narciarz70 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam. Będąc ostatnio na targach ISPO w Monachium oglądałem na stoisku odzież elektrycznie ogrzewaną. Mieli tam ogrzewane elektrycznie na baterie rękawice, kamizelki pod ubranie, softshele i wkładki do butów. Czy ktoś z forowiczów korzysta może już z takiego zestawu i może podzielić się swoimi wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Nawet wielkim zdarzają się wpadki w produkcji. To żaden argument żeby nie kupować takiej odzieży. Interesują mnie odczucia podczas użytkowania na co dzień w różnych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Nikt z forowiczów nie korzysta z takiej odzieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzza Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 niestety, chociaż rękawiczki byłyby błogosławieństwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 niestety, chociaż rękawiczki byłyby błogosławieństwem Twój problem został już rozwiązany bo od nowego sezonu będą dostępne na rynku ogrzewane rękawiczki (narciarskie, motocyklowe, outdoorowe i inne), kamizelki pod ubranie, softshele i wkładki do butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninja Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Kurcze, będzie trzeba wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Właśnie jestem w trakcie testów ogrzewanych elektrycznie rękawic, bezrękawnika pod odzież i softshela. Jest ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metaal Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Właśnie jestem w trakcie testów ogrzewanych elektrycznie rękawic, bezrękawnika pod odzież i softshela. Jest ciepło.Witam Robert, a do wszystkiego inna ładowarka? Niedługo zabierając takie gadżety na wyjazd, trzeba będzie dodatkową torbę z ładowarkami dźwigać. Postrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aligator Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ja to nie wiem co Wy niektórzy z tymi gadżetami. Rany, przecież niedługo to będzie science fiction. Kurna, przecież cała przyjemność tego narciarstwa to to ekstremum. Raz jest słońce, raz deszcz a innym razem piździ jak w tym, no.... wiecie.... Nigdy nie mów nigdy, ale ja osobiście ze wstrętem patrzę na takie unowocześnienia... i wygody...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Kurna, przecież cała przyjemność tego narciarstwa to to ekstremum.Ja raczej jako ekstremum postrzegam zjazd po stoku o nachyleniu 60 stopni, a nie że mi d.... zamarza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witam Robert, a do wszystkiego inna ładowarka? Niedługo zabierając takie gadżety na wyjazd, trzeba będzie dodatkową torbę z ładowarkami dźwigać. Postrufka Jest jeden typ ładowarki i baterii do rękawic a drugi typ ładowarki i baterii do odzieży. Ale ładowarką z rękawic naładujesz baterie z rękawic i odzieży i na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ja to nie wiem co Wy niektórzy z tymi gadżetami. Rany, przecież niedługo to będzie science fiction. Kurna, przecież cała przyjemność tego narciarstwa to to ekstremum. Raz jest słońce, raz deszcz a innym razem piździ jak w tym, no.... wiecie.... Nigdy nie mów nigdy, ale ja osobiście ze wstrętem patrzę na takie unowocześnienia... i wygody...... Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie używasz bielizny termoaktywnej, masz buty narciarskie skórkowe, wiązania z napinaną sprężyną i jeździsz na drewnianych nartach? Użytkownik kneisslpolska edytował ten post 12 marzec 2013 - 13:49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aligator Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie używasz bielizny termoaktywnej, masz buty narciarskie skórkowe, wiązania z napinana sprężyną i jeździsz na drewnianych nartach?Coś słabo Ci te wnioski wychodzą. Wszystko z umiarem... Nie lubię sobie podkładać ciepłej poduszki pod pupcię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Nie lubię sobie podkładać ciepłej poduszki pod pupcię....Tylko jakie znaczenie dla tej dyskusji ma to co lubisz sobie podkładać pod pupcię .... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Coś słabo Ci te wnioski wychodzą. Wszystko z umiarem... Nie lubię sobie podkładać ciepłej poduszki pod pupcię.... Oglądając twój film który załączyłeś to rzeczywiście nie lubisz gadżetów. Domyślam się, że w pomarańczowym to Ty? Przy skręcie w lewo podnosisz nogę tracąc kontakt z podłożem a to jest spory błąd to tak przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Powiedz to Marlies Schild PS: A w temacie- używalność tego zależy tylko i wyłącznie od różnicy w masie takich rękawic na przykład. W przypadku butów czy kurtki nie ma to większego znaczenia, ale dla rękawic już może mieć. A akumulator plus kable coś ważyć muszą... Pozdr Marcin Użytkownik bocian74 edytował ten post 12 marzec 2013 - 14:40 PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aligator Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Oglądając twój film który załączyłeś to rzeczywiście nie lubisz gadżetów. Domyślam się, że w pomarańczowym to Ty?Przecież napisałem, wszystko z umiarem. Nie wiem na co zwróciłeś uwagę oglądając mój film? Jeżeli kamera, to gadżet rzeczywiście, tyle że nie ułatwia a wręcz przeszkadza trochę w jeździe. Jeżeli chodzi Ci o kolory moich ubrań to sorry ale nie łapię. No chyba że pomarańczowy, zielony to gadżeciarstwo a czarny, szary już nie? Przy skręcie w lewo podnosisz nogę tracąc kontakt z podłożem a to jest spory błąd to tak przy okazji.Eee, może dlatego że mam jedną nogę krótszą.... Tak w sumie to nie wiem po co to wtrąciłeś w tym temacie? Ja nie gryzę, więc Ty też nie próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Powiedz to Marlies Schild http://www.youtube.com/watch?v=1CwvZzKbwzk PS: A w temacie- używalność tego zależy tylko i wyłącznie od różnicy w masie takich rękawic na przykład. W przypadku butów czy kurtki nie ma to większego znaczenia, ale dla rękawic już może mieć. A akumulator plus kable coś ważyć muszą... Pozdr Marcin Ciężar rękawic akceptowalny. W kamizelce i softshelu prawie nie odczuwalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Przecież napisałem, wszystko z umiarem. Nie wiem na co zwróciłeś uwagę oglądając mój film? Jeżeli kamera, to gadżet rzeczywiście, tyle że nie ułatwia a wręcz przeszkadza trochę w jeździe. Jeżeli chodzi Ci o kolory moich ubrań to sorry ale nie łapię. No chyba że pomarańczowy, zielony to gadżeciarstwo a czarny, szary już nie? Eee, może dlatego że mam jedną nogę krótszą.... Tak w sumie to nie wiem po co to wtrąciłeś w tym temacie? Ja nie gryzę, więc Ty też nie próbuj Pomarańczowy i zielony to moje ulubione kolory od zawsze a jestem nie młody.:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi