mig Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 To jeszcze jedno znalezisko z wczorajszego dnia. Narty (dł. 185cm) były zakupione jeszcze 'za studenta'.... Narty przeleżały równo 30 lat w kącie na stryszku, nie dotykane, zero konserwacji czy zabezpieczenia. Jak ktoś chce sprawdzić teorię utleniania ślizgów i porównać ją z praktyką to jest okazja.... Stan jak widać nie najgorszy, spróbuje w wolnych chwilach je reanimować. Trzeba wyrównać slizg (nieduża wypukłość pod butem), usunąć kilka niewielkich ubytków i wyczyscić z rdzy krawedzie (nawet są ostre!). Ciekawostkę stanowią wiązania - trzeba by przetestować na maszynie lub spróbować siłę wypięcia 'na wyrwę' - jak to kiedyś bywało. Blachy ciut skorodowane ale mechanizm wypina 'na czuja' poprawnie.... Może ktoś ma ochotę przypomnieć sobie jazdę na prostych nartach i wypróbowac te 'problemlose ski' Nie ma problemu by wrzucić je do bagażnika przed którymś spotkaniem! Pozdrawiam Michał Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Cześć Michał przecież to 150. Najbardziej niezawodne wiązanie w historii narciarstwa. Co tam sprawdzać, skręć na chama i jedź ostrożnie. Zestaw kupiłeś w sklepie czy tylko wiązania? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 taaaa... jedz ostroznie.... przecież one nie skrecają (same... ) Narty i wiązania kupiłem jako nówki gdzieś chyba w 76-77 roku ubieglego wieku (q - jak to brzmi archaicznie!). Montaż własnoręczny... Kosztowały prawie 2 miesiące zasuwania na dachach i kominach Huty 1- MAja w Gliwicach..... ale było warto.... . Nastepne narty też miałem z tyrolią 150 (dostałem okazyjnie kpl) i tamten egzemplarz wiązań przewędrował przez kolejne 4 pary, doposażone w osobne skistopy. Puścić to na maszyne w serwisie czy bawic sie ręcznie raszplą (narta ma rowek na ślizgu)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (...) Może ktoś ma ochotę przypomnieć sobie jazdę na prostych nartach i wypróbowac te 'problemlose ski' Nie ma problemu by wrzucić je do bagażnika (...) Mogę jeszcze dorzucić Rysy Super ,207 ale już bez wiązań Markera a z lat 80-90tych mam więcej takich kompletów ,nawet z parablokami. Kilka lat temu kumpel przywiózł z Niemiec i mi to zostawił ,a muzeum jeszcze nie pytałem. Z kolei do ks.Byrta wstyd mi to zawozić chociaż krawędzie i ślizgi bez rażących ubytków, jak to od Niemca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 te paski przy wiązaniach - brrrr ! zawsze się obawiałem że mogą zgilotynować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 te paski przy wiązaniach - brrrr ! zawsze się obawiałem że mogą zgilotynować Cześć Bo je się zapinało na bucie a nie do szyi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mogę jeszcze dorzucić Rysy Super ,207 ale już bez wiązań Markera a z lat 80-90tych mam więcej takich kompletów ,nawet z parablokami. Kilka lat temu kumpel przywiózł z Niemiec i mi to zostawił ,a muzeum jeszcze nie pytałem. Z kolei do ks.Byrta wstyd mi to zawozić chociaż krawędzie i ślizgi bez rażących ubytków, jak to od Niemca! Dareczku! Nic mi nie dorzucaj! ja nie organizuję złomowiska! te konkretne narty będą reanimowane tylko dlatego, że mają (tylko dla mnie) pewna wartośc sentymentalną..... m.in. właśnie dlatego, że NIE SĄ od Niemca (mimo Made in Austria) Zapewne są na fotce z avatara, bo innych wtedy nie miałem.... Acha... testu wiązań na zrywarce w serwisie nie będzie - Wiązania mają skalę 1-2-3 z połowkami - pewnie ma sie to nijak do DIN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania mają skalę 1-2-3 z połowkami - pewnie ma sie to nijak do DIN.... Chyba wszystkie tak miały od lat 70tych do 90tych ze skalą do 4-ki z odpowiednim mnożnikiem na kilogramy - może ktoś sobie przypomni? Mam osobisty sentyment ale do wiązań Markera (głównie Rotomat) których się trzymam do dnia obecnego. Jeszcze do niedawna miałem ich cały przegląd ale ktoś mi je zezłomował a szkoda bo to cud techniki ,i mogłyby zasilić niejedno muzeum. Wygooglowałem kilka wspomnień: - rocznikami do lat 70tych: - przegląd od najstarszych (gł.Rotomat, prawa strona ): - tak w połowie lat 70tych: Jak pamiętam to dobre ceny i wybór miała Czechosłowacja. Dlatego stamtąd się je głównie przywoziło. Z tamtego twojego okresu to moje Alu 1001 + Beta 1 które jednak się nie zachowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ale Byłeś burżuj na stoku. Narty i wiązania, z drugiego obszaru płatniczego. Wypisz wymaluj "prominent" albo "warszawka"... Przywieź na Dzikowiec, ja mam epoxy, może być zabawnie. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ale Byłeś burżuj na stoku. Narty i wiązania, z drugiego obszaru płatniczego. Wypisz wymaluj "prominent" albo "warszawka"... Przywieź na Dzikowiec, ja mam epoxy, może być zabawnie. Pozdrawiam, radcom to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Czy kupowałeś je u harcerzy (składnice harcerskie) ? Coś tam u nich leżało ,nie pamiętam czy koniecznie Tyrolia(?) ale ceny jeszcze wyższe ,że mogły sobie leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania w sportowym na rynku w Gliwicach, narty Bielsko- jedna z uliczek w kier Białej. Do harcerzy było za daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Michał, ale dlaczego te narty takie krótkie kupiłeś??? 185 cm? Toż to dla jakiegoś kajtka, a nie solidnego faceta... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cześć Właśnie sobie przypomniałem, że mam gdzieś w domu NOWE Salomony 555. Może ktoś ma do tego jakieś NOWE narty?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 do usunięcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Uwierzę - sam wtedy tyle ważyłem. No ale narty z reguły 195 cm... Tylko raz miałem 190... Jakieś takie za krótkie były... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sally67 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cześć Podobnie jak teraz, najdłuższe do skoków i narciarstwa szybkościowego, później zjazd i SG. W prawdziwym narciarstwie niewiele się zmieniło w kwestii długości. Dobór to raczej była kwestia indywidualnych upodobań i zastosowania danej narty. Do jazdy miałem zazwyczaj 208 ( bo ja nigdy nie ważyłem jak kochani koledzy 60 kg) już delikatnie taliowane ale też 180 cm na muldy i 150 do baletu. Na wyciągnięta rękę to były jeszcze wcześniejsze dobory. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Znalezione po 30-tu latach.... ;) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mlodzio Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 te paski przy wiązaniach - brrrr ! zawsze się obawiałem że mogą zgilotynować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 te paski przy wiązaniach - brrrr ! zawsze się obawiałem że mogą zgilotynować Cześć Bo je się zapinało na bucie a nie do szyi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mogę jeszcze dorzucić Rysy Super ,207 ale już bez wiązań Markera a z lat 80-90tych mam więcej takich kompletów ,nawet z parablokami. Kilka lat temu kumpel przywiózł z Niemiec i mi to zostawił ,a muzeum jeszcze nie pytałem. Z kolei do ks.Byrta wstyd mi to zawozić chociaż krawędzie i ślizgi bez rażących ubytków, jak to od Niemca! Dareczku! Nic mi nie dorzucaj! ja nie organizuję złomowiska! te konkretne narty będą reanimowane tylko dlatego, że mają (tylko dla mnie) pewna wartośc sentymentalną..... m.in. właśnie dlatego, że NIE SĄ od Niemca (mimo Made in Austria) Zapewne są na fotce z avatara, bo innych wtedy nie miałem.... Acha... testu wiązań na zrywarce w serwisie nie będzie - Wiązania mają skalę 1-2-3 z połowkami - pewnie ma sie to nijak do DIN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania mają skalę 1-2-3 z połowkami - pewnie ma sie to nijak do DIN.... Chyba wszystkie tak miały od lat 70tych do 90tych ze skalą do 4-ki z odpowiednim mnożnikiem na kilogramy - może ktoś sobie przypomni? Mam osobisty sentyment ale do wiązań Markera (głównie Rotomat) których się trzymam do dnia obecnego. Jeszcze do niedawna miałem ich cały przegląd ale ktoś mi je zezłomował a szkoda bo to cud techniki ,i mogłyby zasilić niejedno muzeum. Wygooglowałem kilka wspomnień: - rocznikami do lat 70tych: - przegląd od najstarszych (gł.Rotomat, prawa strona ): - tak w połowie lat 70tych: Jak pamiętam to dobre ceny i wybór miała Czechosłowacja. Dlatego stamtąd się je głównie przywoziło. Z tamtego twojego okresu to moje Alu 1001 + Beta 1 które jednak się nie zachowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ale Byłeś burżuj na stoku. Narty i wiązania, z drugiego obszaru płatniczego. Wypisz wymaluj "prominent" albo "warszawka"... Przywieź na Dzikowiec, ja mam epoxy, może być zabawnie. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ale Byłeś burżuj na stoku. Narty i wiązania, z drugiego obszaru płatniczego. Wypisz wymaluj "prominent" albo "warszawka"... Przywieź na Dzikowiec, ja mam epoxy, może być zabawnie. Pozdrawiam, radcom to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Czy kupowałeś je u harcerzy (składnice harcerskie) ? Coś tam u nich leżało ,nie pamiętam czy koniecznie Tyrolia(?) ale ceny jeszcze wyższe ,że mogły sobie leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania w sportowym na rynku w Gliwicach, narty Bielsko- jedna z uliczek w kier Białej. Do harcerzy było za daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Michał, ale dlaczego te narty takie krótkie kupiłeś??? 185 cm? Toż to dla jakiegoś kajtka, a nie solidnego faceta... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cześć Właśnie sobie przypomniałem, że mam gdzieś w domu NOWE Salomony 555. Może ktoś ma do tego jakieś NOWE narty?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 do usunięcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Uwierzę - sam wtedy tyle ważyłem. No ale narty z reguły 195 cm... Tylko raz miałem 190... Jakieś takie za krótkie były... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sally67 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cześć Podobnie jak teraz, najdłuższe do skoków i narciarstwa szybkościowego, później zjazd i SG. W prawdziwym narciarstwie niewiele się zmieniło w kwestii długości. Dobór to raczej była kwestia indywidualnych upodobań i zastosowania danej narty. Do jazdy miałem zazwyczaj 208 ( bo ja nigdy nie ważyłem jak kochani koledzy 60 kg) już delikatnie taliowane ale też 180 cm na muldy i 150 do baletu. Na wyciągnięta rękę to były jeszcze wcześniejsze dobory. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Znalezione po 30-tu latach.... ;) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mlodzio Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mogę jeszcze dorzucić Rysy Super ,207 ale już bez wiązań Markera a z lat 80-90tych mam więcej takich kompletów ,nawet z parablokami. Kilka lat temu kumpel przywiózł z Niemiec i mi to zostawił ,a muzeum jeszcze nie pytałem. Z kolei do ks.Byrta wstyd mi to zawozić chociaż krawędzie i ślizgi bez rażących ubytków, jak to od Niemca! Dareczku! Nic mi nie dorzucaj! ja nie organizuję złomowiska! te konkretne narty będą reanimowane tylko dlatego, że mają (tylko dla mnie) pewna wartośc sentymentalną..... m.in. właśnie dlatego, że NIE SĄ od Niemca (mimo Made in Austria) Zapewne są na fotce z avatara, bo innych wtedy nie miałem.... Acha... testu wiązań na zrywarce w serwisie nie będzie - Wiązania mają skalę 1-2-3 z połowkami - pewnie ma sie to nijak do DIN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania mają skalę 1-2-3 z połowkami - pewnie ma sie to nijak do DIN.... Chyba wszystkie tak miały od lat 70tych do 90tych ze skalą do 4-ki z odpowiednim mnożnikiem na kilogramy - może ktoś sobie przypomni? Mam osobisty sentyment ale do wiązań Markera (głównie Rotomat) których się trzymam do dnia obecnego. Jeszcze do niedawna miałem ich cały przegląd ale ktoś mi je zezłomował a szkoda bo to cud techniki ,i mogłyby zasilić niejedno muzeum. Wygooglowałem kilka wspomnień: - rocznikami do lat 70tych: - przegląd od najstarszych (gł.Rotomat, prawa strona ): - tak w połowie lat 70tych: Jak pamiętam to dobre ceny i wybór miała Czechosłowacja. Dlatego stamtąd się je głównie przywoziło. Z tamtego twojego okresu to moje Alu 1001 + Beta 1 które jednak się nie zachowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ale Byłeś burżuj na stoku. Narty i wiązania, z drugiego obszaru płatniczego. Wypisz wymaluj "prominent" albo "warszawka"... Przywieź na Dzikowiec, ja mam epoxy, może być zabawnie. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ale Byłeś burżuj na stoku. Narty i wiązania, z drugiego obszaru płatniczego. Wypisz wymaluj "prominent" albo "warszawka"... Przywieź na Dzikowiec, ja mam epoxy, może być zabawnie. Pozdrawiam, radcom to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Czy kupowałeś je u harcerzy (składnice harcerskie) ? Coś tam u nich leżało ,nie pamiętam czy koniecznie Tyrolia(?) ale ceny jeszcze wyższe ,że mogły sobie leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania w sportowym na rynku w Gliwicach, narty Bielsko- jedna z uliczek w kier Białej. Do harcerzy było za daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Michał, ale dlaczego te narty takie krótkie kupiłeś??? 185 cm? Toż to dla jakiegoś kajtka, a nie solidnego faceta... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cześć Właśnie sobie przypomniałem, że mam gdzieś w domu NOWE Salomony 555. Może ktoś ma do tego jakieś NOWE narty?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 do usunięcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Uwierzę - sam wtedy tyle ważyłem. No ale narty z reguły 195 cm... Tylko raz miałem 190... Jakieś takie za krótkie były... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sally67 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cześć Podobnie jak teraz, najdłuższe do skoków i narciarstwa szybkościowego, później zjazd i SG. W prawdziwym narciarstwie niewiele się zmieniło w kwestii długości. Dobór to raczej była kwestia indywidualnych upodobań i zastosowania danej narty. Do jazdy miałem zazwyczaj 208 ( bo ja nigdy nie ważyłem jak kochani koledzy 60 kg) już delikatnie taliowane ale też 180 cm na muldy i 150 do baletu. Na wyciągnięta rękę to były jeszcze wcześniejsze dobory. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Znalezione po 30-tu latach.... ;) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
daro65_del Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania mają skalę 1-2-3 z połowkami - pewnie ma sie to nijak do DIN.... Chyba wszystkie tak miały od lat 70tych do 90tych ze skalą do 4-ki z odpowiednim mnożnikiem na kilogramy - może ktoś sobie przypomni? Mam osobisty sentyment ale do wiązań Markera (głównie Rotomat) których się trzymam do dnia obecnego. Jeszcze do niedawna miałem ich cały przegląd ale ktoś mi je zezłomował a szkoda bo to cud techniki ,i mogłyby zasilić niejedno muzeum. Wygooglowałem kilka wspomnień: - rocznikami do lat 70tych: - przegląd od najstarszych (gł.Rotomat, prawa strona ): - tak w połowie lat 70tych: Jak pamiętam to dobre ceny i wybór miała Czechosłowacja. Dlatego stamtąd się je głównie przywoziło. Z tamtego twojego okresu to moje Alu 1001 + Beta 1 które jednak się nie zachowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ale Byłeś burżuj na stoku. Narty i wiązania, z drugiego obszaru płatniczego. Wypisz wymaluj "prominent" albo "warszawka"... Przywieź na Dzikowiec, ja mam epoxy, może być zabawnie. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ale Byłeś burżuj na stoku. Narty i wiązania, z drugiego obszaru płatniczego. Wypisz wymaluj "prominent" albo "warszawka"... Przywieź na Dzikowiec, ja mam epoxy, może być zabawnie. Pozdrawiam, radcom to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Czy kupowałeś je u harcerzy (składnice harcerskie) ? Coś tam u nich leżało ,nie pamiętam czy koniecznie Tyrolia(?) ale ceny jeszcze wyższe ,że mogły sobie leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania w sportowym na rynku w Gliwicach, narty Bielsko- jedna z uliczek w kier Białej. Do harcerzy było za daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Michał, ale dlaczego te narty takie krótkie kupiłeś??? 185 cm? Toż to dla jakiegoś kajtka, a nie solidnego faceta... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cześć Właśnie sobie przypomniałem, że mam gdzieś w domu NOWE Salomony 555. Może ktoś ma do tego jakieś NOWE narty?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 do usunięcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Uwierzę - sam wtedy tyle ważyłem. No ale narty z reguły 195 cm... Tylko raz miałem 190... Jakieś takie za krótkie były... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sally67 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cześć Podobnie jak teraz, najdłuższe do skoków i narciarstwa szybkościowego, później zjazd i SG. W prawdziwym narciarstwie niewiele się zmieniło w kwestii długości. Dobór to raczej była kwestia indywidualnych upodobań i zastosowania danej narty. Do jazdy miałem zazwyczaj 208 ( bo ja nigdy nie ważyłem jak kochani koledzy 60 kg) już delikatnie taliowane ale też 180 cm na muldy i 150 do baletu. Na wyciągnięta rękę to były jeszcze wcześniejsze dobory. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Znalezione po 30-tu latach.... ;) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
radcom Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ale Byłeś burżuj na stoku. Narty i wiązania, z drugiego obszaru płatniczego. Wypisz wymaluj "prominent" albo "warszawka"... Przywieź na Dzikowiec, ja mam epoxy, może być zabawnie. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ale Byłeś burżuj na stoku. Narty i wiązania, z drugiego obszaru płatniczego. Wypisz wymaluj "prominent" albo "warszawka"... Przywieź na Dzikowiec, ja mam epoxy, może być zabawnie. Pozdrawiam, radcom to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Czy kupowałeś je u harcerzy (składnice harcerskie) ? Coś tam u nich leżało ,nie pamiętam czy koniecznie Tyrolia(?) ale ceny jeszcze wyższe ,że mogły sobie leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania w sportowym na rynku w Gliwicach, narty Bielsko- jedna z uliczek w kier Białej. Do harcerzy było za daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Michał, ale dlaczego te narty takie krótkie kupiłeś??? 185 cm? Toż to dla jakiegoś kajtka, a nie solidnego faceta... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cześć Właśnie sobie przypomniałem, że mam gdzieś w domu NOWE Salomony 555. Może ktoś ma do tego jakieś NOWE narty?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 do usunięcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Uwierzę - sam wtedy tyle ważyłem. No ale narty z reguły 195 cm... Tylko raz miałem 190... Jakieś takie za krótkie były... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sally67 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cześć Podobnie jak teraz, najdłuższe do skoków i narciarstwa szybkościowego, później zjazd i SG. W prawdziwym narciarstwie niewiele się zmieniło w kwestii długości. Dobór to raczej była kwestia indywidualnych upodobań i zastosowania danej narty. Do jazdy miałem zazwyczaj 208 ( bo ja nigdy nie ważyłem jak kochani koledzy 60 kg) już delikatnie taliowane ale też 180 cm na muldy i 150 do baletu. Na wyciągnięta rękę to były jeszcze wcześniejsze dobory. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Znalezione po 30-tu latach.... ;) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
daro65_del Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 to były czasy, gdy jeszcze bywały w sklepach złotówkowych. Trzeba było tylko polowanie z nagonką załatwić.... Czy kupowałeś je u harcerzy (składnice harcerskie) ? Coś tam u nich leżało ,nie pamiętam czy koniecznie Tyrolia(?) ale ceny jeszcze wyższe ,że mogły sobie leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania w sportowym na rynku w Gliwicach, narty Bielsko- jedna z uliczek w kier Białej. Do harcerzy było za daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Michał, ale dlaczego te narty takie krótkie kupiłeś??? 185 cm? Toż to dla jakiegoś kajtka, a nie solidnego faceta... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cześć Właśnie sobie przypomniałem, że mam gdzieś w domu NOWE Salomony 555. Może ktoś ma do tego jakieś NOWE narty?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 do usunięcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Uwierzę - sam wtedy tyle ważyłem. No ale narty z reguły 195 cm... Tylko raz miałem 190... Jakieś takie za krótkie były... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sally67 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cześć Podobnie jak teraz, najdłuższe do skoków i narciarstwa szybkościowego, później zjazd i SG. W prawdziwym narciarstwie niewiele się zmieniło w kwestii długości. Dobór to raczej była kwestia indywidualnych upodobań i zastosowania danej narty. Do jazdy miałem zazwyczaj 208 ( bo ja nigdy nie ważyłem jak kochani koledzy 60 kg) już delikatnie taliowane ale też 180 cm na muldy i 150 do baletu. Na wyciągnięta rękę to były jeszcze wcześniejsze dobory. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Znalezione po 30-tu latach.... ;)
mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wiązania w sportowym na rynku w Gliwicach, narty Bielsko- jedna z uliczek w kier Białej. Do harcerzy było za daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Michał, ale dlaczego te narty takie krótkie kupiłeś??? 185 cm? Toż to dla jakiegoś kajtka, a nie solidnego faceta... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cześć Właśnie sobie przypomniałem, że mam gdzieś w domu NOWE Salomony 555. Może ktoś ma do tego jakieś NOWE narty?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 do usunięcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Uwierzę - sam wtedy tyle ważyłem. No ale narty z reguły 195 cm... Tylko raz miałem 190... Jakieś takie za krótkie były... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sally67 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cześć Podobnie jak teraz, najdłuższe do skoków i narciarstwa szybkościowego, później zjazd i SG. W prawdziwym narciarstwie niewiele się zmieniło w kwestii długości. Dobór to raczej była kwestia indywidualnych upodobań i zastosowania danej narty. Do jazdy miałem zazwyczaj 208 ( bo ja nigdy nie ważyłem jak kochani koledzy 60 kg) już delikatnie taliowane ale też 180 cm na muldy i 150 do baletu. Na wyciągnięta rękę to były jeszcze wcześniejsze dobory. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Znalezione po 30-tu latach.... ;)
sally67 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem..... może tylko takie były? (ale jak widac mieszcza sie w zalecanym zakresie - wzrost + 5 do 15 cm). Nigdy nie lubiłem nart na wyciagniecie reki. Moze miałem uraz z wczesniejszych drewniaków..... Pozdrawiam Michał ps. solidnego.... ja ci dam...uwierzysz, że wtedy miałem 62-3 kg? Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cześć Podobnie jak teraz, najdłuższe do skoków i narciarstwa szybkościowego, później zjazd i SG. W prawdziwym narciarstwie niewiele się zmieniło w kwestii długości. Dobór to raczej była kwestia indywidualnych upodobań i zastosowania danej narty. Do jazdy miałem zazwyczaj 208 ( bo ja nigdy nie ważyłem jak kochani koledzy 60 kg) już delikatnie taliowane ale też 180 cm na muldy i 150 do baletu. Na wyciągnięta rękę to były jeszcze wcześniejsze dobory. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Mitek Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jak to sie dobierało "wzrost + 5 do 15 cm" czy na wyciągnięcie ręki ? Bo to duża różnica w długości. Dla mnie np to przy max ok 34cm róznicy w długości narty by było. A jakie były najdłuższe? Cześć Podobnie jak teraz, najdłuższe do skoków i narciarstwa szybkościowego, później zjazd i SG. W prawdziwym narciarstwie niewiele się zmieniło w kwestii długości. Dobór to raczej była kwestia indywidualnych upodobań i zastosowania danej narty. Do jazdy miałem zazwyczaj 208 ( bo ja nigdy nie ważyłem jak kochani koledzy 60 kg) już delikatnie taliowane ale też 180 cm na muldy i 150 do baletu. Na wyciągnięta rękę to były jeszcze wcześniejsze dobory. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi