Arek1982 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 15.03 wybieram sie do Kitzbuhel. Mam kilka pytań dotyczacych tego osrodka . Panuje zakupic skipass ALL STAR Skipass ( umozliwia jazde w innych osrodkach SkiWellt , Saalbah itp) Jak w tamtym regjonie rozwinieta jest siec skibusów , nie bede mial problemow z przemieszczaniem sie z osrodka do osrodka. Bede zakwaterowany Hollersbach obok Mittersil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 15.03 wybieram sie do Kitzbuhel. Mam kilka pytań dotyczacych tego osrodka . Panuje zakupic skipass ALL STAR Skipass ( umozliwia jazde w innych osrodkach SkiWellt , Saalbah itp) Jak w tamtym regjonie rozwinieta jest siec skibusów , nie bede mial problemow z przemieszczaniem sie z osrodka do osrodka. Bede zakwaterowany Hollersbach obok Mittersil. Rejon mam zjeżdżony wielokrotnie - podobnie jak sporo ludzi z forum. Ten rejon gdzie masz mieszkać, czyli południowa część ośrodka Kitzbühel (lub Kitzbuehel) jest wg mnie fajniejsza, raczej nowocześniejsza, nieco wyżej położona. W dodatku w ładnej oprawie Wysokich Taurów. Tam jest lepszy, surowszy klimat - widać to choćby po niższej granicy lasu, itd. 2 lata temu jeździliśmy tam jeszcze na początku kwietnia - i było bez zarzutu. Na drugim końcu też oczywiście jest ciekawie, np. jest Streifa ...tylko jak ona będzie wyglądać w 2 połowie marca...? Jaki będzie wtedy SkiWelt? W ub. sezonie byłem tam pod koniec marca i wg mnie bylo OK, choć Streifa w połowie była już zielona - ale nikt nie przewidzi teraz jaka będzie pogoda, warunki itd. Ważne - jeśli mieszkasz w Hollersbach to zdecydowanie rozważ inny karnet - Salzburger Super Ski Card. Hollersbach jest na końcu całego ośrodka, de facto jakieś 20 km w linii prostej od Kitz, a inne ośrodki systemu All Star (Ski Welt, i in.) są jeszcze bardziej na północ, więc daleko. To oznacza doloty po 40-50 km - niby można tylko czy trzeba? Na Salzburger SSC masz w pobliżu spory wybór: - Zillertal Arena od strony Krimml/Königsleiten, 27-30 km, szybciej dostępny i wyżej położony - fajny choć znacznie mniejszy Wildkogel: znacznie bliżej, rzut beretem - ok. 6 km. - w drugą stronę także Zell am See + ew. Kitzsteinhorn (czyli Kaprun), Saalbach-Hinterglemm - czyli te same ośrodki co na All Stars. O ile kojarzę (sprawdź) oba karnety kosztują jakoś bardzo podobnie. W uproszczeniu - zamiast SkiWeltu i Alpbachtal/Wildschönau, masz bliżej Arenę i Wildkogel, a reszta jest b. podobna na obu karnetach. ... podobna w tym rejonie, bo tak poza tym Salzburger daje o wiele więcej choć dalej (np. Ski Amade) *** Co mam pod ręką, to podrzucam: Tu masz na fotkach podobne safari, niemal identyczne jak wyżej opisane: https://www.facebook...157637114284817 Jest Arena, Saalbach, Zell am See. a tu masz Wildkogel z lutego 2012: https://www.facebook...157637114284817 Kitzbühel w tym rejonie wygląda b. podobnie, choć jest dużo większe - te same klimaty - tam widać nawet wyciągi w sąsiednich ośrodkach. Po jesiennych reformach forumowych nic nie jest proste, zwłaszcza znalezienie archiwaliów, ale wygooglałem np. to: http://www.skiforum....dynia/?p=397846 czyli relacja z tego rejonu z przełomu marca i kwietnia 2012 - jest też Kitzbühel, jak widać bajkowe wtedy Niestety ale z fotkami, ułożeniem też się porobiło :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Arek1982 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Dzieki. Rozwiales wiele moich obaw. Moze orietujesz sie jak wyglada kwestia skibusów . Czy jest mozliwosc jezdzic pomiedzy podbliskimi osrodkami , czy nalezy liczyc bardziej na swoje auto?? Rejon mam zjeżdżony wielokrotnie - podobnie jak sporo ludzi z forum. Ten rejon gdzie masz mieszkać, czyli południowa część ośrodka Kitzbühel (lub Kitzbuehel) jest wg mnie fajniejsza, raczej nowocześniejsza, nieco wyżej położona. W dodatku w ładnej oprawie Wysokich Taurów. Tam jest lepszy, surowszy klimat - widać to choćby po niższej granicy lasu, itd. 2 lata temu jeździliśmy tam jeszcze na początku kwietnia - i było bez zarzutu. Na drugim końcu też oczywiście jest ciekawie, np. jest Streifa ...tylko jak ona będzie wyglądać w 2 połowie marca...? Jaki będzie wtedy SkiWelt? W ub. sezonie byłem tam pod koniec marca i wg mnie bylo OK, choć Streifa w połowie była już zielona - ale nikt nie przewidzi teraz jaka będzie pogoda, warunki itd. Ważne - jeśli mieszkasz w Hollersbach to zdecydowanie rozważ inny karnet - Salzburger Super Ski Card. Hollersbach jest na końcu całego ośrodka, de facto jakieś 20 km w linii prostej od Kitz, a inne ośrodki systemu All Star (Ski Welt, i in.) są jeszcze bardziej na północ, więc daleko. To oznacza doloty po 40-50 km - niby można tylko czy trzeba? Na Salzburger SSC masz w pobliżu spory wybór: - Zillertal Arena od strony Krimml/Königsleiten, 27-30 km, szybciej dostępny i wyżej położony - fajny choć znacznie mniejszy Wildkogel: znacznie bliżej, rzut beretem - ok. 6 km. - w drugą stronę także Zell am See + ew. Kitzsteinhorn (czyli Kaprun), Saalbach-Hinterglemm - czyli te same ośrodki co na All Stars. O ile kojarzę (sprawdź) oba karnety kosztują jakoś bardzo podobnie. W uproszczeniu - zamiast SkiWeltu i Alpbachtal/Wildschönau, masz bliżej Arenę i Wildkogel, a reszta jest b. podobna na obu karnetach. ... podobna w tym rejonie, bo tak poza tym Salzburger daje o wiele więcej choć dalej (np. Ski Amade) *** Co mam pod ręką, to podrzucam: Tu masz na fotkach podobne safari, niemal identyczne jak wyżej opisane: https://www.facebook...157637114284817 Jest Arena, Saalbach, Zell am See. a tu masz Wildkogel z lutego 2012: https://www.facebook...157637114284817 Kitzbühel w tym rejonie wygląda b. podobnie, choć jest dużo większe - te same klimaty - tam widać nawet wyciągi w sąsiednich ośrodkach. Po jesiennych reformach forumowych nic nie jest proste, zwłaszcza znalezienie archiwaliów, ale wygooglałem np. to: http://www.skiforum....dynia/?p=397846 czyli relacja z tego rejonu z przełomu marca i kwietnia 2012 - jest też Kitzbühel, jak widać bajkowe wtedy Niestety ale z fotkami, ułożeniem też się porobiło :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Arek1982 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Dzieki. Rozwiales wiele moich obaw. Moze orietujesz sie jak wyglada kwestia skibusów . Czy jest mozliwosc jezdzic pomiedzy podbliskimi osrodkami , czy nalezy liczyc bardziej na swoje auto?? Rejon mam zjeżdżony wielokrotnie - podobnie jak sporo ludzi z forum. Ten rejon gdzie masz mieszkać, czyli południowa część ośrodka Kitzbühel (lub Kitzbuehel) jest wg mnie fajniejsza, raczej nowocześniejsza, nieco wyżej położona. W dodatku w ładnej oprawie Wysokich Taurów. Tam jest lepszy, surowszy klimat - widać to choćby po niższej granicy lasu, itd. 2 lata temu jeździliśmy tam jeszcze na początku kwietnia - i było bez zarzutu. Na drugim końcu też oczywiście jest ciekawie, np. jest Streifa ...tylko jak ona będzie wyglądać w 2 połowie marca...? Jaki będzie wtedy SkiWelt? W ub. sezonie byłem tam pod koniec marca i wg mnie bylo OK, choć Streifa w połowie była już zielona - ale nikt nie przewidzi teraz jaka będzie pogoda, warunki itd. Ważne - jeśli mieszkasz w Hollersbach to zdecydowanie rozważ inny karnet - Salzburger Super Ski Card. Hollersbach jest na końcu całego ośrodka, de facto jakieś 20 km w linii prostej od Kitz, a inne ośrodki systemu All Star (Ski Welt, i in.) są jeszcze bardziej na północ, więc daleko. To oznacza doloty po 40-50 km - niby można tylko czy trzeba? Na Salzburger SSC masz w pobliżu spory wybór: - Zillertal Arena od strony Krimml/Königsleiten, 27-30 km, szybciej dostępny i wyżej położony - fajny choć znacznie mniejszy Wildkogel: znacznie bliżej, rzut beretem - ok. 6 km. - w drugą stronę także Zell am See + ew. Kitzsteinhorn (czyli Kaprun), Saalbach-Hinterglemm - czyli te same ośrodki co na All Stars. O ile kojarzę (sprawdź) oba karnety kosztują jakoś bardzo podobnie. W uproszczeniu - zamiast SkiWeltu i Alpbachtal/Wildschönau, masz bliżej Arenę i Wildkogel, a reszta jest b. podobna na obu karnetach. ... podobna w tym rejonie, bo tak poza tym Salzburger daje o wiele więcej choć dalej (np. Ski Amade) *** Co mam pod ręką, to podrzucam: Tu masz na fotkach podobne safari, niemal identyczne jak wyżej opisane: https://www.facebook...157637114284817 Jest Arena, Saalbach, Zell am See. a tu masz Wildkogel z lutego 2012: https://www.facebook...157637114284817 Kitzbühel w tym rejonie wygląda b. podobnie, choć jest dużo większe - te same klimaty - tam widać nawet wyciągi w sąsiednich ośrodkach. Po jesiennych reformach forumowych nic nie jest proste, zwłaszcza znalezienie archiwaliów, ale wygooglałem np. to: http://www.skiforum....dynia/?p=397846 czyli relacja z tego rejonu z przełomu marca i kwietnia 2012 - jest też Kitzbühel, jak widać bajkowe wtedy Niestety ale z fotkami, ułożeniem też się porobiło :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi