Andrzej57 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Może gdzies temat był jak coś prosze o link .Kupiłem niedawno droższe spodnie i niestety zauważyłem na wewnętrznej nogawce dwa małe przeciecia .Czy macie jakis sposób aby zabezpieczyć te miejsca przed dalszą "degradacją"?Jakies klejenie ale czym , czy szycie nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 znajomy kiedyś poradził sobie w ten sposób ,że w lumpeksie kupił dużą torbę sportową (czarną) z mocnego materiału ,a do tego od spodu impregnowanego jakimś tworzywem (20zł). Materiał był na tyle elastyczny ,że nadawał się idealnie .Krawcowa wiedziała już co z tym zrobić . Koszt w sumie 40zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Może gdzies temat był jak coś prosze o link .Kupiłem niedawno droższe spodnie i niestety zauważyłem na wewnętrznej nogawce dwa małe przeciecia .Czy macie jakis sposób aby zabezpieczyć te miejsca przed dalszą "degradacją"?Jakies klejenie ale czym , czy szycie nie wiem. Nie wiem skąd jesteś, ale w Kraku kiedyś dawno znalazłem rozwiązanie na różne problemy, rozcięcia, zabezpieczenia. http://www.skiforum....3941#post143941 btw. to jedne z pierwszych moich postów Popatrz na cały wątek, pojawiają się różne pomysły. Wtedy rozciąłem spodnie, naprawili - a przy okazji dodałem sobie zabezpieczenia przy nogawkach. ...a potem jeszcze odrobinę poszerzyłem ślad i już nie tnę tak ...choć oczywiście zawsze może się zdarzyć, choćby przypadkiem jakimś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ja jeździłem w dużo za krótkich spodniach - nigdy nie przeciąłem , ale teraz mam dłuższe więc zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej57 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Dzięki gajowy01,poczytałem i myślę ,że jest juz wiedza we mnie.Nacięcia powstały chyba podczas ostatniego wypadu miałem małą glebę na trasie.Dzieki jeszcze raz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daamiann88 Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Ktoś podpowie jakiś gotowy patent na wzmocnienie wewnętrznej części nogawki? Bo stary temat już usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ktoś podpowie jakiś gotowy patent na wzmocnienie wewnętrznej części nogawki? Bo stary temat już usunięty. Naszycie tkaniny o nazwie kordura (cordura), często stosowana do plecaków, sakw rowerowych, toreb sportowych. Właściwą podpowiedź masz w 2 poście tego wątku : znajomy ... w lumpeksie kupił dużą torbę sportową (czarną) z mocnego materiału ... krawcowa wiedziała już co z tym zrobić ... Nie znam tańszej ani skuteczniejszej metody. O właściwościach tej tkaniny poczytaj np. tu : https://www.brytyjka...ie-cid-249.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Można też jeździć w krótkich spodniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... noriska Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Może gdzies temat był jak coś prosze o link .Kupiłem niedawno droższe spodnie i niestety zauważyłem na wewnętrznej nogawce dwa małe przeciecia .Czy macie jakis sposób aby zabezpieczyć te miejsca przed dalszą "degradacją"?Jakies klejenie ale czym , czy szycie nie wiem. Nie ostrzyc krawedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 w pasmanteriach są dostępne łatki na gorąco, do zastosowania z zewnątrz od wewnątrz, w necie znajdziesz też łatki do odzieży z membranami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Jak zabezpieczyć lub zlikwidować przecięcia wewnetrznej strony nogawek spodni narciar
lski Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Można też jeździć w krótkich spodniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noriska Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Może gdzies temat był jak coś prosze o link .Kupiłem niedawno droższe spodnie i niestety zauważyłem na wewnętrznej nogawce dwa małe przeciecia .Czy macie jakis sposób aby zabezpieczyć te miejsca przed dalszą "degradacją"?Jakies klejenie ale czym , czy szycie nie wiem. Nie ostrzyc krawedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 w pasmanteriach są dostępne łatki na gorąco, do zastosowania z zewnątrz od wewnątrz, w necie znajdziesz też łatki do odzieży z membranami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Jack Danielsky Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 w pasmanteriach są dostępne łatki na gorąco, do zastosowania z zewnątrz od wewnątrz, w necie znajdziesz też łatki do odzieży z membranami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi