Spiochu Napisano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Gdzie trenujecie jazdę sportową, jaką szkołę polecacie? Przy okazji, jadę jutro na treningi (27-30.12) do Nowego Targu. Szkoły lider i ptak na długiej polanie. Wybiera się ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Gdzie trenujecie jazdę sportową, jaką szkołę polecacie? Przy okazji, jadę jutro na treningi (27-30.12) do Nowego Targu. Szkoły lider i ptak na długiej polanie. Wybiera się ktoś? Napisz recenzję po powrocie. Ja napiszę jak wrócę za miesiąc ze swojego wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 25 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 U Ptaka już jeździłem. Treningi dobrze przygotowane. Jest pomiar czasu, zwykle też przestawia trasę w czasie treningu. Są pewne elementy analizy video ale trochę mało szczegółowo. Jak jest dużo ludzi (Np. w ferie) to trening jest dłuższy, przestawianie trasy itd. Jak mało to zaczyna trochę olewać sprawę. Stok na długiej polanie jest niestety krótki i trochę za płaski. SL dla amatorów jest wystarczająco trudny ale na gigant to trochę za mało. Z Liderem jeszcze nie jeździłem. A Ty gdzie się wybierasz w styczniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Ze szkół dostępnych dla każdego to jeździłem na Stożku w szkole SCT http://www.sct.slask...g/?i=page&id=21 Do giganta wykorzystywany jest pomiar czasu ośrodka w dolnej części. Trasa ogrodzona. SL zwykle w górnej części bez pomiaru czasu. Treningi są prowadzone porządnie, z uwagami przekazywanymi na bieżąco. Tyczki są przekładane w połowie treningu / po zniszczeniu trasy. Atmosfera super. Zaletę SCT jest że na ich trening można się zgłosić z marszu, kilka dni przed, a jak ktoś jest ze Śląska, to można tam dojechać bez nocowania. W cenie jest analiza foto/wideo. Zdjęcia (jeśli widoczność na to pozwalała) były udostępniane w sieci, ale analiza (która powinna być w trakcie przerwy) na 3 moje treningi tam - była tylko raz. Mi to bardzo nie odpowiada kiedy instruktorzy nie pilnują tego elementu. Druga rzecz jaka mi się tam nie podobała, to często na trasie pomiarowej giganta są organizowane zawody branżowe, i wówczas trening giganta jest przestawiany w inne miejsce albo odbywa się sl + wolna jazda. A dowiadujesz się o tym po przyjeździe ... Teraz zmieniam szkołę na Szafrańskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rambo! Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Też bym się pisał na jakieś tyczki w PL Dawajcie tu informacje wszelkie kiedy i co jest organizowane, dzielmy się uwagami na temat poszczególnych szkół itd. Niech ten temat żyje, bo na forum trochę brakuje mi informacji dotyczących jazdy sportowej ! Osobiście mogę się wypowiedzieć na temat szkolenia SKI SPA. Byłem i wróciłem zadowolony, ale to chyba nie w tym temacie, bo oni organizują tylko szkolenia w Austrii ! W każdym razie polecam www.natyczki.pl (więcej napiszę w odpowiednim temacie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 http://ptak-team.pl/...1,1412,ant.html Tu masz wszystkie informacje Ja czasem korzystam i jestem bardzo zadowolony niestety zdrowie nie pozwala na zbyt częste szaleństwo na tyczkach Pozdrawiam! Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Jutro jadę pojeździć na Złotym Groniu, trening organizuje Nartus GS. Jak przyjadę to opowiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Trening miał się zacząć o 7.30 przyjechałem na 8.00 ale niestety nie działał wyciąg ( tyczki były rozstawione) Start treningu o 9.25, koszt to 25PLN. Stok dość fajny odgrodzony, GS długi. W trakcie treningu przestawiono tyczki, uczestniczyło kilka osób. Stok mimo opadów dość twardy, prawie bez dziur. Ogólne wrażenie pozytywne. Jedynym problemem to bardzo duża ilość ludzi i kolejka do kanapy ( ferie i późniejsze rozpoczęcie treningu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Od dzisiaj można jeździć na tyczkach na Jaworkach, jest osobna trasa slalomowa z pomiarem czasu, trasa dł.500m przewyższenie 100m. Na treningi super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starszy Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Widziałem jakąś reklamę stoku w Jurgowie - tam też można jeździć z pomiarem czasu, ale nie wiem czy to SL, czy GS. Sprawdzę później, to wieczorem dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Za stroną http://www.hawran.pl/ : Cena jednego zjazdu wynosi 5zł, karnet 10 zjazdów kosztuje 40 zł (cena nie obejmuje wyjazdu wyciągiem) Cena kosmos, wolę swoje Jaworki, trasa czynna cały czas a i pięć razy taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Jeśli jazda sportowa to do głowy przychodzą w Polsce 2 nazwiska: Artur Haber i Andrzej Bielawa. O cenie za szkolenie sportowe u tych Panów najlepiej rozmawiać z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Od dzisiaj można jeździć na tyczkach na Jaworkach, jest osobna trasa slalomowa z pomiarem czasu, trasa dł.500m przewyższenie 100m. Na treningi super sprawa. Ta trasa jest ot tak dostępna dla wszystkich? SL czy GS? Są jakieś dodatkowe opłaty? Co to za ośrodek w Jaworkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ta trasa jest ot tak dostępna dla wszystkich? SL czy GS? Są jakieś dodatkowe opłaty? Co to za ośrodek w Jaworkach? Trasa jest dostepna dla wszystkich, ustawiany jest GS, opłaty to karnet +1zł za 1 przejazd, trasa odgrodzona. Jaworki są 6 km na wschód od Szczawnicy(Palenica). Link do stacji http://arenanarciars...ma/#prettyPhoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagi Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 a konkretnie na ktorej trasie sa tyczki ? a juz widze na mapie sry. a ludzi duzo ? Użytkownik sagi edytował ten post 15 styczeń 2013 - 11:44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 a ludzi duzo ? Nie, kolejek nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapniakos Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Złoty Groń i szkoła Narciarska NARTUS ma w swojej ofercie szkolenia na tyczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNOWBEAR Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Wie ktoś o możliwości jeżdżenia na tyczkach (gs) na dolnym sląsku?? karpacz, zieleniec, czarna góra lub inne, szukam szukam i nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Czy ktoś z okolic Katowic był by zainteresowany treningami w tygodni np Złoty Groń. Chodzi mi o podział kosztów paliwa i wzajemną mobilizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Wie ktoś o możliwości jeżdżenia na tyczkach (gs) na dolnym sląsku?? karpacz, zieleniec, czarna góra lub inne, szukam szukam i nie mogę znaleźć u nas jest kiepsko, tylko Szkoła Wołka na Czarnej Górze, ale b.drogo. info tu http://czarnagora.pl...azdy-sportowej/ i tu http://www.skiforum....rtowej?p=486184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 W piątek i sobotę, będą na Dzikowcu tyczki. Można wpaść, zapytać... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNOWBEAR Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 W piątek i sobotę, będą na Dzikowcu tyczki. Można wpaść, zapytać... Pozdrawiam, radcomA wiesz coś więcej o tym weekendzie będzie można trenować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 We wtorek na wieczornej rozpytam, co i jak... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNOWBEAR Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Hej. Też szukam treningów w Zieleńcu, z tym że interesuje mnie SL. Orientuje się ktoś czy jest szansa żeby coś znaleźć? Tamtejsze szkoły, które organizują chociażby kursy na PI muszą gdzieś przecież ustawiać te slalomy. Może byłaby opcja żeby w ten sposób się tam wkręcić? gdyby był SL to tez bym z chęcią smignął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNOWBEAR Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 I co radcom wiesz coś na temat treningów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi