janusz35 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Mam pytanie odnoście wiązań Rossignol AXIAL2 140S Ti TPI2 (właśnie nie RACE ani WC tylko na tej płycie TPI2). Refulacja iwelkości skorupy- jak wszędzie , regulacja siły wypiecia również to wszystko wiem lae pozostaje regulacja siły docisku. W AXIAL2 race z tyłu jest klasyczny zatrzask po podniesieniu którego można przesunąć tył do przodu lub tyłu ( w nowszych jest to już śruba). W wiązaniach na płycie TPI2 też jest takie klasyczne metalowe"skrzydełko" z tyłu i myslałem że to słuzy do regulacji ale niestety po pdoniesieniu zarezasku można przesunąć tuł wiązania ale" zatrzaskuje" się tylko w jednej pozycji. Wyjąłem ten tył i rzeczywiście po oględzinach stwierdziłem że można ustawić go tylko w jednej pozycji. Czyli nie ma możliwości przeynięcia tyłu a tak cyba reguluje sie docisk. Znalazłem w necie rózne opisy tego wiązania i zastanawia mnie określenie : automatyczna regulacja docisku. Automatycznie czyli jak? Nie napisałem najważniejszego- co jest przyczyna tych poszukiwań- ostatnio podczas ostrej jazdy wiązanie (mimo dość wysokich ustawień) wypięło tył (w bok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi