CH. Im więcej "wody" tym fluor ma większe znaczenie. Wydatek nieco większy, ale dobrze jeżdżący narciarz odczuje różnice. Oczywiście nie skreślam smarów CH, ale jak komuś zależy na kilku dodatkowych km/h to warto rozejrzeć się za LFem Ze swojej strony polecam SWIX LF10. Ewentualnie LF8 w warunkach bliższych 0st C. O Briko również złego słowa nie powiem, dobre smary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 6 z 6 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Ręczny serwis - typowe problemy
Tadeusz T Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 ok, zapytam się tylko dla pewności, stosowałeś go konkretnie na wiosne w mokrym śniegu i działał ? Stosuje różne parafiny LF uniwesalne, ale jak na razie tylko w paście. Są rewelacyjne, choć dość szybko znikają ze ślizgu - jak to parafiny na zimno. Jak tylko wykończę zapas kostki HC, kupię właśnie te, które Ci zaproponowałem. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Stosuje różne parafiny LF uniwesalne, ale jak na razie tylko w paście. Są rewelacyjne, choć dość szybko znikają ze ślizgu - jak to parafiny na zimno. Jak tylko wykończę zapas kostki HC, kupię właśnie te, które Ci zaproponowałem. Tadek Ja wybrałem ostatecznie BRIKO-MAPLUS Universal Yellow, do tego Red z fluorem i bez, będzie pole do porównań. Po sezonie możemy omówić doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlody Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Na ciepłe warunki zdecydowanie lepiej zaopatrzyć się w smar LF niż CH. Im więcej "wody" tym fluor ma większe znaczenie. Wydatek nieco większy, ale dobrze jeżdżący narciarz odczuje różnice. Oczywiście nie skreślam smarów CH, ale jak komuś zależy na kilku dodatkowych km/h to warto rozejrzeć się za LFem Ze swojej strony polecam SWIX LF10. Ewentualnie LF8 w warunkach bliższych 0st C. O Briko również złego słowa nie powiem, dobre smary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 6 z 6 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
MarioJ Napisano 27 Października 2015 Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Stosuje różne parafiny LF uniwesalne, ale jak na razie tylko w paście. Są rewelacyjne, choć dość szybko znikają ze ślizgu - jak to parafiny na zimno. Jak tylko wykończę zapas kostki HC, kupię właśnie te, które Ci zaproponowałem. Tadek Ja wybrałem ostatecznie BRIKO-MAPLUS Universal Yellow, do tego Red z fluorem i bez, będzie pole do porównań. Po sezonie możemy omówić doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlody Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Na ciepłe warunki zdecydowanie lepiej zaopatrzyć się w smar LF niż CH. Im więcej "wody" tym fluor ma większe znaczenie. Wydatek nieco większy, ale dobrze jeżdżący narciarz odczuje różnice. Oczywiście nie skreślam smarów CH, ale jak komuś zależy na kilku dodatkowych km/h to warto rozejrzeć się za LFem Ze swojej strony polecam SWIX LF10. Ewentualnie LF8 w warunkach bliższych 0st C. O Briko również złego słowa nie powiem, dobre smary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Dalej Strona 6 z 6 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
mlody Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Na ciepłe warunki zdecydowanie lepiej zaopatrzyć się w smar LF niż CH. Im więcej "wody" tym fluor ma większe znaczenie. Wydatek nieco większy, ale dobrze jeżdżący narciarz odczuje różnice. Oczywiście nie skreślam smarów CH, ale jak komuś zależy na kilku dodatkowych km/h to warto rozejrzeć się za LFem Ze swojej strony polecam SWIX LF10. Ewentualnie LF8 w warunkach bliższych 0st C. O Briko również złego słowa nie powiem, dobre smary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi