Harpia Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Co powiecie na takie? Załączone miniatury Użytkownik Harpia edytował ten post 27 czerwiec 2013 - 14:26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Co powiecie na takie? No niezłe... . Na zamówienie, czy sam przemalowałeś??? Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Absolutnie własne hand made. To "lana" folia do oklejania samochodów. Największym, logistycznym problemem było "zdjęcie" kształtu narty i wrzucenie do komputera aby dokładnie wyciąć folię na ploterze. Prawdę mówiąc na ekranie wyglądały lepiej niż na żywo. Pod folią Nordica Enforcer:) p.s. kusi mnie aby zrobić narty od podstaw (nowe Jantary?). Dziś nie jest to specjalnie trudne. Jak się za to wezmę to ............komórki wymiękają Użytkownik Harpia edytował ten post 27 czerwiec 2013 - 20:04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Mając na uwadze porządek w temacie, który wcześniej założyłem (Najładniejsze narty) zakładam nowy temat (Mój własny projekt nart). Dzięki temu wcześniejszy temat nie rozjedzie się w niepotrzebnych dyskusjach a w obecnym zachęcam do wstawiania swoich projektów i wypowiadania się na temat zaprojektowanych nart przez forowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Dla zachęty wstawiam swoje projekty, które zrobiłem w zeszłym roku. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Fajne pomyślane bo nie żal przykręcić wiązania. Czasem narta piękna jest ale wiązanie psuje całą kompozycję i jest później taka sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Fajne pomyślane bo nie żal przykręcić wiązania. Czasem narta piękna jest ale wiązanie psuje całą kompozycję i jest później taka sobie. To prawda taki był zamysł projektu środka tych nart. Płyta i wiązania po odpowiednim doborze koloru mają nadać elegancji i dynamiki tym nartą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Nooo, to fajnie by było wyjść od dedykowanych wiązań żeby można było pokazać jak to może wyglądać w komplecie. I żeby nie okazało się że narty najfajniej wyglądają z jakimiś wiązaniami medel medel medel klas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiedzianowÅ‚osa Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 jestem pod wrażeniem, motywujecie! też coś zrobię! na początek weźme jakieś stare narty po co malować obrazy, jak można narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ja to bym sobie zrobił okleinę z napisem "Rolls Royce" pewnie by m wzbudził zdziwienie na stoku. : ) Patrząc na naklejkę na nartach Harpii zapytam: Ciekawe czy zauważę różnicę zmieniając kable qed silver anniversary xt na Chord Carnival Silverscreen w budżetowym sprzęcie NAD 316 + Monitor Aiudio BX2 + Cord Crimson + Kenwood DP5050 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Wysłałem PW:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Zawsze dotąd myslałem, że na nartach sie jeździ.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Nie noo, to dobrze myślałeś. To weź teraz nartki z katą i idź pojeździć a my se tu jeszcze pogadamy o designie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ale moge wrócic, Pani Groźna? nartki zamurowane do grudnia... nie ma szans...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 No możesz, możesz. Sam widzisz że pozostało rozmawiać o sprawach różnych również z użyciem nart Takie czasy Panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Absolutnie własne hand made. To "lana" folia do oklejania samochodów. ' Orientowałeś się może jak taka folia zachowuje się na mrozie przy jednoczesnych odkształceniach? - w sumie niezły pomysł, sam bym coś pokombinował, ale nie wiem jak się folia sprawdzi? No i "niestety" moje dechy nie mają płaskiej górnej powierzchni, tylko jak to u Volkla jest profil "3D" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Narta nie musi być płaska. Folia dlatego jest"lana" bo jest grubsza i po podgrzaniu oddaje kształt. Podobnie z trwałością. Klej uaktywnia się po dość mocnym podgrzaniu. Jest tylko jeden problem. Folia przykleja się tak doskonale, że widać spod niej każdą ryskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Takie oklejanie ma jeszcze jedną zaletę -po zdjęciu foli można narty sprzedać jako prawie nieużywane "na których jeździł dziadek i tylko kilka godzin w roku" : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Takie oklejanie ma jeszcze jedną zaletę -po zdjęciu foli można narty sprzedać jako prawie nieużywane "na których jeździł dziadek i tylko kilka godzin w roku" : ) O tym nie pomyślałem, że można się przez folię nadziać na "nie wyklepane komóreczki po niemieckim (austriackim) emerycie używane tylko na dojazd do kościoła":D p.s. kupiłem w życiu tylko jedne używane narty ( ROY SKI ). Były to jedyne kiepskie narty jakie miałem. Może sprzedawca wpadł na pomysł oklejania już w latach 80' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 @Miedzianowłosa Żeby nie powiedzieć: Te rudzielec:) Czy możesz przybliżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 No i "niestety" moje dechy nie mają płaskiej górnej powierzchni, tylko jak to u Volkla jest profil "3D" Profil 3D to chyba w nartach Volkl dla emerytów Komórki są płaskie jak stół. To "lana" folia do oklejania samochodów. A jaki jest koszt takiego oklejenia nart i gdzie to można zlecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 A jaki jest koszt takiego oklejenia nart i gdzie to można zlecić? Wklep sobie w google Oklejanie samochodów. Łódź Lekko nie ma. Sama folia na to co pokazałem to 200,- p.s. to co? Robimy Jantary? widziałem Twoje zainteresowanie. To także nie darmocha. Pomyślałem jednak , że można by sprzysiąc forumowe siły i wskrzesili byśmy legendarną markę. Mogę mieć kontakt z wykonawcą oryginałów w najlepszej wersji. ( były trzy) Pewnie by pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Pierwsze co znalazłem: http://reklama-na-sa...pl/cennik-uslug Podają, że kompleksowe oklejenie samochodu to koszt 100-300zł + VAT / m2 Na narty to chyba nie ma nawet m2? p.s. to co? Robimy Jantary? widziałem Twoje zainteresowanie. To także nie darmocha. Pomyślałem jednak , że można by sprzysiąc forumowe siły i wskrzesili byśmy legendarną markę. Mogę mieć kontakt z wykonawcą oryginałów w najlepszej wersji. ( były trzy) Pewnie by pomógł. Jestem jak najbardziej za. Napisz co mniej więcej potrzeba zrobić, jakie orientacyjne koszty inwestycji wchodzą w grę itp. Na dzień dzisiejszy, mój udział w takim projekcie jest niezbyt realny ale za jakiś czas to kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Pierwsze co znalazłem: http://reklama-na-sa...pl/cennik-uslug Podają, że kompleksowe oklejenie samochodu to koszt 100-300zł + VAT / m2 Na narty to chyba nie ma nawet m2? Niby się zgadza ale podejdź do wykonawcy i pogadaj. Narty to straszne dziwadło:) Wąskie i długie. Folia ma 120cm szerokości. Jak w projekcie nie wchodzi w rachubę łączenie to na 20cm szerokości nart musisz kupić 1,20 x długość nart folię. Carbon to wydatek od 100 do 180 za m2 Inne są tańsze ale taki pomarańcz jak na moich nartach kosztował jak carbon. Sprawa Jantarów jest ciekawa. Muszę to przemyśleć i założyć stosowny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Profil 3D to chyba w nartach Volkl dla emerytów Komórki są płaskie jak stół. A jaki jest koszt takiego oklejenia nart i gdzie to można zlecić? Nie stać mnie na komórki. Różnicę w cenie wolę wydać na dodatkowy wyjazd w Alpy. Zresztą, nie jestem przekonany do nich. Do jazdy rekreacyjnej (nie walczę o sekundy) te co mam w awatarze są idealne - wystarczająco twarde i jednocześnie wystarczają na kilka sezonów (mowa o utracie krawędzi i sztywności). Moje są chyba kupione w 2009 roku i mam wrażenie że jeszcze jeden sezon wytrzymają, choć krawędź już bardzo cieniutka... @Harpia - to, że folia dobrze się układa to jedno, ale wyliczenie i projekt połaci folii przed naklejaniem w moich nartach chyba byłoby jednak uciążliwe. - choć efekt mógłby być fajny, a n pewno niepowtarzalny Użytkownik moris edytował ten post 29 czerwiec 2013 - 00:45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi