MichaÅ‚_82 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Jak w temacie. Narty mam dobre ale buty tragiczne z jakiegos marketu. Potrzebuje nowe. Porosze znawcow o opinie, gdyz kompletnie sie na tym nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ile wazysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Cześć Buty dobiera narciarz a nie narta. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaÅ‚_82 Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ile wazysz? Waze ok 95 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaÅ‚_82 Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Cześć Buty dobiera narciarz a nie narta. Pozdrowienia Ostatnio jak dobral narciarz czyli ja to dobral za miekkie, za luźne nie trzymajace nigi przy wiekszych predkosciach. dlatego pytam doswiadczonych ew znawcow tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek96 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 http://www.skiforum....porady-i-uwagi-. zapoznaj się dokładnie z tym tematem i dopytaj o niejasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Buty dowolnej firmy, flex najlepiej min 100 i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaÅ‚_82 Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Z tematem sie zapoznalem. Jednak nie rozwiazal mojego problemu. Czy producenci nie przewiduja dedykowanych butow do nart? Czy flex 100 nie bedzie za miekki? Jaki jest optymaly flex? Przy okazji zebym wytrzymal caly dzien na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Jasne że przewidują. Najlepiej do odpowiedniej serii nart kupić buty dedykowane do tej właśnie serii nart A na poważnie nie ma to znaczenia. Chyba, że jeździsz typowo free lub skiturzysz. Flex masz mieć min 100, a to jaki kupisz zależy od ciebie. Ja preferuje większy. Sam waże 90kg a buty mam o flexie 130. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoczek Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Z tematem sie zapoznalem. Jednak nie rozwiazal mojego problemu.Napisz jakiego problemu ? Przy okazji zebym wytrzymal caly dzien na stoku.To w takim przypadku but musi być wygodny i dopasowany a to uzyskasz tylko przez poświęcony czas na przymiarki w sklepie i to nie 5 minut ....... Pozdrawiam smoczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaÅ‚_82 Napisano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Chyba, że jeździsz typowo free lub skiturzysz. Flex masz mieć min 100, a to jaki kupisz zależy od ciebie. Ja preferuje większy. Sam waże 90kg a buty mam o flexie 130.Nie wiem co to znaczy jednakowoz lubie zasowac na krawedziach ze az strach a jak na pelnym speedzie mnie oderwie na jakiejs hopce to chwila niepewnosci czy wylonduje bezcenna Użytkownik Michał_82 edytował ten post 24 wrzesień 2013 - 12:33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaÅ‚_82 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Tak się zastanawiam z tym dopasowaniem butów. Ostatnio doczytałem że można kupić buty które dopasowywuje się maszynowo do stopy. wygląda na to że nie trzeba tak dokładnie cudować z dopasdowaniem skoro but jest dopasowywany termicznie do stopy. czy się mylę? biorę pod uwagę poniższe modele: http://www.fischersp...-RC4-130-Vacuum http://www.fischersp...-RC4-110-Vacuum ktoś zna te produkty? opinie? a i jeszcze fischery podobno są na wąską stopę a ja mam co najmniej średnią. jaki producent robi podobne buty na szerszą stopę? czy to ma znaczenie skoro są dopasowywane termicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 od 3 lat śmigam też na takich samych nartach - volkl crosstiger carbon. Do tego co te narty lubią nie polecam nic poniżej 100 twardości. Ja osobiście wybrałem dla siebie dość twardy (130/140 albo 120/130 nie pamiętam ) ale i zarazem bardzo komfortowy but ( nordica speedmachine 14 ) dopasowujący się dodatkowo tak po ok 20/30 min do stopy dzięki zastosowanej wkładce żelowej na podbiciu i języku. Jedyny minus to wiadomo cena ( ok 1800 zł ), ale jak Cię stać na narty z wyższej półki i chcesz z nich wycisnąć max frajdy to tym bardziej warto zainwestować w najwyższy model buta > takie jest moje zdanie. pzdr. Szabir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaÅ‚_82 Napisano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Problem rozwiazany. Fischery vacum 130. jak w papuciach Jedynie cena 560 funtow z dopasowaniem troche boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 21 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 W Skie team trochę taniej 1679PLN to jakieś 330 funtow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaÅ‚_82 Napisano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 To troche przeplacilem. Jednak bilet do pl i nazat plus koszty oraz dzien czy dwa w plecy wyszlo by pewnie z 1000 funkow I tak sobie mysle, jaki sens ma kupowanie jakichkolwiek innych butow skoro juz za 1700pln mozna miec buty "uszyte" na miare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi