Chrońmy Rysie Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Witam, chcę przestrzec amatorów narciarstwa przed tzw. "organizatorami wyjazdów". Niejaki Wiesio zorganizował wyjazd na 22.03.2014 - 29.03.2014 opisał apartamenty i plan wycieczki, wziął zaliczkę- no bo jak bym się rozmyślił żeby miał zabezpieczenie i w piątek 21.03 zadzwonił, że jakieś osoby zrezygnowały z jego usług i on odwołuje wycieczkę. ŻENADA - przestrzegam przed takimi pseudo-fanami narciarstwa. Może inni też mają negatywne doświadczenia i stworzymy stronkę eliminującą niepoważnych miłośników narciarstwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Trochę dowiedziałem się o tej karkonoskiej lawinie z zeszłego roku (w tym tez zeszła lawina z upicki) - przewodnik i zawodnik, kolano go zabolało nie ze ktoś umarł, dość żałosne. W tym roku do Małego Stawu zeszła potężna lawina ponoć. Info od Jirziego. Syn jeździ sportowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Wypadek Subaru vs motor, w tle Gersdorf i tir. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Zastanawiam się czy mogli tego nie zauważyć, nie usłyszeć? ... Jak raz się wywaliłam na moto to huk był potężny... Dobrze że tir miał kamerkę. Przynajmniej nie będzie zamiatania pod dywan i uciszania opinii publicznej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 48 minut temu, zając napisał: Zastanawiam się czy mogli tego nie zauważyć, nie usłyszeć? ... Jak raz się wywaliłam na moto to huk był potężny... Dobrze że tir miał kamerkę. Przynajmniej nie będzie zamiatania pod dywan i uciszania opinii publicznej. Zwolnili gdy wyprzedził ich sunący po ziemi motocykl, już bez jeźdźca. Ja czasem zapobiegawczo przed zjazdami i wjazdami na autostrady zmieniam pas na lewy zawczasu, aby nie musieć hamować czy odbijać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 a gdyby staruszka wyprzedzała, a wy byście tego nie zauważyli i staruszkę przejechali, a to być może wasza matka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 11 godzin temu, star napisał: a gdyby staruszka wyprzedzała, a wy byście tego nie zauważyli i staruszkę przejechali, a to być może wasza matka Jesteś taki głupi od urodzenia czy z wiekiem tak ci się zrobiło? Jak zginie ktoś tobie bliski "może wasze dziecko", nie zapomnij poinformować, specjalnie dla ciebie znajdzie się jakiś humorystyczny cytat ... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Peter napisał: Jesteś taki głupi od urodzenia czy z wiekiem tak ci się zrobiło? Jak zginie ktoś tobie bliski "może wasze dziecko", nie zapomnij poinformować, specjalnie dla ciebie znajdzie się jakiś humorystyczny cytat ... na pewno nie chciałbym aby ktoś wtedy odjechał; to jest czarny humor; nikt mi nie powiedział, ze jestem głupi… jesteś pierwszy Edytowane 16 Kwietnia 2022 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, star napisał: to jest czarny humor Jaki czarny humor? Banalny tekst z polskiej komedyjki, ni przypiął ni przyłatał do wydarzenia, które miało miejsce. Czy matołem ktoś cię nazwał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 (edytowane) 5 minut temu, Peter napisał: Jaki czarny humor? Banalny tekst z polskiej komedyjki, ni przypiął ni przyłatał do wydarzenia, które miało miejsce. Czy matołem ktoś cię nazwał? Nie, ale palantem i owszem, ostatnio, na tym drugim forum. PS lubię te polskie komedyjki, muzykę też. Edytowane 16 Kwietnia 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Nart nie ma, ale w aucie jest sportowiec, wybitny, kobieta. Ku przestrodze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 2 godziny temu, star napisał: Nart nie ma, ale w aucie jest sportowiec, wybitny, kobieta. Ku przestrodze. Ruską ograła, więc można jej wybaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Białoruską też. Wreszcie może będzie po ciągłych szybciej jeździć… Taycan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Co prawda bez nart ale niby przygotowana i pech https://zakopane.naszemiasto.pl/tatry-wypadek-na-swinicy-turystka-w-ciezkim-stanie-trafila/ar/c1-9157005 https://pl.wikipedia.org/wiki/Żleb_Blatona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Nie ma co szarżować https://plejada.pl/newsy/katarzyna-warnke-ma-za-soba-powazny-zabieg-wyjasnila-co-sie-stalo/z1x5449 chyba zmienię kanał, bo przecież nie żonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 RusinSki nie ma dobrej passy https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/wypadek-na-stacji-narciarskiej-dziecko-wypadlo-z-krzeselka-kolejki/2xtmkq4,79cfc278 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Ciekawe czy był zamknięty kabłąk czy otwarty przedwcześnie albo zapomniane zamknięte. Dziś na Tylicz MS na nowej górnej stacji sytuacja wygląda nieco smutno. Jeszcze nie mają siatki, poducha tylko osłania betonowe schody, a ,,fantastyczni optymiści,, otwierają kabłąk zdecydowanie za wcześnie. A obok siedzi taki krasnal że widać tylko narty i kask.... Zastanawia mnie czy dwudziestolatek naprawdę nie zdąży podnieść kablaka i wysiąść spokojnie gdy krzesło jest już nad zjazdem ? Co im daje tak wczesne otwieranie tych kabłąkow? Czy to jakaś kwestia ambicjonalna, pseudo bohaterstwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) 21 minut temu, KrzysiekK napisał: Ciekawe czy był zamknięty kabłąk czy otwarty przedwcześnie albo zapomniane zamknięte. Dziś na Tylicz MS na nowej górnej stacji sytuacja wygląda nieco smutno. Jeszcze nie mają siatki, poducha tylko osłania betonowe schody, a ,,fantastyczni optymiści,, otwierają kabłąk zdecydowanie za wcześnie. A obok siedzi taki krasnal że widać tylko narty i kask.... Zastanawia mnie czy dwudziestolatek naprawdę nie zdąży podnieść kablaka i wysiąść spokojnie gdy krzesło jest już nad zjazdem ? Co im daje tak wczesne otwieranie tych kabłąkow? Czy to jakaś kwestia ambicjonalna, pseudo bohaterstwo ? Dlatego ja trzymam jedna nartę tak długo na podnóżku jak ja chcę jadąc z dzieckiem i mogą sobie próbować podnosić. To kwestia odpowiedzialności dorosłych. Edytowane 14 Stycznia 2023 przez Kubis 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 12 minut temu, Kubis napisał: Dlatego ja trzymam jedna nartę tak długo na podnóżku jak ja chcę jadąc z dzieckiem i mogą sobie próbować podnosić. To kwestia odpowiedzialności dorosłych. Robię to samo. Ale jakie komentarze, to paaaaaanie. Narwańcy.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Cześć A co ma wspólnego otwieranie kabłąka z wypadnięciem dziecka. Mogę zapewnić, że kabłąk był zamknięty w dziecko wypadło bo jago opiekun był baranem, którego należy posadzić za stworzenie zagrożenia życia. Podstawa to pokazać i nauczyć dziecko w jaki sposób zachowywać się na wyciągu, jak siedzieć itd, To obowiązek opiekuna, który jak widać nie był spełniony. Jak jedziesz na 4ce z trojgiem małych dzieci np. to musisz wcześniej otwierać kabłąk żeby ogarnąć ekipę. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć A co ma wspólnego otwieranie kabłąka z wypadnięciem dziecka. Mogę zapewnić, że kabłąk był zamknięty w dziecko wypadło bo jago opiekun był baranem, którego należy posadzić za stworzenie zagrożenia życia. Podstawa to pokazać i nauczyć dziecko w jaki sposób zachowywać się na wyciągu, jak siedzieć itd, To obowiązek opiekuna, który jak widać nie był spełniony. Jak jedziesz na 4ce z trojgiem małych dzieci np. to musisz wcześniej otwierać kabłąk żeby ogarnąć ekipę. Pozdro Nie, wtedy obsługa powinna zwolnić wyciąg żeby wszyscy bezpiecznie opuścili kanapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Zazwyczaj dziecko wyjeżdża pod pałąkiem. Zwykle te z ADHD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Cześć Co Ty piszesz. Prowadziłem grupy dzieci przez wiele lat i nigdy nie wymagałem żadnego zwalniania. Trzeba wyedukować ekipę i być w miarę ogarniętym i to wystarczy. dlaczego inni maja płacić za moje nieudacznictwo? A koszt takiego zwalniania jest spory. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 18 minut temu, Mitek napisał: Cześć Co Ty piszesz. Prowadziłem grupy dzieci przez wiele lat i nigdy nie wymagałem żadnego zwalniania. Trzeba wyedukować ekipę i być w miarę ogarniętym i to wystarczy. dlaczego inni maja płacić za moje nieudacznictwo? A koszt takiego zwalniania jest spory. Pozdro To jak obsługa widzi że ktoś nie ogarnia. Oczywiście nie zawsze, tu się z Tobą zgadzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Mitek nic nie pisałeś, że będziesz w Utah i przesiadasz się na snowboard 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi