zuzza Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 http://www.mammut.co...i-Jacket-Women- Ktos zna te kurtalki z autopsji? Warto dawac tyle kasy za membranę? Od jakievos czasu rozglądam sie za porzadnym gore texem, ten model mierzylam i lezy genialnie. No ale cena nawet na mojej tajnej stronie to 600chf... Tu na miejscu 700 :/::/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muztaghata Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 mam podobną kurtkę o parametrach 20 000 gore-tex proshell .niestety,po kilku godzinach jazdy w ulewnym deszczu woda przedostała się przez kieszenie na froncie.poza tym ok.nie nadaje się jako jedyna kurtka,pod spodem coś trzeba założyć,np primaloft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 mam podobną kurtkę o parametrach 20 000 gore-tex proshell .niestety,po kilku godzinach jazdy w ulewnym deszczu woda przedostała się przez kieszenie na froncie.poza tym ok.nie nadaje się jako jedyna kurtka,pod spodem coś trzeba założyć,np primaloft. Podobną ok ,a jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzza Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Z tego co sie orientuje, gore tex ma parametry endless jesli idzie o wode. Natomiast zgoda co so tego zw do nartowania przyda sie windstoper no i polar. Czy nikt naprawde nie mial/ ma stycznosc z wyrobami tej firmy? Serio, nie wiem czy kurtka jest warta swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Z tego co sie orientuje, gore tex ma parametry endless jesli idzie o wode. Natomiast zgoda co so tego zw do nartowania przyda sie windstoper no i polar. Czy nikt naprawde nie mial/ ma stycznosc z wyrobami tej firmy? Serio, nie wiem czy kurtka jest warta swojej ceny Zuza ja używam Marmot spire http://www.alpenski....re-jacket-3457/ bielizna wiadomo obowiązek druga warstwa regulujesz sobie jaka temperatura na zewn. przemakać ,nie nie przemaka ostatnio dokładnie w sobotę jeżdziliśmy cały dzień w opadzie śniegu i nie przemokło nic także może by tego marmocika https://www.polarspo...ka MARMOT SPIRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzza Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Tomal - bardzo fajna stronka juz znalazlam kilka ciekawych alternatyw. Szperam dalej. Pdzr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ela123 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Ja jestem posiadaczką tego typu http://sklep.slsport...out_senior.html tylko w czarno-brązowym kolorze. Mam ją już trzeci sezon. Nie przemaka, jeździłam w niej w padającym deszczu kilka godzin. Podobno jest ciepła, ale ja zawsze marznę (nawet w lecie), więc na ten temat się obiektywnie nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzza Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Udalo mi sie znalezc na ebayu mammuta za polowe wyjsciowej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Mam ją już trzeci sezon. Nie przemaka, jeździłam w niej w padającym deszczu kilka godzin. Podobno jest ciepła, ale ja zawsze marznę (nawet w lecie), więc na ten temat się obiektywnie nie wypowiem.No ale to jest bez ocieplenia więc nic dziwnego że Ci zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ela123 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Aż poszłam ją pomacać. Ma ocieplenie, może niezbyt grube, ale ma. Mi po prostu zawsze jest zimno - w domu mąż chodzi w koszulce, córka w cienkiej bluzce a ja z synem w polarach. Moja koleżanka ma też ten model i nie marznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Widocznie mało . Masz ten sam problem co ja - doskonale to rozumiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ela123 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 To jest straszne. W moim przypadku zasada trzech warstw się nie sprawdza. Ostatnio jeździłam w: koszulce funkcyjnej, koszulce merino extreme Brubecka, polarze i na to kurtka. Żałowałam, że nie wzięłam windstopera z domu. Kurtki nie zamierzam w najbliższym czasie wymieniać, bo jest super wygodna i naprawdę nieprzewiewna i nieprzemakalna. Może na następny sezon poszukam jakigoś cieplejszego polarka, bo mam tylko zwykłe z Decathlona. Za to pod kask nie muszę zakładać skarpetki, bo tu jakoś mi ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 To jest straszne. W moim przypadku zasada trzech warstw się nie sprawdza.U mnie też nie. Jeśli masz z tym problem polecam puchóweczkę . Jest tego teraz mnóstwo - myślę że znajdziesz coś bez problemu. I nie są to dawne puchówki w których się wyglądało jak balon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ela123 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Puchówkę mam na po nartach. Jakby co zamienię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi