kulas9 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam, wybieram się w łikend majowy na stubai, pierwszy raz lece autem w alpy, stąd moje pytania do was, czy ta trasa jest ok? http://skroc.pl/60f24 Czy dojadę tam, bez opłat za drogi (nie licząc winietki w Austrii tej za 8,5e)? Winietkę mogę kupić na każdej stacji koło granicy? Czytałem gdzieś że jest jakaś opłata drogowa w dolinie stubaiu, ile ona wynosi i na jakim odcinku się to płaci? Przyjmę wszystkie cenne wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siano Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Za Innsbruckiem przy zjeżdzie z autostrady w dolinę Stubai są bramki gdzie trzeba zapłacić 2,5 E to samo jest w drodze powrotnej przy wyjeżdzie z doliny na autostradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulas9 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Ok, neustift mam nadzieję że jest już za tymi bramkami, żeby nie płacić kilka razy... Winiety na kazdej stacji kupie w niemczech czy szukać trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obol Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Ok, neustift mam nadzieję że jest już za tymi bramkami, żeby nie płacić kilka razy... Winiety na kazdej stacji kupie w niemczech czy szukać trzeba? Za Monachium na każdej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 I pamiętaj że od grudnia 2013 trzeba mieć winietę AT na szybie już w momencie przekraczania granicy D/AT. Dawniej można było przejechać bez winiety kilkanaście kilometrów i kupić ją na stacji w AT. Neustift jest za bramkami - opłatę za przejazd przez część przełęczy Brenner, a konkretnie za Europabrucke pobierają na samym zjeździe z autostrady do doliny Stubai. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kulas9 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Ok dzięki bardzo za info, btw nie ma tam jakiegoś płatnego tunelu/drogi jadąc od wschodniej strony do innsbrucka, tak jak na mapie zaznaczyłem, gdzieś się natknałem na taki wątek że ktoś pisał o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Na mapie zaznaczyłeś autostradę z Monachium do Innsbucka to raczej od północy,a nie ze wschodu.I nie ma tam żadnych płatnych tuneli. Wineta austriacka+ wjazd do doliny Stubai z autostrady (czyli część opłaty za Europabrucke)-więcej opłat drogowych nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kulas9 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 No w ramach ścisłości, północny-wschód Parking jest darmowy pod lodowcem? I jak tam w ogóle z pogodą bywa, narazie patrze, że przeplatanka jest, raz słońce, raz kompletne zachmurzenie z mgłą włącznie. Zazwyczaj do francji jeździłem nartować, a tam przeważnie pogoda ładna była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ratrak Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Parking jest jak najbardziej darmowy. Ma kilka poziomów, im później będziesz tym niżej zaparkujesz. Między parkingami a dolną stacją gondolki co chwilę jeżdżą skibusy . Co do pogody.. jak w większości miejsc, raz jest lampa, raz chmury, raz mleko. Ale ze swoich wyjazdów na Stubai nigdy nie pamiętam jakichś nagłych zmian pogody. Miłego wyjazdu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 No w ramach ścisłości, północny-wschód No w ramach ścisłości to jednak północ.Autostrada z Monachium przez Innsbruck i dalej przez Brenner do Włoch jest główną drogą łączącą północną częśc Europy (Niemcy) z południem (Włochami).Północ i południe rozumiane w kontekście Alp,które przegradzają Europę w tym miejscu na pół.Ta droga od czasów rzymskich-czyli w kontekście ludzkim od zawsze,pozwalała przemieszczac się z północy na południe i odwrotnie (po obu bokach są jeszcze wyższe góry). W tym kontekście to,że w okolicy Rosenheim autostrada nieco skręca na wschód to tzw.mały pikuś-wynika to tylko i wyłącznie z uwarukowań geograficznych-omija wysokie pasmo górskie na południe od Monachium i dochodzi do doliny rzeki Inn,która pozwala dośc długo prowadzic autostradę po płaskim terenie.Potem już trochę do góry do Innsbrucka,za którym zostaje jeszcze mozolna wspinaczka na Brenner. Czyli jeśli jedziemy z Monachium (nawet jeśli wcześniej przyjechaliśmy do niego ze wschodu) to do Innsbrucka dojeżdżamy jedynym naturalnym dojazdem z północy. Dojazd do Innsbrucka ze wschodu i zachodu w zasadzie nie istnieje,to tylko małe,bardzo wysokogórskie drogi,nieistotne z punktu widzenia transportu drogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kulas9 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Dobra, bez spiny, wiadomo, że chodzi o E45.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 No w ramach ścisłości to jednak północ.Autostrada z Monachium przez Innsbruck i dalej przez Brenner do Włoch jest główną drogą łączącą północną częśc Europy (Niemcy) z południem (Włochami).Północ i południe rozumiane w kontekście Alp,które przegradzają Europę w tym miejscu na pół.Ta droga od czasów rzymskich-czyli w kontekście ludzkim od zawsze,pozwalała przemieszczac się z północy na południe i odwrotnie (po obu bokach są jeszcze wyższe góry). W tym kontekście to,że w okolicy Rosenheim autostrada nieco skręca na wschód to tzw.mały pikuś-wynika to tylko i wyłącznie z uwarukowań geograficznych-omija wysokie pasmo górskie na południe od Monachium i dochodzi do doliny rzeki Inn,która pozwala dośc długo prowadzic autostradę po płaskim terenie.Potem już trochę do góry do Innsbrucka,za którym zostaje jeszcze mozolna wspinaczka na Brenner. Czyli jeśli jedziemy z Monachium (nawet jeśli wcześniej przyjechaliśmy do niego ze wschodu) to do Innsbrucka dojeżdżamy jedynym naturalnym dojazdem z północy. Dojazd do Innsbrucka ze wschodu i zachodu w zasadzie nie istnieje,to tylko małe,bardzo wysokogórskie drogi,nieistotne z punktu widzenia transportu drogowego. 1.Może i jedziemy z Monachium z północy, ale do Innsbrucka dojeżdżamy autostradą ze wschodu.(no, trochę północnego) 2.Dojazd do Innsbrucka z zachodu istnieje i to bardzo! - autostrada z Bludenz. W każdym razie na pewno była jeszcze w czwartek, jak nią jechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 1.Może i jedziemy z Monachium z północy, ale do Innsbrucka dojeżdżamy autostradą ze wschodu.(no, trochę północnego) 2.Dojazd do Innsbrucka z zachodu istnieje i to bardzo! - autostrada z Bludenz. W każdym razie na pewno była jeszcze w czwartek, jak nią jechałem. 1/co do północy to podtrzymuję co wyżej-nie chodzi o ten zawijas,który autostrada robi na wschód koło Rosenheim,ale ogólne usytuowanie trasy z północy na południe. 2/co do dojazdu od zachodu-tu muszę się zgodzic,rzeczywiście jest autostrada do Landeck? dalej już S16 czyli chyba nie autostrada?Tak czy owak droga o charakterze lokalnym,a nie tranzytowym (choc prowadzi do paru fajnych narciarsko miejscowości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 ...Tak czy owak droga o charakterze lokalnym,a nie tranzytowym (choc prowadzi do paru fajnych narciarsko miejscowości). No, nie tak. Tylko przez kawałek jest jednojezdniowa, a ja nią jechałem z Zurychu i naprawdę nie jest to droga lokalna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Końcówka sezonu i perspektywa kilku miesięcy bez śniegu chyba wszystkim ostro daje się we znaki. Żeby takie dyskusje prowadzić w dobie googlemaps i nawigacji dostępnej w każdej komórce ? I pomyśleć, że kulas9 chciał się tylko dowiedzieć o wysokość opłat drogowych po drodze na Stubai... Z praktycznych porad to jeszcze jedno mi się przypomniało: mogą się zrobić spore korki jak w niedzielę 4 maja około 16-17 wszystkie auta z rejestracją PL ruszą w dół doliny... Kiedyś (koniec weekendu listopadowego) stałem już od Fulpmes aż do samej autobahny... Ponad godzina wyjęta z życiorysu i nie bardzo można to ominąć... Pozdrowienia zarówno dla tych co wjeżdżają do Innsbrucka od północy, jak i dla tych co dojeżdżają tam od wschodu bądź zachodu... I nieistotne czy drogą lokalną czy autobahną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jasne Sese święta prawda.Dałam się po prostu wypuścić,bo na mój grzeczny post z intencją pomocy,że jeśli Kulas9 jedzie z Monachium to jedzie z północy i na tej drodze nie ma żadnych dodatkowych opłat oprócz już wymienionych,Kulas9 nie wytrzymał i poprawił,że jednak on będzie jechał z północnego-wschodu. A Obol ma oczywiście rację,jest dojazd z zachodu,co mi umknęło w ferworze walki,ale już raz to przecież przyznałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jak dojechać Dojazd wrocław - stubai × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
sese Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 I pamiętaj że od grudnia 2013 trzeba mieć winietę AT na szybie już w momencie przekraczania granicy D/AT. Dawniej można było przejechać bez winiety kilkanaście kilometrów i kupić ją na stacji w AT. Neustift jest za bramkami - opłatę za przejazd przez część przełęczy Brenner, a konkretnie za Europabrucke pobierają na samym zjeździe z autostrady do doliny Stubai. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulas9 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Ok dzięki bardzo za info, btw nie ma tam jakiegoś płatnego tunelu/drogi jadąc od wschodniej strony do innsbrucka, tak jak na mapie zaznaczyłem, gdzieś się natknałem na taki wątek że ktoś pisał o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Na mapie zaznaczyłeś autostradę z Monachium do Innsbucka to raczej od północy,a nie ze wschodu.I nie ma tam żadnych płatnych tuneli. Wineta austriacka+ wjazd do doliny Stubai z autostrady (czyli część opłaty za Europabrucke)-więcej opłat drogowych nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulas9 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 No w ramach ścisłości, północny-wschód Parking jest darmowy pod lodowcem? I jak tam w ogóle z pogodą bywa, narazie patrze, że przeplatanka jest, raz słońce, raz kompletne zachmurzenie z mgłą włącznie. Zazwyczaj do francji jeździłem nartować, a tam przeważnie pogoda ładna była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Parking jest jak najbardziej darmowy. Ma kilka poziomów, im później będziesz tym niżej zaparkujesz. Między parkingami a dolną stacją gondolki co chwilę jeżdżą skibusy . Co do pogody.. jak w większości miejsc, raz jest lampa, raz chmury, raz mleko. Ale ze swoich wyjazdów na Stubai nigdy nie pamiętam jakichś nagłych zmian pogody. Miłego wyjazdu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 No w ramach ścisłości, północny-wschód No w ramach ścisłości to jednak północ.Autostrada z Monachium przez Innsbruck i dalej przez Brenner do Włoch jest główną drogą łączącą północną częśc Europy (Niemcy) z południem (Włochami).Północ i południe rozumiane w kontekście Alp,które przegradzają Europę w tym miejscu na pół.Ta droga od czasów rzymskich-czyli w kontekście ludzkim od zawsze,pozwalała przemieszczac się z północy na południe i odwrotnie (po obu bokach są jeszcze wyższe góry). W tym kontekście to,że w okolicy Rosenheim autostrada nieco skręca na wschód to tzw.mały pikuś-wynika to tylko i wyłącznie z uwarukowań geograficznych-omija wysokie pasmo górskie na południe od Monachium i dochodzi do doliny rzeki Inn,która pozwala dośc długo prowadzic autostradę po płaskim terenie.Potem już trochę do góry do Innsbrucka,za którym zostaje jeszcze mozolna wspinaczka na Brenner. Czyli jeśli jedziemy z Monachium (nawet jeśli wcześniej przyjechaliśmy do niego ze wschodu) to do Innsbrucka dojeżdżamy jedynym naturalnym dojazdem z północy. Dojazd do Innsbrucka ze wschodu i zachodu w zasadzie nie istnieje,to tylko małe,bardzo wysokogórskie drogi,nieistotne z punktu widzenia transportu drogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kulas9 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Dobra, bez spiny, wiadomo, że chodzi o E45.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 No w ramach ścisłości to jednak północ.Autostrada z Monachium przez Innsbruck i dalej przez Brenner do Włoch jest główną drogą łączącą północną częśc Europy (Niemcy) z południem (Włochami).Północ i południe rozumiane w kontekście Alp,które przegradzają Europę w tym miejscu na pół.Ta droga od czasów rzymskich-czyli w kontekście ludzkim od zawsze,pozwalała przemieszczac się z północy na południe i odwrotnie (po obu bokach są jeszcze wyższe góry). W tym kontekście to,że w okolicy Rosenheim autostrada nieco skręca na wschód to tzw.mały pikuś-wynika to tylko i wyłącznie z uwarukowań geograficznych-omija wysokie pasmo górskie na południe od Monachium i dochodzi do doliny rzeki Inn,która pozwala dośc długo prowadzic autostradę po płaskim terenie.Potem już trochę do góry do Innsbrucka,za którym zostaje jeszcze mozolna wspinaczka na Brenner. Czyli jeśli jedziemy z Monachium (nawet jeśli wcześniej przyjechaliśmy do niego ze wschodu) to do Innsbrucka dojeżdżamy jedynym naturalnym dojazdem z północy. Dojazd do Innsbrucka ze wschodu i zachodu w zasadzie nie istnieje,to tylko małe,bardzo wysokogórskie drogi,nieistotne z punktu widzenia transportu drogowego. 1.Może i jedziemy z Monachium z północy, ale do Innsbrucka dojeżdżamy autostradą ze wschodu.(no, trochę północnego) 2.Dojazd do Innsbrucka z zachodu istnieje i to bardzo! - autostrada z Bludenz. W każdym razie na pewno była jeszcze w czwartek, jak nią jechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 1.Może i jedziemy z Monachium z północy, ale do Innsbrucka dojeżdżamy autostradą ze wschodu.(no, trochę północnego) 2.Dojazd do Innsbrucka z zachodu istnieje i to bardzo! - autostrada z Bludenz. W każdym razie na pewno była jeszcze w czwartek, jak nią jechałem. 1/co do północy to podtrzymuję co wyżej-nie chodzi o ten zawijas,który autostrada robi na wschód koło Rosenheim,ale ogólne usytuowanie trasy z północy na południe. 2/co do dojazdu od zachodu-tu muszę się zgodzic,rzeczywiście jest autostrada do Landeck? dalej już S16 czyli chyba nie autostrada?Tak czy owak droga o charakterze lokalnym,a nie tranzytowym (choc prowadzi do paru fajnych narciarsko miejscowości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 ...Tak czy owak droga o charakterze lokalnym,a nie tranzytowym (choc prowadzi do paru fajnych narciarsko miejscowości). No, nie tak. Tylko przez kawałek jest jednojezdniowa, a ja nią jechałem z Zurychu i naprawdę nie jest to droga lokalna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Końcówka sezonu i perspektywa kilku miesięcy bez śniegu chyba wszystkim ostro daje się we znaki. Żeby takie dyskusje prowadzić w dobie googlemaps i nawigacji dostępnej w każdej komórce ? I pomyśleć, że kulas9 chciał się tylko dowiedzieć o wysokość opłat drogowych po drodze na Stubai... Z praktycznych porad to jeszcze jedno mi się przypomniało: mogą się zrobić spore korki jak w niedzielę 4 maja około 16-17 wszystkie auta z rejestracją PL ruszą w dół doliny... Kiedyś (koniec weekendu listopadowego) stałem już od Fulpmes aż do samej autobahny... Ponad godzina wyjęta z życiorysu i nie bardzo można to ominąć... Pozdrowienia zarówno dla tych co wjeżdżają do Innsbrucka od północy, jak i dla tych co dojeżdżają tam od wschodu bądź zachodu... I nieistotne czy drogą lokalną czy autobahną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jasne Sese święta prawda.Dałam się po prostu wypuścić,bo na mój grzeczny post z intencją pomocy,że jeśli Kulas9 jedzie z Monachium to jedzie z północy i na tej drodze nie ma żadnych dodatkowych opłat oprócz już wymienionych,Kulas9 nie wytrzymał i poprawił,że jednak on będzie jechał z północnego-wschodu. A Obol ma oczywiście rację,jest dojazd z zachodu,co mi umknęło w ferworze walki,ale już raz to przecież przyznałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jak dojechać Dojazd wrocław - stubai
kulas9 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Dobra, bez spiny, wiadomo, że chodzi o E45.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obol Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 No w ramach ścisłości to jednak północ.Autostrada z Monachium przez Innsbruck i dalej przez Brenner do Włoch jest główną drogą łączącą północną częśc Europy (Niemcy) z południem (Włochami).Północ i południe rozumiane w kontekście Alp,które przegradzają Europę w tym miejscu na pół.Ta droga od czasów rzymskich-czyli w kontekście ludzkim od zawsze,pozwalała przemieszczac się z północy na południe i odwrotnie (po obu bokach są jeszcze wyższe góry). W tym kontekście to,że w okolicy Rosenheim autostrada nieco skręca na wschód to tzw.mały pikuś-wynika to tylko i wyłącznie z uwarukowań geograficznych-omija wysokie pasmo górskie na południe od Monachium i dochodzi do doliny rzeki Inn,która pozwala dośc długo prowadzic autostradę po płaskim terenie.Potem już trochę do góry do Innsbrucka,za którym zostaje jeszcze mozolna wspinaczka na Brenner. Czyli jeśli jedziemy z Monachium (nawet jeśli wcześniej przyjechaliśmy do niego ze wschodu) to do Innsbrucka dojeżdżamy jedynym naturalnym dojazdem z północy. Dojazd do Innsbrucka ze wschodu i zachodu w zasadzie nie istnieje,to tylko małe,bardzo wysokogórskie drogi,nieistotne z punktu widzenia transportu drogowego. 1.Może i jedziemy z Monachium z północy, ale do Innsbrucka dojeżdżamy autostradą ze wschodu.(no, trochę północnego) 2.Dojazd do Innsbrucka z zachodu istnieje i to bardzo! - autostrada z Bludenz. W każdym razie na pewno była jeszcze w czwartek, jak nią jechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 1.Może i jedziemy z Monachium z północy, ale do Innsbrucka dojeżdżamy autostradą ze wschodu.(no, trochę północnego) 2.Dojazd do Innsbrucka z zachodu istnieje i to bardzo! - autostrada z Bludenz. W każdym razie na pewno była jeszcze w czwartek, jak nią jechałem. 1/co do północy to podtrzymuję co wyżej-nie chodzi o ten zawijas,który autostrada robi na wschód koło Rosenheim,ale ogólne usytuowanie trasy z północy na południe. 2/co do dojazdu od zachodu-tu muszę się zgodzic,rzeczywiście jest autostrada do Landeck? dalej już S16 czyli chyba nie autostrada?Tak czy owak droga o charakterze lokalnym,a nie tranzytowym (choc prowadzi do paru fajnych narciarsko miejscowości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 ...Tak czy owak droga o charakterze lokalnym,a nie tranzytowym (choc prowadzi do paru fajnych narciarsko miejscowości). No, nie tak. Tylko przez kawałek jest jednojezdniowa, a ja nią jechałem z Zurychu i naprawdę nie jest to droga lokalna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Końcówka sezonu i perspektywa kilku miesięcy bez śniegu chyba wszystkim ostro daje się we znaki. Żeby takie dyskusje prowadzić w dobie googlemaps i nawigacji dostępnej w każdej komórce ? I pomyśleć, że kulas9 chciał się tylko dowiedzieć o wysokość opłat drogowych po drodze na Stubai... Z praktycznych porad to jeszcze jedno mi się przypomniało: mogą się zrobić spore korki jak w niedzielę 4 maja około 16-17 wszystkie auta z rejestracją PL ruszą w dół doliny... Kiedyś (koniec weekendu listopadowego) stałem już od Fulpmes aż do samej autobahny... Ponad godzina wyjęta z życiorysu i nie bardzo można to ominąć... Pozdrowienia zarówno dla tych co wjeżdżają do Innsbrucka od północy, jak i dla tych co dojeżdżają tam od wschodu bądź zachodu... I nieistotne czy drogą lokalną czy autobahną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jasne Sese święta prawda.Dałam się po prostu wypuścić,bo na mój grzeczny post z intencją pomocy,że jeśli Kulas9 jedzie z Monachium to jedzie z północy i na tej drodze nie ma żadnych dodatkowych opłat oprócz już wymienionych,Kulas9 nie wytrzymał i poprawił,że jednak on będzie jechał z północnego-wschodu. A Obol ma oczywiście rację,jest dojazd z zachodu,co mi umknęło w ferworze walki,ale już raz to przecież przyznałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jak dojechać Dojazd wrocław - stubai
jag24 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 1.Może i jedziemy z Monachium z północy, ale do Innsbrucka dojeżdżamy autostradą ze wschodu.(no, trochę północnego) 2.Dojazd do Innsbrucka z zachodu istnieje i to bardzo! - autostrada z Bludenz. W każdym razie na pewno była jeszcze w czwartek, jak nią jechałem. 1/co do północy to podtrzymuję co wyżej-nie chodzi o ten zawijas,który autostrada robi na wschód koło Rosenheim,ale ogólne usytuowanie trasy z północy na południe. 2/co do dojazdu od zachodu-tu muszę się zgodzic,rzeczywiście jest autostrada do Landeck? dalej już S16 czyli chyba nie autostrada?Tak czy owak droga o charakterze lokalnym,a nie tranzytowym (choc prowadzi do paru fajnych narciarsko miejscowości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 ...Tak czy owak droga o charakterze lokalnym,a nie tranzytowym (choc prowadzi do paru fajnych narciarsko miejscowości). No, nie tak. Tylko przez kawałek jest jednojezdniowa, a ja nią jechałem z Zurychu i naprawdę nie jest to droga lokalna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Końcówka sezonu i perspektywa kilku miesięcy bez śniegu chyba wszystkim ostro daje się we znaki. Żeby takie dyskusje prowadzić w dobie googlemaps i nawigacji dostępnej w każdej komórce ? I pomyśleć, że kulas9 chciał się tylko dowiedzieć o wysokość opłat drogowych po drodze na Stubai... Z praktycznych porad to jeszcze jedno mi się przypomniało: mogą się zrobić spore korki jak w niedzielę 4 maja około 16-17 wszystkie auta z rejestracją PL ruszą w dół doliny... Kiedyś (koniec weekendu listopadowego) stałem już od Fulpmes aż do samej autobahny... Ponad godzina wyjęta z życiorysu i nie bardzo można to ominąć... Pozdrowienia zarówno dla tych co wjeżdżają do Innsbrucka od północy, jak i dla tych co dojeżdżają tam od wschodu bądź zachodu... I nieistotne czy drogą lokalną czy autobahną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jasne Sese święta prawda.Dałam się po prostu wypuścić,bo na mój grzeczny post z intencją pomocy,że jeśli Kulas9 jedzie z Monachium to jedzie z północy i na tej drodze nie ma żadnych dodatkowych opłat oprócz już wymienionych,Kulas9 nie wytrzymał i poprawił,że jednak on będzie jechał z północnego-wschodu. A Obol ma oczywiście rację,jest dojazd z zachodu,co mi umknęło w ferworze walki,ale już raz to przecież przyznałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
obol Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 ...Tak czy owak droga o charakterze lokalnym,a nie tranzytowym (choc prowadzi do paru fajnych narciarsko miejscowości). No, nie tak. Tylko przez kawałek jest jednojezdniowa, a ja nią jechałem z Zurychu i naprawdę nie jest to droga lokalna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Końcówka sezonu i perspektywa kilku miesięcy bez śniegu chyba wszystkim ostro daje się we znaki. Żeby takie dyskusje prowadzić w dobie googlemaps i nawigacji dostępnej w każdej komórce ? I pomyśleć, że kulas9 chciał się tylko dowiedzieć o wysokość opłat drogowych po drodze na Stubai... Z praktycznych porad to jeszcze jedno mi się przypomniało: mogą się zrobić spore korki jak w niedzielę 4 maja około 16-17 wszystkie auta z rejestracją PL ruszą w dół doliny... Kiedyś (koniec weekendu listopadowego) stałem już od Fulpmes aż do samej autobahny... Ponad godzina wyjęta z życiorysu i nie bardzo można to ominąć... Pozdrowienia zarówno dla tych co wjeżdżają do Innsbrucka od północy, jak i dla tych co dojeżdżają tam od wschodu bądź zachodu... I nieistotne czy drogą lokalną czy autobahną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jag24 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jasne Sese święta prawda.Dałam się po prostu wypuścić,bo na mój grzeczny post z intencją pomocy,że jeśli Kulas9 jedzie z Monachium to jedzie z północy i na tej drodze nie ma żadnych dodatkowych opłat oprócz już wymienionych,Kulas9 nie wytrzymał i poprawił,że jednak on będzie jechał z północnego-wschodu. A Obol ma oczywiście rację,jest dojazd z zachodu,co mi umknęło w ferworze walki,ale już raz to przecież przyznałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
sese Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Końcówka sezonu i perspektywa kilku miesięcy bez śniegu chyba wszystkim ostro daje się we znaki. Żeby takie dyskusje prowadzić w dobie googlemaps i nawigacji dostępnej w każdej komórce ? I pomyśleć, że kulas9 chciał się tylko dowiedzieć o wysokość opłat drogowych po drodze na Stubai... Z praktycznych porad to jeszcze jedno mi się przypomniało: mogą się zrobić spore korki jak w niedzielę 4 maja około 16-17 wszystkie auta z rejestracją PL ruszą w dół doliny... Kiedyś (koniec weekendu listopadowego) stałem już od Fulpmes aż do samej autobahny... Ponad godzina wyjęta z życiorysu i nie bardzo można to ominąć... Pozdrowienia zarówno dla tych co wjeżdżają do Innsbrucka od północy, jak i dla tych co dojeżdżają tam od wschodu bądź zachodu... I nieistotne czy drogą lokalną czy autobahną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jasne Sese święta prawda.Dałam się po prostu wypuścić,bo na mój grzeczny post z intencją pomocy,że jeśli Kulas9 jedzie z Monachium to jedzie z północy i na tej drodze nie ma żadnych dodatkowych opłat oprócz już wymienionych,Kulas9 nie wytrzymał i poprawił,że jednak on będzie jechał z północnego-wschodu. A Obol ma oczywiście rację,jest dojazd z zachodu,co mi umknęło w ferworze walki,ale już raz to przecież przyznałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi