bodex4 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Czy macie najlepszą a przede wszystkim najtańszą formę wysyłki nart (z ubezpieczeniem). Znalazłem DHL za 93 zł UPS 76 zł K-EX 50 zł ale tutaj trzeba płacić z konta internetowego, a moje karty nie sa powiązane z kontem bankowym:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Skąd dokąd. Jeżeli z miast połączonych koleją lub pks to najtaniej i najszybciej nadać u konduktora w pociągu lub u kierowcy, a odebrać w miejscu docelowym też u konduktora lub kierowcy. Sam tak robiłem i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Daj ogłoszenie w serwisach gumtree itp. ... Często ktoś jeździ jakąś trasą i za niewielką opłatą weźmie paczkę... Albo spróbuj pocztą, lecz musisz pamietać, że oni mają ograniczenia gabarytowe (chyba do 1,5m, ale moja deska 162cm przeszła)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Ze 4 lata temu skorzystałem z TNT. Deski 178 cm na trasie Śląsk - Lubuskie dotarły za 40 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 porównywarka cen przesyłek kurierskich podaje kwotę od 17-.....70. Zamawiasz online i kurier przyjeżdza do Ciebie do domu i odbiera paczkę http://www.kurierem.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 kilka dni temu wysyłałem narty 155 cm, ok. 3 kg poprzez http://sendit.pl/, koszt niecałe 17 zł kurier odebrał paczkę ze wskazanego adresu, a na drugi dzień była na miejscu, obłsugiwało to DPD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 kilka dni temu wysyłałem narty 155 cm, ok. 3 kg poprzez http://sendit.pl/, koszt niecałe 17 zł kurier odebrał paczkę ze wskazanego adresu, a na drugi dzień była na miejscu, obłsugiwało to DPD Tesz doszedłem że najtaniej to przez Sendit 2-3 razy taniej niż bezpośrednio przez DPD lub UPS. Pewnie Sendit ma maumowę z tymi firmami i stąd te ceny . Poczta przyjmuje do 150 cm ewentualnie do 5 % większe. Ponoć bardziej rygorystycznie patrzą teraz na odstępstaw w wielkości (tak mi powiedziano). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Czy macie najlepszą a przede wszystkim najtańszą formę wysyłki nart (z ubezpieczeniem). Znalazłem DHL za 93 zł UPS 76 zł K-EX 50 zł ale tutaj trzeba płacić z konta internetowego, a moje karty nie sa powiązane z kontem bankowym:( wysyłałem przez DHL ostatnio i rzeczywiście na necie pisało 93 zł a w rzeczywistości zapłaciłem koło 60zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Ja polecam usługę GLS Parcel Service. Za wysyłkę nart płacisz ryczałt 40 zł. Jedyny warunek to musisz zanieść narty do punktu GLS - tzw. Parcel Shop'u. Spis punktów i inne informacje znajdziesz na stronie GLS'u. Dostawa w jeden dzień, kurier oczywiście dostarcza przesyłkę pod drzwi (adresatr nie musi chodzić do Parcel Shop'u). Wysyłałem już tak co najmniej kilka nart i nigdy nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Tesz doszedłem że najtaniej to przez Sendit 2-3 razy taniej niż bezpośrednio przez DPD lub UPS. Pewnie Sendit ma maumowę z tymi firmami i stąd te ceny . Poczta przyjmuje do 150 cm ewentualnie do 5 % większe. Ponoć bardziej rygorystycznie patrzą teraz na odstępstaw w wielkości (tak mi powiedziano). Sendit jest spółką córką allegro to i ceny mają dobre, to jedyny kurier z którego korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi