edwin110 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 A ja napisze tak- Dziękuję kajo50, oraz eqiupe. Przeczytałem wiele postów w tym temacie,mam gdzies wszystkie maście. To ,Wy pisaliście o ŻYWOKOśĆIE i jego leczniczych właściwościach ,powiem jedno,to działa lepiej. niż się spodziewałem i żadna maść nie dorasta do pięt. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Rozumiem że przeczytałeś, wiesz, stosujesz i pomaga. A mógłbyś tak jakiegoś linka na przykład albo napisać coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edwin110 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Zaciekawił mnie ten post- http://www.skiforum....olanowego/page2,oraz następny http://www.skiforum....sezonie-(/page4 poczytałem w necie zrobiłem wywar,lecz na spirytusie,to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvek Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Hmm... Tylko teraz zasadnicze pytanie - czy chrząstka się regeneruje? Jeżeli wystąpi chondromalacja czyli uszkodzenie chrząstki to jest to raczej zmiana nieodwracalna tzn chrzastka się "zagoi"/zabliźni ale nie wróci już do takiego stanu jak przed uszkodzeniem. Suplementy diety typu flexagen itp raczej nie pomogą chrząstce się odbudować bo ona się nie odbudowuje poprostu. Z suplementami diety jest tak, że "lek" który nie ma klinicznie potwierdzonego działania nazywany jest własnie suplementem i wcale nie musi działać. Na dobrą sprawę to lepiej dobrać sobie odpowiednio zbilansowaną dietę niż kupować te pseudowspomagacze. Też kiedyś myślałem, że suplementy działają ale z biegiem czasu wyleczyłem się z takiego myslenia. Z góry tłumacze, że moja "wiedza" na temat chondromalacji jest czysto teoretyczna - dużo czytałem o uszkodzeniach chrząstki gdy jeszcze myślałem, że mój ból kolan właśnie tym jest wywołany. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciopaluch22 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 podpinam sie do pytania kolegi wyzej. Czy chrzastka sie regeneruje chondromolacja 3/4 np. co robic zeby pomoc sobie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvek Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Kwestia jak głębokie masz uszkodzenia bo jeśli głębokie to prawdopodobnie przejdą w zmiany chroniczne co wywoła degradację stawu. Chrząstka tak jak pisałem nie regeneruje się a może się jedynie goić. Jednakże głębokie uszkodzenia przy chondromalacji III i IV stopnia mogą się nie zagoić. (źródło: Wikipedia i inne strony tematyczne) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciopaluch22 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 czyi 3/4 jest nie do wyleczenia z teg co piszesz, a przy artroskopi można coś zdziałac czy też nie?? da się takie pęknięcie w chrzastce jakoś załatać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylvek Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Z tym to już raczej powinieneś pójść do dobrego ortopedy a nie pytać na forum. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 A próbował ktoś stosować kolagen na stawy? Jak np. http://www.lagenko.p...awy-lagenko-pl/ Niezwykle skuteczny. Rozpuszczam w roztworze alkoholu i smaruje dwa do trzech razy dziennie. Posmarowane powyższym roztworem gardło zapewnia dobry nastrój przez resztę dnia, a także pozwala zapomnieć na jakiś czas o dolegliwościach ze strony mięśni, kości i aparatu więzadłowo -stawowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... jan koval Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Kolego z reklama I spam'em w innym miejscu prosze - ciesze sie, ze cos Ci pogaga - problem w tym, ze pomaga to w.......glowie nie w kolanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Cześć FLEXAGEN - brałem. Najpierw bardzo pomógł na żylaki odbytu. Później znakomicie się sprawdził przy eliminowaniu włosów w nosie a teraz zwalczyłem nim katar. Polecam ostatnio zauważyłem, że w tym sklepie ( www.flexagendlakażdegowdobrejcenie.com.pl ) jest najlepszy! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 lat później... Kozel Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia (edytowane) Jak stosowałeś suple to chyba wiesz ""coś"" o nich. Generalnie w treningu wytrzymałościowym nieprzydatne. W przdtreningòwkach kofeina robi robotę, reszta mało istotna. I można ją stosować w odpowiednich dawkach ale w innym okresie (najlepiej około 15 min przed) i ewentualnie na zawody a nie treningi. Nie wiem jakim trybem trenowałeś, ale potraktuje bieg jako część splitu. WPC jest ok ale to nie suplement tylko posiłek w płynnej formie. Jak nie chcesz się pozbyć suchej masy to bierz i na Twoim miejscu nie rezygnowałbym totalnie z treningu siłowego. Ale Twój wybór. Jak myślisz docelowo o triathlonie to tym bardziej. Od siebie polecam wziąć pod uwagę karnozynę https://karnozyna.com Znacznie podnosi wydolność organizmu. Edytowane 17 Stycznia przez Kozel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skipper Kiper Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Oba wzmiankowane preparaty mają znaną i powszechnie uznaną skuteczność, mianowicie nieprawdopodobnie poprawiają kondycję kieszeni farmaceuty. Niestety, jest to jedyne zaobserwowane dotychczas działanie ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
jan koval Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Kolego z reklama I spam'em w innym miejscu prosze - ciesze sie, ze cos Ci pogaga - problem w tym, ze pomaga to w.......glowie nie w kolanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Cześć FLEXAGEN - brałem. Najpierw bardzo pomógł na żylaki odbytu. Później znakomicie się sprawdził przy eliminowaniu włosów w nosie a teraz zwalczyłem nim katar. Polecam ostatnio zauważyłem, że w tym sklepie ( www.flexagendlakażdegowdobrejcenie.com.pl ) jest najlepszy! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozel Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia (edytowane) Jak stosowałeś suple to chyba wiesz ""coś"" o nich. Generalnie w treningu wytrzymałościowym nieprzydatne. W przdtreningòwkach kofeina robi robotę, reszta mało istotna. I można ją stosować w odpowiednich dawkach ale w innym okresie (najlepiej około 15 min przed) i ewentualnie na zawody a nie treningi. Nie wiem jakim trybem trenowałeś, ale potraktuje bieg jako część splitu. WPC jest ok ale to nie suplement tylko posiłek w płynnej formie. Jak nie chcesz się pozbyć suchej masy to bierz i na Twoim miejscu nie rezygnowałbym totalnie z treningu siłowego. Ale Twój wybór. Jak myślisz docelowo o triathlonie to tym bardziej. Od siebie polecam wziąć pod uwagę karnozynę https://karnozyna.com Znacznie podnosi wydolność organizmu. Edytowane 17 Stycznia przez Kozel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Kiper Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia Oba wzmiankowane preparaty mają znaną i powszechnie uznaną skuteczność, mianowicie nieprawdopodobnie poprawiają kondycję kieszeni farmaceuty. Niestety, jest to jedyne zaobserwowane dotychczas działanie ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi