gajowy01 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Serdecznie zapraszam na wyjazdy na narty - podobnie jak w ub. sezonie do Tyrolu.Wyjazdy busikiem z Krakowa, na ogół przez Górny Śląsk (A4 na Katowice, Gliwice) dalej na południe A1 na Ostrawę. Renault Trafic 9-os. wersja Long - dużo miejsca na wszystko, np. na narty Przy korzystnych wiatrach udaje się zgrywać wyjazdy i szkolenia z Jaro323 (z Gdyni/3M) Reszta standardowo, większość szczegółów podobnie jak w ub. sezonie:http://www.skiforum....lenie/?p=453474http://www.skiforum....lenie/?p=412780 ***Dziękuję za ostatni, rewelacyjny sezon 13/14 - dziękuję głównie wszystkim uczestnikom, bo Tyrol, pogoda, scenariusz, i różne okoliczności nam sprzyjały - ale fajni ludzie najważniejsi ***Zapraszam do bardziej aktualnych wpisów:http://www.skiforum....dynia/?p=486173 Być może uzupełnię jeszcze jakieś relacje, zdjęcia, informacje dot. wyjazdów, trochę tego było, sporo ładnych rzeczy nas spotkało * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Wiadomości ogólne i powtarzalne, czyli FAQ Kwatery: załatwiam dla mojej grupy, porządne, wyposażone apartamenty (kuchnie, sypialnie itd.), 20-25 euro/os. (brutto z taxami, sprzątaniem itd.), zależnie od regionu, terminu, na obrzeżach sezonu taniej. Kwaterę dobieram pod określoną grupę, skład osobowy - pary mają swoje sypialnie itd. Unikam dostawek, spania w kuchni itp., musi być przyzwoicie. Nie ma żadnych dodatkowych/ukrytych opłat.Wyżywienie: we własnym zakresie - na miejscu są kuchnie (jw.), bus wersja "long" więc nie limituję bagażu (w granicach rozsądku) - można wziąć co się chce. Austria nie jest droga, część zakupów można robić na miejscu za "polskie ceny". Nikt nikomu nie broni także jeść w knajpie na stoku, obecności restauracji w pobliżu kwatery nie obiecuję, choć też nie wykluczam.Karnety: kupowane w kasie, przykładowo 4 dni ok. 150-170 euro, zależnie... jw. Jak mogę to pomagam, zdarzają się jakieś rabaty, zniżki, vouchery itp., do tego układam programy tak, żeby było dobrze i jak najtaniej dla wszystkich.Transport + jazda na miejscu, własny skibus pod drzwiami itd. 350-400 zł. Wyjazdy w piątki wieczorem, na noc. Jak jest możliwość, a często tak jest, to rano wchodzimy na kwaterę. Podobnie w ostatnim dniu po nartach. Staram się tak zawsze, choć nie zawsze się udaje. Wtedy inna opcja - w rozmaitych Ski Depotach (przechowalniach sprzętu) - są szatnie, ławeczki itp. Zawsze przy głównych gondolach w ośrodku jest jakieś "rent-a-ski" itd. Można się ogarnąć w sposób cywilizowany.Jazda na nartach: jeździmy od rana do zamknięcia wyciągów, bez stresu, nie "za karę"; ale generalnie - jeździmy jeździć na nartach, lub czymkolwiek. Jak komuś się nie chce - czas na stoku można spożytkować różnie.Jazda wieczorna - nie jest raczej przewidziana, choć nikomu nie bronię, jeśli jest taka możliwość. Jest to jednak duża rzadkość, "gdzieniegdzie", tylko w wybrane dni tygodnia, dodatkowo płatna ok. 10-12 euro. Wg mnie w kontekście alpejskim to trochę dziwactwo - ja nigdy nie byłem i nie bardzo się wybieram Ubezpieczenie - jest niezbędne, trzeba kupić (podróżne + pakiet typu "Ski"), jakiekolwiek, kilka do kilkunastu złotych dziennie, każdy sam wycenia swoje zdrowie i bezpieczeństwo. Zakładamy że polisa nigdy nam się nie przyda, ale należy ją mieć przy sobie na stoku, podobnie jak dokumenty osobiste i telefon komórkowy.Szkolenie dla chętnych: Zachęcam do nauki, doszkalania, sympatycznie, urozmaicone ćwiczeniami, ew. filmowaniem itp. - nie jest nudno ani nerwowo - narty to ma być radość Możliwe także szkolenie indywidualne. Więcej info tutaj:http://www.skiforum....-1314/?p=463283 Moja strona: http://www.facebook.com/skibuscompl wszystko dostępne bez konta i logowania. Zapraszam Kontakt: numer telefonu jest w moim profilu - tak najprościej i najszybciej ...odbieram, także w AT. Na ogół jestem"unetowiony" ale zwyczajnie na sieć, fora itp. brakuje czasu. Uczciwie mówiąc kontakty telefoniczne traktuję nieco poważniej, pytań mailowych itp. jest sporo.Nie prowadzę biura - to są mimo wszystko towarzyskie wyjazdy, nierzadko spontaniczne Nie pośredniczę w kwaterach, nie polecam, nie mam bazy kwater (to bez sensu) - ogarniam tylko swoje wyjazdy, swoje grupy, wtedy szukam, organizuję, załatwiam - pod kątem konkretnych ludzi, ilości sypialni, konkretnego terminu, itp. itd. Jeżdżę tam gdzie działa moja sezonówka czyli karnet Tirol Snow Card, nie jeżdżę w Dolomity, i do Włoch ...póki co.Uwaga: obowiązuje zakaz chlania w busie, na trasie - niestety, z niemałą przykrością to dodaję, zmuszony różnymi sytuacjami :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielarka88 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 A konkretnie ile kwaterka i transport. Wstepnie zainteresowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2013 A konkretnie ile kwaterka i transport. Wstepnie zainteresowana. Dopóki nie mam określonej domkniętej grupy koszty mogę podać jedynie w przybliżeniu, ale z niewielkim błędem 4-dniowy karnet (kupowany w kasie), w tej chwili: Pitztal - 151 euro Stubai - 150 euro Sölden - 144 euro (do 15.11) Hintertux - 161 euro Kaunertal - 134 euro W wypadku jakiegoś miksa ośrodków czyli safari, suma wyjdzie o kilka euro więcej - za to jest ciekawiej Do połowy listopada na tyle można liczyć w Tyrolu, potem powinny otworzyć się Gurgle, a na początku grudnia dużo, dużo więcej Kwatera, 3 noclegi: 3 x ok. 17-21 euro (tak było w ub. sezonie) - przykładowo w okolicach Sölden raczej drożej, w okolicach Pitztal raczej taniej, w ub. roku, w analogicznym okresie w Pitztal było po 17, pewnie teraz nieco więcej, także tam wszystko drożeje. Rzadko o tym piszę, więc jeszcze tytułem uzupełnienia - raz zdarzyło się 25/os - ale to było w samym Sölden. Cała reszta raczej zgodnie z ww. założeniem. Staram się nie brać kwater najtańszych, ciasnych, spania w kuchni itp. - musi być porządnie, co najmniej przyzwoicie Transport, tam i z powrotem + jazda na miejscu 350-400 zł, ...skibus mamy pod drzwiami kwatery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Hej Gajowy, Ja jestem chetny na wyjazd 11.11. + mam jeszcze jedna osobe. Hej, fajnie, dopisuję + 2 os. - skontaktujemy się mailowo. *** Zachęcam innych, mam miejsca - wiem, że z perspektywy złotej polskiej jesieni może tego nie widać ale na tych 5 lodowcach jest w tej chwili śnieżnie i bajkowo Zrobiłem dziś mały przegląd kamer: Pitztaler: Sölden (Rettenabch i Tiefenbach): Hintertux: Stubai: Kaunertal: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bowis Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Cześć Mnie zapisz na 1 listopada. Kierunek nieistotny, byle na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Cześć Mnie zapisz na 1 listopada. Kierunek nieistotny, byle na narty. Kierunek Tyrol - to wiadomo - zrobimy sobie pewnie jakiś fajny miks lodowców, znaczy "safari" *** Najbliższy wyjazd - w czwartek wieczorem, 31.10, 4 dni na nartach (1-4.11), powrót w nocy 4/5 listopada. Mam jeszcze miejsca - lecę z Krakowa, do Bytomia, potem Pawłowice Śl. dalej na południe. Dojeżdża do mnie para z Warszawy - można dołączyć, zorganizować wspólny dojazd. Mam też jeszcze jakieś miejsca na kolejny wyjazd 9-12.11 (sobota-wtorek na śniegu). Zachęcam, szczegóły do dogadania. Wszelkie kontakty do mnie (mail, tel., GG) są w moim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bowis Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Jeśli będziesz szukał kwaterkę, to najlepiej z bezpłatnym netem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Jeśli będziesz szukał kwaterkę, to najlepiej z bezpłatnym netem Spróbuję, od pewnego czasu to raczej warunek konieczny, choć w dolinie Pitztal to akurat nie jest takie częste i oczywiste... nie wiem czemu(?)... ale mam na oku różne warianty safari i kwatery za rozsądne pieniądze Tak czy owak - prognozy całkiem fajne - trochę dziś dopadało i ładne okno pogodowe na ten weekend się zrobiło Mam wolne miejsca na oba terminy ...jakby co, zachęcam Najbliższy wyjazd jutro późnym wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 hej piszę się na wyjazd 9-12.11...czy ten termin jest pewny? i jaki ośrodek w planach? Termin jest opcjonalny: tzn. może być 9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem), ale rozważam też wyjazd 1 dzień wcześniej, czyli wyjazd 7.11 (czw. wieczór), 8-11.11 na śniegu - tak akurat jedzie sporo ludzi z forum, co ma jakiś sens. Chętnie przyjmę ew. sugestie. Miejsce - Sölden (na 90%), może z jakimś 1 dniem extra, gdzieś po sąsiedzku (ew. Pitztal). Stubai i Tux raczej odpadają w tym terminie - zbyt popularne wśród rodaków Zapraszam innych, mam jeszcze miejsca. niestety nie dam rady jutro a prognozy super...zazdroszczę...ale może w tym następnym terminie będzie podobnie Mam nadzieję, że nie będzie gorzej; a tak w ogóle to stale będzie ładnie i słonecznie, a śnieg będzie padał tylko w nocy PS. Żeby było ładnie - parę fotek z wczorajszego Pitztalera - zdaje się że coś przebudowali u góry na platformie widokowej - na 3440 m n.p.m. źródło Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ciężko będzie z kolejnym dniem urlopu, ale jak trzeba to postaram się dostosować Witam w ww. terminach i tak jest bardzo dobrze - bo tylko 1 dzień urlopu a 4 dni na nartach! Zapraszam do kontaktu - zaraz wyjeżdżam, ale powinienem mieć net, więc dostęp do forum, maila itp.Jakby co - możliwy kontakt telefoniczny - nr i wszelkie namiary mam w swoim profilu.Termin jest opcjonalny: tzn. może być 9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem),ale rozważam też wyjazd 1 dzień wcześniej, czyli wyjazd 7.11 (czw. wieczór), 8-11.11 na śniegu - tak akurat jedzie sporo ludzi z forum, co ma jakiś sens. Chętnie przyjmę ew. sugestie.Miejsce - Sölden (na 90%), może z jakimś 1 dniem extra, gdzieś po sąsiedzku (ew. Pitztal).Stubai i Tux raczej odpadają w tym terminie - zbyt popularne wśród rodaków Zapraszam innych, mam jeszcze miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alvaro99 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Ja będę się pisał na jakiś styczniowy, marcowy wyjazd 6-ścio dniowy z mega safari, co by zwiedzić jak najwięcej Austriackich kurortów, bo przyznam że tam jeszcze nie jeździłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bowis Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Dzięki Krzychu za świetny wyjazd! Do następnego razu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ososbiście jestem za pierwotnym pomysłem 9.11-12.11 Hej Gajowy. Z podwodu pewnych zależności w pracy też bardziej mi zaczął pasować termin: "9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem)". OK, z różnych powodów wolałbym dzień wcześniej ale nie chcę utrudniać życia nikomu, btw. jakimś pozaforumowym też bardziej pasuje wyjazd w piątek, więc tak jedziemy.Wyjazd w piątek wieczorem (8.11) , 4 dni: sobota-wtorek na śniegu (9-12.11), powrót po nartach, w nocy z powrotem w PL. Mam ostatnie miejsca - zapraszam, parę osób jeszcze pytało, namawiam do szybkich decyzji. Kierunek Sölden Dzięki Krzychu za świetny wyjazd! Do następnego razu! ... i ja dziękuję, i zapraszam *** Krótka relacja - zrobiliśmy sobie ciekawe ski-safari: 1. dzień Sölden, 2-3 dzień Pitztal, 4 dzień na Stubaiu ogólnie bardzo fajnie, jak na weekend z 1.11 z ludźmi w tych ośrodkach było więcej niż przyzwoicie, czyli w zasadzie luz. Baza w Pitztal - świetna kwaterka dość blisko lodowca, 17 euro/os./noc; suma za karnety przy naszym scenariuszu wyszła tylko 149,5 euro, oczywiście tylko dla tych co nie mają sezonówek Zdjęcia postaram się wrzucić jak najszybciej. Ja będę się pisał na jakiś styczniowy, marcowy wyjazd 6-ścio dniowy z mega safari, co by zwiedzić jak najwięcej Austriackich kurortów, bo przyznam że tam jeszcze nie jeździłem Zapraszam, choć teraz, czy ogólnie na obrzeżach sezonu najlepsze są 4 dniówki, to w środku sezonu są też takie dłuższe wyjazdy, w ub. sezonie było takich kilka, po 6-7 dni. Teraz wstępnie mogę zdradzić, że np. w styczniu planuję dłuższe safari po świetnym Ischgl i okolicach czyli m.in. See, Kappl i Galtür, czyli całym rejonie Paznauntal - kilkaset kilometrów tras w kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hollly Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Cześć, macie jeszcze miejsca dla 2 osób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... jaro323 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jedynie kawa i herbata były w dzbankach. Mam nadzieje że ją przelewaliście w termosy i zabieraliście na stok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... W.W. Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nieco luzu się przyda. Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Niestety, trochę brakuje jeszcze do jej zasypania. Nie mamy najlepszej marki na świecie. Porównanie naszych i ich zarobków każe przypuszczać, że jeszcze długo rożne nasze grupy będą szukały sposobów na przyoszczędzenie. Pamiętacie niesławny filmik o wigilii na rynku w pewnym mieście? Musze przyznać, że już kilka razy na rożnych wyjazdach, nie tylko narciarskich, wolałem się nie odzywać po polsku na stołówce. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Hej Krzychu, Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ropoh Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam nadzieje że ją przelewaliście w termosy i zabieraliście na stok ? Jaro, i Ty przeciwko mnie Nie, spożywaliśmy do śniadania. Na stoku normalnie zamawialiśmy po knajpkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Przez ten wasz wątek kanapkowy straciłem paru subskrybentów tematu ...ale rozumiem, że już został wyczerpany ...no to ad meritum 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl.Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej:http://www.skiforum....dynia/?p=473780reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Kiedyś słyszałem legendę (mam nadzieję! ) mówiącą, że pewien pokój w hotelu w Predazzo trzeba było zamurowac, bo sprzątanie po naszej (PL) grupie bezstresowych było bezskuteczne...... Michał, ja cię proszę bez takich... ja i "moi ludzie" segregują śmieci, sprzątają kuchnie po sobie i inne takie oczywistości, a Ty mi tu o demolkach Hej Krzychu,Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Koszt transportu 400 zł? Kwatery 20-25 Euro?Jestem z Brzeszcz, koło Oświęcimia, gdzie można by się dosiąść?I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Nieco luzu się przyda.Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Luz - jak najbardziej OK Nie jest tak źle - są także inne "różne" nacje - pierwszy przykład z brzegu - bardzo cywilizowani Holendrzy na nartach akurat dają mocno czadu ...i nic się nie dzieje. Różni mają swoje okresy: Anglików widać w kwietniu, Rosjanie są teraz - choć akurat, wbrew pozorom, jako całość są bardzo spokojni i jakby "schowani".Polacy tak naprawdę są dość mało widoczni w skali sezonu - mam na myśli normalny sezon, nie obrzeża....no i Austrię; bo Włochy - zwłaszcza free ski to całkiem osobny temat ...oczywiście nieustannie zapraszam na wyjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl. Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej: http://www.skiforum....dynia/?p=473780 reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Jakby ktoś chciał z dzieckiem jechać to miało by towarzystwo - na tym wyjeździe będę z córką (7 lat) i synem (12 lat). Do 8 roku życia skipass gratis, dla starszych dzieci 125,5 euro, dorosły 191 (5 dni). Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alvaro99 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Byłem przekonany, że wyjazd z jaro323 jest sześciodniowy i przez Kraków, a tu lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Praca nie zając nie ucieknie ,a tak dokładniej to jednak druga połowa bardziej mi pasuje i to w konfiguracji środa(12.02) do niedzieli(16.02) na nartach. Zobaczymy jak wrzucisz jakieś plany(oby jak najszybciej) może gdzieś,ktoś do Ciebie będzie dojeżdżał to się coś poukłada i pokombinuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. W rzeczy samej Wczoraj Axamer Lizum, dziś Hochoetz i Kuhtai, bajka, Kuhtai wymiata, przynajmniej dziś 10 na 10 2 miejsca wolne, fakt. Parę innych faktów dla przypomnienia: Jazda od 18 stycznia, 5 dni. Wyjazd z Krakowa w piątek wieczorem, 17.01. scenariusz na miejscu: See, Kappl, Galtür po 1 dniu + np. 2 dni w Ischgl - czyli razem 5 dni. Karnet 191 euro za 5 dni, to b. dobra cena w tym rejonie. Kwatera 90-100 euro za całość. Transport, jazda na miejscu ok. 4 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przenio Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kusicie Koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Tyrol 2013/14, wyjazdy, relacje, szkolenia, Kraków, Gdynia... fajnie było :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Bowis Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Cześć Mnie zapisz na 1 listopada. Kierunek nieistotny, byle na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Cześć Mnie zapisz na 1 listopada. Kierunek nieistotny, byle na narty. Kierunek Tyrol - to wiadomo - zrobimy sobie pewnie jakiś fajny miks lodowców, znaczy "safari" *** Najbliższy wyjazd - w czwartek wieczorem, 31.10, 4 dni na nartach (1-4.11), powrót w nocy 4/5 listopada. Mam jeszcze miejsca - lecę z Krakowa, do Bytomia, potem Pawłowice Śl. dalej na południe. Dojeżdża do mnie para z Warszawy - można dołączyć, zorganizować wspólny dojazd. Mam też jeszcze jakieś miejsca na kolejny wyjazd 9-12.11 (sobota-wtorek na śniegu). Zachęcam, szczegóły do dogadania. Wszelkie kontakty do mnie (mail, tel., GG) są w moim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bowis Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Jeśli będziesz szukał kwaterkę, to najlepiej z bezpłatnym netem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Jeśli będziesz szukał kwaterkę, to najlepiej z bezpłatnym netem Spróbuję, od pewnego czasu to raczej warunek konieczny, choć w dolinie Pitztal to akurat nie jest takie częste i oczywiste... nie wiem czemu(?)... ale mam na oku różne warianty safari i kwatery za rozsądne pieniądze Tak czy owak - prognozy całkiem fajne - trochę dziś dopadało i ładne okno pogodowe na ten weekend się zrobiło Mam wolne miejsca na oba terminy ...jakby co, zachęcam Najbliższy wyjazd jutro późnym wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 hej piszę się na wyjazd 9-12.11...czy ten termin jest pewny? i jaki ośrodek w planach? Termin jest opcjonalny: tzn. może być 9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem), ale rozważam też wyjazd 1 dzień wcześniej, czyli wyjazd 7.11 (czw. wieczór), 8-11.11 na śniegu - tak akurat jedzie sporo ludzi z forum, co ma jakiś sens. Chętnie przyjmę ew. sugestie. Miejsce - Sölden (na 90%), może z jakimś 1 dniem extra, gdzieś po sąsiedzku (ew. Pitztal). Stubai i Tux raczej odpadają w tym terminie - zbyt popularne wśród rodaków Zapraszam innych, mam jeszcze miejsca. niestety nie dam rady jutro a prognozy super...zazdroszczę...ale może w tym następnym terminie będzie podobnie Mam nadzieję, że nie będzie gorzej; a tak w ogóle to stale będzie ładnie i słonecznie, a śnieg będzie padał tylko w nocy PS. Żeby było ładnie - parę fotek z wczorajszego Pitztalera - zdaje się że coś przebudowali u góry na platformie widokowej - na 3440 m n.p.m. źródło Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ciężko będzie z kolejnym dniem urlopu, ale jak trzeba to postaram się dostosować Witam w ww. terminach i tak jest bardzo dobrze - bo tylko 1 dzień urlopu a 4 dni na nartach! Zapraszam do kontaktu - zaraz wyjeżdżam, ale powinienem mieć net, więc dostęp do forum, maila itp.Jakby co - możliwy kontakt telefoniczny - nr i wszelkie namiary mam w swoim profilu.Termin jest opcjonalny: tzn. może być 9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem),ale rozważam też wyjazd 1 dzień wcześniej, czyli wyjazd 7.11 (czw. wieczór), 8-11.11 na śniegu - tak akurat jedzie sporo ludzi z forum, co ma jakiś sens. Chętnie przyjmę ew. sugestie.Miejsce - Sölden (na 90%), może z jakimś 1 dniem extra, gdzieś po sąsiedzku (ew. Pitztal).Stubai i Tux raczej odpadają w tym terminie - zbyt popularne wśród rodaków Zapraszam innych, mam jeszcze miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alvaro99 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Ja będę się pisał na jakiś styczniowy, marcowy wyjazd 6-ścio dniowy z mega safari, co by zwiedzić jak najwięcej Austriackich kurortów, bo przyznam że tam jeszcze nie jeździłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bowis Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Dzięki Krzychu za świetny wyjazd! Do następnego razu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ososbiście jestem za pierwotnym pomysłem 9.11-12.11 Hej Gajowy. Z podwodu pewnych zależności w pracy też bardziej mi zaczął pasować termin: "9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem)". OK, z różnych powodów wolałbym dzień wcześniej ale nie chcę utrudniać życia nikomu, btw. jakimś pozaforumowym też bardziej pasuje wyjazd w piątek, więc tak jedziemy.Wyjazd w piątek wieczorem (8.11) , 4 dni: sobota-wtorek na śniegu (9-12.11), powrót po nartach, w nocy z powrotem w PL. Mam ostatnie miejsca - zapraszam, parę osób jeszcze pytało, namawiam do szybkich decyzji. Kierunek Sölden Dzięki Krzychu za świetny wyjazd! Do następnego razu! ... i ja dziękuję, i zapraszam *** Krótka relacja - zrobiliśmy sobie ciekawe ski-safari: 1. dzień Sölden, 2-3 dzień Pitztal, 4 dzień na Stubaiu ogólnie bardzo fajnie, jak na weekend z 1.11 z ludźmi w tych ośrodkach było więcej niż przyzwoicie, czyli w zasadzie luz. Baza w Pitztal - świetna kwaterka dość blisko lodowca, 17 euro/os./noc; suma za karnety przy naszym scenariuszu wyszła tylko 149,5 euro, oczywiście tylko dla tych co nie mają sezonówek Zdjęcia postaram się wrzucić jak najszybciej. Ja będę się pisał na jakiś styczniowy, marcowy wyjazd 6-ścio dniowy z mega safari, co by zwiedzić jak najwięcej Austriackich kurortów, bo przyznam że tam jeszcze nie jeździłem Zapraszam, choć teraz, czy ogólnie na obrzeżach sezonu najlepsze są 4 dniówki, to w środku sezonu są też takie dłuższe wyjazdy, w ub. sezonie było takich kilka, po 6-7 dni. Teraz wstępnie mogę zdradzić, że np. w styczniu planuję dłuższe safari po świetnym Ischgl i okolicach czyli m.in. See, Kappl i Galtür, czyli całym rejonie Paznauntal - kilkaset kilometrów tras w kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hollly Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Cześć, macie jeszcze miejsca dla 2 osób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... jaro323 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jedynie kawa i herbata były w dzbankach. Mam nadzieje że ją przelewaliście w termosy i zabieraliście na stok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... W.W. Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nieco luzu się przyda. Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Niestety, trochę brakuje jeszcze do jej zasypania. Nie mamy najlepszej marki na świecie. Porównanie naszych i ich zarobków każe przypuszczać, że jeszcze długo rożne nasze grupy będą szukały sposobów na przyoszczędzenie. Pamiętacie niesławny filmik o wigilii na rynku w pewnym mieście? Musze przyznać, że już kilka razy na rożnych wyjazdach, nie tylko narciarskich, wolałem się nie odzywać po polsku na stołówce. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Hej Krzychu, Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ropoh Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam nadzieje że ją przelewaliście w termosy i zabieraliście na stok ? Jaro, i Ty przeciwko mnie Nie, spożywaliśmy do śniadania. Na stoku normalnie zamawialiśmy po knajpkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Przez ten wasz wątek kanapkowy straciłem paru subskrybentów tematu ...ale rozumiem, że już został wyczerpany ...no to ad meritum 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl.Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej:http://www.skiforum....dynia/?p=473780reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Kiedyś słyszałem legendę (mam nadzieję! ) mówiącą, że pewien pokój w hotelu w Predazzo trzeba było zamurowac, bo sprzątanie po naszej (PL) grupie bezstresowych było bezskuteczne...... Michał, ja cię proszę bez takich... ja i "moi ludzie" segregują śmieci, sprzątają kuchnie po sobie i inne takie oczywistości, a Ty mi tu o demolkach Hej Krzychu,Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Koszt transportu 400 zł? Kwatery 20-25 Euro?Jestem z Brzeszcz, koło Oświęcimia, gdzie można by się dosiąść?I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Nieco luzu się przyda.Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Luz - jak najbardziej OK Nie jest tak źle - są także inne "różne" nacje - pierwszy przykład z brzegu - bardzo cywilizowani Holendrzy na nartach akurat dają mocno czadu ...i nic się nie dzieje. Różni mają swoje okresy: Anglików widać w kwietniu, Rosjanie są teraz - choć akurat, wbrew pozorom, jako całość są bardzo spokojni i jakby "schowani".Polacy tak naprawdę są dość mało widoczni w skali sezonu - mam na myśli normalny sezon, nie obrzeża....no i Austrię; bo Włochy - zwłaszcza free ski to całkiem osobny temat ...oczywiście nieustannie zapraszam na wyjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl. Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej: http://www.skiforum....dynia/?p=473780 reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Jakby ktoś chciał z dzieckiem jechać to miało by towarzystwo - na tym wyjeździe będę z córką (7 lat) i synem (12 lat). Do 8 roku życia skipass gratis, dla starszych dzieci 125,5 euro, dorosły 191 (5 dni). Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alvaro99 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Byłem przekonany, że wyjazd z jaro323 jest sześciodniowy i przez Kraków, a tu lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Praca nie zając nie ucieknie ,a tak dokładniej to jednak druga połowa bardziej mi pasuje i to w konfiguracji środa(12.02) do niedzieli(16.02) na nartach. Zobaczymy jak wrzucisz jakieś plany(oby jak najszybciej) może gdzieś,ktoś do Ciebie będzie dojeżdżał to się coś poukłada i pokombinuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. W rzeczy samej Wczoraj Axamer Lizum, dziś Hochoetz i Kuhtai, bajka, Kuhtai wymiata, przynajmniej dziś 10 na 10 2 miejsca wolne, fakt. Parę innych faktów dla przypomnienia: Jazda od 18 stycznia, 5 dni. Wyjazd z Krakowa w piątek wieczorem, 17.01. scenariusz na miejscu: See, Kappl, Galtür po 1 dniu + np. 2 dni w Ischgl - czyli razem 5 dni. Karnet 191 euro za 5 dni, to b. dobra cena w tym rejonie. Kwatera 90-100 euro za całość. Transport, jazda na miejscu ok. 4 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przenio Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kusicie Koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Tyrol 2013/14, wyjazdy, relacje, szkolenia, Kraków, Gdynia... fajnie było :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Bowis Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Jeśli będziesz szukał kwaterkę, to najlepiej z bezpłatnym netem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Jeśli będziesz szukał kwaterkę, to najlepiej z bezpłatnym netem Spróbuję, od pewnego czasu to raczej warunek konieczny, choć w dolinie Pitztal to akurat nie jest takie częste i oczywiste... nie wiem czemu(?)... ale mam na oku różne warianty safari i kwatery za rozsądne pieniądze Tak czy owak - prognozy całkiem fajne - trochę dziś dopadało i ładne okno pogodowe na ten weekend się zrobiło Mam wolne miejsca na oba terminy ...jakby co, zachęcam Najbliższy wyjazd jutro późnym wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 hej piszę się na wyjazd 9-12.11...czy ten termin jest pewny? i jaki ośrodek w planach? Termin jest opcjonalny: tzn. może być 9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem), ale rozważam też wyjazd 1 dzień wcześniej, czyli wyjazd 7.11 (czw. wieczór), 8-11.11 na śniegu - tak akurat jedzie sporo ludzi z forum, co ma jakiś sens. Chętnie przyjmę ew. sugestie. Miejsce - Sölden (na 90%), może z jakimś 1 dniem extra, gdzieś po sąsiedzku (ew. Pitztal). Stubai i Tux raczej odpadają w tym terminie - zbyt popularne wśród rodaków Zapraszam innych, mam jeszcze miejsca. niestety nie dam rady jutro a prognozy super...zazdroszczę...ale może w tym następnym terminie będzie podobnie Mam nadzieję, że nie będzie gorzej; a tak w ogóle to stale będzie ładnie i słonecznie, a śnieg będzie padał tylko w nocy PS. Żeby było ładnie - parę fotek z wczorajszego Pitztalera - zdaje się że coś przebudowali u góry na platformie widokowej - na 3440 m n.p.m. źródło Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ciężko będzie z kolejnym dniem urlopu, ale jak trzeba to postaram się dostosować Witam w ww. terminach i tak jest bardzo dobrze - bo tylko 1 dzień urlopu a 4 dni na nartach! Zapraszam do kontaktu - zaraz wyjeżdżam, ale powinienem mieć net, więc dostęp do forum, maila itp.Jakby co - możliwy kontakt telefoniczny - nr i wszelkie namiary mam w swoim profilu.Termin jest opcjonalny: tzn. może być 9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem),ale rozważam też wyjazd 1 dzień wcześniej, czyli wyjazd 7.11 (czw. wieczór), 8-11.11 na śniegu - tak akurat jedzie sporo ludzi z forum, co ma jakiś sens. Chętnie przyjmę ew. sugestie.Miejsce - Sölden (na 90%), może z jakimś 1 dniem extra, gdzieś po sąsiedzku (ew. Pitztal).Stubai i Tux raczej odpadają w tym terminie - zbyt popularne wśród rodaków Zapraszam innych, mam jeszcze miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alvaro99 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Ja będę się pisał na jakiś styczniowy, marcowy wyjazd 6-ścio dniowy z mega safari, co by zwiedzić jak najwięcej Austriackich kurortów, bo przyznam że tam jeszcze nie jeździłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bowis Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Dzięki Krzychu za świetny wyjazd! Do następnego razu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ososbiście jestem za pierwotnym pomysłem 9.11-12.11 Hej Gajowy. Z podwodu pewnych zależności w pracy też bardziej mi zaczął pasować termin: "9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem)". OK, z różnych powodów wolałbym dzień wcześniej ale nie chcę utrudniać życia nikomu, btw. jakimś pozaforumowym też bardziej pasuje wyjazd w piątek, więc tak jedziemy.Wyjazd w piątek wieczorem (8.11) , 4 dni: sobota-wtorek na śniegu (9-12.11), powrót po nartach, w nocy z powrotem w PL. Mam ostatnie miejsca - zapraszam, parę osób jeszcze pytało, namawiam do szybkich decyzji. Kierunek Sölden Dzięki Krzychu za świetny wyjazd! Do następnego razu! ... i ja dziękuję, i zapraszam *** Krótka relacja - zrobiliśmy sobie ciekawe ski-safari: 1. dzień Sölden, 2-3 dzień Pitztal, 4 dzień na Stubaiu ogólnie bardzo fajnie, jak na weekend z 1.11 z ludźmi w tych ośrodkach było więcej niż przyzwoicie, czyli w zasadzie luz. Baza w Pitztal - świetna kwaterka dość blisko lodowca, 17 euro/os./noc; suma za karnety przy naszym scenariuszu wyszła tylko 149,5 euro, oczywiście tylko dla tych co nie mają sezonówek Zdjęcia postaram się wrzucić jak najszybciej. Ja będę się pisał na jakiś styczniowy, marcowy wyjazd 6-ścio dniowy z mega safari, co by zwiedzić jak najwięcej Austriackich kurortów, bo przyznam że tam jeszcze nie jeździłem Zapraszam, choć teraz, czy ogólnie na obrzeżach sezonu najlepsze są 4 dniówki, to w środku sezonu są też takie dłuższe wyjazdy, w ub. sezonie było takich kilka, po 6-7 dni. Teraz wstępnie mogę zdradzić, że np. w styczniu planuję dłuższe safari po świetnym Ischgl i okolicach czyli m.in. See, Kappl i Galtür, czyli całym rejonie Paznauntal - kilkaset kilometrów tras w kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hollly Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Cześć, macie jeszcze miejsca dla 2 osób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... jaro323 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jedynie kawa i herbata były w dzbankach. Mam nadzieje że ją przelewaliście w termosy i zabieraliście na stok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... W.W. Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nieco luzu się przyda. Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Niestety, trochę brakuje jeszcze do jej zasypania. Nie mamy najlepszej marki na świecie. Porównanie naszych i ich zarobków każe przypuszczać, że jeszcze długo rożne nasze grupy będą szukały sposobów na przyoszczędzenie. Pamiętacie niesławny filmik o wigilii na rynku w pewnym mieście? Musze przyznać, że już kilka razy na rożnych wyjazdach, nie tylko narciarskich, wolałem się nie odzywać po polsku na stołówce. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Hej Krzychu, Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ropoh Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam nadzieje że ją przelewaliście w termosy i zabieraliście na stok ? Jaro, i Ty przeciwko mnie Nie, spożywaliśmy do śniadania. Na stoku normalnie zamawialiśmy po knajpkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Przez ten wasz wątek kanapkowy straciłem paru subskrybentów tematu ...ale rozumiem, że już został wyczerpany ...no to ad meritum 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl.Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej:http://www.skiforum....dynia/?p=473780reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Kiedyś słyszałem legendę (mam nadzieję! ) mówiącą, że pewien pokój w hotelu w Predazzo trzeba było zamurowac, bo sprzątanie po naszej (PL) grupie bezstresowych było bezskuteczne...... Michał, ja cię proszę bez takich... ja i "moi ludzie" segregują śmieci, sprzątają kuchnie po sobie i inne takie oczywistości, a Ty mi tu o demolkach Hej Krzychu,Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Koszt transportu 400 zł? Kwatery 20-25 Euro?Jestem z Brzeszcz, koło Oświęcimia, gdzie można by się dosiąść?I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Nieco luzu się przyda.Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Luz - jak najbardziej OK Nie jest tak źle - są także inne "różne" nacje - pierwszy przykład z brzegu - bardzo cywilizowani Holendrzy na nartach akurat dają mocno czadu ...i nic się nie dzieje. Różni mają swoje okresy: Anglików widać w kwietniu, Rosjanie są teraz - choć akurat, wbrew pozorom, jako całość są bardzo spokojni i jakby "schowani".Polacy tak naprawdę są dość mało widoczni w skali sezonu - mam na myśli normalny sezon, nie obrzeża....no i Austrię; bo Włochy - zwłaszcza free ski to całkiem osobny temat ...oczywiście nieustannie zapraszam na wyjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl. Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej: http://www.skiforum....dynia/?p=473780 reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Jakby ktoś chciał z dzieckiem jechać to miało by towarzystwo - na tym wyjeździe będę z córką (7 lat) i synem (12 lat). Do 8 roku życia skipass gratis, dla starszych dzieci 125,5 euro, dorosły 191 (5 dni). Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alvaro99 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Byłem przekonany, że wyjazd z jaro323 jest sześciodniowy i przez Kraków, a tu lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Praca nie zając nie ucieknie ,a tak dokładniej to jednak druga połowa bardziej mi pasuje i to w konfiguracji środa(12.02) do niedzieli(16.02) na nartach. Zobaczymy jak wrzucisz jakieś plany(oby jak najszybciej) może gdzieś,ktoś do Ciebie będzie dojeżdżał to się coś poukłada i pokombinuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. W rzeczy samej Wczoraj Axamer Lizum, dziś Hochoetz i Kuhtai, bajka, Kuhtai wymiata, przynajmniej dziś 10 na 10 2 miejsca wolne, fakt. Parę innych faktów dla przypomnienia: Jazda od 18 stycznia, 5 dni. Wyjazd z Krakowa w piątek wieczorem, 17.01. scenariusz na miejscu: See, Kappl, Galtür po 1 dniu + np. 2 dni w Ischgl - czyli razem 5 dni. Karnet 191 euro za 5 dni, to b. dobra cena w tym rejonie. Kwatera 90-100 euro za całość. Transport, jazda na miejscu ok. 4 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przenio Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kusicie Koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Tyrol 2013/14, wyjazdy, relacje, szkolenia, Kraków, Gdynia... fajnie było :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
gajowy01 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 hej piszę się na wyjazd 9-12.11...czy ten termin jest pewny? i jaki ośrodek w planach? Termin jest opcjonalny: tzn. może być 9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem), ale rozważam też wyjazd 1 dzień wcześniej, czyli wyjazd 7.11 (czw. wieczór), 8-11.11 na śniegu - tak akurat jedzie sporo ludzi z forum, co ma jakiś sens. Chętnie przyjmę ew. sugestie. Miejsce - Sölden (na 90%), może z jakimś 1 dniem extra, gdzieś po sąsiedzku (ew. Pitztal). Stubai i Tux raczej odpadają w tym terminie - zbyt popularne wśród rodaków Zapraszam innych, mam jeszcze miejsca. niestety nie dam rady jutro a prognozy super...zazdroszczę...ale może w tym następnym terminie będzie podobnie Mam nadzieję, że nie będzie gorzej; a tak w ogóle to stale będzie ładnie i słonecznie, a śnieg będzie padał tylko w nocy PS. Żeby było ładnie - parę fotek z wczorajszego Pitztalera - zdaje się że coś przebudowali u góry na platformie widokowej - na 3440 m n.p.m. źródło Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ciężko będzie z kolejnym dniem urlopu, ale jak trzeba to postaram się dostosować Witam w ww. terminach i tak jest bardzo dobrze - bo tylko 1 dzień urlopu a 4 dni na nartach! Zapraszam do kontaktu - zaraz wyjeżdżam, ale powinienem mieć net, więc dostęp do forum, maila itp.Jakby co - możliwy kontakt telefoniczny - nr i wszelkie namiary mam w swoim profilu.Termin jest opcjonalny: tzn. może być 9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem),ale rozważam też wyjazd 1 dzień wcześniej, czyli wyjazd 7.11 (czw. wieczór), 8-11.11 na śniegu - tak akurat jedzie sporo ludzi z forum, co ma jakiś sens. Chętnie przyjmę ew. sugestie.Miejsce - Sölden (na 90%), może z jakimś 1 dniem extra, gdzieś po sąsiedzku (ew. Pitztal).Stubai i Tux raczej odpadają w tym terminie - zbyt popularne wśród rodaków Zapraszam innych, mam jeszcze miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alvaro99 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Ja będę się pisał na jakiś styczniowy, marcowy wyjazd 6-ścio dniowy z mega safari, co by zwiedzić jak najwięcej Austriackich kurortów, bo przyznam że tam jeszcze nie jeździłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowis Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Dzięki Krzychu za świetny wyjazd! Do następnego razu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ososbiście jestem za pierwotnym pomysłem 9.11-12.11 Hej Gajowy. Z podwodu pewnych zależności w pracy też bardziej mi zaczął pasować termin: "9-12.11 na śniegu (czyli wyjazd w piątek 8.11 wieczorem)". OK, z różnych powodów wolałbym dzień wcześniej ale nie chcę utrudniać życia nikomu, btw. jakimś pozaforumowym też bardziej pasuje wyjazd w piątek, więc tak jedziemy.Wyjazd w piątek wieczorem (8.11) , 4 dni: sobota-wtorek na śniegu (9-12.11), powrót po nartach, w nocy z powrotem w PL. Mam ostatnie miejsca - zapraszam, parę osób jeszcze pytało, namawiam do szybkich decyzji. Kierunek Sölden Dzięki Krzychu za świetny wyjazd! Do następnego razu! ... i ja dziękuję, i zapraszam *** Krótka relacja - zrobiliśmy sobie ciekawe ski-safari: 1. dzień Sölden, 2-3 dzień Pitztal, 4 dzień na Stubaiu ogólnie bardzo fajnie, jak na weekend z 1.11 z ludźmi w tych ośrodkach było więcej niż przyzwoicie, czyli w zasadzie luz. Baza w Pitztal - świetna kwaterka dość blisko lodowca, 17 euro/os./noc; suma za karnety przy naszym scenariuszu wyszła tylko 149,5 euro, oczywiście tylko dla tych co nie mają sezonówek Zdjęcia postaram się wrzucić jak najszybciej. Ja będę się pisał na jakiś styczniowy, marcowy wyjazd 6-ścio dniowy z mega safari, co by zwiedzić jak najwięcej Austriackich kurortów, bo przyznam że tam jeszcze nie jeździłem Zapraszam, choć teraz, czy ogólnie na obrzeżach sezonu najlepsze są 4 dniówki, to w środku sezonu są też takie dłuższe wyjazdy, w ub. sezonie było takich kilka, po 6-7 dni. Teraz wstępnie mogę zdradzić, że np. w styczniu planuję dłuższe safari po świetnym Ischgl i okolicach czyli m.in. See, Kappl i Galtür, czyli całym rejonie Paznauntal - kilkaset kilometrów tras w kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hollly Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Cześć, macie jeszcze miejsca dla 2 osób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jedynie kawa i herbata były w dzbankach. Mam nadzieje że ją przelewaliście w termosy i zabieraliście na stok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... W.W. Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nieco luzu się przyda. Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Niestety, trochę brakuje jeszcze do jej zasypania. Nie mamy najlepszej marki na świecie. Porównanie naszych i ich zarobków każe przypuszczać, że jeszcze długo rożne nasze grupy będą szukały sposobów na przyoszczędzenie. Pamiętacie niesławny filmik o wigilii na rynku w pewnym mieście? Musze przyznać, że już kilka razy na rożnych wyjazdach, nie tylko narciarskich, wolałem się nie odzywać po polsku na stołówce. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Hej Krzychu, Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ropoh Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam nadzieje że ją przelewaliście w termosy i zabieraliście na stok ? Jaro, i Ty przeciwko mnie Nie, spożywaliśmy do śniadania. Na stoku normalnie zamawialiśmy po knajpkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Przez ten wasz wątek kanapkowy straciłem paru subskrybentów tematu ...ale rozumiem, że już został wyczerpany ...no to ad meritum 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl.Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej:http://www.skiforum....dynia/?p=473780reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Kiedyś słyszałem legendę (mam nadzieję! ) mówiącą, że pewien pokój w hotelu w Predazzo trzeba było zamurowac, bo sprzątanie po naszej (PL) grupie bezstresowych było bezskuteczne...... Michał, ja cię proszę bez takich... ja i "moi ludzie" segregują śmieci, sprzątają kuchnie po sobie i inne takie oczywistości, a Ty mi tu o demolkach Hej Krzychu,Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Koszt transportu 400 zł? Kwatery 20-25 Euro?Jestem z Brzeszcz, koło Oświęcimia, gdzie można by się dosiąść?I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Nieco luzu się przyda.Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Luz - jak najbardziej OK Nie jest tak źle - są także inne "różne" nacje - pierwszy przykład z brzegu - bardzo cywilizowani Holendrzy na nartach akurat dają mocno czadu ...i nic się nie dzieje. Różni mają swoje okresy: Anglików widać w kwietniu, Rosjanie są teraz - choć akurat, wbrew pozorom, jako całość są bardzo spokojni i jakby "schowani".Polacy tak naprawdę są dość mało widoczni w skali sezonu - mam na myśli normalny sezon, nie obrzeża....no i Austrię; bo Włochy - zwłaszcza free ski to całkiem osobny temat ...oczywiście nieustannie zapraszam na wyjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl. Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej: http://www.skiforum....dynia/?p=473780 reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Jakby ktoś chciał z dzieckiem jechać to miało by towarzystwo - na tym wyjeździe będę z córką (7 lat) i synem (12 lat). Do 8 roku życia skipass gratis, dla starszych dzieci 125,5 euro, dorosły 191 (5 dni). Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alvaro99 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Byłem przekonany, że wyjazd z jaro323 jest sześciodniowy i przez Kraków, a tu lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Praca nie zając nie ucieknie ,a tak dokładniej to jednak druga połowa bardziej mi pasuje i to w konfiguracji środa(12.02) do niedzieli(16.02) na nartach. Zobaczymy jak wrzucisz jakieś plany(oby jak najszybciej) może gdzieś,ktoś do Ciebie będzie dojeżdżał to się coś poukłada i pokombinuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. W rzeczy samej Wczoraj Axamer Lizum, dziś Hochoetz i Kuhtai, bajka, Kuhtai wymiata, przynajmniej dziś 10 na 10 2 miejsca wolne, fakt. Parę innych faktów dla przypomnienia: Jazda od 18 stycznia, 5 dni. Wyjazd z Krakowa w piątek wieczorem, 17.01. scenariusz na miejscu: See, Kappl, Galtür po 1 dniu + np. 2 dni w Ischgl - czyli razem 5 dni. Karnet 191 euro za 5 dni, to b. dobra cena w tym rejonie. Kwatera 90-100 euro za całość. Transport, jazda na miejscu ok. 4 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przenio Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kusicie Koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Tyrol 2013/14, wyjazdy, relacje, szkolenia, Kraków, Gdynia... fajnie było :)
W.W. Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nieco luzu się przyda. Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Niestety, trochę brakuje jeszcze do jej zasypania. Nie mamy najlepszej marki na świecie. Porównanie naszych i ich zarobków każe przypuszczać, że jeszcze długo rożne nasze grupy będą szukały sposobów na przyoszczędzenie. Pamiętacie niesławny filmik o wigilii na rynku w pewnym mieście? Musze przyznać, że już kilka razy na rożnych wyjazdach, nie tylko narciarskich, wolałem się nie odzywać po polsku na stołówce. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Hej Krzychu, Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam nadzieje że ją przelewaliście w termosy i zabieraliście na stok ? Jaro, i Ty przeciwko mnie Nie, spożywaliśmy do śniadania. Na stoku normalnie zamawialiśmy po knajpkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Przez ten wasz wątek kanapkowy straciłem paru subskrybentów tematu ...ale rozumiem, że już został wyczerpany ...no to ad meritum 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl.Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej:http://www.skiforum....dynia/?p=473780reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Kiedyś słyszałem legendę (mam nadzieję! ) mówiącą, że pewien pokój w hotelu w Predazzo trzeba było zamurowac, bo sprzątanie po naszej (PL) grupie bezstresowych było bezskuteczne...... Michał, ja cię proszę bez takich... ja i "moi ludzie" segregują śmieci, sprzątają kuchnie po sobie i inne takie oczywistości, a Ty mi tu o demolkach Hej Krzychu,Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Koszt transportu 400 zł? Kwatery 20-25 Euro?Jestem z Brzeszcz, koło Oświęcimia, gdzie można by się dosiąść?I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Nieco luzu się przyda.Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Luz - jak najbardziej OK Nie jest tak źle - są także inne "różne" nacje - pierwszy przykład z brzegu - bardzo cywilizowani Holendrzy na nartach akurat dają mocno czadu ...i nic się nie dzieje. Różni mają swoje okresy: Anglików widać w kwietniu, Rosjanie są teraz - choć akurat, wbrew pozorom, jako całość są bardzo spokojni i jakby "schowani".Polacy tak naprawdę są dość mało widoczni w skali sezonu - mam na myśli normalny sezon, nie obrzeża....no i Austrię; bo Włochy - zwłaszcza free ski to całkiem osobny temat ...oczywiście nieustannie zapraszam na wyjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl. Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej: http://www.skiforum....dynia/?p=473780 reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Jakby ktoś chciał z dzieckiem jechać to miało by towarzystwo - na tym wyjeździe będę z córką (7 lat) i synem (12 lat). Do 8 roku życia skipass gratis, dla starszych dzieci 125,5 euro, dorosły 191 (5 dni). Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alvaro99 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Byłem przekonany, że wyjazd z jaro323 jest sześciodniowy i przez Kraków, a tu lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Praca nie zając nie ucieknie ,a tak dokładniej to jednak druga połowa bardziej mi pasuje i to w konfiguracji środa(12.02) do niedzieli(16.02) na nartach. Zobaczymy jak wrzucisz jakieś plany(oby jak najszybciej) może gdzieś,ktoś do Ciebie będzie dojeżdżał to się coś poukłada i pokombinuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. W rzeczy samej Wczoraj Axamer Lizum, dziś Hochoetz i Kuhtai, bajka, Kuhtai wymiata, przynajmniej dziś 10 na 10 2 miejsca wolne, fakt. Parę innych faktów dla przypomnienia: Jazda od 18 stycznia, 5 dni. Wyjazd z Krakowa w piątek wieczorem, 17.01. scenariusz na miejscu: See, Kappl, Galtür po 1 dniu + np. 2 dni w Ischgl - czyli razem 5 dni. Karnet 191 euro za 5 dni, to b. dobra cena w tym rejonie. Kwatera 90-100 euro za całość. Transport, jazda na miejscu ok. 4 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przenio Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kusicie Koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Tyrol 2013/14, wyjazdy, relacje, szkolenia, Kraków, Gdynia... fajnie było :)
gajowy01 Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Przez ten wasz wątek kanapkowy straciłem paru subskrybentów tematu ...ale rozumiem, że już został wyczerpany ...no to ad meritum 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl.Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej:http://www.skiforum....dynia/?p=473780reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Kiedyś słyszałem legendę (mam nadzieję! ) mówiącą, że pewien pokój w hotelu w Predazzo trzeba było zamurowac, bo sprzątanie po naszej (PL) grupie bezstresowych było bezskuteczne...... Michał, ja cię proszę bez takich... ja i "moi ludzie" segregują śmieci, sprzątają kuchnie po sobie i inne takie oczywistości, a Ty mi tu o demolkach Hej Krzychu,Masz jakieś plany wyjazdowe na ferie pierwszy tydzień lutego? Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Koszt transportu 400 zł? Kwatery 20-25 Euro?Jestem z Brzeszcz, koło Oświęcimia, gdzie można by się dosiąść?I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Nieco luzu się przyda.Nikt tu nie rzuca oskarżeń. Mówimy jednak o pewnej zapaści kulturowej, która odróżnia nas od społeczeństw bardziej cywilizowanych. Ale nadal ma nadzieje na wyjazd z Krzyśkiem. Luz - jak najbardziej OK Nie jest tak źle - są także inne "różne" nacje - pierwszy przykład z brzegu - bardzo cywilizowani Holendrzy na nartach akurat dają mocno czadu ...i nic się nie dzieje. Różni mają swoje okresy: Anglików widać w kwietniu, Rosjanie są teraz - choć akurat, wbrew pozorom, jako całość są bardzo spokojni i jakby "schowani".Polacy tak naprawdę są dość mało widoczni w skali sezonu - mam na myśli normalny sezon, nie obrzeża....no i Austrię; bo Włochy - zwłaszcza free ski to całkiem osobny temat ...oczywiście nieustannie zapraszam na wyjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 2 ostatnie wolne miejsca na wyjazd za tydzień, na 5 dni w okolice Ischgl. Więcej szczegółów nt. programu i cen karnetów wyjazdu podawałem wcześniej: http://www.skiforum....dynia/?p=473780 reszta standardowo, kwatery powinno udać się poniżej 25 (w Kappl), czyli przyjmijmy ok. 90 euro za cały wyjazd (4 noclegi) Jakby ktoś chciał z dzieckiem jechać to miało by towarzystwo - na tym wyjeździe będę z córką (7 lat) i synem (12 lat). Do 8 roku życia skipass gratis, dla starszych dzieci 125,5 euro, dorosły 191 (5 dni). Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... alvaro99 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Byłem przekonany, że wyjazd z jaro323 jest sześciodniowy i przez Kraków, a tu lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Praca nie zając nie ucieknie ,a tak dokładniej to jednak druga połowa bardziej mi pasuje i to w konfiguracji środa(12.02) do niedzieli(16.02) na nartach. Zobaczymy jak wrzucisz jakieś plany(oby jak najszybciej) może gdzieś,ktoś do Ciebie będzie dojeżdżał to się coś poukłada i pokombinuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. W rzeczy samej Wczoraj Axamer Lizum, dziś Hochoetz i Kuhtai, bajka, Kuhtai wymiata, przynajmniej dziś 10 na 10 2 miejsca wolne, fakt. Parę innych faktów dla przypomnienia: Jazda od 18 stycznia, 5 dni. Wyjazd z Krakowa w piątek wieczorem, 17.01. scenariusz na miejscu: See, Kappl, Galtür po 1 dniu + np. 2 dni w Ischgl - czyli razem 5 dni. Karnet 191 euro za 5 dni, to b. dobra cena w tym rejonie. Kwatera 90-100 euro za całość. Transport, jazda na miejscu ok. 4 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przenio Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kusicie Koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
alvaro99 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 I co z tobą? Tak pytasz tu i tam o różne rzeczy ...możesz się do mnie gdzieś dosiąść Byłem przekonany, że wyjazd z jaro323 jest sześciodniowy i przez Kraków, a tu lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Plany są, ale praca w Kraku także - trochę muszę przysiąść, ...niebawem parę rzeczy się wyjaśni i wrzucę parę terminów. Praca nie zając nie ucieknie ,a tak dokładniej to jednak druga połowa bardziej mi pasuje i to w konfiguracji środa(12.02) do niedzieli(16.02) na nartach. Zobaczymy jak wrzucisz jakieś plany(oby jak najszybciej) może gdzieś,ktoś do Ciebie będzie dojeżdżał to się coś poukłada i pokombinuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. W rzeczy samej Wczoraj Axamer Lizum, dziś Hochoetz i Kuhtai, bajka, Kuhtai wymiata, przynajmniej dziś 10 na 10 2 miejsca wolne, fakt. Parę innych faktów dla przypomnienia: Jazda od 18 stycznia, 5 dni. Wyjazd z Krakowa w piątek wieczorem, 17.01. scenariusz na miejscu: See, Kappl, Galtür po 1 dniu + np. 2 dni w Ischgl - czyli razem 5 dni. Karnet 191 euro za 5 dni, to b. dobra cena w tym rejonie. Kwatera 90-100 euro za całość. Transport, jazda na miejscu ok. 4 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przenio Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kusicie Koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Szymon Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Gadałem z Krzychem przed chwilą, pogodę i warunki w Austrii mają full wypas. BTW. Są jeszcze 2 wolne miejsca na wyjazd 18-22 stycznia w okolice Ischgl. W rzeczy samej Wczoraj Axamer Lizum, dziś Hochoetz i Kuhtai, bajka, Kuhtai wymiata, przynajmniej dziś 10 na 10 2 miejsca wolne, fakt. Parę innych faktów dla przypomnienia: Jazda od 18 stycznia, 5 dni. Wyjazd z Krakowa w piątek wieczorem, 17.01. scenariusz na miejscu: See, Kappl, Galtür po 1 dniu + np. 2 dni w Ischgl - czyli razem 5 dni. Karnet 191 euro za 5 dni, to b. dobra cena w tym rejonie. Kwatera 90-100 euro za całość. Transport, jazda na miejscu ok. 4 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kusicie Koledzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi