maverick_mk Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 witam tak jak w tytule szukam kurtki na narty z membrana eVENT, kurtka ma służyć bezpośrednio na bielizne termiczną. Może to być Softshell lub kurtka. z góry dzieki za wszystkie propozycje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Event to membrana, wiec nie znajdziesz tego w softshellach. Dodatkowo to jest droga mambrana wiec znajduje sie najczesciej w kurtkach typowo hardshellowych, bez ocieplenia. Taka kurtka nadaje się na jazdę z bielizna termiczna w okolicach -5:-10 stopni max i to przy założeniu ostrej jazdy a nie wciągania na orczyku i czekaniu pol godziny w kolejce. Z tańszych kurtek popatrz na karrimora np na fieldandtrek.com, jak masz więcej grosza to poszukaj montane. W Polsce ciężko znaleźć w sklepie kurtkę na tej mambranie. Ja mam kurtkę montane alpine guide na event, kurtka jest bardzo dobrze wyprofilowana i ma bardzo fajny kaptur z garda. Co do oddychalnosci to jest ok ale to nadal membrana, wiec biegać się w tym nie da ale na narty jest ok, ale na zimę, wiosna to juz lepiej softshell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick_mk Napisano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2013 hej dzieki za odpowiedz czyli duzo lepszą odychalność będzie miał softshell ? Jakiego szukać żeby był jak najlepiej odprowadzał pot ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 hej dzieki za odpowiedz czyli duzo lepszą odychalność będzie miał softshell ?Tak Jakiego szukać żeby był jak najlepiej odprowadzał pot ? pozdrawiambez membrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 http://ngt.pl/1-soft...-hardshell.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johndoe2 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Soft shell taki bez membrany na narty to słaby pomysł bo przy prędkości 60-70 km/h juz będziesz czuć przewiewanie delikatne. Ja się bardzo mocno i łatwo pocę, a mimo tego bardziej komfortowa jest membrana i druga warstwa dobierana w zależności od temperatury. Mam "softshell" z membrana power shield i przy większym mrozie nawet w polarze pod spodem jak się mocniej rozpędzam to czuć chłód, taki ubiór jest oczywiście wygodny przy mniejszym mrozie, ale hardshell z wywietrznikami nie jest o wiele gorszy. Poza tym bardzo duża cześć kurtek udających softshell z nazwy ma w sobie jakaś parszywa membranę. Podczas jazdy na nartach większość ludzi męczy się zdecydowanie mniej niż np podczas chodzenia po górach, dlatego mimo ze nie wyobrazam sobie komfortowego wchodzenia w membranie nawet po asfalcie pod morskie oko, za to jazda na nartach mi totalnie nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi