chemik Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Uzywa ktos suszarek do butow? Moje Langi schna bardzo szybko... Natomiast mam poczatkujacego brata i jego wkladki schna 3 dni i to dopiero po wyjeciu z butow... Mysle, ze suszarka do butow pomoglaby ale jakos nie mam przekonania do takiego sprzetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Ja często po nartach - szczególnie w ciepłe dni wyjmuję wkładki i suszę je na kaloryferze. Nie polecam tego jednak powszechnie bo od takiej praktyki wkładki mogą się zniekształcać. Wkładka jednak po każdym użyciu ma pewną wilgoć wynikającą pewnie z pocenia się stopy i pozostawienie buta w garażu czy bagażniku sam. obniża komfort jego kolejnego używania. Suszarki widziałem w wypożyczalniach ale tam nie wyjmują wkładek lecz suszą buty w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 A ja se buty do worka wkładam a na chacie to zostawiam do następnego wyjazdu przy kalafiorze nie wyciągam niczego bo po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasta Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Ja używam i jest git. fajnie wsadzić rano nogę do suchego buta a nie do wilgotnego. Suszarki są niedrogie i warto mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniorka Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 my uzywamy grzalek elektrycznych, ale moze to sa suszarki, kto wie? Dobre sa, na cala noc zostawiasz i juz. Gorzej jak po kolacyjce jeszcze idziesz na oswietlony stok. Wtedy nie wysychaja :mad: i jest przykrzej. Za to na gorze humor sie poprawia.:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddick Napisano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 nie uzywam bo nie mam, po nartach buty ustawiam niedaleko kaloryfera i jakoś schną, nawet szybko, wcześniej miałem nordiki i one własnie schły jakos dłużej, nie wiem czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 wcześniej miałem nordiki i one własnie schły jakos dłużej, nie wiem czemu. Wlasnie... Moj brat tez ma Nordiki, ktore sklonily mnie do zalozenia tego watku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski_kuba Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Propunuje kaloryfer albo noc przy kominku naprawde suszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 A co z tym rzekomym termo-dopasowywaniem sie wkladki do ksztaltu nogi? Skoro grzalke wlozyc w buta, to cale to termodopasowanie pojdzie sie kochac... Zaden z producentow o tym nie wspomina... Odkryles ich najwieksza tajemnice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 wiec jednak Twoj sarkazm wynikal z Twojej niewiedzy, a nie zlosliwosci jak mniemam. Chyba nie zrozumiales... Moja wypowiedz dotyczyla braku jakichkolwiek wskazowek producentow butow (glownie z wkladkami "termo-fit" itp.) co do uzywania suszarek... Moja wypowiedz miala raczej charakter pochwaly bystorsci twego umyslu, ktora to pozwolila ci dostrzec ten szczegol uzytkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Czyli uzywanie suszarek, grzalek i innych tego typu wynalazkow odpada przy butach w wkladkami termo-fit. Tego nie wiemy... Producenci o tym milcza... Trzebaby zadac im takowe pytanie, co zamierzam uczyc... Zreszta - przy najblizszej wizycie w sklepie popytam sprzedawcow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddick Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 myślę, że do uformowania wkładki do potrzebny jest wkład czyli stopa w bucie, bo inaczej do czego ma się ułozyć wkładka jeśli nawet będzie nagrzana?? czyli wg mnie można stosować suszarki w butach z wkładką termo fit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 suszarki stosuje od 4 lat,moje mają 7 Wat mocy tak że bucikom nic nie grozi,teraz dosiadam XWAVE 7 i jest oki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi5551 Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Ja sam nie mam jakos problemu z wilgotnymi butami stawiam w cieplym miejscu i do rana sa ok a mi przynajmiej noga sie nie poci to moze tez dla tego ja uwarzam ze lepiej zadbac o nogi i stosowac jakis talk zeby nogi sie nie pocily a buty nie byly wilgotne a co do suszarek to wydaje mi sie ze jezeli sa one przeznaczone do suszenia butow to jednak sie do tego nadaj i niezniszcza nam butow pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Agnick było już troszkę o tym patrz wyżej albo jeszcze tu: http://www.skiforum.... i tu w środku wątku:http://www.skiforum.... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marax0 Napisano 30 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Ktos posiada jakies z tych suszarek? http://allegro.pl/it...i_do_butow.html te widzialem dzis w INTERSPORT po 99 zł http://allegro.pl/it...eat_atomic.html ta najtansza ale najslabiej opisana http://allegro.pl/it...uper_cena_.html kto ma rozeznanie? ktore suszarki wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi