MichaÅ‚_82 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Gdzieś wyczytałem że we Francji nie ma jednej winiety na wszystkie autostrady tylko trzeba kupować bilety na bramkach na poszczególne odcinki. Czy jest jakaś strona która mi wyliczy opłaty z Z Calais do Val thorens? A może jednak są winiety na całą francję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestml Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Dobrze wyczytałeś. W FR płacisz za autostrady tak jak u nas. Tu sobie wyliczysz http://www.viamichelin.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaÅ‚_82 Napisano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Dzieki. Super stronka. Ppa (pay per action) to oplaty za autostrady? Bo wyszlo 80 jurkow w jedna manke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Dzieki. Super stronka. Ppa (pay per action) to oplaty za autostrady? Bo wyszlo 80 jurkow w jedna manke 2 lata temu jechałem busem T4 do Valmeinier. To jest koło Orelle. Z granicy w Genewie do Modane zapłaciłem równe 10 EUR. Ciekawostką jest, że kumpel wracał z Valmeinier do Genewy tym samym busem 2 tygodnie później i zapłacił... 12,50 EUR Więc we Francji jak we Włoszej panuje ogólna zasada: Italiano finesico albo Freancais finesique :-p pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 do VT normalną trasą zapłacisz za wzystko w 2 strony niecałe 40 jurków, zakładając , że jedziesz osobówką i nie zbłądzisz w jakieś płatne tunele jak np. MB.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Ciekawostką jest, że kumpel wracał z Valmeinier do Genewy tym samym busem 2 tygodnie później i zapłacił... 12,50 EUR Więc we Francji jak we Włoszej panuje ogólna zasada: Italiano finesico albo Freancais finesique :-p pozdrawiam. Bo nie mają chyba sztywnych opłat. My za osobówkę płaciliśmy 20e "tam", ale już coś ok 10e "z powrotem" :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 do VT normalną trasą zapłacisz za wzystko w 2 strony niecałe 40 jurków, zakładając , że jedziesz osobówką i nie zbłądzisz w jakieś płatne tunele jak np. MB.. Dokładnie czytać znaki ;-) Najlepszy dojazd to przez Szwajcarię. Trasa I: Drezno>Norymberga>Ulm>Lindau>Bregenz>St. Gallen>Genewa>F Trasa II: Drezno>Norymberga>Stuttgard>Karlsruhe>Bazylea>Genewa>F Ja osobiście wolę trasę I, choć w zeszłym roku skasowałem się między St. Gallen a Bregenz i wracałem na lawecie :-/ Na trasie II w Bazylei na granicy masz Zoll Punkte i jak się uprą to na trzepanie bagażnika wezmą, a przez Bregenz masz granicę turystyczną więc przelecisz płacąc tylko za winietkę, którą musisz nakleić pod środkowym lusterkiem (bardzo się tego czepiają podobno). Niemca masz za free ale w Szwajcarii za PKW musisz kupić winietę roczną (nie ma krótszych) za 40 CHF no i potem bramki we Francji. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Bo nie mają chyba sztywnych opłat. My za osobówkę płaciliśmy 20e "tam", ale już coś ok 10e "z powrotem" :> hehe, podejrzewam, że w jedną stronę masz pod górkę a w drugą z górki :-p inaczej tego się chyba logicznie nie wytłumaczy :-p pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Z tym ze przez niemcy to troche na okolo. Raczej bede lecial na strzala przez francje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Z tym ze przez niemcy to troche na okolo. Raczej bede lecial na strzala przez francje. A skąd startujesz? Jak liczyliśmy w biurze to start z Krakowa mimo, że przez Niemcy jest dalej to i tak się kompensuje z austro-czeskimi winietkami. Poza tym przez Niemcy cały czas karawanę ciągniesz autobahną with no speed limits a w Czechach i w Austrii to czasem potrafią być czepliwi "tarcia oka" w trakcie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 A skąd startujesz? Kolega zdaje sie z wysp, wiec za autostrady troche go skasuja :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Kolega zdaje sie z wysp, wiec za autostrady troche go skasuja :> Z UK? Nie przyznał się :-p No to zapewne źle nie zarabia to dla niego 80 Euro to jak dla nas dycha na kebaba :-p Moi znajomi i klienci z biura jak jechali z Anglii to lecieli do Genewy a potem ich zbieraliśmy autobusem z lotniska i 4h przejazd. Mój sąsiad co teraz siedzi w Londynie wyczaił taki pociąg relacji Londyn-Alpy Fr z kuszetką. Wsiadasz w piątek wieczorem a rano jesteś w alpach, chyba w okolicach właśnie Modane, czyli blisko Orelle i 3 dolin. Powrót w niedzielę wieczorem wyjazd i w poniedziałek wypoczęty rano wysiadasz na dworcu Londyn Główny :-) szczerze to nie wiem ile taka imprezka kosztuje bo nie pytałem, ale napewno bardziej się opłaci niż autem. Raz jechałem z Modane do Turynu 2 lata temu TGV relacji Paryż-Mediolan. Kurcze, gdyby u nas takie pociągi jeździły to bym wyrzucił auto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Noo, taki pociąg super sprawa Tylko kierunek Bourg St Maurice, a nie Modane, bo z Orelle do Val Thorens będzie jakieś 150km (mimo, że to jeden ośrodek narciarski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Opcja pociagu super ale zaufaj mi ze przy 4 osobowej rodzinie na bank sie oplaca bardziej samochodem. Samemu to co innego Ten pociag kosztuje 150 funtow za osobe. Dobra cena na jedna lub dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Będę leciał z rodzinką więc krążenie po europie odpada. po zjeździe z promu dzieciaczki dostaną syropek i boot na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sagi Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 niektore autostrady we Francji sa za free, ale wiekszosc jednak platna na bramkach, wiec wyjdzie raczej spora oplata, mozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej wiec przy dluzszej podrozy raczej sie nie oplaca czasowo, acha i uwazaj na szybkosc, bardzo tego pilnuja i mandaty wysokie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nmozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej no i rondka chyba w większości miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Francja × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Szabir Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 do VT normalną trasą zapłacisz za wzystko w 2 strony niecałe 40 jurków, zakładając , że jedziesz osobówką i nie zbłądzisz w jakieś płatne tunele jak np. MB.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Ciekawostką jest, że kumpel wracał z Valmeinier do Genewy tym samym busem 2 tygodnie później i zapłacił... 12,50 EUR Więc we Francji jak we Włoszej panuje ogólna zasada: Italiano finesico albo Freancais finesique :-p pozdrawiam. Bo nie mają chyba sztywnych opłat. My za osobówkę płaciliśmy 20e "tam", ale już coś ok 10e "z powrotem" :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 do VT normalną trasą zapłacisz za wzystko w 2 strony niecałe 40 jurków, zakładając , że jedziesz osobówką i nie zbłądzisz w jakieś płatne tunele jak np. MB.. Dokładnie czytać znaki ;-) Najlepszy dojazd to przez Szwajcarię. Trasa I: Drezno>Norymberga>Ulm>Lindau>Bregenz>St. Gallen>Genewa>F Trasa II: Drezno>Norymberga>Stuttgard>Karlsruhe>Bazylea>Genewa>F Ja osobiście wolę trasę I, choć w zeszłym roku skasowałem się między St. Gallen a Bregenz i wracałem na lawecie :-/ Na trasie II w Bazylei na granicy masz Zoll Punkte i jak się uprą to na trzepanie bagażnika wezmą, a przez Bregenz masz granicę turystyczną więc przelecisz płacąc tylko za winietkę, którą musisz nakleić pod środkowym lusterkiem (bardzo się tego czepiają podobno). Niemca masz za free ale w Szwajcarii za PKW musisz kupić winietę roczną (nie ma krótszych) za 40 CHF no i potem bramki we Francji. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Bo nie mają chyba sztywnych opłat. My za osobówkę płaciliśmy 20e "tam", ale już coś ok 10e "z powrotem" :> hehe, podejrzewam, że w jedną stronę masz pod górkę a w drugą z górki :-p inaczej tego się chyba logicznie nie wytłumaczy :-p pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Z tym ze przez niemcy to troche na okolo. Raczej bede lecial na strzala przez francje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Z tym ze przez niemcy to troche na okolo. Raczej bede lecial na strzala przez francje. A skąd startujesz? Jak liczyliśmy w biurze to start z Krakowa mimo, że przez Niemcy jest dalej to i tak się kompensuje z austro-czeskimi winietkami. Poza tym przez Niemcy cały czas karawanę ciągniesz autobahną with no speed limits a w Czechach i w Austrii to czasem potrafią być czepliwi "tarcia oka" w trakcie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 A skąd startujesz? Kolega zdaje sie z wysp, wiec za autostrady troche go skasuja :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Kolega zdaje sie z wysp, wiec za autostrady troche go skasuja :> Z UK? Nie przyznał się :-p No to zapewne źle nie zarabia to dla niego 80 Euro to jak dla nas dycha na kebaba :-p Moi znajomi i klienci z biura jak jechali z Anglii to lecieli do Genewy a potem ich zbieraliśmy autobusem z lotniska i 4h przejazd. Mój sąsiad co teraz siedzi w Londynie wyczaił taki pociąg relacji Londyn-Alpy Fr z kuszetką. Wsiadasz w piątek wieczorem a rano jesteś w alpach, chyba w okolicach właśnie Modane, czyli blisko Orelle i 3 dolin. Powrót w niedzielę wieczorem wyjazd i w poniedziałek wypoczęty rano wysiadasz na dworcu Londyn Główny :-) szczerze to nie wiem ile taka imprezka kosztuje bo nie pytałem, ale napewno bardziej się opłaci niż autem. Raz jechałem z Modane do Turynu 2 lata temu TGV relacji Paryż-Mediolan. Kurcze, gdyby u nas takie pociągi jeździły to bym wyrzucił auto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Noo, taki pociąg super sprawa Tylko kierunek Bourg St Maurice, a nie Modane, bo z Orelle do Val Thorens będzie jakieś 150km (mimo, że to jeden ośrodek narciarski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Opcja pociagu super ale zaufaj mi ze przy 4 osobowej rodzinie na bank sie oplaca bardziej samochodem. Samemu to co innego Ten pociag kosztuje 150 funtow za osobe. Dobra cena na jedna lub dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Będę leciał z rodzinką więc krążenie po europie odpada. po zjeździe z promu dzieciaczki dostaną syropek i boot na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sagi Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 niektore autostrady we Francji sa za free, ale wiekszosc jednak platna na bramkach, wiec wyjdzie raczej spora oplata, mozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej wiec przy dluzszej podrozy raczej sie nie oplaca czasowo, acha i uwazaj na szybkosc, bardzo tego pilnuja i mandaty wysokie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nmozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej no i rondka chyba w większości miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Francja × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Lukaszo86 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Bo nie mają chyba sztywnych opłat. My za osobówkę płaciliśmy 20e "tam", ale już coś ok 10e "z powrotem" :> hehe, podejrzewam, że w jedną stronę masz pod górkę a w drugą z górki :-p inaczej tego się chyba logicznie nie wytłumaczy :-p pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Z tym ze przez niemcy to troche na okolo. Raczej bede lecial na strzala przez francje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Z tym ze przez niemcy to troche na okolo. Raczej bede lecial na strzala przez francje. A skąd startujesz? Jak liczyliśmy w biurze to start z Krakowa mimo, że przez Niemcy jest dalej to i tak się kompensuje z austro-czeskimi winietkami. Poza tym przez Niemcy cały czas karawanę ciągniesz autobahną with no speed limits a w Czechach i w Austrii to czasem potrafią być czepliwi "tarcia oka" w trakcie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 A skąd startujesz? Kolega zdaje sie z wysp, wiec za autostrady troche go skasuja :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Kolega zdaje sie z wysp, wiec za autostrady troche go skasuja :> Z UK? Nie przyznał się :-p No to zapewne źle nie zarabia to dla niego 80 Euro to jak dla nas dycha na kebaba :-p Moi znajomi i klienci z biura jak jechali z Anglii to lecieli do Genewy a potem ich zbieraliśmy autobusem z lotniska i 4h przejazd. Mój sąsiad co teraz siedzi w Londynie wyczaił taki pociąg relacji Londyn-Alpy Fr z kuszetką. Wsiadasz w piątek wieczorem a rano jesteś w alpach, chyba w okolicach właśnie Modane, czyli blisko Orelle i 3 dolin. Powrót w niedzielę wieczorem wyjazd i w poniedziałek wypoczęty rano wysiadasz na dworcu Londyn Główny :-) szczerze to nie wiem ile taka imprezka kosztuje bo nie pytałem, ale napewno bardziej się opłaci niż autem. Raz jechałem z Modane do Turynu 2 lata temu TGV relacji Paryż-Mediolan. Kurcze, gdyby u nas takie pociągi jeździły to bym wyrzucił auto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Noo, taki pociąg super sprawa Tylko kierunek Bourg St Maurice, a nie Modane, bo z Orelle do Val Thorens będzie jakieś 150km (mimo, że to jeden ośrodek narciarski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Opcja pociagu super ale zaufaj mi ze przy 4 osobowej rodzinie na bank sie oplaca bardziej samochodem. Samemu to co innego Ten pociag kosztuje 150 funtow za osobe. Dobra cena na jedna lub dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Będę leciał z rodzinką więc krążenie po europie odpada. po zjeździe z promu dzieciaczki dostaną syropek i boot na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sagi Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 niektore autostrady we Francji sa za free, ale wiekszosc jednak platna na bramkach, wiec wyjdzie raczej spora oplata, mozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej wiec przy dluzszej podrozy raczej sie nie oplaca czasowo, acha i uwazaj na szybkosc, bardzo tego pilnuja i mandaty wysokie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nmozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej no i rondka chyba w większości miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Francja × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MichaÅ‚_82 Napisano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Z tym ze przez niemcy to troche na okolo. Raczej bede lecial na strzala przez francje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Z tym ze przez niemcy to troche na okolo. Raczej bede lecial na strzala przez francje. A skąd startujesz? Jak liczyliśmy w biurze to start z Krakowa mimo, że przez Niemcy jest dalej to i tak się kompensuje z austro-czeskimi winietkami. Poza tym przez Niemcy cały czas karawanę ciągniesz autobahną with no speed limits a w Czechach i w Austrii to czasem potrafią być czepliwi "tarcia oka" w trakcie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 A skąd startujesz? Kolega zdaje sie z wysp, wiec za autostrady troche go skasuja :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Kolega zdaje sie z wysp, wiec za autostrady troche go skasuja :> Z UK? Nie przyznał się :-p No to zapewne źle nie zarabia to dla niego 80 Euro to jak dla nas dycha na kebaba :-p Moi znajomi i klienci z biura jak jechali z Anglii to lecieli do Genewy a potem ich zbieraliśmy autobusem z lotniska i 4h przejazd. Mój sąsiad co teraz siedzi w Londynie wyczaił taki pociąg relacji Londyn-Alpy Fr z kuszetką. Wsiadasz w piątek wieczorem a rano jesteś w alpach, chyba w okolicach właśnie Modane, czyli blisko Orelle i 3 dolin. Powrót w niedzielę wieczorem wyjazd i w poniedziałek wypoczęty rano wysiadasz na dworcu Londyn Główny :-) szczerze to nie wiem ile taka imprezka kosztuje bo nie pytałem, ale napewno bardziej się opłaci niż autem. Raz jechałem z Modane do Turynu 2 lata temu TGV relacji Paryż-Mediolan. Kurcze, gdyby u nas takie pociągi jeździły to bym wyrzucił auto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Noo, taki pociąg super sprawa Tylko kierunek Bourg St Maurice, a nie Modane, bo z Orelle do Val Thorens będzie jakieś 150km (mimo, że to jeden ośrodek narciarski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Opcja pociagu super ale zaufaj mi ze przy 4 osobowej rodzinie na bank sie oplaca bardziej samochodem. Samemu to co innego Ten pociag kosztuje 150 funtow za osobe. Dobra cena na jedna lub dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Będę leciał z rodzinką więc krążenie po europie odpada. po zjeździe z promu dzieciaczki dostaną syropek i boot na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sagi Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 niektore autostrady we Francji sa za free, ale wiekszosc jednak platna na bramkach, wiec wyjdzie raczej spora oplata, mozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej wiec przy dluzszej podrozy raczej sie nie oplaca czasowo, acha i uwazaj na szybkosc, bardzo tego pilnuja i mandaty wysokie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nmozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej no i rondka chyba w większości miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Francja × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 A skąd startujesz? Kolega zdaje sie z wysp, wiec za autostrady troche go skasuja :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Kolega zdaje sie z wysp, wiec za autostrady troche go skasuja :> Z UK? Nie przyznał się :-p No to zapewne źle nie zarabia to dla niego 80 Euro to jak dla nas dycha na kebaba :-p Moi znajomi i klienci z biura jak jechali z Anglii to lecieli do Genewy a potem ich zbieraliśmy autobusem z lotniska i 4h przejazd. Mój sąsiad co teraz siedzi w Londynie wyczaił taki pociąg relacji Londyn-Alpy Fr z kuszetką. Wsiadasz w piątek wieczorem a rano jesteś w alpach, chyba w okolicach właśnie Modane, czyli blisko Orelle i 3 dolin. Powrót w niedzielę wieczorem wyjazd i w poniedziałek wypoczęty rano wysiadasz na dworcu Londyn Główny :-) szczerze to nie wiem ile taka imprezka kosztuje bo nie pytałem, ale napewno bardziej się opłaci niż autem. Raz jechałem z Modane do Turynu 2 lata temu TGV relacji Paryż-Mediolan. Kurcze, gdyby u nas takie pociągi jeździły to bym wyrzucił auto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Noo, taki pociąg super sprawa Tylko kierunek Bourg St Maurice, a nie Modane, bo z Orelle do Val Thorens będzie jakieś 150km (mimo, że to jeden ośrodek narciarski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Opcja pociagu super ale zaufaj mi ze przy 4 osobowej rodzinie na bank sie oplaca bardziej samochodem. Samemu to co innego Ten pociag kosztuje 150 funtow za osobe. Dobra cena na jedna lub dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Będę leciał z rodzinką więc krążenie po europie odpada. po zjeździe z promu dzieciaczki dostaną syropek i boot na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sagi Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 niektore autostrady we Francji sa za free, ale wiekszosc jednak platna na bramkach, wiec wyjdzie raczej spora oplata, mozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej wiec przy dluzszej podrozy raczej sie nie oplaca czasowo, acha i uwazaj na szybkosc, bardzo tego pilnuja i mandaty wysokie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nmozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej no i rondka chyba w większości miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Francja
faf500 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Noo, taki pociąg super sprawa Tylko kierunek Bourg St Maurice, a nie Modane, bo z Orelle do Val Thorens będzie jakieś 150km (mimo, że to jeden ośrodek narciarski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaÅ‚_82 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Opcja pociagu super ale zaufaj mi ze przy 4 osobowej rodzinie na bank sie oplaca bardziej samochodem. Samemu to co innego Ten pociag kosztuje 150 funtow za osobe. Dobra cena na jedna lub dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pisalem ze z calais startuje to chyba wiadomo o co chodzi Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MichaÅ‚_82 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Będę leciał z rodzinką więc krążenie po europie odpada. po zjeździe z promu dzieciaczki dostaną syropek i boot na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sagi Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 niektore autostrady we Francji sa za free, ale wiekszosc jednak platna na bramkach, wiec wyjdzie raczej spora oplata, mozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej wiec przy dluzszej podrozy raczej sie nie oplaca czasowo, acha i uwazaj na szybkosc, bardzo tego pilnuja i mandaty wysokie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nmozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej no i rondka chyba w większości miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Autostrady Francja
MichaÅ‚_82 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nazwa miejscowości mi się schowała :-) Jak tak patrzę na mapę to mógłbyś jeszcze od bidy spróbować przez cypel belgijski i potem lecieć na Strassbourg ale wg mapy wychodzi ponad 1200km a po przekątnej ok. 950 km, więc nie ma co chyba kombinować i będziesz musiał wyłożyć tą kaskę :-/ pozdrawiam. Będę leciał z rodzinką więc krążenie po europie odpada. po zjeździe z promu dzieciaczki dostaną syropek i boot na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sagi Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 niektore autostrady we Francji sa za free, ale wiekszosc jednak platna na bramkach, wiec wyjdzie raczej spora oplata, mozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej wiec przy dluzszej podrozy raczej sie nie oplaca czasowo, acha i uwazaj na szybkosc, bardzo tego pilnuja i mandaty wysokie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nmozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej no i rondka chyba w większości miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
sagi Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 niektore autostrady we Francji sa za free, ale wiekszosc jednak platna na bramkach, wiec wyjdzie raczej spora oplata, mozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej wiec przy dluzszej podrozy raczej sie nie oplaca czasowo, acha i uwazaj na szybkosc, bardzo tego pilnuja i mandaty wysokie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nmozna troche kombinowac tzw. nationalkami ale wychodzi duzo dluzej no i rondka chyba w większości miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi