Nazwa Napisano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Sa tam dwa wyciagi orczykowe, jedna trasa łatwa i jedna srednia, ogolnie fajne miejsce do nauki jazdy na nartach. Srednia: czynny: od godz. 10.00 do ostatniego narciarza Lokalizacja: stok północno - wschodni Długość i różnica wzniesień: 550/100 m Przepustowość: 500 os./godz.. Cena: bilet - 3 zł, karnet 5 - przejazdowy - 13 zł, karnet 10 - przejazdowy - 20 zł, karnet 20 - przejazdowy - 35 zł Łatwa: czynny: od godz. 10.00 do ostatniego narciarza Lokalizacja: stok północno - wschodni Długość i różnica wzniesień: 180/30 m Przepustowość: 250 os./godz. Cena: bilet - 2 zł, karnet 5 - przejazdowy - 7 zł, karnet 10 - przejazdowy - 10 zł, karnet 20 - przejazdowy - 17 zł Stok jest owietlony, jest tam ratrak, nasniezanie, wypozyczalnia , bar i parking. Niestety za zadne skarby nie moge sie tam dodzwonic , podawany wszedzie nr (0-33) 866-18-49 jest niedostepny Czy ktos moze wie kiedy tam rusza ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Czasemi tam jeżdżę wieczorem. Wtedy się jeżdzi na okrągło, mało ludzi.Tylko utrzymanie trasy nie zawsze jest ok. Czesto staje też duży orczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Chyba już ruszyło bo wczoraj wieczorem ok 20:00 wyciąg był podświetlony, ale nie widziałem tłumów na trasie. Przy okazji śnieżą Żar - po raz 2 w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Czy ktos moze wie kiedy tam rusza ????[/QUOTE] Może na stronie właściciela dowiecie się co i jak: http://www.pilsko.pl...nt_id=521&i=114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazwa Napisano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 [quote name='Johann']Czy ktos moze wie kiedy tam rusza ????[/QUOTE] Może na stronie właściciela dowiecie się co i jak: http://www.pilsko.pl...nt_id=521&i=114[/QUOTE] Dzieki Własnie tam dzwoniłem - mały wyciag juz ruszył, duzy około 12tej , chyba sie pozbieram i jade otworzyc sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Sprawa jest prosta - jadąc od Kęt dojeżdżasz do ronda w Kobiernicach gdzie jedziesz w prawo na Żywiec a nie prosto na B-B. Po około 10 km znajdziesz się w Międzybrodziu Bialskim w centrum. Z tamtąd jeszcze dalej prosto ok 1 km i po prawej stronie przed wielkim budynkiem pensjonatu skręca sie w prawo do góry pod wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazwa Napisano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Oj warunki cieniutkie... Ale w nocy beda sniezyc moze cos sie poprawi, Przybyło rysek na moim sprzecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodnam Napisano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witaj Biar. Ja też dziś tam jeździłem od 10.00 do 13.30 z żoną i dwójką przyjaciół, którzy uczyli się jeździć na nartach. Więc pewnie się widzieliśmy na stoku lub w kolejce:) Dzisiaj warunki były trudne, jeśli chodzi o dłuższy wyciąg, a właściwie fatalne - korzenie i kamienie zamiast śniegu w górnej części trasy oraz wielkie muldy. W zasadzie przygatowana była trasa tylko od wysokości mniejszego wyciągu. Nawet tamtejszy Goprowiec skrytykował te warunki, bo porysował narty w górnej części tak jak ja. Kolejki względne. Małe sprostowanie do pierwszej wypowiedzi - wyciągi są czynne od 9.00 do 20.00 (wg planu). Ceny karnetów czasowych np: 35zł (9.00-14.00), 30zł (10.00-14.00). Więcej informacji na stronce www.pilsko.pl w zakładce Międzybrodzie Bialskie - tam też cennik i nr telefonów (ja wczoraj dzwoniłem na nr komórkowy i wszystkiego czego chciałem się dowiedziałem. Stok polecam jedynie do nauki jazdy i na "rozruszanie" przed sezonem. Jego zaletą jest częsty brak kolejek. Natomiast po kilkudziecięciu zjazdach staje się nudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazwa Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Mam niespecjalne wspomnienia z zeszłego roku zwiazane z tym stokiem a konkretnie z iloscia sniegu na nim - z tego co czytam to nic sie nie zmieniło. Jesli juz ktos tam jedzie to na przeciwko tego stoku po drugiej stronie jeziora jest drugi stok " Żar" ale jest tam dosc drogo. [ http://www.pkl.pl/?s...,0,143,ant.html ] Ja osobiscie teraz przenioslem sie do osrodka "ski pracica" http://www.czarnygron.pl/pracica.htm to chyba obecnie najlepsza oferta dla osob z okolic Kęt, Andrychowa i Wadowic - górny stok lagodny fajny do nauki dolny ostrzejszy [ sporo od tego na andaluzji ] no i fajnie oswietlony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi