Irq Napisano 7 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam. Jakiś czas temu pytałem was o te nartki, ale z ubiegłego sezonu 05/06. Wybór był trudny więc postanowiłem poczekac. Teraz jednak wole dołożyc niedużo i kupic narty tegoroczne. Mój wzrost - ok. 170cm Poziom - 7 Fischer 155cm, Atomic 150cm. Narty w tamtym sezonie były strasznie podobne. Jednak troszkę się zmieniły. Które waszym zdaniem byłyby lepsze :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 7 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Poczytaj n Forum o SL9 i RC SC bo tego jest duzo Te narty rywalizuja ze sobą. I ta i ta jest dobra. Ja mam SC i jestem bardzo zadowolony PzD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irq Napisano 7 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 A mam do Ciebie Lulek takie pytanie czy Fischery są też takie ciężkie jak Atomic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin340 Napisano 7 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 A ja mam na sprzedaż Fischer rc4 race sc, tyle, że 160cm ale Ty chyba jeszcze rośniesz, więc może jednak 160cm byłoby bardziej dla Ciebie odpowiednie , Jakbyś był zainteresowany to pisz na gg, albo Priva. Co do ceny to się dogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatuzo Napisano 7 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Fischery nie są tak ciężkie jak SL9, ale akurat masa SL9 jak dla mnie jest zaletą!!! Czuję się dzięki temu jakoś stabilniej. Jeżdżę na SL9 drugi sezon i jestem potwornie zadowolony (oczywiście mam świadomość, że jeżdżący na Race SC czują to samo). Są to narty z tej samej półki i różnice między nimi są takie jak między Mercedesem a BMW. Wybierz te które bardziej Ci się podobają, chyba że stwierdzisz, że cięższe będą odpowiedniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 7 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Tak są lżejsze, ale nadal ciężkie Mnie to nie przeszkadza, bo wiadomo liczy się jazda, a ta jest wspaniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irq Napisano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jesli bralbym Fischery, na ktore jestem w 90% zdecydowany to dlugosc 155cm. Oczywiscie 160 bylyby bardziej stabilne przy wiekszych predkosciach, ale ja lubie sie czasem pobawic . A z Atomicami jest problem bo jest 150 lub 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 8 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jeździłem na jednej i drugiej - fischer wygrał w efekcie, czego dokonałem zakupu. Właśnie wróciłem z gór gdzie pojeździłem troszkę na moich nowych nartkach. Jak dla mnie rewelacja. Po prostu czegoś takiego szukałem. Proponuję Ci zrobić to samo, (jeśli masz taka możliwość) pojeździć na jednej i drugiej narcie i samemu zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irq Napisano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jeździłem na Atomicach i byly bardzo dobre, pieknie trzymaly krawedzie i mimo muld i lodu nie szlo sie na nich przewrocic , jednak byly troszke ciezkie. Niestety nie mialem mozliwosci jazdy na Fischerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 8 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jesli zamierzasz kupic narty z butami to wybralbym komplet fischera... O ile Race SC sa porownywalne z SL9, to buty fischera sa o klase wyzej od odpowiednikow atomica... Ale sa na waskie stopy wiec nie kazdemu pasuja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irq Napisano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No wlasnie patrzalem rowniez na buty, bo nie wiem czy do tych nart beda sie nadawaly buty z flexem 70 A Fischer ma calkiem ladne buty do kompletu: http://www.skionline...&id_modelu=1409 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi Napisano 8 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Buty z takim fleksem powinny bez problemu wystarczyć , jeśli tylko jesteś z nich zadowolony tzn. są wygodne to kasę na buty przewal na wyjazdy na narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irq Napisano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 No troche namieszalem. Ja mam buty z flexem 70. A te ktore ogladalem to wlasnie Fischery z flexem 130 Sa to niby buty do kompletu z Race SC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin340 Napisano 9 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Te buty które są w linku są perzystosowane akurat dla kobiet . Dla mężczyzn są m-fit. W-fit, ma wycięty tył pod łydkę dla kobiet . A co do wygody butów Fischera, to jak dla mnie są bardziej wygodne niż inne buty. Flex wydaje się faktycznie być mniejszy niż jest to napisane w porównaniu np. z Salomonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irq Napisano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Podalem link do tych butow ktore wg. skionline.pl sa kompletem do Race Sc. Nie moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 9 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 IRQ... Do nart RC4 Race SC fischer poleca buty RC4 Race... One maja dwie wersje: W-Fit (dla kobiet) i M-Fit (dla mezczyzn)... Ja mam RC4 Race M-Fit i musze przyznac, ze dla mnie sa wygodne... Jednak to zadem wyznacznik - ty mozesz miec inna stope i wcale nie jusza pasowac... W porownywalnym przedziale cenowym znajdziesz buty atomica M90, a moze nawet M100... Ale obu wymienionym daleko do RC4 Race M-Fit... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irq Napisano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Dziekuje bardzo za sprostowanie tematu Wiedzialem o tym ale poprostu na skionline nieraz podaja buty i wiazanie, ktore sa w komplecie i dalem link do tych bucików. A jakie inne buty moglyby byc dobre do tych nart? Zeby choc odrobine pasowany kolorystycznie I czy zmiana jest konieczna, czy moge pojezdzic jeszcze jeden sezon w starych :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 9 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 W starych, z flexem 70 dasz rade, o ile nie sa zbyt wysluzone i rozbite... Do RC4 Race SC lub SL9 musisz miec minimum flex 80, choc najlepszy bylby 100... Przy takich butach bedziesz mial pewne czucie i prowadzenie tych nart przy zachowanym komforcie calodziennego uzytkowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi