michasz Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam, wybieramy się we czworo na zamknięcie nieotwartego sezonu..No i dylemat: dokąd? Myślałem nad Stubaiem (byliśmy w 2011 w listopadzie) albo Pitztalem. Jakie są tam zazwyczaj w maju warunki? (te na ich stronach sprawdziłem już, ale co doświadczenie, to doświadczenie a nie suche cyferki na stronie ośrodka) Co byście polecili? Może jakieś namiary na sprawdzone kwatery? (moja Stubaiowa niestety niedostępna..) Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Pitztal od Stubaia w linii prostej to kilkanaście kilometrów więc różnice pogodowe nie będą pewnie duże. Pitztal będzie mniej zaludniony, na Stubaiu będziesz miał więcej tras. Twój wybór! PS kontakt do kwatery (Stubai): http://members.aon.at/span/ Użytkownik keicam edytował ten post 10 kwiecień 2013 - 19:28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Jedz na Stubai !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Albo z nami do Solden . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasz Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Jedz na Stubai !! Jedziesz na Pitztal i boisz się, że zrobię tłum? Użytkownik michasz edytował ten post 11 kwiecień 2013 - 07:20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 ;-) Jedziesz na Pitztal i boich się, że zrobię tłum? ;-) Hehehehe cos w tym stylu oczywiscie zart byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasz Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 W sumie wszystko jedno dokąd, byle warunki były w miarę pewne (śnieg, pogoda..).. Na Stubai już byliśmy i się podobało.. Może czas "zwiedzić" (zjeździć) inne ośrodki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasz Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ilość tras zdecydowała - Sölden! Oby pogoda nie spłatała figla, bo długoterminowe prognozy pogody pochmurne i deszczowe są.. <tfu, tfu, tfu> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ilość tras zdecydowała - Sölden! Oby pogoda nie spłatała figla, bo długoterminowe prognozy pogody pochmurne i deszczowe są.. <tfu, tfu, tfu> Sprawdź czy Ci go wcześniej nie zamkną. (z cennika) MID SEASON 17.11.12 - 21.12.12 12.01.13 - 25.01.13 13.04.13 - 28.04.13 http://www.soelden.c...esse/index.html Użytkownik keicam edytował ten post 11 kwiecień 2013 - 20:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasz Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Jeśli to ta sama strona (http://www.soelden.c...bile/index.html), to na dole jest jeszcze SKIPASS RATES SPRING 2013 (29.04. - 05.05.2013).. 5 dni = 165,50 EUR. Więc mam nadzieję, że nie zamkną, bo byłoby bardzo "nie fajnie"..I pewnie nie ja jeden bym się...hmmm...zdenerwował.. Użytkownik michasz edytował ten post 11 kwiecień 2013 - 21:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Prawdę mówiąc Solden obecnie (kwiecień) brał bym w ciemno, w maju nawet na lodowcach potrafi być miękko, a te w Solden to malutkie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasz Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Czyli co? Stubai? Czy inne coś? Niestety urlop "aż" jeden dzień osiągalny w maju.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Czyli co? Stubai? Czy inne coś? Niestety urlop "aż" jeden dzień osiągalny w maju.. Wg mnie nie ma w Austrii lepszego lodowca. Fajne szerokie "boiska". Strasznie lubię długie skręty na krawędziach. Na Stubaiu czuję się zawsze jak "dzik w żołędziach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasz Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ehhh.. To mi zagwozdki robicie.. Nie mam aż takiego doświadczenia lodowcowego.. Byliśmy na Tuxie, byliśmy na Stubai'u (ten drugi wygrywa w naszym rankingu). Na Solden namawia jaro323, gajowy01 też się tam wybiera na majówkę.. Ciężko nam wyszarpać urlop i nie chciałbym, żeby mi później na głowie kołki baby strugały, że nie tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Jak juz byles na Stubai a prawdopodobnie bedzie tam full obsada na stokach hehe to polec z Jarem na Solden, no albo na ten Pitztal (na ktorym nie ma juz miejsca) hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasz Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Soelden. Booked. @bruner79 - masz spokój.. Nie zatłoczymy Ci Pitztala..tym razem.. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi