Piskoor Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 No własnie... sezon się zbliża... i kuszą kolejne zakupy.. mam 183 cm ważę jakieś 85 kg umiejętności... tu zawsze problem bo każdy trochę koloryzuje :-) ale w skali 1-10 chyba mogę się ocenić na coś pomiędzy 8-9 ... na nartach jeżdżę już 35 lat z 40 które mam i spędzam średnio coś około 3-4 tygodni w sezonie... W garażu stoją... RaceTiger SL - 165 ale już maja swoje lata... przelatane chyba 5-6 sezonów.. więc używam ich sporadycznie... tak samo stoją Racetiger GS - 180 ale jw... Powoli dojrzewają do tego by stać się już tylko ozdoba na ścianie garażowej no i narta na której jeżdżę 2 sezony czyli Racetiger SC PSI 170 cm.. i traktując ja jako coś uniwersalnego ...jest Ok... Tylko...korci mnie coś do kompletu... jako wieloletni fan Voelkla ( P40/P50/P60/Race Tiger ) korci mnie RC Uvo..... tylko... długość ... 175? 180 ?? Wiadomo długość jest z jednej strony w jakiś sposób zdefiniowana przez wzrost... z drugiej jest tez pewien zakres subiektywnosci... Ale... być może ktoś o podobnych parametrach co moje jeździł na tej narcie lub podobnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Ale rc z uvo jest max w dl 175cm..w dodatku jeszcze rocker.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2014 No i oczywiście nie sprawdziłem jakie są dostępne.... zakładałem że do 185 to bez problemu... rocker nie przeraża.. szukam nart których mogę używać na zmianę... czegoś co jest uzupełnieniem :-) Gdybym kupił nowe SL... uzupełnieniem było by coś o średnim , długim promieniu.. a tak...mam dylemat :-) są jeszcze V-Werks Code 178 ale cena jest ...lekko... wysoko :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Zeszloroczny gs volkla bez rockera w dl 180 cm od bidy mysle ze spelni Twoje oczekiwania Code zapewne tez Tyle ze dechy z rockerem powinno sie brac na min wzrost,jesli tak dlugich nie ma to najdluzsza w grupie..ale patrzac na Twoje doswiadczenie raczej rc bym nie bral.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2014 No i tego sie obawiałem... róznica 5 cm pomiedzy SC PSI a RC Uvo będzie stosunkowo niewielka... RT Speedwall GS Uvo tegoroczne też są w 180 cm... ale tez z rocerem... choc tak na boku to o ile desig Voelkla zawsze mi pasował.. to tegoroczny... nieco... wali po oczach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Września 2014 Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Cześć Generalnie podobny do Ciebie: Wzrost 180, waga 97, staż ponad 40, wiek 49. Dużo szkolenia stania i jeżdżenia z dziećmi zaliczone w przeróżnych warunkach śniegach, krajach i trasach. Jeżeli umiejętności są to tylko pierwszy gigant albo narta typu master najdłuższa dostępna. Sam popełniłem swego czasu błąd biorąc komórkę drugą od góry z dostępnych i już pierwszego dnia wiedziałem, że to błąd. Sam piszesz - na "niegigantce" szybko nie polecisz a na gigantce dowolnym skrętem pojedziesz. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi