yanosik Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Heeej!!! To już nasz trzeci wyjazd, tym razem 4-dniowy dla 6 osób w Alpy austriackie - Tyrol - ośrodek Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Mam wolnych 5 miejsc, więc zapraszam!!! Do dyspozycji, w cenie jednego karnetu mamy: 46 kolejek linowych, 145 km doskonale przygotowanych tras, opatrzonych specjalnym znakiem jakości, serdeczna gościnność - to tylko niektóre z niezliczonych zalet terenu narciarskiego Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau i tutejszych kolejek linowych. Na terenie całego ośrodka królują wygodne kolejki gondolowe, które łączą dwa połączone w 2012 roku ośrodki: Wildschonau i Alpbachtal – tworząc i zamykając te dwa ośrodki w jedną całość, dając nam do dyspozycji łącznie 145 km tras. Zatem mamy opcję dla ciepłolubnych, wygodnych narciarzy/snb, objeżdżanie ośrodka wyłącznie na gondolach. Dla mniej wybrednych jest cała gama kolejek krzesełkowych 4-6 osobowych zamykających wszystkie trasy ośrodka w spójna całość. Orczyki są uzupełnieniem całości . Szeroka oferta tras zjazdowych sięga od łagodnych wzniesień dla dzieci i początkujących, przez szerokie stoki dla amatorów zjazdów rekreacyjnych, aż po profesjonalne nartostrady przeznaczone dla zawodowców pragnących sprawdzić swoje umiejętności na odcinkach FIS-owskich. Do tego dodajmy jeszcze dziewicze zbocza pokryte grubą warstwą białego puchu, długie trasy biegowe, odcinek z możliwością pomiaru prędkości, snowparki i oczywiście gwarantowany śnieg. Sezon zimowy trwa tutaj od połowy grudnia do kwietnia Wyjazd wieczorem 24 stycznia. Zajeżdżamy na miejsce rano, idziemy na stok. Po nartowaniu kwaterujemy się w apartamencie (czasami dajemy radę jeszcze przed wyjściem na stok...) Powrót po nartowaniu we wtorek po godz.16.00. Planowany powrót na miejsce w nocy z wtorku na środę. Koszt wyjazdu (transport/dojazd) + zakwaterowanie (3 noclegi) to ok. ~604 zł Skipass Ski Juwel 4 dni 150 €. Nie musicie zabierać ze sobą również jedzenia. Całą michę ogarnia organizator, czyli Ya Zakupy spożywcze robię przed wyjazdem, a na miejscu robimy zrzutę na całość, dzięki czemu mamy zapewnione wyżywienia 4 dniowe za ok. 55-60 zł/osoby !!! Tak, jak na poprzednim wyjeździe- śniadania i obiadokolacje były pyszne, sycące i urozmaicone, a to wszystko za 15 zł/dzień Jak wyglądało menu? Przykładowe śniadanko: jajecznica, kilka rodzajów wędlin, 3 rodzaje pieczywa, ser w plastrach, wędlina na ciepło (biała lub belwederska...), herbatka, mleczko...itp... Obiadokolacja: np. zupa gulaszowa z pieczywem, lub zupa grochowa z podsmażaną kiełbaską + pieczywo...itp... Oczywiście mile widziane sugestie kulinarne, które uwzględnię podczas przedwyjazdowych zakupów Oczywiście używki i procenty każdy kupuje według własnego uznania, własnych potrzeb i gustu Zapraszam! Podejmujcie szybkie decyzje, bo miejsc mało a wyjazd super! Tyrolskie stoki Ski Juwel Alpbachtal Wildschonau czekają na nas!!! Heeej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Do dyspozycji, w cenie jednego karnetu mamy: 46 kolejek linowych, Zatem mamy opcję dla ciepłolubnych, wygodnych narciarzy/snb, objeżdżanie ośrodka wyłącznie na gondolach. Dla mniej wybrednych jest cała gama kolejek krzesełkowych 4-6 osobowych zamykających wszystkie trasy ośrodka w spójna całość. Nieliczne orczyki są uzupełnieniem całości . Jestem pewien, że wyjazd będzie znakomity i jest wart polecenia nie mniej jednak informacje o ośrodku są niezbyt ścisłe i chyba należałoby je sprostować a więc: - w 46 wyciągach na karnecie SkiJuwel jest 7 gondol, 7 kanap i krzeseł i 31 orczyków - w głównej części systemu którą opisujesz jest tylko część wyciągów (4 gondole, 6 kanap i krzeseł reszta orczyki) - ilość km tras (masakrycznie zawyżona) jest sumą z 5 niepołączonych ośrodków z których jeszcze tylko Niederau jest wart odwiedzenia Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jestem pewien, ze jezdzisz na nartach nie mniej jednak ocene wlasnej jazdy masz zawyzona. Maksymalnie co mozesz sobie dac to 6 a w porywach 6,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jestem zaskoczony tymi porywami - kiedy Ty to dostrzegłeś - podczas dwóch rozgrzewkowych zjazdów w Saalbach? Trzeciego nawet nie było bo nie nadążyłeś za grupą (mimo, że dziewczyny nadążyły). Jeździłeś ze mną po muldach, off piste, w kiepskiej widoczności, na trudniejszych trasach?. Nie - Ty wszystko wiesz albo Ci się coś wydaje - takie jest to Twoje pisanie. Ogólnie to mi zwisa Twoja (czy moja autoocena) bo na pewno nie pomoże mi to w trudnych zjazdach jakie mnie czekają ale uważam, że głupio jest przenosić jakąś swoją cząstkową wiedzę z gruntu prywatnego na forumowy. a zdaża Ci się to nie po raz pierwszy. Pamiętaj, że w drugą stronę inni też mogliby jakieś nieprzyjemne fakty o Tobie powyciągać. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jestem zaskoczony tymi porywami - kiedy Ty to dostrzegłeś - podczas dwóch rozgrzewkowych zjazdów w Saalbach? Trzeciego nawet nie było bo nie nadążyłeś za grupą (mimo, że dziewczyny nadążyły). Jeździłeś ze mną po muldach, off piste, w kiepskiej widoczności, na trudniejszych trasach?. Nie - Ty wszystko wiesz albo Ci się coś wydaje - takie jest to Twoje pisanie. Ogólnie to mi zwisa Twoja (czy moja autoocena) bo na pewno nie pomoże mi to w trudnych zjazdach jakie mnie czekają ale uważam, że głupio jest przenosić jakąś swoją cząstkową wiedzę z gruntu prywatnego na forumowy. a zdaża Ci się to nie po raz pierwszy. Pamiętaj, że w drugą stronę inni też mogliby jakieś nieprzyjemne fakty o Tobie powyciągać. Pozdro Wiesiek Wieśku nie unoś się tak. Fred nigdy nie rzuca słów na wiatr. Jest przecież jedynym nieomylnym i wszechwiedzącym autorytetem zarówno na forum jak i na stoku. Skoro napisał 6,0 max 6,5 to tak niestety musi być... Pogódź się z tym Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jak nie zalicza gleby to znaczy że nie umie jeździć! ;-P Szkoda, że nie ma jakiejś promocji na karnet ale rozumiem, że to normalne austriackie ceny. P.S. Jedziecie jakimś większym busem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yanosik Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Wujot - chodziło mi raczej o to, że większość tras ośrodka jest obsługiwanych przez gondolki i krzesła. NRGizer - nie za duży busik - van 6 osób paititi2014 - jeśli nie byłbyś jedyną osoba z Wrocka, to chętnie odbijemy z kursu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Pytanko: 55-60 zł/osoba za obiady to cena za 1 dzień czy za wszystkie trzy ? Ile par nart (nie butów) można ze sobą zabrać ? Jadąc ze Żnina nie jedziecie Września, Jarocin, Krotoszyn , Trzebnica , Wro i dalej na Kłodzko , Kudowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yanosik Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 bartas73 - 55-60 zł/os za jedzienie to koszt za cały pobyt, i przede wszystkim nie tylko za obiady (właściwie obiadokolacje) tylko za całe jedzonko, czyli obiadki i śniadanka własnoręcznie przyrządzane Jadąc ze Żnina jedziemy do Gniezna, później S5 do Poznania, następnie A2 do Świecka a dalej autostradą aż do celu. Jednak w razie potrzeby możemy zmienić przebieg trasy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 poszedł priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yanosik Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Kilka fotek z ostatniego wyjazdu (11-13 I) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... yanosik Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ja również wszystkim dziękuję. Pogoda dopisała, towarzystwo świetne. Wszystkim życzyłbym takich udanych wyjazdów. Następny wyjazd może również będzie ok, więc zapraszam kliknij: NASTĘPNY WYJAZD DO SKI JUWEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
fredowski Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jestem pewien, ze jezdzisz na nartach nie mniej jednak ocene wlasnej jazdy masz zawyzona. Maksymalnie co mozesz sobie dac to 6 a w porywach 6,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jestem zaskoczony tymi porywami - kiedy Ty to dostrzegłeś - podczas dwóch rozgrzewkowych zjazdów w Saalbach? Trzeciego nawet nie było bo nie nadążyłeś za grupą (mimo, że dziewczyny nadążyły). Jeździłeś ze mną po muldach, off piste, w kiepskiej widoczności, na trudniejszych trasach?. Nie - Ty wszystko wiesz albo Ci się coś wydaje - takie jest to Twoje pisanie. Ogólnie to mi zwisa Twoja (czy moja autoocena) bo na pewno nie pomoże mi to w trudnych zjazdach jakie mnie czekają ale uważam, że głupio jest przenosić jakąś swoją cząstkową wiedzę z gruntu prywatnego na forumowy. a zdaża Ci się to nie po raz pierwszy. Pamiętaj, że w drugą stronę inni też mogliby jakieś nieprzyjemne fakty o Tobie powyciągać. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jestem zaskoczony tymi porywami - kiedy Ty to dostrzegłeś - podczas dwóch rozgrzewkowych zjazdów w Saalbach? Trzeciego nawet nie było bo nie nadążyłeś za grupą (mimo, że dziewczyny nadążyły). Jeździłeś ze mną po muldach, off piste, w kiepskiej widoczności, na trudniejszych trasach?. Nie - Ty wszystko wiesz albo Ci się coś wydaje - takie jest to Twoje pisanie. Ogólnie to mi zwisa Twoja (czy moja autoocena) bo na pewno nie pomoże mi to w trudnych zjazdach jakie mnie czekają ale uważam, że głupio jest przenosić jakąś swoją cząstkową wiedzę z gruntu prywatnego na forumowy. a zdaża Ci się to nie po raz pierwszy. Pamiętaj, że w drugą stronę inni też mogliby jakieś nieprzyjemne fakty o Tobie powyciągać. Pozdro Wiesiek Wieśku nie unoś się tak. Fred nigdy nie rzuca słów na wiatr. Jest przecież jedynym nieomylnym i wszechwiedzącym autorytetem zarówno na forum jak i na stoku. Skoro napisał 6,0 max 6,5 to tak niestety musi być... Pogódź się z tym Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... NRGizer Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jak nie zalicza gleby to znaczy że nie umie jeździć! ;-P Szkoda, że nie ma jakiejś promocji na karnet ale rozumiem, że to normalne austriackie ceny. P.S. Jedziecie jakimś większym busem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yanosik Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Wujot - chodziło mi raczej o to, że większość tras ośrodka jest obsługiwanych przez gondolki i krzesła. NRGizer - nie za duży busik - van 6 osób paititi2014 - jeśli nie byłbyś jedyną osoba z Wrocka, to chętnie odbijemy z kursu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Pytanko: 55-60 zł/osoba za obiady to cena za 1 dzień czy za wszystkie trzy ? Ile par nart (nie butów) można ze sobą zabrać ? Jadąc ze Żnina nie jedziecie Września, Jarocin, Krotoszyn , Trzebnica , Wro i dalej na Kłodzko , Kudowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yanosik Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 bartas73 - 55-60 zł/os za jedzienie to koszt za cały pobyt, i przede wszystkim nie tylko za obiady (właściwie obiadokolacje) tylko za całe jedzonko, czyli obiadki i śniadanka własnoręcznie przyrządzane Jadąc ze Żnina jedziemy do Gniezna, później S5 do Poznania, następnie A2 do Świecka a dalej autostradą aż do celu. Jednak w razie potrzeby możemy zmienić przebieg trasy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 poszedł priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yanosik Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Kilka fotek z ostatniego wyjazdu (11-13 I) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... yanosik Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ja również wszystkim dziękuję. Pogoda dopisała, towarzystwo świetne. Wszystkim życzyłbym takich udanych wyjazdów. Następny wyjazd może również będzie ok, więc zapraszam kliknij: NASTĘPNY WYJAZD DO SKI JUWEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
NRGizer Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jak nie zalicza gleby to znaczy że nie umie jeździć! ;-P Szkoda, że nie ma jakiejś promocji na karnet ale rozumiem, że to normalne austriackie ceny. P.S. Jedziecie jakimś większym busem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yanosik Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Wujot - chodziło mi raczej o to, że większość tras ośrodka jest obsługiwanych przez gondolki i krzesła. NRGizer - nie za duży busik - van 6 osób paititi2014 - jeśli nie byłbyś jedyną osoba z Wrocka, to chętnie odbijemy z kursu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartas73 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Pytanko: 55-60 zł/osoba za obiady to cena za 1 dzień czy za wszystkie trzy ? Ile par nart (nie butów) można ze sobą zabrać ? Jadąc ze Żnina nie jedziecie Września, Jarocin, Krotoszyn , Trzebnica , Wro i dalej na Kłodzko , Kudowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yanosik Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 bartas73 - 55-60 zł/os za jedzienie to koszt za cały pobyt, i przede wszystkim nie tylko za obiady (właściwie obiadokolacje) tylko za całe jedzonko, czyli obiadki i śniadanka własnoręcznie przyrządzane Jadąc ze Żnina jedziemy do Gniezna, później S5 do Poznania, następnie A2 do Świecka a dalej autostradą aż do celu. Jednak w razie potrzeby możemy zmienić przebieg trasy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartas73 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 poszedł priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yanosik Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Kilka fotek z ostatniego wyjazdu (11-13 I) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yanosik Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ja również wszystkim dziękuję. Pogoda dopisała, towarzystwo świetne. Wszystkim życzyłbym takich udanych wyjazdów. Następny wyjazd może również będzie ok, więc zapraszam kliknij: NASTĘPNY WYJAZD DO SKI JUWEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi