consett0805 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam tak troszke szperam gdzie tu Christmas spędzić, niesttety tylko w tym terminie dam radę mieć zimą wolne. Wstępnie wybrałem Lodowiec Stubai, ale tam ponąć z pogoda rónie bywa. I całkiem przypadkowo trafiłem na Saas Fee, ktoś z Was tam bywał, warte tego wszystkiego ? (tanio nie jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Z pogoda roznie - bywa wszedzie. Czytasz opinie niedoswiadczonych. W Saas Fee bylem z Saas Grund jest bardzo dobrze, od kilku lat (nie korzystny przel. walutowy) jest b. drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Miejscówka jest fantastyczna ale droga. Sam fakt braku możliwości poruszania się samochodem po miejscowości Saas Fee jest pewnym utrudnieniem no i musisz płacić za parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
consett0805 Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Suma sumaru, mimo że Saas Fee bardzo mnie kusi, zdecydowałem się i przyklepałem miejsce w Mayrhofen, mam nadzieje że będzie ok zawsze w zapasie zostaje Hintertux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 W samym Saas Fee nartowałem tylko pół dnia, ale za to cały tydzień spędziłem w Saas Grund i był to, jak narazie, mój... najtańszy wyjazd na narty Poszperaj na stronie oficjalnej ośrodka - bardzo często mają różne promocje, choć na święta akurat bym się ich nie spodziewał. Ja ustrzeliłem ofertę, gdzie karnet na Saas Grund i Saas Almagell dawali gratis do zakwaterowania. Tym samym cały tygodniowy wyjazd- z dojazdem, spaniem, jedzeniem i gratisowym karnetem wyniósł mnie niecałe 900 złotych (koszty dojazdu dzielone były na 3 osoby, a spania na 6 osób ) Wszyscy się pukali po czołach słysząc, że jadę 1250 km żeby poszusować na jednym stoku. Ale ten "jeden stok" miał skromne 3200 m wysokości i 1700 m przewyższenia Mi wystarczyło... Dodatkowo widoki nieporównywalne nawet z Francją - dolinę Saas otacza bowiem kilkanaście czterotysięczników, co robi niesamowitą oprawę dla nartowania. Jeśli to mało to w sąsiedniej dolinie (35 km od Saas Grund) jest... Zermatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
consett0805 Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 No tak właśnie mnie te wysokie Alpy najbardziej ciągną, ale tym czasem mam przyklepane Mayrhofen. Oblukam ten Saas Grund. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi