karoldz Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Hej, Dwa tygodnie temu mocno zjechałem sobie narty i zrobiły mi się spore ubytki w ślizgu w szczególności przy krawędzi (krawędz jest cała). Zalałem je kofixem niestety cały czas mi wypada on co można na to poradzić? Ubytek jest wielkości mniej wiecej 5mmx5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Hej, Dwa tygodnie temu mocno zjechałem sobie narty i zrobiły mi się spore ubytki w ślizgu w szczególności przy krawędzi (krawędz jest cała). Zalałem je kofixem niestety cały czas mi wypada on co można na to poradzić? Ubytek jest wielkości mniej wiecej 5mmx5mm. Jeśli ubytek jest przy krawędzi to zamiast zwykłej pałki kofiksowej (polietylenowej) użyj MetalGripu. Polietylen z opiłkami metalu jest twardszy i lepiej się będzie trzymał. pozdravka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... janusz35 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Hej, Dwa tygodnie temu mocno zjechałem sobie narty i zrobiły mi się spore ubytki w ślizgu w szczególności przy krawędzi (krawędz jest cała). Zalałem je kofixem niestety cały czas mi wypada on co można na to poradzić? Ubytek jest wielkości mniej wiecej 5mmx5mm. Oddaj do serwisu gdzie zrobia to porządnie. Niestety wyrwany slizg przy krawędzi jest najtrusniejszy do domowego "zalepienia". Jazda z "dziurą" przy krawędzi zwieksza ryzyko wyrwania krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Maxter37 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Po ostatnim jeżdżeniu niestety nabyłem nową rysę na moich Scottach. Pytanie brzmi, czy jest się czym przejmować? Wydaje mi się, że nie, pare osób mi mówiło, że nie, ale chciałbym się upewnić... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brelo Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Parę osób miało rację - Nie przejmuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Brelo ma racje - pozbycie się tej rysy będzie czystą kosmetyką. Poczekaj z tym do co sezonowego "dużego" serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Pikuś. Dorobiłem się niedawno gorszej - krótszej, ale głębszej. Załatałem ją w serwisie już teraz, tylko dlatego, że była blisko krawędzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Po ostatnim jeżdżeniu niestety nabyłem nową rysę na moich Scottach. Pytanie brzmi, czy jest się czym przejmować? Wydaje mi się, że nie, pare osób mi mówiło, że nie, ale chciałbym się upewnić... Faktycznie masz duży problem. Zima się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Faktycznie masz duży problem. Zima się skończyła. Wczoraj byłem w Bieszczadach i dobrze, że zimówki jeszcze mam! 20 cm śniegu co prawda mokrawy ale sypał A co do rysy Maxter37, to ja mam głębszą na drzwiach od samochodu, bo mi jakiś wandal gwoździem przejechał, więc w żaden sposób ta ryska na ślizgu nie powinna Ci przeszkadzać. Zalać zwykłym kofiksem przed następną jazdą albo olać tymczasowo. pozdravka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maxter37 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Okej, uspokoiliście mnie - dzięki wszystkim za rady. Póki co zostawiam, może jeszcze z raz pojeżdżę w tym sezonie (choć wątpie), pomyślę o zalaniu przed 2014/2015. Jeszcze raz dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Spore ubytki w ślizgu
janusz35 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Hej, Dwa tygodnie temu mocno zjechałem sobie narty i zrobiły mi się spore ubytki w ślizgu w szczególności przy krawędzi (krawędz jest cała). Zalałem je kofixem niestety cały czas mi wypada on co można na to poradzić? Ubytek jest wielkości mniej wiecej 5mmx5mm. Oddaj do serwisu gdzie zrobia to porządnie. Niestety wyrwany slizg przy krawędzi jest najtrusniejszy do domowego "zalepienia". Jazda z "dziurą" przy krawędzi zwieksza ryzyko wyrwania krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Maxter37 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Po ostatnim jeżdżeniu niestety nabyłem nową rysę na moich Scottach. Pytanie brzmi, czy jest się czym przejmować? Wydaje mi się, że nie, pare osób mi mówiło, że nie, ale chciałbym się upewnić... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brelo Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Parę osób miało rację - Nie przejmuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Brelo ma racje - pozbycie się tej rysy będzie czystą kosmetyką. Poczekaj z tym do co sezonowego "dużego" serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Pikuś. Dorobiłem się niedawno gorszej - krótszej, ale głębszej. Załatałem ją w serwisie już teraz, tylko dlatego, że była blisko krawędzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Po ostatnim jeżdżeniu niestety nabyłem nową rysę na moich Scottach. Pytanie brzmi, czy jest się czym przejmować? Wydaje mi się, że nie, pare osób mi mówiło, że nie, ale chciałbym się upewnić... Faktycznie masz duży problem. Zima się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Faktycznie masz duży problem. Zima się skończyła. Wczoraj byłem w Bieszczadach i dobrze, że zimówki jeszcze mam! 20 cm śniegu co prawda mokrawy ale sypał A co do rysy Maxter37, to ja mam głębszą na drzwiach od samochodu, bo mi jakiś wandal gwoździem przejechał, więc w żaden sposób ta ryska na ślizgu nie powinna Ci przeszkadzać. Zalać zwykłym kofiksem przed następną jazdą albo olać tymczasowo. pozdravka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maxter37 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Okej, uspokoiliście mnie - dzięki wszystkim za rady. Póki co zostawiam, może jeszcze z raz pojeżdżę w tym sezonie (choć wątpie), pomyślę o zalaniu przed 2014/2015. Jeszcze raz dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Spore ubytki w ślizgu
Maxter37 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Po ostatnim jeżdżeniu niestety nabyłem nową rysę na moich Scottach. Pytanie brzmi, czy jest się czym przejmować? Wydaje mi się, że nie, pare osób mi mówiło, że nie, ale chciałbym się upewnić... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brelo Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Parę osób miało rację - Nie przejmuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Brelo ma racje - pozbycie się tej rysy będzie czystą kosmetyką. Poczekaj z tym do co sezonowego "dużego" serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Pikuś. Dorobiłem się niedawno gorszej - krótszej, ale głębszej. Załatałem ją w serwisie już teraz, tylko dlatego, że była blisko krawędzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Po ostatnim jeżdżeniu niestety nabyłem nową rysę na moich Scottach. Pytanie brzmi, czy jest się czym przejmować? Wydaje mi się, że nie, pare osób mi mówiło, że nie, ale chciałbym się upewnić... Faktycznie masz duży problem. Zima się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Faktycznie masz duży problem. Zima się skończyła. Wczoraj byłem w Bieszczadach i dobrze, że zimówki jeszcze mam! 20 cm śniegu co prawda mokrawy ale sypał A co do rysy Maxter37, to ja mam głębszą na drzwiach od samochodu, bo mi jakiś wandal gwoździem przejechał, więc w żaden sposób ta ryska na ślizgu nie powinna Ci przeszkadzać. Zalać zwykłym kofiksem przed następną jazdą albo olać tymczasowo. pozdravka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maxter37 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Okej, uspokoiliście mnie - dzięki wszystkim za rady. Póki co zostawiam, może jeszcze z raz pojeżdżę w tym sezonie (choć wątpie), pomyślę o zalaniu przed 2014/2015. Jeszcze raz dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Lukaszo86 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Faktycznie masz duży problem. Zima się skończyła. Wczoraj byłem w Bieszczadach i dobrze, że zimówki jeszcze mam! 20 cm śniegu co prawda mokrawy ale sypał A co do rysy Maxter37, to ja mam głębszą na drzwiach od samochodu, bo mi jakiś wandal gwoździem przejechał, więc w żaden sposób ta ryska na ślizgu nie powinna Ci przeszkadzać. Zalać zwykłym kofiksem przed następną jazdą albo olać tymczasowo. pozdravka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maxter37 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Okej, uspokoiliście mnie - dzięki wszystkim za rady. Póki co zostawiam, może jeszcze z raz pojeżdżę w tym sezonie (choć wątpie), pomyślę o zalaniu przed 2014/2015. Jeszcze raz dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Maxter37 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Okej, uspokoiliście mnie - dzięki wszystkim za rady. Póki co zostawiam, może jeszcze z raz pojeżdżę w tym sezonie (choć wątpie), pomyślę o zalaniu przed 2014/2015. Jeszcze raz dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność