TAYSON Napisano 25 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Wczoraj byłem na Pilsku,górne orczyki(trasy) rewelacja natomiast na samym dole tragedia warunki zerowe.Kolejki takie sobie ale byłem od 8.00 i czym pózniej tym gorzej . zdjęcia z komórki ale mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senalslider Napisano 25 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Bylem dzisiaj na Klimczoku. Jest to gora na ktora mozemy dostac sie z Szyndzielni (ok 40 min drogi). Stok ok 500m, srednie nachylenie, wyciag talerzykowy. Trasa przygotowana rewelacyjnie na calej dlugosci stół i 70cm sniegu, brak jakichkolwiek przetarc kamieni i lodu. Najwieksza kolejka przy orczyku byla kolo godziny 11 i az 4 osoby staly do wyciagu. Trafilem na jedne z lepszych warunków jakie byly tej zimy w Polsce (dalej niemoge w to uwierzyc hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasson Napisano 18 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Od 8:30 do 15:30 ujeżdżałem w Wiśle Stożek:) piękna pogoda Słońce, ale niestety dużo ludzi. Mimo wszystko jestem bardzo zadowolony, nareszcie rozpocząłem sezon:) Na trasach widziałem wyłącznie naturalny śnieg, w niektórych miejscach pojawiały się przetarcia i kamienie, trzeba było uważać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_rafal Napisano 18 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Dzisiaj byłem w Karlikowie. Rano było jeszcze jako tako. Choć trawa miejscami wystawała. W południe i po południu, miejscami było widać ziemię, czasem kamień, sporo trawy. Pod orczykiem śnieg wytarty czasem do gołej ziemi Ale było nawet ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi-Sport Napisano 19 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Byliśmy wczoraj na Jaworzynie 2 i 3 świetnie przygotowana ale pod gondolą kamienie. Sezon rozpoczęty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxine Napisano 19 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Ostatnio byłam (w sierpniu tego roku) na Hintertuxie, qrczę, rewelacji nie było (bynajmniej dla mnie), powiedzmy, że pojeździłam do godz. 13, bo potem trasy się rozpuściły... Najpierw musiałam dotrzeć z lodowca do orczyka, żeby móc pozjeżdżać na śniegu a nie po lodzie. Potem, jak już pojeździłam, to pozamykali wyciągi i musieliśmy iść piechtą do ostatniego czynnego wyciągu. Trasa- to najpierw woda do łydek, potem wąskie kamieniste ścieżki, ale dotarliśmy cali ze sprzętem na plecach (biedny mój mąż, taszczył narty swoje i moje) i zasiedliśmy wygodnie na kanapach. To był spontan, wyjazd w sobotni wieczór, żeby w niedzielę poszaleć i wrócić do domku. Mimo wszystkich trudności nie żałujemy tego wypadu Ale już za niecałe 4 tygodnie wyruszamy do Folgaridy na 10 dni mam nadzieję, że do 15.12 nasypie tam śniegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWoytek Napisano 19 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 W minioną sobotę odwiedziłem Zieleniec:) wg mnie jazda była przednia jak na pierwszy raz w sezonie. Warunki b. dobre i pogoda dopisała (słonecznie). Podsumowując FAJNIE BYŁO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PEEM Napisano 19 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Ekipa ze SKIpodkarpacie nawiedziła wczoraj Karlików było w deche,telewizja Rzeszów wywiady komentarze no normalnie gwiazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browni Napisano 20 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 No troszkę ochłonąłem po wyjeździe, więc czas wziąść się za pisanie. Ostatnio byłem na tygodniowym wyjeździe szkoleniowym na nartach na Stubai. Pogoda średnia. W sobotę, kiedy przyjechaliśmy lodowiec zamknięty z powodu złych warunków. W niedzielę dopiero o 10 zdecydowano się na otwarcie lodowca, ale chodziła tylko jedna gondolka i orczyk na górze, więc kolejki straszne, a warunki strasznie trudne. Orczyk został także wcześniej zamknięty. Tak więc silny wiatr, słaba widoczność i mróz. Ten dzień potraktowałem jako dzień na rozjeżdżenie. W poniedziałek pogoda powoli się poprawia, warunki także, chociaż nadal są ciężkie. Kolejki mniejsze no i coraz więcej wyciągów jest otwieranych. Mróz cały czas w okolicach -15 do -20. Zresztą taki utrzymywał się przez cały tydzień. Dopiero we wtorek wyszło słońce i pojawiły się widoki, no i wyciągi się powoli rozkręcały. Kolejne dwa dni to znowu pogorszenie pogody, ale na szczęście wyciągi chodziły. No i ostatni dzień to piękne słońce, mróz no i niestety dosyć silny wiatr, ale dało się pojeździć. Podsumowując trafiły mi się trudne warunki zarówno pogodowe jak i na trasach. Z samego wyjazdu jestem dosyć zadowolony, dał mi on sporo do myślenia, jeśli chodzi o poziom moich umiejętności jak i o dalsze plany na ten sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scatman_wawa Napisano 21 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Wlaśnie powróciliśmy z Molltalerka (my czyli ja przyklejony do grupy Hochkar). - Warunki śniegowe 9 na 10. - Towarzystwo 15 na 10. - Zabawa 15 na 10. Bliśmy 4 dni z czego jeździliśmy 4 dni. Słonko piękne. Pierwszego dnia troszkę wiało i było zimno, ale potem zrobił się narciarski raj. Zaliczone testy nart i trochę nowych doświadczeń. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki_sobie_narciarz Napisano 21 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Byłem dzisiaj w Szczyrku. Warunki dosyć dobre. Lekkie przetarcia na środku czerwonej i niebieskiej. Po 10-11 dużo rozjeżdżonego śniegu. Temperatura o 8 rano +6 stopni( im wyżej tym cieplej:eek:) Ludzi mało czekanie do orczyka max 3-4 minuty.Czynne orczyki V, VI i IX. Ogólnie nieźle ale jutro będzie chyba gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaltdi Napisano 21 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Potwierdzam,właśnie wróciłem ze Szczyrku,na Pośrednim,warunki naprawdę ok,z rana super potem trochę ciężki snieg ale kolejek praktycznie brak,zjechałm 22 razy i jestem zajechany pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 21 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Wrocilem z lodowca Moelltaler Bylo superowo poznalem osobiscie paru forumowach Kolegow Ignaca, Scatmana, Nere, Klapo, Cros-ika, grupe bydgoska, a z Jurasem zakopalismy toporek. To juz nie Juras to Niebieska Blyskawica ponad 88km/h najszybszy z nas. Niewiele ustepowal mu Crosik tyle ze jezdzil za Blyskawica w tz Windschaten i dobrze ze tak jezdzil, bo gdyby sie wychylil to bysmy go szukali gdzies nan Adriatykiem. Juz myslimy o nastepnych wyjazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziks Napisano 21 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 tez polecam w szczegolnosci ski safari czyli codzien inny osrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drops Napisano 26 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Sezon rozpoczety. Wczoraj wrocilem z Zermatt. Wyjazd zaliczam do udanych. Warunki narciarskie dalekie od idealnych otwarta tylko mala czesc wyciagow i tras. Tylko pierwszego dnia swiecilo slonce potem bylo juz tylko gorzej. Trzeciego dnia pobytu caly osrodek byl zamkniety z powodu braku widocznosci temp -30 i wiatru 85km/h. Nastepne dni byly troszke lepsze mozna bylo wiezdzac tylko wagonikem i byla otwarta slownie jedna trasa. Na szczescie dla mnie nie bylem tam tylko dla przyjemnosci ale bralem udzial w kursie na instruktora narciarstwa BASI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssppaarrxx Napisano 26 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 a ja na Cernej horze i bylo super, stoki zmrozpne ale armatki daja caly czas za dwa tygodnie jade ponownie. no i te ceny po za sezonowe hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 30 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 poranek 6.30/u mnie/- +2,zaczyna padać śnieg.... Jadę do Szyrku przez Bielsko W Bielsku +3 Wjeżdzam do Szyrku -2 i coraz mocniej sypie/droga śniezna,biała/ Parking przy Julianach/godzina 8/ -3.5,sypie śnieg i wieje wiatr.... 10-15 samochodów. Ludzi na stoku prawie nie widać..... Warunki dobre i bardzo dobre,nawet za dobre-gdyż padający śnieg zelega i tworzą się "kopy".... Do godz.11 zjechałem 15 razy,lecz mocno padający śnieg i wiatr zniechęcił mnie do dalszej jazdy... Parking pełny,boczne przy drodze zapełniają się,ludzi przybywa. Na jutro-ma przestac padać,więc warunki będą mniodzio! koło południa -2/sypie/,w Bielsku juz +5..... Jeżeli sie ktoś jutro wybiera-proponuje z rana i z łańcuchami,gdyż ja ledwo na zimówkach dobrnąłem na parking..... NO I NIESPODZIANKA-GOLGOTA RUSZYŁA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capek Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Kiczera Puławy sezon rozopoczęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary Fisher Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Kiczera Puławy sezon rozopoczęty Capek a jakie warunki?? Warto pojechać?? I do zobaczenia na treningu:) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capek Napisano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Capek a jakie warunki?? Warto pojechać?? I do zobaczenia na treningu:) Pozdro Warunki nie najlepsze. Duzo lodu na calej trasie. Otwarta jest tylko czesc trasy I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Kto dziś mimo padającego rano deszczu-zaryzykował i wybrał się w Beskid Śląski-to wygrał.... Jeździłem-tak jak wczoraj na Kiczerach w Wiśle Jaworniku. Trasa przygotowana na 4+,w jednym miejscu w połowie stoku-odgrodzone przetarcie.... Ludzi mało,śniegu wystarczająco......i co najwazniejsze-koło 10-11 wyszło słońce.....Rewelka!!! Wyjeździłem się,że az już mi sie nie chciało..... Straty-rozdarte spodnie,przytarta twarz po śniegu,....no ale cóż,nauka "body carvingu" oraz nie wybaczająca błędów narta-muszą kosztować /dobrze,że miałem kask :cool:/ Po prostu-znowu było "fatalnie" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Dzisiaj w Szczyrku na Julianach i Golgocie również było całkiem przyjemnie, no może poza pogodą, ale to szczegół Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArcziFNW Napisano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Dzisiaj byłem w Èerná hora - J. Láznì - pierwszy wjazd przed 10 - stanie 5-10 minut. Po 12 bez żadnego czekania w kolejkach. Dobre warunki, jedynie do połowy góry mgła. Zero deszczu i słońca. Pod koniec miejscami przetarcia i większe muldy. Wszystkim z mojego składu bardzo się podobało. Ponieważ w tym miejscu byłem pierwszy raz muszę skomentować tragiczne dojście do wagoników gondoli. Jak bym miał zaprojektować jak najgorsze to chyba takiego bym nie wymyślił ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruda_kaÅ›ka Napisano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 dzis sezon rozpoczety-jańskie laznie, snieg mokry, mgła, ludzi mało, pogoda paskudna, ale wrazenia z pierwszego dniia- rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomski Napisano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 piątek na rozgrzewke z konieczności Małe Ciche (płaskooooo... ale przynajmniej bez kolejek) a w weekend właściwa jazda - sob/niedz na Goryczkowej Sezon wreszcie rozpoczęty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi