krzysiek358 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam Miał ktoś do czynienia z nartami Volkl Racetiger Sl w wersji DEMO? Różnią się tylko i wyłącznie tym, że szata jest pokryta nie rysująca się powłoką czy czymś jeszcze? Nie są to narty jakiegoś niższego gatunku czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Jak widzialem ceny to demo byly drozsze o jakas stowke wiec gorsze chyba nie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Jak widzialem ceny to demo byly drozsze o jakas stowke wiec gorsze chyba nie sa wiem, zastanawiam się nad tymi nartami i ta powłoka by była mi na rękę, bo te narty w normalnej wersji strasznie się rysują ale chciałbym się dowiedzieć czy tylko na pewno szatą się różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 A moze zadzwonic do centrum testowego volkla na Czarnej? dzisiaj bylem cos tam sie ich pytac, mysle ze powinni wiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 A moze zadzwonic do centrum testowego volkla na Czarnej? dzisiaj bylem cos tam sie ich pytac, mysle ze powinni wiedziec. dobry pomysł dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 (edytowane) Ponawiam pytanie! Zakupiłem narty Volkl RaceTiger SL, również przyszły w wersji Demo? Co dokładnie oznacza ta wersja? Edytowane 17 Stycznia 2022 przez Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 2 godziny temu, Filip napisał: Ponawiam pytanie! Zakupiłem narty Volkl RaceTiger SL, również przyszły w wersji Demo? Co dokładnie oznacza ta wersja? Regulowane wiazania za pomoca sruby. Krecisz sruba i wiazania sie przesuwaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 Czyli lipne wiązanie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 11 godzin temu, Filip napisał: Ponawiam pytanie! Zakupiłem narty Volkl RaceTiger SL, również przyszły w wersji Demo? Co dokładnie oznacza ta wersja? Cześć Dokładnie to wie tylko Volkl. Teoretycznie są to narty o określonej budowie i modelu - w tym wypadku SL - ale sprzedawane, czy raczej dystrybuowane bo ja nie wiem dokładnie jak to wygląda w praktyce, w wersji testowej z szatą niekatalogową. Czasami takie narty mają po prostu napis DEMO i koniec. Firmy dostają takie modele i bywają one w sprzedaży nawet w sklepach oficjalnie więc nie jest to jakaś ściema. Pewnie jest to po prostu Race Tiger SL a szata oryginalna bo demo. Jeździć się powinno dać jak na SL w każdym razie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 12 godzin temu, Filip napisał: Ponawiam pytanie! Zakupiłem narty Volkl RaceTiger SL, również przyszły w wersji Demo? Co dokładnie oznacza ta wersja? Wrzucisz fote nart? Myslalem ze demo odnosi sie do wiazan, ale juz zglupialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 (edytowane) 12 godzin temu, nikon255 napisał: Regulowane wiazania za pomoca sruby. Krecisz sruba i wiazania sie przesuwaja. To raczej narty czy wiązania rentalowe. Używane w wypożyczalniach, stąd łatwość przestawiania wiązań. Te demo jak sądzę podobnie do Mitka, różnią sie tylko wzmocnioną powłoka górną. Edytowane 18 Stycznia 2022 przez a_senior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Na mój gust może być oprócz lepszej powłoki w DEMO i napisu, minimalnie inny kolor niektórych plasticzków w wiązaniach. Ale nie mam pewności że to dokładnie takie same narty jak te, o których piszesz. To chyba taka narta (na zdjęciu 155cm po lewej), nie-DEMO po prawej (170cm). Wiązania w demo: Wiązania nie-demo: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Witam ponownie, dziekuje w ogóle za zainteresowanie pytaniem. Szukałem długo info na ten temat w necie, ale nigdzie konkretów nie ma. Narty na ogół wyglądają tak samo jak wersja bez Demo. Kolory szaty są takie same, wyostrzone, a wiązanie również są z czerwonymi wstawkami. Istnieje tylko napis DEMO na tyle nart. odnośnie wiązań, tez wydaje mi się ze niczym się nie różnią od podstawowych. Nie wiem co o tym myśleć? Czy się cieszyć, czy reklamować ze produkt nie zgodny z ofertą. (Nie było nic mowy o wersji demo) PS zobaczyłem ten napis na trzeci dzień jazdy w tamtym tygodniu. Śmiga się na nich SUPER. Dołączam poglądowe zdjęcia nart Moze ktoś porówna ze swoimi? pozdrawiam Wszystki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 1 minutę temu, Filip napisał: Wiązania chyba są te z podstawowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 5 minut temu, Filip napisał: Wiązania chyba są te z podstawowych ? Te wiązania są takie same w DEMO i nie DEMO, kolor masz jak w podstawowych. Ja bym się cieszył mając lepszą powłokę na wierzchu, zwłaszcza gdybym jeździł w Polsce w okresie ferii. Zawsze możesz powiedzieć że jesteś DEMOnstratorem. Sklepowi bym odpisał z prośbą o zniżkę za napis DEMO (jak się zgodzą, np. dając Ci kasę, albo jakieś kijki - to tylko lepiej ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi