kordirko Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Witam, oglądałem dziś dokładniej swoje narty, i zauważyłem, że na piętkach, ślizgi są wklęsłe w stosunku do krawędzi na długości ok. 15 cm od końca nart - robi się szczelina po przyłożeniu cykliny wklęsłość od środka narty narasta na samym końcu piętek osiąga prawie 1mm. Podejrzewam, że rok temu "profesjonalny serwis" zeszlifował to w ten sposób na wklęsło Pytanie czy można coś z tym zrobić (wyrównanie ślizgu), i na czym to wyrównanie miałoby polegać - czy na zeszlifowaniu krawędzi do poziomu ślizgu - krawędzie mają ok. 2mm, to zostałoby tylko 1mm, czy też są w stanie w serwisie mi "nadlać" brakujący ślizg do poziomu krawędzi ? Czy w ogóle warto się tym przejmować i czy po ewentualnym wyrównaniu poczuję jakąś znaczącą różnicę w jeździe ? Jeżdżę amatorsko, więc nie zależy mi na 0,5 sek zysku na 60 sekundowym slalomie na tyczkach, w zeszłym sezonie jeździłem na tych "wklęsłych" nartach i jakoś przeżyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
interski Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Pewnie masz atomic-a lub blizzarda -gdzie często się zdarzają wklęsłe slizgi.Zasysa do środka pianę i stąd taki efekt .Szlifowanie nie ma sensu-szkoda krawędzi .Napewno nie jest to wina serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordirko Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dziękuję za info - faktycznie to Blizzard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 niestety nic z tym nie zrobisz, to jest skutek produkcji masowej. ale w sumie lepiej że wklęsły niż wypukły ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi