mig Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Spróbuj wjechać na orczyku albo talerzyku na jednej narcie ...... po takim czymś jazda na jednej nodze (ale tej drugiej !!!) to przyjemny odpoczynek pod Czantorią czy na Cienkowie probowałem skutecznie - Na julianach niestety mnie 'zabrakło'... musiałem na chwilę odpocząc dostawiając drugą nartę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimind Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Proponuję po prostu ćwiczyć NW na jednej narcie:) ew. jest takie ćwiczenie że zakręcając w lewo zakręcasz na prawej narcie, a lewą kładziesz prostopadle w powietrzu nad prawą (tak by stopa lewa była nad prawą) Opcjonalnie - na płaskim próbuj jechać skręt cięty - żeby oduczyć się strachu od zmiany krawędzi na jednej narcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A co daje ustawienie prostopadłe 'wolnej' narty? niezbyt to naturalne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Cześć A co daje ustawienie prostopadłe 'wolnej' narty? niezbyt to naturalne....Kolano narty na krtórej jedziesz idzie automatycznie do wewnątrz (wstań i sprawdź Michał). Obracając narte górna wewnętrzna obracasz lekko biodra copowoduje ten ruch. Słyszałem, ze to ćwiczenie nie jest zalecane ostatnio. Uważam, je za bardzo dobre ćwiczenie równoważne i czucia narty i nie rozumiem tych głosów. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimind Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 wg mnie ono świetnie ustawia i kształtuje sylwetkę w zjeździe - wymusza dober stanięcie na narcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Kolano narty na krtórej jedziesz idzie automatycznie do wewnątrz (wstań i sprawdź Michał). Obracając narte górna wewnętrzna obracasz lekko biodra copowoduje ten ruch. Słyszałem, ze to ćwiczenie nie jest zalecane ostatnio. Uważam, je za bardzo dobre ćwiczenie równoważne i czucia narty i nie rozumiem tych głosów. Pozdrowienia serdecznemasz racje - powoduje przyjecie postawy 'układu'... ale moim zdaniem to nie jest naturalna pozycja - i co istotniejsze zaniknie po postawieniu wewnętrznej narty na swoim miejscu w czasie normalnej jazdy. Ale ćwiczenie równowagi - bardzo dobre. Użytkownik mig12345 edytował ten post 08 styczeń 2013 - 10:17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Cześć masz racje - powoduje przyjecie postawy 'układu'... ale moim zdaniem to nie jest naturalna pozycja - i co istotniejsze zaniknie po postawieniu wewnętrznej narty na swoim miejscu w czasie normalnej jazdy. Ale ćwiczenie równowagi - bardzo dobre.Jasne Michał ale pokazuje o co chodzi. Jest mozliwość zobaczenia na sobie o co chodzi i nśladowania tego ruchu w normlanej pozycji. Nikt rzecie ztak nie będzie jeździł - to tylko ćwiczenie. Najbardziej mnie bawią goście, którzy walą całe stoki pajacykami lub innymi wymysłami. Samo ćwiczenie bez zrozumienia nic nie daje. Ze zrozumieniem może byc wykonane raz czy dwa i wiadomo o co chodzi. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi