Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Cześć Okazja: https://krzyz-czarnego-debu.pl/ Pozdro @Mitek. Dzięki Zastanawia mnie jednak ja na tę ofertę trafiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 1,2tys. Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 24 Sty Top użytkownicy w tym temacie 178 103 87 92 Popularne dni 10 Kwi 38 1 Kwi 37 11 Kwi 30 28 Mar 28 Top użytkownicy w tym temacie Szabir 178 odpowiedzi kordiankw 103 odpowiedzi Joanna Sm 87 odpowiedzi MajkaW 92 odpowiedzi Popularne dni 10 Kwi 2019 38 odpowiedzi 1 Kwi 2020 37 odpowiedzi 11 Kwi 2019 30 odpowiedzi 28 Mar 2019 28 odpowiedzi Popularne posty Lexi 25 Kwietnia 2023 A taki ..czarny humor.. 🙂 a_senior 5 Stycznia Być może znacie, ale może nie wszyscy. Uśmialiśmy się z tego niezmiernie przy wigilijnym stole. 🙂 Na szczęscie chyba juz nieaktualne. https://www.facebook.com/watch/?v=346403981180014 a_senior 24 Stycznia Takie coś mi podrzucił szwagier. Tytuł: "Kot winiarza". Chat du vigneron (GV).MP4 Dodane grafiki kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Cześć Okazja: https://krzyz-czarnego-debu.pl/ Pozdro Jak można sprzedać szczebel z drabiny, która przyśniła się Św. Jakubowi, to tym bardziej krzyż z dębu który rósł w czasach Chrystusowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 @Mitek. Dzięki Zastanawia mnie jednak ja na tę ofertę trafiłeś ? Cześć "Kto szuka ten znajdzie". Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Jak można sprzedać szczebel z drabiny, która przyśniła się Św. Jakubowi, to tym bardziej krzyż z dębu który rósł w czasach Chrystusowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cześc Tak tylko czy kupujący takie szczeble nie powinni być czasem w... miejscach odosobnienia?: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Jak można sprzedać szczebel z drabiny, która przyśniła się Św. Jakubowi, to tym bardziej krzyż z dębu który rósł w czasach Chrystusowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie Cześć Wyciąć i przerobić na krzyże. (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne... Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 wiem . (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne...Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie "I Babilonu Mur widzialem co po nim moga mknac rydwany i Dzeusa co w Olimpii swietej przez wszystkich wiecznie podziwiany. Znam tez Wiszacych cud Ogrodow, Heliosowego ksztalt Kolosa, ogrom Piramid w znojnym trudzie wzniesionym niemal pod niebiosa a jednak zbladlo to com znal gdym ujzal jak sie w niebo wzbija wspanialy Artemidy chram. Nikt mu pod sloncem nie dorowna chyba, ze tylko Olimp sam." a Wy tu o drewnianych szczeblach z drabiny Jakubowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 . Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bo do tego potrzebna jest wiara... ......................................... w to, że da się na tym zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Wiosna. Czas na ładne stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 mistrzowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Niestety materiał poszedł na futryny do okien. Kilkanaście lat temu szwagier wymienił okna na plastikowe, przypuszczam, że futryny poszły na opał . Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisz jakie dodatki bardzo Cię proszę, skąd wynika kwota 3900 netto. Twoja zona w jaki sposób ma 7-8 netto? Znaczy ma 1,5 etatu w jednej szkole i 2 etaty w innych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przypadkowo kliknąłem i przeczytałem (choć chciałem zakończyć temat), więc odpiszę (choć może założymy osobny temat, by nie zawalać Humoru dygresjami). Przede wszystkim nie mówiłem, że moja żona zarabia z dodatkami 3900zł. Tylko Kolegi z kościotrupem . Odpisał, że zarabia 2900zł, więc nie ma tematu. Klaudia (żona) pracuje w dwu szkołach, państwowej + prowadzi działalność gospodarczą - edukacyjną i na niej głównie zarabia. W szkole państwowej zarabia marnie, ale na + ma pomniejszony ZUS w działalności gospodarczej (tu z kolei płaci skrupulatnie podatki i nic nie "optymalizuje"). Dodatki: 13-ta pensja, motywacyjny, praca na wsi (u Klaudii w teorii, w realu miejska) i coś tam jeszcze. Ale nie wiem dokładnie, bo prawdę mówiąc nie dopytuję Klaudii o takie sprawy . Ok... dopiszę resztę później, bo właśnie przyszedł gość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Head World Cup Rebels . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisałbyś Kolego te wszystkie dodatki, z których wynikają takie płace, bo ja mam w rodzinie 2 emerytowane i 4 czynne nauczycielki (w tym moja żona - która nie strajkuje z kilku powodów, m.in. dlatego że nasz syn za kilka dni ma mieć egzaminy) i jakoś nijak dobić to tych Twoich zarobków nie mogą. Widocznie wszystkie są z biednych, polskich gmin lub mają "niezaradnych" (cudzysłów zamierzony) dyrektorów. I przybliż nam maluczkim, dlaczego Twoja żona, świetny dydaktyk i doświadczony nauczyciel, rezygnuje z pracy dla idei i skupia się na spijaniu śmietanki ? Klaudia (żona) do szkoły państwowej trafiła przypadkowo we wrześniu 2018. Nie chcę się rozpisywać, dlaczego, bo to nieistotne. Był to wielbłąd, z którego bardzo szybko zdała sobie sprawę. I nie ze względu na zarobki. Ale stwierdziła, że zostanie do końca umowy, która wygaśnie w sierpniu 2019, bo nie chce zostawić dzieci + skoro podpisała umowę, to się z niej wywiąże. Tak samo uznała, że nie zostawi dzieci przy egzaminach. Nie chodzi o spijanie śmietanki, tylko o modelowanie pracy według własnej wizji, pełne wykorzystanie własnej wiedzy, poczucie własnej wartości itd. Mniej więcej 2/3 szkół pozoruje nauczanie, a co bardziej ambitne lub przymuszone dzieci dokształcają się masowo na korepetycjach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Trochę HUMORU × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Cześć Okazja: https://krzyz-czarnego-debu.pl/ Pozdro Jak można sprzedać szczebel z drabiny, która przyśniła się Św. Jakubowi, to tym bardziej krzyż z dębu który rósł w czasach Chrystusowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 @Mitek. Dzięki Zastanawia mnie jednak ja na tę ofertę trafiłeś ? Cześć "Kto szuka ten znajdzie". Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Jak można sprzedać szczebel z drabiny, która przyśniła się Św. Jakubowi, to tym bardziej krzyż z dębu który rósł w czasach Chrystusowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cześc Tak tylko czy kupujący takie szczeble nie powinni być czasem w... miejscach odosobnienia?: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Jak można sprzedać szczebel z drabiny, która przyśniła się Św. Jakubowi, to tym bardziej krzyż z dębu który rósł w czasach Chrystusowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie Cześć Wyciąć i przerobić na krzyże. (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne... Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 wiem . (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne...Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie "I Babilonu Mur widzialem co po nim moga mknac rydwany i Dzeusa co w Olimpii swietej przez wszystkich wiecznie podziwiany. Znam tez Wiszacych cud Ogrodow, Heliosowego ksztalt Kolosa, ogrom Piramid w znojnym trudzie wzniesionym niemal pod niebiosa a jednak zbladlo to com znal gdym ujzal jak sie w niebo wzbija wspanialy Artemidy chram. Nikt mu pod sloncem nie dorowna chyba, ze tylko Olimp sam." a Wy tu o drewnianych szczeblach z drabiny Jakubowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 . Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bo do tego potrzebna jest wiara... ......................................... w to, że da się na tym zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Wiosna. Czas na ładne stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 mistrzowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Niestety materiał poszedł na futryny do okien. Kilkanaście lat temu szwagier wymienił okna na plastikowe, przypuszczam, że futryny poszły na opał . Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisz jakie dodatki bardzo Cię proszę, skąd wynika kwota 3900 netto. Twoja zona w jaki sposób ma 7-8 netto? Znaczy ma 1,5 etatu w jednej szkole i 2 etaty w innych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przypadkowo kliknąłem i przeczytałem (choć chciałem zakończyć temat), więc odpiszę (choć może założymy osobny temat, by nie zawalać Humoru dygresjami). Przede wszystkim nie mówiłem, że moja żona zarabia z dodatkami 3900zł. Tylko Kolegi z kościotrupem . Odpisał, że zarabia 2900zł, więc nie ma tematu. Klaudia (żona) pracuje w dwu szkołach, państwowej + prowadzi działalność gospodarczą - edukacyjną i na niej głównie zarabia. W szkole państwowej zarabia marnie, ale na + ma pomniejszony ZUS w działalności gospodarczej (tu z kolei płaci skrupulatnie podatki i nic nie "optymalizuje"). Dodatki: 13-ta pensja, motywacyjny, praca na wsi (u Klaudii w teorii, w realu miejska) i coś tam jeszcze. Ale nie wiem dokładnie, bo prawdę mówiąc nie dopytuję Klaudii o takie sprawy . Ok... dopiszę resztę później, bo właśnie przyszedł gość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Head World Cup Rebels . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisałbyś Kolego te wszystkie dodatki, z których wynikają takie płace, bo ja mam w rodzinie 2 emerytowane i 4 czynne nauczycielki (w tym moja żona - która nie strajkuje z kilku powodów, m.in. dlatego że nasz syn za kilka dni ma mieć egzaminy) i jakoś nijak dobić to tych Twoich zarobków nie mogą. Widocznie wszystkie są z biednych, polskich gmin lub mają "niezaradnych" (cudzysłów zamierzony) dyrektorów. I przybliż nam maluczkim, dlaczego Twoja żona, świetny dydaktyk i doświadczony nauczyciel, rezygnuje z pracy dla idei i skupia się na spijaniu śmietanki ? Klaudia (żona) do szkoły państwowej trafiła przypadkowo we wrześniu 2018. Nie chcę się rozpisywać, dlaczego, bo to nieistotne. Był to wielbłąd, z którego bardzo szybko zdała sobie sprawę. I nie ze względu na zarobki. Ale stwierdziła, że zostanie do końca umowy, która wygaśnie w sierpniu 2019, bo nie chce zostawić dzieci + skoro podpisała umowę, to się z niej wywiąże. Tak samo uznała, że nie zostawi dzieci przy egzaminach. Nie chodzi o spijanie śmietanki, tylko o modelowanie pracy według własnej wizji, pełne wykorzystanie własnej wiedzy, poczucie własnej wartości itd. Mniej więcej 2/3 szkół pozoruje nauczanie, a co bardziej ambitne lub przymuszone dzieci dokształcają się masowo na korepetycjach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Trochę HUMORU × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Jak można sprzedać szczebel z drabiny, która przyśniła się Św. Jakubowi, to tym bardziej krzyż z dębu który rósł w czasach Chrystusowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cześc Tak tylko czy kupujący takie szczeble nie powinni być czasem w... miejscach odosobnienia?: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Jak można sprzedać szczebel z drabiny, która przyśniła się Św. Jakubowi, to tym bardziej krzyż z dębu który rósł w czasach Chrystusowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie Cześć Wyciąć i przerobić na krzyże. (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne... Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 wiem . (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne...Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie "I Babilonu Mur widzialem co po nim moga mknac rydwany i Dzeusa co w Olimpii swietej przez wszystkich wiecznie podziwiany. Znam tez Wiszacych cud Ogrodow, Heliosowego ksztalt Kolosa, ogrom Piramid w znojnym trudzie wzniesionym niemal pod niebiosa a jednak zbladlo to com znal gdym ujzal jak sie w niebo wzbija wspanialy Artemidy chram. Nikt mu pod sloncem nie dorowna chyba, ze tylko Olimp sam." a Wy tu o drewnianych szczeblach z drabiny Jakubowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 . Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bo do tego potrzebna jest wiara... ......................................... w to, że da się na tym zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Wiosna. Czas na ładne stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 mistrzowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Niestety materiał poszedł na futryny do okien. Kilkanaście lat temu szwagier wymienił okna na plastikowe, przypuszczam, że futryny poszły na opał . Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisz jakie dodatki bardzo Cię proszę, skąd wynika kwota 3900 netto. Twoja zona w jaki sposób ma 7-8 netto? Znaczy ma 1,5 etatu w jednej szkole i 2 etaty w innych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przypadkowo kliknąłem i przeczytałem (choć chciałem zakończyć temat), więc odpiszę (choć może założymy osobny temat, by nie zawalać Humoru dygresjami). Przede wszystkim nie mówiłem, że moja żona zarabia z dodatkami 3900zł. Tylko Kolegi z kościotrupem . Odpisał, że zarabia 2900zł, więc nie ma tematu. Klaudia (żona) pracuje w dwu szkołach, państwowej + prowadzi działalność gospodarczą - edukacyjną i na niej głównie zarabia. W szkole państwowej zarabia marnie, ale na + ma pomniejszony ZUS w działalności gospodarczej (tu z kolei płaci skrupulatnie podatki i nic nie "optymalizuje"). Dodatki: 13-ta pensja, motywacyjny, praca na wsi (u Klaudii w teorii, w realu miejska) i coś tam jeszcze. Ale nie wiem dokładnie, bo prawdę mówiąc nie dopytuję Klaudii o takie sprawy . Ok... dopiszę resztę później, bo właśnie przyszedł gość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Head World Cup Rebels . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisałbyś Kolego te wszystkie dodatki, z których wynikają takie płace, bo ja mam w rodzinie 2 emerytowane i 4 czynne nauczycielki (w tym moja żona - która nie strajkuje z kilku powodów, m.in. dlatego że nasz syn za kilka dni ma mieć egzaminy) i jakoś nijak dobić to tych Twoich zarobków nie mogą. Widocznie wszystkie są z biednych, polskich gmin lub mają "niezaradnych" (cudzysłów zamierzony) dyrektorów. I przybliż nam maluczkim, dlaczego Twoja żona, świetny dydaktyk i doświadczony nauczyciel, rezygnuje z pracy dla idei i skupia się na spijaniu śmietanki ? Klaudia (żona) do szkoły państwowej trafiła przypadkowo we wrześniu 2018. Nie chcę się rozpisywać, dlaczego, bo to nieistotne. Był to wielbłąd, z którego bardzo szybko zdała sobie sprawę. I nie ze względu na zarobki. Ale stwierdziła, że zostanie do końca umowy, która wygaśnie w sierpniu 2019, bo nie chce zostawić dzieci + skoro podpisała umowę, to się z niej wywiąże. Tak samo uznała, że nie zostawi dzieci przy egzaminach. Nie chodzi o spijanie śmietanki, tylko o modelowanie pracy według własnej wizji, pełne wykorzystanie własnej wiedzy, poczucie własnej wartości itd. Mniej więcej 2/3 szkół pozoruje nauczanie, a co bardziej ambitne lub przymuszone dzieci dokształcają się masowo na korepetycjach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Trochę HUMORU × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Jak można sprzedać szczebel z drabiny, która przyśniła się Św. Jakubowi, to tym bardziej krzyż z dębu który rósł w czasach Chrystusowych. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie Cześć Wyciąć i przerobić na krzyże. (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne... Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 wiem . (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne...Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie "I Babilonu Mur widzialem co po nim moga mknac rydwany i Dzeusa co w Olimpii swietej przez wszystkich wiecznie podziwiany. Znam tez Wiszacych cud Ogrodow, Heliosowego ksztalt Kolosa, ogrom Piramid w znojnym trudzie wzniesionym niemal pod niebiosa a jednak zbladlo to com znal gdym ujzal jak sie w niebo wzbija wspanialy Artemidy chram. Nikt mu pod sloncem nie dorowna chyba, ze tylko Olimp sam." a Wy tu o drewnianych szczeblach z drabiny Jakubowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 . Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bo do tego potrzebna jest wiara... ......................................... w to, że da się na tym zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Wiosna. Czas na ładne stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 mistrzowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Niestety materiał poszedł na futryny do okien. Kilkanaście lat temu szwagier wymienił okna na plastikowe, przypuszczam, że futryny poszły na opał . Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisz jakie dodatki bardzo Cię proszę, skąd wynika kwota 3900 netto. Twoja zona w jaki sposób ma 7-8 netto? Znaczy ma 1,5 etatu w jednej szkole i 2 etaty w innych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przypadkowo kliknąłem i przeczytałem (choć chciałem zakończyć temat), więc odpiszę (choć może założymy osobny temat, by nie zawalać Humoru dygresjami). Przede wszystkim nie mówiłem, że moja żona zarabia z dodatkami 3900zł. Tylko Kolegi z kościotrupem . Odpisał, że zarabia 2900zł, więc nie ma tematu. Klaudia (żona) pracuje w dwu szkołach, państwowej + prowadzi działalność gospodarczą - edukacyjną i na niej głównie zarabia. W szkole państwowej zarabia marnie, ale na + ma pomniejszony ZUS w działalności gospodarczej (tu z kolei płaci skrupulatnie podatki i nic nie "optymalizuje"). Dodatki: 13-ta pensja, motywacyjny, praca na wsi (u Klaudii w teorii, w realu miejska) i coś tam jeszcze. Ale nie wiem dokładnie, bo prawdę mówiąc nie dopytuję Klaudii o takie sprawy . Ok... dopiszę resztę później, bo właśnie przyszedł gość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Head World Cup Rebels . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisałbyś Kolego te wszystkie dodatki, z których wynikają takie płace, bo ja mam w rodzinie 2 emerytowane i 4 czynne nauczycielki (w tym moja żona - która nie strajkuje z kilku powodów, m.in. dlatego że nasz syn za kilka dni ma mieć egzaminy) i jakoś nijak dobić to tych Twoich zarobków nie mogą. Widocznie wszystkie są z biednych, polskich gmin lub mają "niezaradnych" (cudzysłów zamierzony) dyrektorów. I przybliż nam maluczkim, dlaczego Twoja żona, świetny dydaktyk i doświadczony nauczyciel, rezygnuje z pracy dla idei i skupia się na spijaniu śmietanki ? Klaudia (żona) do szkoły państwowej trafiła przypadkowo we wrześniu 2018. Nie chcę się rozpisywać, dlaczego, bo to nieistotne. Był to wielbłąd, z którego bardzo szybko zdała sobie sprawę. I nie ze względu na zarobki. Ale stwierdziła, że zostanie do końca umowy, która wygaśnie w sierpniu 2019, bo nie chce zostawić dzieci + skoro podpisała umowę, to się z niej wywiąże. Tak samo uznała, że nie zostawi dzieci przy egzaminach. Nie chodzi o spijanie śmietanki, tylko o modelowanie pracy według własnej wizji, pełne wykorzystanie własnej wiedzy, poczucie własnej wartości itd. Mniej więcej 2/3 szkół pozoruje nauczanie, a co bardziej ambitne lub przymuszone dzieci dokształcają się masowo na korepetycjach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Trochę HUMORU × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie Cześć Wyciąć i przerobić na krzyże. (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne... Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 wiem . (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne...Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie "I Babilonu Mur widzialem co po nim moga mknac rydwany i Dzeusa co w Olimpii swietej przez wszystkich wiecznie podziwiany. Znam tez Wiszacych cud Ogrodow, Heliosowego ksztalt Kolosa, ogrom Piramid w znojnym trudzie wzniesionym niemal pod niebiosa a jednak zbladlo to com znal gdym ujzal jak sie w niebo wzbija wspanialy Artemidy chram. Nikt mu pod sloncem nie dorowna chyba, ze tylko Olimp sam." a Wy tu o drewnianych szczeblach z drabiny Jakubowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 . Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bo do tego potrzebna jest wiara... ......................................... w to, że da się na tym zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Wiosna. Czas na ładne stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 mistrzowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Niestety materiał poszedł na futryny do okien. Kilkanaście lat temu szwagier wymienił okna na plastikowe, przypuszczam, że futryny poszły na opał . Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisz jakie dodatki bardzo Cię proszę, skąd wynika kwota 3900 netto. Twoja zona w jaki sposób ma 7-8 netto? Znaczy ma 1,5 etatu w jednej szkole i 2 etaty w innych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przypadkowo kliknąłem i przeczytałem (choć chciałem zakończyć temat), więc odpiszę (choć może założymy osobny temat, by nie zawalać Humoru dygresjami). Przede wszystkim nie mówiłem, że moja żona zarabia z dodatkami 3900zł. Tylko Kolegi z kościotrupem . Odpisał, że zarabia 2900zł, więc nie ma tematu. Klaudia (żona) pracuje w dwu szkołach, państwowej + prowadzi działalność gospodarczą - edukacyjną i na niej głównie zarabia. W szkole państwowej zarabia marnie, ale na + ma pomniejszony ZUS w działalności gospodarczej (tu z kolei płaci skrupulatnie podatki i nic nie "optymalizuje"). Dodatki: 13-ta pensja, motywacyjny, praca na wsi (u Klaudii w teorii, w realu miejska) i coś tam jeszcze. Ale nie wiem dokładnie, bo prawdę mówiąc nie dopytuję Klaudii o takie sprawy . Ok... dopiszę resztę później, bo właśnie przyszedł gość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Head World Cup Rebels . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisałbyś Kolego te wszystkie dodatki, z których wynikają takie płace, bo ja mam w rodzinie 2 emerytowane i 4 czynne nauczycielki (w tym moja żona - która nie strajkuje z kilku powodów, m.in. dlatego że nasz syn za kilka dni ma mieć egzaminy) i jakoś nijak dobić to tych Twoich zarobków nie mogą. Widocznie wszystkie są z biednych, polskich gmin lub mają "niezaradnych" (cudzysłów zamierzony) dyrektorów. I przybliż nam maluczkim, dlaczego Twoja żona, świetny dydaktyk i doświadczony nauczyciel, rezygnuje z pracy dla idei i skupia się na spijaniu śmietanki ? Klaudia (żona) do szkoły państwowej trafiła przypadkowo we wrześniu 2018. Nie chcę się rozpisywać, dlaczego, bo to nieistotne. Był to wielbłąd, z którego bardzo szybko zdała sobie sprawę. I nie ze względu na zarobki. Ale stwierdziła, że zostanie do końca umowy, która wygaśnie w sierpniu 2019, bo nie chce zostawić dzieci + skoro podpisała umowę, to się z niej wywiąże. Tak samo uznała, że nie zostawi dzieci przy egzaminach. Nie chodzi o spijanie śmietanki, tylko o modelowanie pracy według własnej wizji, pełne wykorzystanie własnej wiedzy, poczucie własnej wartości itd. Mniej więcej 2/3 szkół pozoruje nauczanie, a co bardziej ambitne lub przymuszone dzieci dokształcają się masowo na korepetycjach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Trochę HUMORU × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne... Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 wiem . (Nikt nie śmieje się tu z faktu wieku drewna czy drzew.)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Akurat takie dęby i inne drewno zakonserwowane pod woda są realne...Sporo wydobyto ze zwirowni w Roszkowie i Krzyzanowicach - w starych zakolach Odry. Kto pracownikow wiedział co to jest, miał okazję dorobic.... wielu wiedziało. Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 o ile dobrze pamiętam, to widziałam drzewa oliwne mające ponad 2 tys lat - Gortyna na Krecie "I Babilonu Mur widzialem co po nim moga mknac rydwany i Dzeusa co w Olimpii swietej przez wszystkich wiecznie podziwiany. Znam tez Wiszacych cud Ogrodow, Heliosowego ksztalt Kolosa, ogrom Piramid w znojnym trudzie wzniesionym niemal pod niebiosa a jednak zbladlo to com znal gdym ujzal jak sie w niebo wzbija wspanialy Artemidy chram. Nikt mu pod sloncem nie dorowna chyba, ze tylko Olimp sam." a Wy tu o drewnianych szczeblach z drabiny Jakubowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 . Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bo do tego potrzebna jest wiara... ......................................... w to, że da się na tym zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Wiosna. Czas na ładne stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 mistrzowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Niestety materiał poszedł na futryny do okien. Kilkanaście lat temu szwagier wymienił okna na plastikowe, przypuszczam, że futryny poszły na opał . Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisz jakie dodatki bardzo Cię proszę, skąd wynika kwota 3900 netto. Twoja zona w jaki sposób ma 7-8 netto? Znaczy ma 1,5 etatu w jednej szkole i 2 etaty w innych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przypadkowo kliknąłem i przeczytałem (choć chciałem zakończyć temat), więc odpiszę (choć może założymy osobny temat, by nie zawalać Humoru dygresjami). Przede wszystkim nie mówiłem, że moja żona zarabia z dodatkami 3900zł. Tylko Kolegi z kościotrupem . Odpisał, że zarabia 2900zł, więc nie ma tematu. Klaudia (żona) pracuje w dwu szkołach, państwowej + prowadzi działalność gospodarczą - edukacyjną i na niej głównie zarabia. W szkole państwowej zarabia marnie, ale na + ma pomniejszony ZUS w działalności gospodarczej (tu z kolei płaci skrupulatnie podatki i nic nie "optymalizuje"). Dodatki: 13-ta pensja, motywacyjny, praca na wsi (u Klaudii w teorii, w realu miejska) i coś tam jeszcze. Ale nie wiem dokładnie, bo prawdę mówiąc nie dopytuję Klaudii o takie sprawy . Ok... dopiszę resztę później, bo właśnie przyszedł gość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Head World Cup Rebels . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisałbyś Kolego te wszystkie dodatki, z których wynikają takie płace, bo ja mam w rodzinie 2 emerytowane i 4 czynne nauczycielki (w tym moja żona - która nie strajkuje z kilku powodów, m.in. dlatego że nasz syn za kilka dni ma mieć egzaminy) i jakoś nijak dobić to tych Twoich zarobków nie mogą. Widocznie wszystkie są z biednych, polskich gmin lub mają "niezaradnych" (cudzysłów zamierzony) dyrektorów. I przybliż nam maluczkim, dlaczego Twoja żona, świetny dydaktyk i doświadczony nauczyciel, rezygnuje z pracy dla idei i skupia się na spijaniu śmietanki ? Klaudia (żona) do szkoły państwowej trafiła przypadkowo we wrześniu 2018. Nie chcę się rozpisywać, dlaczego, bo to nieistotne. Był to wielbłąd, z którego bardzo szybko zdała sobie sprawę. I nie ze względu na zarobki. Ale stwierdziła, że zostanie do końca umowy, która wygaśnie w sierpniu 2019, bo nie chce zostawić dzieci + skoro podpisała umowę, to się z niej wywiąże. Tak samo uznała, że nie zostawi dzieci przy egzaminach. Nie chodzi o spijanie śmietanki, tylko o modelowanie pracy według własnej wizji, pełne wykorzystanie własnej wiedzy, poczucie własnej wartości itd. Mniej więcej 2/3 szkół pozoruje nauczanie, a co bardziej ambitne lub przymuszone dzieci dokształcają się masowo na korepetycjach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Trochę HUMORU × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Wiosna. Czas na ładne stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 mistrzowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-1210 Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Kiedyś z ojcem rżnęliśmy na krajzedze kilka dębów które przeleżały pod woda kilkadziesiąt lat. Piła bardziej paliła drewno niż cięła, a ścianki przeciętego drewna były gładkie jak szkło. Szkoda, że wówczas nie pomyśleliśmy o dewocjonaliach . Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Niestety materiał poszedł na futryny do okien. Kilkanaście lat temu szwagier wymienił okna na plastikowe, przypuszczam, że futryny poszły na opał . Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisz jakie dodatki bardzo Cię proszę, skąd wynika kwota 3900 netto. Twoja zona w jaki sposób ma 7-8 netto? Znaczy ma 1,5 etatu w jednej szkole i 2 etaty w innych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przypadkowo kliknąłem i przeczytałem (choć chciałem zakończyć temat), więc odpiszę (choć może założymy osobny temat, by nie zawalać Humoru dygresjami). Przede wszystkim nie mówiłem, że moja żona zarabia z dodatkami 3900zł. Tylko Kolegi z kościotrupem . Odpisał, że zarabia 2900zł, więc nie ma tematu. Klaudia (żona) pracuje w dwu szkołach, państwowej + prowadzi działalność gospodarczą - edukacyjną i na niej głównie zarabia. W szkole państwowej zarabia marnie, ale na + ma pomniejszony ZUS w działalności gospodarczej (tu z kolei płaci skrupulatnie podatki i nic nie "optymalizuje"). Dodatki: 13-ta pensja, motywacyjny, praca na wsi (u Klaudii w teorii, w realu miejska) i coś tam jeszcze. Ale nie wiem dokładnie, bo prawdę mówiąc nie dopytuję Klaudii o takie sprawy . Ok... dopiszę resztę później, bo właśnie przyszedł gość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Head World Cup Rebels . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisałbyś Kolego te wszystkie dodatki, z których wynikają takie płace, bo ja mam w rodzinie 2 emerytowane i 4 czynne nauczycielki (w tym moja żona - która nie strajkuje z kilku powodów, m.in. dlatego że nasz syn za kilka dni ma mieć egzaminy) i jakoś nijak dobić to tych Twoich zarobków nie mogą. Widocznie wszystkie są z biednych, polskich gmin lub mają "niezaradnych" (cudzysłów zamierzony) dyrektorów. I przybliż nam maluczkim, dlaczego Twoja żona, świetny dydaktyk i doświadczony nauczyciel, rezygnuje z pracy dla idei i skupia się na spijaniu śmietanki ? Klaudia (żona) do szkoły państwowej trafiła przypadkowo we wrześniu 2018. Nie chcę się rozpisywać, dlaczego, bo to nieistotne. Był to wielbłąd, z którego bardzo szybko zdała sobie sprawę. I nie ze względu na zarobki. Ale stwierdziła, że zostanie do końca umowy, która wygaśnie w sierpniu 2019, bo nie chce zostawić dzieci + skoro podpisała umowę, to się z niej wywiąże. Tak samo uznała, że nie zostawi dzieci przy egzaminach. Nie chodzi o spijanie śmietanki, tylko o modelowanie pracy według własnej wizji, pełne wykorzystanie własnej wiedzy, poczucie własnej wartości itd. Mniej więcej 2/3 szkół pozoruje nauczanie, a co bardziej ambitne lub przymuszone dzieci dokształcają się masowo na korepetycjach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Trochę HUMORU × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Na wszystko trzeba mieć pomysł i wszystko trzeba umieć sprzedać. O ile zmarnowaliście okazję, to mam nadzieję że nie zmarnowaliście cennego surowca. Bo takie kloce z wody to nie jest materiał na zwykłe dechy czy opał... Znajdą się dewoci wariaci na te krzyże, znajdą się i inne świrusy przy kasie, żeby np. na piękny stół z takiego drewna wydać pół majątku Niestety materiał poszedł na futryny do okien. Kilkanaście lat temu szwagier wymienił okna na plastikowe, przypuszczam, że futryny poszły na opał . Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisz jakie dodatki bardzo Cię proszę, skąd wynika kwota 3900 netto. Twoja zona w jaki sposób ma 7-8 netto? Znaczy ma 1,5 etatu w jednej szkole i 2 etaty w innych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Przypadkowo kliknąłem i przeczytałem (choć chciałem zakończyć temat), więc odpiszę (choć może założymy osobny temat, by nie zawalać Humoru dygresjami). Przede wszystkim nie mówiłem, że moja żona zarabia z dodatkami 3900zł. Tylko Kolegi z kościotrupem . Odpisał, że zarabia 2900zł, więc nie ma tematu. Klaudia (żona) pracuje w dwu szkołach, państwowej + prowadzi działalność gospodarczą - edukacyjną i na niej głównie zarabia. W szkole państwowej zarabia marnie, ale na + ma pomniejszony ZUS w działalności gospodarczej (tu z kolei płaci skrupulatnie podatki i nic nie "optymalizuje"). Dodatki: 13-ta pensja, motywacyjny, praca na wsi (u Klaudii w teorii, w realu miejska) i coś tam jeszcze. Ale nie wiem dokładnie, bo prawdę mówiąc nie dopytuję Klaudii o takie sprawy . Ok... dopiszę resztę później, bo właśnie przyszedł gość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Head World Cup Rebels . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisałbyś Kolego te wszystkie dodatki, z których wynikają takie płace, bo ja mam w rodzinie 2 emerytowane i 4 czynne nauczycielki (w tym moja żona - która nie strajkuje z kilku powodów, m.in. dlatego że nasz syn za kilka dni ma mieć egzaminy) i jakoś nijak dobić to tych Twoich zarobków nie mogą. Widocznie wszystkie są z biednych, polskich gmin lub mają "niezaradnych" (cudzysłów zamierzony) dyrektorów. I przybliż nam maluczkim, dlaczego Twoja żona, świetny dydaktyk i doświadczony nauczyciel, rezygnuje z pracy dla idei i skupia się na spijaniu śmietanki ? Klaudia (żona) do szkoły państwowej trafiła przypadkowo we wrześniu 2018. Nie chcę się rozpisywać, dlaczego, bo to nieistotne. Był to wielbłąd, z którego bardzo szybko zdała sobie sprawę. I nie ze względu na zarobki. Ale stwierdziła, że zostanie do końca umowy, która wygaśnie w sierpniu 2019, bo nie chce zostawić dzieci + skoro podpisała umowę, to się z niej wywiąże. Tak samo uznała, że nie zostawi dzieci przy egzaminach. Nie chodzi o spijanie śmietanki, tylko o modelowanie pracy według własnej wizji, pełne wykorzystanie własnej wiedzy, poczucie własnej wartości itd. Mniej więcej 2/3 szkół pozoruje nauczanie, a co bardziej ambitne lub przymuszone dzieci dokształcają się masowo na korepetycjach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Trochę HUMORU × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Tylko Kolegi z kościotrupem To kolega z kościotrupem zada ci zagadkę rozszyfruj mój awatar jeśli trochę interesują cię narty to myślę że podołasz Head World Cup Rebels . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisałbyś Kolego te wszystkie dodatki, z których wynikają takie płace, bo ja mam w rodzinie 2 emerytowane i 4 czynne nauczycielki (w tym moja żona - która nie strajkuje z kilku powodów, m.in. dlatego że nasz syn za kilka dni ma mieć egzaminy) i jakoś nijak dobić to tych Twoich zarobków nie mogą. Widocznie wszystkie są z biednych, polskich gmin lub mają "niezaradnych" (cudzysłów zamierzony) dyrektorów. I przybliż nam maluczkim, dlaczego Twoja żona, świetny dydaktyk i doświadczony nauczyciel, rezygnuje z pracy dla idei i skupia się na spijaniu śmietanki ? Klaudia (żona) do szkoły państwowej trafiła przypadkowo we wrześniu 2018. Nie chcę się rozpisywać, dlaczego, bo to nieistotne. Był to wielbłąd, z którego bardzo szybko zdała sobie sprawę. I nie ze względu na zarobki. Ale stwierdziła, że zostanie do końca umowy, która wygaśnie w sierpniu 2019, bo nie chce zostawić dzieci + skoro podpisała umowę, to się z niej wywiąże. Tak samo uznała, że nie zostawi dzieci przy egzaminach. Nie chodzi o spijanie śmietanki, tylko o modelowanie pracy według własnej wizji, pełne wykorzystanie własnej wiedzy, poczucie własnej wartości itd. Mniej więcej 2/3 szkół pozoruje nauczanie, a co bardziej ambitne lub przymuszone dzieci dokształcają się masowo na korepetycjach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Trochę HUMORU
figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozpisałbyś Kolego te wszystkie dodatki, z których wynikają takie płace, bo ja mam w rodzinie 2 emerytowane i 4 czynne nauczycielki (w tym moja żona - która nie strajkuje z kilku powodów, m.in. dlatego że nasz syn za kilka dni ma mieć egzaminy) i jakoś nijak dobić to tych Twoich zarobków nie mogą. Widocznie wszystkie są z biednych, polskich gmin lub mają "niezaradnych" (cudzysłów zamierzony) dyrektorów. I przybliż nam maluczkim, dlaczego Twoja żona, świetny dydaktyk i doświadczony nauczyciel, rezygnuje z pracy dla idei i skupia się na spijaniu śmietanki ? Klaudia (żona) do szkoły państwowej trafiła przypadkowo we wrześniu 2018. Nie chcę się rozpisywać, dlaczego, bo to nieistotne. Był to wielbłąd, z którego bardzo szybko zdała sobie sprawę. I nie ze względu na zarobki. Ale stwierdziła, że zostanie do końca umowy, która wygaśnie w sierpniu 2019, bo nie chce zostawić dzieci + skoro podpisała umowę, to się z niej wywiąże. Tak samo uznała, że nie zostawi dzieci przy egzaminach. Nie chodzi o spijanie śmietanki, tylko o modelowanie pracy według własnej wizji, pełne wykorzystanie własnej wiedzy, poczucie własnej wartości itd. Mniej więcej 2/3 szkół pozoruje nauczanie, a co bardziej ambitne lub przymuszone dzieci dokształcają się masowo na korepetycjach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Trochę HUMORU
Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Head World Cup Rebels . I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 I tak i nie .....Słabo słabiutko Podpowiedź: co widzisz na tym obrazku Koledzy może ci pomogą... W tym wypadku nie potrzebuję Kolegów. Na obrazku widzę męża nauczycielki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
figozmakiem Napisano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Rozczarowałeś mnie, słabe to. Czy ty tego nie czujesz? Nie czuję. Czuję natomiast, że zwyczajnym kurestwem jest potraktowanie przez nauczycieli dzieci i młodzieży jako mięsa armatniego, dzieci, za które wzięło się odpowiedzialność. Nie rozumiesz tego, to nie pisz, bo "lepiej ukryć..." . PS. Rozczarowałeś się swoim wyobrażeniem o mnie, a nie mną . Ja do tego nic nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 49 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Rekomendowane odpowiedzi